ma nije stvar novca, uzeo bih i x4 965, ali ne dam tolike novce, onda bi bolje za tu lovu uze i5 jer ima daleko bolje performanse, ovako bi malo uštedio love (recimo duplo za proc) i danas sutra ubo x6
ja bi prije isto ciljo na i5 a x6 češ se načekat bar još godinu i po ako ne i više
ma nije stvar novca, uzeo bih i x4 965, ali ne dam tolike novce, onda bi bolje za tu lovu uze i5 jer ima daleko bolje performanse, ovako bi malo uštedio love (recimo duplo za proc) i danas sutra ubo x6
Nema daleko bolje performanse, to su intelova muljanja.
X6 phenomi II i i9 su iza ugla, kakvih godinu dana?
Ja sam gotovo 99% siguran da moj sljedeći proc će biti amd bulldozer(x6 ili x8) i grafička radeon HD7.
joj ljudi de pročitatjte, moram sve ponovo i ponovo pisati
imam stari athlon 3000+, dvoumim se za novi komp između x2 i x3, a za nekih godinu-dvije komp bi nadogradio sa x6
nitko mi još nije odgovorio na pitanje phenom II x2 (neki be) ili phenom II x3 (također be)
pc je za igre i multimediju, i povremeno za corell i photoshop
dakle uzeo bi gigabyte ud5 matičnu sa ati 5850 i početak barem 4gige rama(pucam na 8, pa nek sam miran na duže staze)
sad dolazi 1tb spinpoint f3
napajanje je corsair 650w
dakle još se samo dvoumim oko proca
kupnja je za uskrs, pa mi nije još neka hića
oces da ti sastavim komp samo reci do kolko para i dali a periferijomol
nitko mi još nije odgovorio na pitanje phenom II x2 (neki be) ili phenom II x3 (također be)
Tu je dvojba ako se ne varam između Phenoma II x2 550 BE i Phenoma II x3 720 BE. Ja bi definitvno išao na ovaj drugi, ali ako se ne varam njega više nema za uzet (ali možda se varam)?
Mislim da ga nema više, šteta, odličan procesor, ja ga imam...
joj ljudi de pročitatjte, moram sve ponovo i ponovo pisati
imam stari athlon 3000+, dvoumim se za novi komp između x2 i x3, a za nekih godinu-dvije komp bi nadogradio sa x6
pc je za igre i multimediju, i povremeno za corell i photoshop
dakle uzeo bi gigabyte ud5 matičnu sa ati 5850 i početak barem 4gige rama(pucam na 8, pa nek sam miran na duže staze)
sad dolazi 1tb spinpoint f3
napajanje je corsair 650w
dakle još se samo dvoumim oko proca
kupnja je za uskrs, pa mi nije još neka hića
Ako misliš imat 8 giga rama C3 revizija ti je "must have" jer C2 ima problem u IMC-u sa 8 giga rama, dva keksa rama po kanalu ne mogu raditi na deklariranoj frekvenciji, tj. memorija radi jedino na 1066mhz (ddr3), dok sa C3 revizijom 8 giga rama radi bez problema na 1600
Od dostupnih C3 procesora u HR imaš: X4 965BE, X4 955BE, X4 945, X2 555BE, osobno bi uzeo X4 955 na tvojem mjestu
oces da ti sastavim komp samo reci do kolko para i dali a periferijomol
nije mi nikakav problem sastaviti komp, samo se dvoumim između proca, ali evo cele303 mi je dao dobar odgovor.
uzeo bi i5 ali tu je nemogućnost nadogradnji, dok amd tu nema problema, upravo zbog toga gledam uzeti njihov proc.
već sam napisao šta ću sve uzet, ud5 i ati 5850 (i naravno ram), a sve ostalo imam, možda jedino još u dogledno vrijeme ubodem g500 umjesto mx518, jer mi je potonji postao spor, 1800dpi mi postalo premalo
Tu je dvojba ako se ne varam između Phenoma II x2 550 BE i Phenoma II x3 720 BE. Ja bi definitvno išao na ovaj drugi, ali ako se ne varam njega više nema za uzet (ali možda se varam)?
nije bitno koji je, tako i tako ću mjenjati množitelj, jer ću staviti zalmanov hladnjak