Amd cpu preporuka na MA790X-DS4

poruka: 40
|
čitano: 7.030
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Amd cpu preporuka na MA790X-DS4
Hyperion kaže...

LOL triple post.

Sa zalmanom neš ništa dobit ako je ovako kako ti kažeš, samo do 10% bolje temerature.

A si stavio mugena na max okretaje ( u biti kada se poveća temp. onda on sam digne...) -> zaboravi

Stavi mu još jedan vent odozada, ali pazi kako ga budeš okrenuo, neš se tebi nenormalno grije taj x4 955BE. Moj X3 720 neprelazi ni na 3.6Ghz 40-50C, a po sjećanju ni na 3.8GHz i otključanom jezgrom (uz nenormalan napon) se negrije ni blizu tvojim vrijednostima.

Sigurno te senzor zeza, a kolike su ti temperature jezgre?

Visoke...na defaulnom naponu ide i do 70...al nije vrelo na dodir....pipao sam cooler kad je navodno bilo po jezgri 78 stupnjeva...nije to toplo da nemos dirat...to je toplo al ono...pa nemoze me na svakoj ploci koju kupim zezat senzor:)...zadnji proc e 6300 sam brusio jer je bila neravna jezgra..i temp je pala za 15 stupnjeva.....ima dosta zraka u kucistu..puse sa svih strana...

17 godina
Huurux kaže...

Visoke...na defaulnom naponu ide i do 70...al nije vrelo na dodir....pipao sam cooler kad je navodno bilo po jezgri 78 stupnjeva...nije to toplo da nemos dirat...to je toplo al ono...pa nemoze me na svakoj ploci koju kupim zezat senzor:)...zadnji proc e 6300 sam brusio jer je bila neravna jezgra..i temp je pala za 15 stupnjeva.....ima dosta zraka u kucistu..puse sa svih strana...

Trebaš napravit put zraku, a ne da se suzbijaju...

Mugen bi njega trebao bez problema obuzdat i na 3.8GHz.

A na koliko si ga clockao?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
Hyperion kaže...
Huurux kaže...

Trebaš napravit put zraku, a ne da se suzbijaju...

Mugen bi njega trebao bez problema obuzdat i na 3.8GHz.

A na koliko si ga clockao?

na 3.8 mi ej bio sa 1.4 v naponom al sad je na defaultu....cudno pisti kad je na 100 %

17 godina
Huurux kaže...

na 3.8 mi ej bio sa 1.4 v naponom al sad je na defaultu....cudno pisti kad je na 100 %

Jel ta matična ima samo 4+1 faznu regulaciju?

S tim ja nebih prelazio 3.6GHz za 24/7, previše je to za 4+1 pogotovo ako nemaš coolera na regulaciji.

16 godina
Hyperion kaže...
Huurux kaže...

Jel ta matična ima samo 4+1 faznu regulaciju?

S tim ja nebih prelazio 3.6GHz za 24/7, previše je to za 4+1 pogotovo ako nemaš coolera na regulaciji.

kako to mislis 4 + 1...gle malo sam pojacao ovaj cooler na vrhu anteca 900 pa mi temp jezgre ne ide preko 62 po jezgri na defaultu a u everestu mi pise cpu temp 51 a jezgre isto 62...zasto toliko razlika?

17 godina
Huurux kaže...

kako to mislis 4 + 1...gle malo sam pojacao ovaj cooler na vrhu anteca 900 pa mi temp jezgre ne ide preko 62 po jezgri na defaultu a u everestu mi pise cpu temp 51 a jezgre isto 62...zasto toliko razlika?

Skini si hardware monitor pa očitaj...

Da 4+1 regulacija i to naked. Pogledaj sam u kućište, to su ti one crne kockice uz socket, probaj stavit prst na jednu ili na mosfet.

Pazi se opeć.

(to je tvoja)

A pogledaj sada kako izgleda najjači model iz te gigine serije sa SB600

Pogledaj coooler na mosfetu i još ima toplovodnu cijev koja povezuje northbridge i southbridge.

BTW: ta 790FX-DQ6 ima 8+2 faznu regulaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 19:07 (Hyperion).
16 godina

84 stupnjeva je neznam northbridge ..te 34 stupnjeva south bridge pretpostavljam ne pise sta je koje...mislim da bi mi pomoglo posto je proc ravan...i mugen je ravan dakle nema deformacija....kupim jos jedan cooler za mugena ili da kupim ovog zalmana performance?

16 godina

uglavnom na 1.47v drzim ga na 4.050 mhz temp ne prelazi 60 stupnjeva sa zalmanom ,stari mugen bye bye...mozda odem i preko 4.0 al preko zime kad zahladi .

14 godina
neaktivan
Amd cpu preporuka na MA790X-DS4

moze li mi neko reci, moze li x6 cpu na plocu ma790x-ds4?

0 0 hvala 0
16 godina
svemir76 kaže...

moze li mi neko reci, moze li x6 cpu na plocu ma790x-ds4?

neide..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice