AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.410
|
čitano: 5.939.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Core 5 ultra bolji od ryzen 9 zadnje generacije, za tu radnju je no brainer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Update za našeg borisa jedino šta se prodaje od intela je 14900/12700k . Boris je jedini kupac i5 u 2025 god. Skoro pa ispao sa ove liste.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina

Na žalost AMD nema konkurenciju.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Na žalost, ako bi se uračunali podaci velikih sistem integratora, verovatno bi opet Intelu išao veći deo kolača. Jer ovo stanje nije novo, no kad je krajem prošle godine izašao podatak o ukupnoj prodaji, Intelov tržišni udeo je i dalje bio preko 3 puta veći, ako se dobro sećam.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Ivan(4) kaže...

Na žalost, ako bi se uračunali podaci velikih sistem integratora, verovatno bi opet Intelu išao veći deo kolača. Jer ovo stanje nije novo, no kad je krajem prošle godine izašao podatak o ukupnoj prodaji, Intelov tržišni udeo je i dalje bio preko 3 puta veći, ako se dobro sećam.

Glavni problem AMD-a je nedostatak kapaciteta.

intelov udio pada... ali kada imaš milijarde CPU-a prodano diljem svijeta, te konkurenta koji polako gradi svoju proizvodnju, nema kapacitete itd. ne ide to preko noći.

Kažeš Intel ima 75% tržišta, i ja se slažem, računaj da je AMD u jednom trenu bio ispod 5%... a treba računati da je to sve ako zaboravimo ARM.

Također Kinezi rade svoje, to nitko ne računa, ni AMD ni Intel...

Intel je bio bog i batina po cijelom svijetu, ne da je izgubio komad kolača, već polako - kako je rekao kolega - lovi cost/benefit segment, a ni tu se ne snalazi.

Da AMD ima proizvodni kapacitet, Intel bi bio u puuuuno većim problemima nego je trenutno, barem ovaj x86 odjel, ne želim pričati o svemu što Intel kao kompanija radi.

17 godina

Kakav horor, živi užas za Intel ali i Userbenčmark fučkaj ga sad.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:36 (rambox).
Moj PC  
2 3 hvala 0
4 godine
rambox kaže...

Kakav horor, živi užas za Intel ali i Userbenčmark fučkaj ga sad.

Ne pratiš bas dobro a?

Evo ti voliš švabe, 24t vs 32

14 godina
Boris grozni kaže...

evo opet ovog....

misliš 24 jezgre protiv 16.......

nabijen vas.............
4 godine
ushirlo kaže...
Boris grozni kaže...

evo opet ovog....

misliš 24 jezgre protiv 16.......

https://www.index.hr/mame/clanak/sto-dijete-treba-znati-do-upisa-u-1-razred-osnovne-skole/2540127.aspx

14 godina

očigledno su svi hardware siteovi i revieweri u zabludi.....

intel dominira kao nikada do sad..........

evo sad sam išao na userbenchmark  i progledao.......

nabijen vas.............
Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:32 (ushirlo).
4 godine
Dobro i što vidite ti i rambox? Ja vidim da se apsolutno sve plavi i zeleni? Vi ne? Daltonizam?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

evo na techpowerupu u od svih benčvarka......

aplikacije i sintetika ako sam dobro pobrojao 34-17 u korist amd-a......

a igre sve osim indiane jones u korist amd-a......

na tomshardware slična situacija.......

ili si ti daltonist.... ili neznam.....

https://tpucdn.com/review/amd-ryzen-9-9950x3d/images/relative-performance-cpu.png

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/LLgeCUuoKch3gUTfLMaj29-1200-80.png.webp

nabijen vas.............
Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:48 (ushirlo).
13 godina

Ma kanta ako nemaš 5090 pogotovo za vas koji ste na 2560x1440 

Edit: ako se stavi u graf neka solidna kartica cijenovnog ranga od 400-800e razlike jedva da postoje. Za entuzijaste ok bržeg nema za gamera u potpunosti nepotrebno.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:36 (mislioc).

0 0 hvala 0
14 godina

Ekipa jedno pitanje/pomoć,iman cpu 7800x3d i Rtx 5090 karticu,monitor mi je 4k Qd-Oled 240hz

Većinu vrimena koristim na 4k dlss tako da iman još i veći fps u nekim igrama,ne koristim dlss u svim igrama,nekima je dovoljno i 60 fps-a i sl

Pošto je izaša jučera 9950x3d dali se on isplati meni uzeti samo za gaming u 4k uz tu i tamo korištenje dlss-a i sl,ili ipak uzeti 9800x3d ili na kraju ništa ne dirati trenutno

Unaprijed hvala na pomoći,lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za 4K nemaš šta dirat.

14 godina
crosshair kaže...

Ekipa jedno pitanje/pomoć,iman cpu 7800x3d i Rtx 5090 karticu,monitor mi je 4k Qd-Oled 240hz

Većinu vrimena koristim na 4k dlss tako da iman još i veći fps u nekim igrama,ne koristim dlss u svim igrama,nekima je dovoljno i 60 fps-a i sl

Pošto je izaša jučera 9950x3d dali se on isplati meni uzeti samo za gaming u 4k uz tu i tamo korištenje dlss-a i sl,ili ipak uzeti 9800x3d ili na kraju ništa ne dirati trenutno

ćisto za gejming u 4k ti nije isplativo ništa mjenjat......

ako imaš viška para a zanima te isključivo gaming 9800x3d...

https://tpucdn.com/review/amd-ryzen-9-9950x3d/images/relative-performance-games-38410-2160.png

sa 9950x3d razlika je u gamingu nikakva..... u multitaskingu pogolema.......

nabijen vas.............
11 godina

Ako razmisljas prodat taj 7800x3d, sibni neku normalnu cijenu u box

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
crosshair kaže...

Zajebavaš jeli 

4 godine
ushirlo kaže...

evo na techpowerupu u od svih benčvarka......

aplikacije i sintetika ako sam dobro pobrojao 34-17 u korist amd-a......

a igre sve osim indiane jones u korist amd-a......

na tomshardware slična situacija.......

ili si ti daltonist.... ili neznam.....

https://tpucdn.com/review/amd-ryzen-9-9950x3d/images/relative-performance-cpu.png

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/LLgeCUuoKch3gUTfLMaj29-1200-80.png.webp

Ideeeš, cak u pola testova je jedva uspio nadjacati cpu koji ima cak 8 thredova manje, relativne perfomanse niti 10% u app naspram 285

14 godina
Boris grozni kaže...

Ideeeš, cak u pola testova je jedva uspio nadjacati cpu koji ima cak 8 thredova manje, relativne perfomanse niti 10% u app naspram 285

u pola testova? ....... 34-17 je pola pola......

svaka čast.... osim što si daltonist.....dobar si i matematičar......

a i 18-1 u igrama si preskočio....

nije ni čudo što 285 nestaje sa polica ko da nema sutra.......

još bi pitao zašto brojiš thredove iako je intel, nakon što ih je gurao, odustao od istih u korist single jezgri......

onda je matematika 24 jezgre protiv 16....... i sa tim viškom teška kurč..a..........

nije lako biti intelov advokat.......

borise izdrži......

nabijen vas.............
Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:01 (ushirlo).
14 godina
crosshair kaže...

nakon što me boris grnjozni prosvijetlio......

ipak bi ti preporučio intel 285......

nabijen vas.............
13 godina

Računajući cjenovno za namjenu video editing, am4 ili am5 ici? gledao threadrippere po 50e su sto mi je ajme majko, ja ne mogu vjerovati da im je cijena toliko pala, govorim dakako za gen 1 i gen 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kuda uopče i razmišljaš o toj starudiji, bez obzira za namjenu....ako te buđet ne ograničava onda AM5

17 godina

Threadripper prve generacije je star 8 godina i današnji mid-range sa duplo manje coreova ti da te performanse, kao što bi i trebalo.  Ne znam koliko bi koštale matične ploče i RAM za njih, ali sumnjam da su racionalno rešenje. Drugu generaciju sa 32 corea nisam siguran da nađeš za 50€.

Ne znam kakve su trenutno cene, ali bang for buck je dugo vremena bio 7700, a ako hoćeš više, cene otprilike skaliraju sa brojem coreova. Mislim da ti za video editing ne znači toliko AVX512, tako da ti je 7000 serija isplativija nego 9000.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ushirlo kaže...

nakon što me boris grnjozni prosvijetlio......

ipak bi ti preporučio intel 285......

Nema tu pomoći kolega, dabogda mu netko isprintao na cpu 285 a ispod bio Ryzen 1200.....e to je kletva...

14 godina

Mislio sam ako koristim na 4k dlss to je onda 1440p na qualitiy modu,tek onda upscale na 4k tako da bi možda dobio još koji fps ako bi uzeo jači procesor,al vidim baš po nekim testovima na netu da baš i nema smisla,jedino ako se nema para na bacanje

Ali nakon kupovine 5090 sigurno više se nema para na bacanje tako da ostajem na 7800x3d do daljnega,osim ako se recimo za Uskrs ne pojavi neka odlična akcija onda nešto uzeti a ovako mi nema smisla

Hvala svima na savjetima,ugodan dan vam želim,lp 

17 godina

Na 4k bi dobio 3fps i osječaj da si sam sebe namagarčio, na akciji za uskrs ti budu Kinder jaja, u Milleru vjerujem

12 godina
crosshair kaže...

Mislio sam ako koristim na 4k dlss to je onda 1440p na qualitiy modu,tek onda upscale na 4k tako da bi možda dobio još koji fps ako bi uzeo jači procesor,al vidim baš po nekim testovima na netu da baš i nema smisla,jedino ako se nema para na bacanje

Ali nakon kupovine 5090 sigurno više se nema para na bacanje tako da ostajem na 7800x3d do daljnega,osim ako se recimo za Uskrs ne pojavi neka odlična akcija onda nešto uzeti a ovako mi nema smisla

bacanje love 

1440p 1440p
4K 4K
12 godina

Taj AMD uopce ne moras upgradeat, tako je teze sebe lagati i opravdat shopping!!!

scion of the storm
14 godina
crosshair kaže...

meni je kolega prodao 7800x3d za 400€ i ubo 9800x3d za 450.......

to je po meni ok...... kupit novog njet.......

nabijen vas.............
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice