AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.756.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mislioc kaže...

Evo makine za 4300kn bombica:
https://www.nabava.net/search.php?q=5900x

Al sada je trziste popunjeno kako treba, imas ryzen 3000 kao polaznu tocku, ako zelis malo vise imas 10th gen intel, ako zelis jos vise u pogledu poslovnih potreba a da ne pati ni gaming imas ryzen 5000. Nije loše za kupca 

17 godina
forumaš kaže...

evo i recenzije 5600X

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-5600x/16.html

koliko vidim ništa bitno u gamingu u odnosu na i5, samo cijena otišla gore. Sad imam Intel i Intel :D

Da, osim kaj izvan gejminga znatno sporiji Intel procovi žderu znatno više struje ili i5 6/12 konkurencija.

https://www.anandtech.com/show/16214/amd-zen-3-ryzen-deep-dive-review-5950x-5900x-5800x-and-5700x-tested/8

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 16:00 (rambox).
8 godina
protjeran
ActionReaction kaže...
mislioc kaže...

Evo makine za 4300kn bombica:
https://www.nabava.net/search.php?q=5900x

Al sada je trziste popunjeno kako treba, imas ryzen 3000 kao polaznu tocku, ako zelis malo vise imas 10th gen intel, ako zelis jos vise u pogledu poslovnih potreba a da ne pati ni gaming imas ryzen 5000. Nije loše za kupca 

10th gen intel si ubacio da imaš više potrošnje? 

17 godina
rambox kaže...
forumaš kaže...

evo i recenzije 5600X

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-5600x/16.html

koliko vidim ništa bitno u gamingu u odnosu na i5, samo cijena otišla gore. Sad imam Intel i Intel :D

Da, osim kaj izvan gejminga znatno sporiji Intel procovi žderu znatno više struje ili i5 6/12 konkurencija.

https://www.anandtech.com/show/16214/amd-zen-3-ryzen-deep-dive-review-5950x-5900x-5800x-and-5700x-tested/8

Daj ti meni reci tko normalan danas uzima za RAD intela nasprem AMD-a?

alo ovdje se prica o gamingu...

fuckaj ga sad

Bnet: mNik987#2148
15 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

mene sav ovaj hype oko ryzena doveo do i5 10400f, koji parira/nadmasuje ryzene i skuplje intelovce po ovim gaming testovima. procesor od 1200kn

0 0 hvala 0
17 godina
dreadmoore kaže...
mislioc kaže...
Ma ok bio je i7 8700k super kupnja, ali i ovi Ryzeni novi su pravi ja kažem iskreno. Bolji su u svemu ostalom enormno ako bacimo samo taj gaming malo u stranu. Impresivno u svakom slučaju, a par fps-a sim tam manje bitno jer nije to više nikakav osjetni gap.

Ja sam polagao veće nade bas da će ih nadjebati u svemu po 20%, ali izgleda od toga nista sve je ovo na kapaljku po par fps-gore dole.S obzirom da imaju bas dobar taj single core preformance.Evo 5600x odlican je ali sad se pitanje postavlja jel npr eto recimo 8700k tko ga ima, vrijedan zamjene i prelazak na skorz novu platformu ako pc koristis za gejming.Pa mislim da je isplatvije mjenjati graficke kartice, nego se zajebavati sa zamjenom citave platforme.

Kakvom mjenjanje 8700k za 5600x , čemu točno?!?!

U večini naslova nećeš niš isjetit.

Ajd da u ovom taboru barem ljudi ostanu realni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 16:05 (Rhodin).
9 godina

Sad još nadat se da Dark Hero neće bit preko 400-450e ili da b550 Unify-X dođe u nekom razumnom vremenskom windowu i da nebude preko 300e

#YOLO
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Intelove procesore nema više smisla uzimati, s ovom generacijom AMD procesora dobiješ iste performanse u gamingu,pcie 4.0 podrška, a u svemu ostalome Zen 3 apsolutno dominira, čak i modeli s manje jezgri se pokažu bolji u pro workloadu.

0 0 hvala 0
14 godina

Gledam nabrzinu pa možda krivo vidim ili je Linus dobio malo predobre rezultate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
toxic kaže...
ja vjerujem u to... ali imas ovakvih testova : https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-5600x/16.html

i svakakvih drugacijih koji govore suprotno...

mislim ako gledamo cisti rad amd vec par godina ima prednost nad intelom mi ovdje bar mi se cini pricamo iskljucivo o gaming performansama...

i tu dolazim do problema sto nemam pojma tko mulja a tko govori istinu.

Jako je to čudno... I nemoj samo gledati poziciju na grafu, pogledaj malo brojkice... Radi se o razlikama u najgorem slučaju 10 FPSa.

17 godina
Promster kaže...

Gledam nabrzinu pa možda krivo vidim ili je Linus dobio malo predobre rezultate?

on je negdje nesto shebo... gledam vecinu reviewara daje u gamignu vise manje jednake rezultate s intelom ovisi od naslova te u par naslova zbog single core prednosti amd dominira...

iako mi opet nije jasno ako Ryzen ode u pm u Counter Strike zasto to isto ne napravi i u Rainbow 6 ?

4 godine
protjeran
AdR03 kaže...

Sad još nadat se da Dark Hero neće bit preko 400-450e ili da b550 Unify-X dođe u nekom razumnom vremenskom windowu i da nebude preko 300e

I vodenjacu rokni postenu gore tipa Arctic LF II 360 ili 420 model upravo stigao na trziste, jebeno se griju (95c plus i to u mlakom cinebenchu) ako ces klokati do ibera sto bi zakljucio preko tvoje kosarice...

13 godina
Kaj nemamo još niti jedan novi primjerak na Bugu?

0 0 hvala 0
17 godina

Gle ovo :) haha kak je ovo fucking moguce...

A onda u nekim esport naslovima vidim ponovo intel na vrhu :&:&

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 16:26 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
ActionReaction kaže...
AdR03 kaže...

I vodenjacu rokni postenu gore tipa Arctic LF II 360 ili 420 model upravo stigao na trziste, jebeno se griju (95c plus i to u mlakom cinebenchu) ako ces klokati do ibera sto bi zakljucio preko tvoje kosarice...

Imam malo ozbiljniji setup od tih igračaka 

Watercooling:
Heatkiller IV Pro Copper CPU
Barrow black fittings
2x HW labs GTX 360
XSPC D5 Photon glass pump/res
6x NF-A 12x25
Mayhems ultraclear tubing
Mayhems XT-1 Nuke UV Green

#YOLO
14 godina

Joj oba dva Stevea su me razočarala, hebo ih 5950X, koga to zanima? Daj nam 5600X koji je za narod...

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
protjeran

U narednih godinu dana ce trljati ruke proizvođaci napajanja, predviđam skok cijena 20% 

1 0 hvala 0
4 godine
protjeran
AdR03 kaže...

Watercooling:
Barrow black fittings
2x HW labs GTX 360
6x NF-A 12x25

Jako lijepo, sada ce biti i opravdano ulozeno. Inace sam fanatik za hlađenje i kucista, nema mi draze kada vidim kuciste popunjeno velikim radijatorima i odlicnim rasporedom tuba i nevidljiv cable managment 

Koje kuciste je zaduzeno za akomodaciju sistema?

9 godina
ActionReaction kaže...
AdR03 kaže...

Watercooling:
Barrow black fittings
2x HW labs GTX 360
6x NF-A 12x25

Jako lijepo, sada ce biti i opravdano ulozeno. Inace sam fanatik za hlađenje i kucista, nema mi draze kada vidim kuciste popunjeno velikim radijatorima i odlicnim rasporedom tuba i nevidljiv cable managment 

Koje kuciste je zaduzeno za akomodaciju sistema?

Ovaj put idem Hardcore :)

Dimastech Easy V3

#YOLO
14 godina

I hebo ih sve koji ne testiraju OC-ani Intel...Kod Intela se može bar još nešto malo izvući sa OC-om, dok kod Ryzena dobiješ lošije rezultate pa nema smisla...

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
AdR03 kaže...

Ovaj put idem Hardcore :)

Dimastech Easy V3

Aha otvoreni sistem, znaci bit ce HC benchanja  Vec vidim otovorene prozore, nastimane ventilatore da pusu u maticnu i radijatore u djecjoj kadi punoj leda i vode, eh ti dani 

13 godina
https://www.asrock.com/MB/AMD/B550%20Extreme4/index.asp https://www.gskill.com/product/165/170/1535961634/F4-3200C14D-16GFX-Overview https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-5600x
Evo ovako izgleda mid range gaming PC osnova koja je u biti high end po svemu za nas igrače. Ovo je trenutno osnova za sve one željne max performansi i odličnih komponenti.

0 0 hvala 0
15 godina

AMD Ryzen 9 5950X, 5900X & Ryzen 7 5800X domaća recenzija

http://www.pcekspert.com/clanak/amd-ryzen-9-5950x-5900x-ryzen-7-5800x-recenzija/?pg=1

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ekipa,

nabijte ove strane reviewere nasi susjedi su sposobniji..

imate cak s kolko napona je uspio uci u windowse i s koliko napona stabilno..

uglavnom imate sve...

igrali su counter strike izvukli prosjek a uz to napravili i standardni benchmark i mnogo vise od toga

dakle napravite na njih subscribe, ja sam ih nedavno ulovio i zaista su dobri...

to je to...

AMD je napravio posao i tocka.

Moj PC  
5 0 hvala 3
4 godine
protjeran
Promster kaže...

I hebo ih sve koji ne testiraju OC-ani Intel...Kod Intela se može bar još nešto malo izvući sa OC-om, dok kod Ryzena dobiješ lošije rezultate pa nema smisla...

Gdje tocno, ako pricamo o gamingu ocani 10900k (5.3GHz) i stock 10900k (4.9GHz) ti je ista stvar, u sintetici je drugacije..

6 godina
protjeran

Zanimljive su te oscijalicje, npr u death strandingu, igri koja je favoriziraIntel procesore, 5000 ryzen serija ima oko 20 fpsa više od najbržeg Intelovog modela, dok u drugim Intelovim igrama su tu negdje, vrlo sitne razlike. 

edit: u Hitmanu 2 koji također favorizira Intel, ryzen 5000 oko 10 fps brži od 10900k.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 16:48 (Riot).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

jel postoji negdje benchmark igara uz gledanje zooma/youtubea na drugom monitoru? 

0 0 hvala 0
12 godina

ActionReaction

Došao kući sa posla u 16:15, točno u 16:20 upalio Prime95

CTR profil 1.300mv CCX1 4.50GHz CCX2 4.45Ghz
CPU Cooler Arctic Freezer 34 DUO + 4x120mm ventovi u kucistu.

Veća slika

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 16:49 (ibme74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ActionReaction kaže...
Promster kaže...

Gdje tocno, ako pricamo o gamingu ocani 10900k (5.3GHz) i stock 10900k (4.9GHz) ti je ista stvar, u sintetici je drugacije..

Da, zapravo u pravu si, kad bolje pogledam i kod Intela je mizeran pomak sa OC-om u gamingu, doduše ipak je pomak za razliku od AMD-a.

6 godina
protjeran
Promster kaže...

Joj oba dva Stevea su me razočarala, hebo ih 5950X, koga to zanima? Daj nam 5600X koji je za narod...

I mene, no sutra ćemo u HU vidjeti recenzije drugih modela.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice