Evo riješio sam se i5 2500k i sad kupijem neki i7..
i gledam bolji između ova dva? .. za sada me više vuce i7 3770k..
kupujem novi novcati..
i da išao bi na ovu moju z68 plocu
Lp,
48 | i7 3770k |
---|---|
7 | i7 2600k |
2 | i7 2700k |
Evo riješio sam se i5 2500k i sad kupijem neki i7..
i gledam bolji između ova dva? .. za sada me više vuce i7 3770k..
kupujem novi novcati..
i da išao bi na ovu moju z68 plocu
Lp,
48 | i7 3770k |
---|---|
7 | i7 2600k |
2 | i7 2700k |
I ja slinim za i7 3770. 2700 mi nije ni na pameti iako je razlika u stock brzini marginalna.
međutim, ja se ne bavim overclockingom, za što kažu da je 2700 bolji.
Zasto si se rijesio i5 2500K?
Osobno bi isao na i7 2600K.
pa dajte objasnite zašto.. :)
zato jer hocu i7 eto zasto sam se rijesio i5 :)
I sta si dobio s tim ?! Nista. 4 virtualne jezgre u hyperthreadingu. Jos samo kazes da se ne bavis nicim ozbiljnim,osim igranjem i da dodjemo do zakljucka za najgluplji potez godine.
I sta si dobio s tim ?! Nista. 4 virtualne jezgre u hyperthreadingu. Jos samo kazes da se ne bavis nicim ozbiljnim,osim igranjem i da dodjemo do zakljucka za najgluplji potez godine.
Gdje je problem? cime se ti bavis a imas i7?? vidim svaki drugi post ti je vezan za igre , koga ti komentiraš sam sebe ili mene??
hocu bolji procesor to je jedino pa da baš i samo igram igre opet moj problem i moji novci jel?
ja sam samo pitao koji je bolji prednosti i mane... od tebe savjet dobio nisam, ako nemas nista pametnog za reci preskoci temu..
za overclock potencijal, možda ti može savjetovati netko tko ga (ili ih) ima. Postoji dosta rasprava na netu oko ta dva procesora i uglavnom se svodi na to da se 2700k bolje clocka. kako, zašto, koliko.. beats me.
Ja bih sebi (kao što sam gore naveo) uzeo 3770, jer mi daje bolje stock performanse i volim imati zadnje ako već kupujem. OC me ni najmanje ne interesira (dobro.. malo .. ali samo malčice).
EDIT: evo linka vezano uz temperature na 4,7GHz http://www.legitreviews.com/article/1924/8/, dakle 3770 ima nižu temperaturu na stock frekvenciji, ali to nadoknadi prilikom OC-a. Mojim laičkim zaključivanjem bi rekao da ćeš sa 3770 prije doći do limita za overclocking, dok sa 2700k ljudi navode da bez problema doseže 5GHz (http://www.tomshardware.co.uk/forum/360408-10-2700k-3770k)
Pa kad znas sta hoces...
2600/2700K zato jer vidim da OC-as procesor i imas Mugena 3. OC-ani i7 3770K u 90% slucajeva ne moze uloviti OC-ani i7 2600K, a i Z68 chipset originalno je namjenjen SB procesorima.
Ja sam uzeo 3770k zbog programa koji rabe multithreading. No u igrama ne osjetim nikakvu razliku.
Moj glas ide za ono kaj je jeftinije (ipak je danas lova bitnija od svega).
Ja sam uzeo 3770k zbog programa koji rabe multithreading. No u igrama ne osjetim nikakvu razliku.
Moj glas ide za ono kaj je jeftinije (ipak je danas lova bitnija od svega).
da ti budem iskren proci cu za 0 kuna u prodaji i5 2500k i nabavki novog..
mislim da li bi ti uzeo i7 da imas maksimalni gubitak 0 kn da možeš ili bi ostao na i5?
pa cak da se ja recimo samo i igram opet cu dobit sveukupno jaci procesor za 0 kn dodatnog ulaganja..
Ako je 0kn, ne znam čemu dilema :)
Ako je 0kn, ne znam čemu dilema :)
pa nekima je to trn u oku, ne mogu mi preporucit procesor dok im ne objasnim tocno zasto i kako.....
sada kada znate što i kako idemo dalje u rapravu..
inace da imam tolko novaca kupio bi i neku mozda bolju plocu... ali posto ne mislim davati 1500+ kn iz toga ništa..
znaci danas kupujem i7 samo sam u dvojbi sada i trojbi koji od tih..
Pa sve ti je receno. Prednosti i7 3770K su bolja integrirana grafika i nesto sitno niza potrosnja dok je 2600K u konacnici procesorski jaci.
Ako ces, ko i taj i5, drzat na 4.2 onda uzmi 3770K. Ako ces ici na jaci overclock onda 2600K.
To je sva mudrost.
Ma piči odma na najnovije, i nema veze sto je z68 za sb, kupit ce on kroz godinu dana sigurno i neku z77 plocu ;)
Ma piči odma na najnovije, i nema veze sto je z68 za sb, kupit ce on kroz godinu dana sigurno i neku z77 plocu ;)
Zasto bi kroz godinu dana kupovao z77 plocu kad je 1155 mrtav socket za daljnju nadogradnju a Haswell izlazi za par mjeseci i zajedno s njim novi socket i chipseti?
To bi tek bila glupa kupovina.
narucen i7 3770k..
instar informatika..
lp,
Jaci IPC kod IB-a ce da uskoci u mnogim situacijama i zato ce vecinom biti brzi od 2700k.
ma mislim da sam dobro odlucio
a ovo za z68 plocu me ne brine.. dobru regulaciju ima podržava ga i sve 5 :)
Gdje je problem? cime se ti bavis a imas i7?? vidim svaki drugi post ti je vezan za igre , koga ti komentiraš sam sebe ili mene??
hocu bolji procesor to je jedino pa da baš i samo igram igre opet moj problem i moji novci jel?
ja sam samo pitao koji je bolji prednosti i mane... od tebe savjet dobio nisam, ako nemas nista pametnog za reci preskoci temu..
Ja se bavim radom u Photoshopu i Auto Cad-u. Postovi su mi vezani uz igre jer volim ponekad odigrati dobru igricu i komentiram tebe.
Kako nisi dobio savjet ? Pa fino sam ti napisao da nemas nikakve koristi niti dobitaka od i7 u odnosu na i5 u igrama. Mozda da ti nacrtam ?
Ja se bavim radom u Photoshopu i Auto Cad-u. Postovi su mi vezani uz igre jer volim ponekad odigrati dobru igricu i komentiram tebe.
Kako nisi dobio savjet ? Pa fino sam ti napisao da nemas nikakve koristi niti dobitaka od i7 u odnosu na i5 u igrama. Mozda da ti nacrtam ?
naporan si..
btw.. zar nitko od Vas nije znao da je množitelj zalokan na 39 na z68 plocama(na i7 ivy bridge procesorima)? i aposolutno mi nitko to nije znao reci ??
Zar update UEFI- ja to ne trebao rješiti?
Zar update UEFI- ja to ne trebao rješiti?
nadam se :) upravo ga stavljam :)
Znam da si već naručio proc, ali samo da kažem svoje mišljenje. Osobno bih između navedena tri proca preferirao 2700K, iz razloga što:
1.) najbolji OC-er od navedenih (ne želim ulaziti u područje dobrih primjeraka 2600K, govorim o prosjeku)
2.) ne treba mi integruša
3.) hladan kao špricer
naporan si..
btw.. zar nitko od Vas nije znao da je množitelj zalokan na 39 na z68 plocama(na i7 ivy bridge procesorima)? i aposolutno mi nitko to nije znao reci ??
Znali smo,ali ti nismo htjeli reci jer smo mislili da si ti jako pametan dečko.
Zar ti ne znas upadatat BIOS?
Prvi put kad sam stavio i7 3770K na moju P8Z68-V bez problema je isao na 4.6, mnozitelj otkljucan.
Osim toga taj facepalm mozes sam sebi zakacit kad nisi u stanju provjerit sta kupujes prije kupovine. Vec sam ti napisao da je Z68 nativno Sandy Bridge chipset a ne Ivy Bridge. Umjesto da poslusas savjet ti se bahatis i forumasima koji ti postavljaju normalna pitanja pises da su dosadni.
Sad uzivaj, mislim da ces multi moci dignuti do 43
Znam da si već naručio proc, ali samo da kažem svoje mišljenje. Osobno bih između navedena tri proca preferirao 2700K, iz razloga što:
1.) najbolji OC-er od navedenih (ne želim ulaziti u područje dobrih primjeraka 2600K, govorim o prosjeku)
2.) ne treba mi integruša
3.) hladan kao špricer
Ovo je jeste tacno ako gledamo surovi takt, ali realnost je drugacija, 2700K skoro uvijek mora biti na 200 MHz vecem taktu od 3770K da bi mu parirao drugim rijecima 3770K na 4.5 GHz jednak je 2700K na 4.7 GHz, necu ulaziti u golden sample teritoriju, jer isto kao sto ima golden 2700K, ima i 3770K, doduse manje je golden 3770K.
Da, nekih 5% je bolji na istom taktu ali u prosjeku su i vise od 200MHz ispod po 24/7 stabilnosti i zagrijavanju (namjerno, mucka djubrad).
Zar ti ne znas upadatat BIOS?
Prvi put kad sam stavio i7 3770K na moju P8Z68-V bez problema je isao na 4.6, mnozitelj otkljucan.
Osim toga taj facepalm mozes sam sebi zakacit kad nisi u stanju provjerit sta kupujes prije kupovine. Vec sam ti napisao da je Z68 nativno Sandy Bridge chipset a ne Ivy Bridge. Umjesto da poslusas savjet ti se bahatis i forumasima koji ti postavljaju normalna pitanja pises da su dosadni.
Sad uzivaj, mislim da ces multi moci dignuti do 43
to si zakljucio kako to??
jel si siguran u ovo drugo?
odakle ti ta informacija? upravo sam na uefiu i prilicno mi se cini da nisi u pravu :)
a evo i dva prilično dobra dokaza
http://valid.canardpc.com/2672778
a sad lijepo drugom odi solit pamet jer pojma nemaš.. da imalo koji k kuzis znao bi da problem nije z68 nego award bios ali hebat ga...
Sta su tvoji roditelji radili umjesto da su te odgajali?
Sta su tvoji roditelji radili umjesto da su te odgajali?
heben je taj x43..