A da umjesto AMD Athlon II X2 250 uzmes AMD Athlon II X4 620 za 100kn vise i imas 4 jezgre... Pa onda njega probaš OC (samo neznam baš dal bi daleko dogurao s tim procom)...
Kupljen Athlon II 240, sjajno radi , hladnjak je puno moderniji od ahtlona x2, temperature na stock su malo jace od sobne temp.
super je hladnjak ja sam se iznenadio njegovom velicinom
A da umjesto AMD Athlon II X2 250 uzmes AMD Athlon II X4 620 za 100kn vise i imas 4 jezgre... Pa onda njega probaš OC (samo neznam baš dal bi daleko dogurao s tim procom)...
taj proc ide dovoljno do 3.6 netreba vise
edit:isprike za dupli zazujo sam malo
Ako ide do 3.6 onda neznam zašto kupovat ovoga AMD Athlon II X2 250....
Ako ide do 3.6 onda neznam zašto kupovat ovoga AMD Athlon II X2 250....
da istina ja sam svog kupio jer sam ga naso povoljno preko oglasnika
To razumijem... Ali ovaj koji kupuje, bilo bi mu isplativije dati 100kn vise i kupiti Athlona x4 i dic ga na 3.6 (kad vec misli OC)....
To razumijem... Ali ovaj koji kupuje, bilo bi mu isplativije dati 100kn vise i kupiti Athlona x4 i dic ga na 3.6 (kad vec misli OC)....
Ne kužim o cemu ti pricas, AII x2 240 sam dobio za 470kn, x4 je kod nas 770kn, što je previše i to nemam di iskoristit, vjerujem da ovaj 240 oc ide 3.4 bez problema sa stock hladnjakom, nisam jos probao.
Ne kužim o cemu ti pricas, AII x2 240 sam dobio za 470kn, x4 je kod nas 770kn, što je previše i to nemam di iskoristit, vjerujem da ovaj 240 oc ide 3.4 bez problema sa stock hladnjakom, nisam jos probao.
ide sigurno..on je mislio na x2 250 ne ovog sto si ti kupio
Da, ja sam mislio na ovaj proc iz naslova teme (x2 250), a ne na ovoga kojega si ti kupio....
Može mi netko preporučit neke OC postavke za navedeni proc i ploču .
Trenutno mi je na FSB 215 , 3010hz. , probao sam na 240FSB ali mi se u Win srušio.
Trenutno mi je na FSB 215 , 3010hz. , probao sam na 240FSB ali mi se u Win srušio.
stavi fsp na 234 to ti je tocno 3.5ghz-a i nista drugo ne diraj ni voltazu ni rame
Koja je razlika između SB710 I SB750?
stavi fsp na 234 to ti je tocno 3.5ghz-a i nista drugo ne diraj ni voltazu ni rame
Od athlona 64 je uveden HTT umjesto FSB-a pa tako i govori.
Na mojoj Gigabyte ploči se još vodi kao FSB! ?
jesi napravio taj skok odjednom sa 215 na 240 ili si išao posteneno?
Na mojoj Gigabyte ploči se još vodi kao FSB! ?
Totalno nebitno sad u cijeloj priči.
Default ti je 200.
Koraci:
-spustiš množitelj memorije (za 1 korak, za 2 koraka kad dižeš preko 250FSB)
-spustiš množitelj HT linka (kalkulator u ruke i računaj da zadovoljava ovaj uvjet [FSB*množitelj]<2000MHz )
-spustiš množitelj northbridgea (NB u nekim BIOSima) Ista računica vrijedi kao i za HT link.
-latencije memorije staviš na manual i podesiš ih kako su na default na najvišim postavkama tek toliko da budeš siguran
-dižeš FSB
Onako, odokativno, ići će bar na 3,4-3,5 GHz kako ide većina.
P.S. Ako ti je za HT link ili NB umjesto množitelja prikazana frekvencija 1,8GHz i manje -- do vrijednosti množitelja dolaziš jednostavno:
(prikazana frekvencija) podijeljena s 200(MHz) = množitelj.
Čisto da ne bi bilo "ne piše mi".
Još jedna stvar - da bi vidio neke naprednije opcije u BIOSu, uđi unutra i stisni CTRL+F1 (vrijedi obično za Gigabyte ploče).
A joj oderal si me za 70mhz, morat cu se primit posla izgleda i zamazat ruke.
Samo naprijed , ovo sam onako bubnio overclock postavke i čine se dobre,
inace temperature su mi 30C idle, 45C Load pod Scythe Samurai ZZ hladnjakom