Punjenje baterije HP 6830s

poruka: 13
|
čitano: 12.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
BATERIJA HP 6830s
pitanje

Bok ljudi,

Ovo mi je prvi post ovdje :)

Unaprijed vas upozoravam da sam skoro potpuni 'noob' ;)

Evo ovako. Nedavno sam kupio HP 6830s, koji je taman što trebam.

Ono što me zbunilo (kao potpuno novog korisnika laptopa) je pitanje baterije.

Iz nekoliko izvora sam dobio potpuno suprotne odgovore.

Pitanje: Je li potrebno vaditi bateriju, pošto mi je laptop cijelo vrijeme uključen u struju? Naravno, gasim ga kad ga ne koristim,,,

Dobio sam informaciju da ako izvadim bateriju (meni je laptop stalno u struji) da će ona onda dulje trajati?!

Drugi mi kažu da je nemoguće da laptop uopće radi na taj način, ali nisu sigurni da to vrijedi za sve proizvođače.

Treći kažu da trebam napuniti laptop, isključiti ga iz struje, pustiti da se iprazni do negdje 20% i onda ga opet punit. U smislu da je jedino štetno stalno ga 'nadopunjavati' dok je pun.

Dakle, da li ja mogu mirno spavati i pustiti da mi je laptop cijelo vrijeme u struji, a da to ne šteti bateriji?

Unaprijed hvala,

Tomo Yoda

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: BATERIJA HP 6830s

-lionske baterije nemaju 'memory' efekt, tako da ih možeš konstantno nadopunjavati. Drugi problem (daleko veći) je sama trejnost, bez obzira na upotrebu u 90% slučajeva je limit 2-3god. injženjeri jako dobro rade taj dio posla. Rad direktno na struju bez baterije nije poželjan, kao UPS, a trajnost je upitna. -Problem je često i serijska greška (Sony), koji ako ne koristiš bateriju nećeš primjetiti u garantnom roku -bolje je da crkne odmah.

Jedino što nemožeš mirno spavati jer baterije u nekim slučajevima mogu i explodirati (Sony?)....Sramim se

-uvijek ištekaj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Ovo opet spada u kategoriju pitanja poput: Na kojo je brzini najbolje prziti DVD-e? Jao, jao.

Odgovor na tvoje pitanje glasi ma drzi ako ces sa baterijom, bez baterije ili puni pa prazni ili ako nades neki novi nacin mozes i njega koristiti, ZASTO?

Pa ako ce ti baterija crkniti, crkniti ce ne mozes joj produziti vijek trajnja sa nekim extra procedurama.

Prema tome nemas se sto briniti koji god nacin odaberes uvjeren sam da ce prica sa baterijom imati sretan zavrsetak.

0 1 hvala 0
17 godina

Nije istina... ako ti je laptop non stop spojen na struju onda izvadi bateriju vani jer joj minimalistickim nadopunjavanjima itekako skracujes zivot. Bez obzira koja je baterija. Takodjer na bateriju utjece temperatura... pripazi da nije na vrlo visokim i na vrlo niskim temperaturama. Bateriju stavi jedanput mjesecno u laptop, isprazni je, napuni je i vadi je vani. Govorim iz iskustva. meni je laptop non stop na struji, ovo mi je 3. baterija u dvi tri godine.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Punjenje baterije HP 6830s
tnakir kaže...

.. Govorim iz iskustva. meni je laptop non stop na struji, ovo mi je 3. baterija u dvi tri godine.

-nešto loše radiš?
Trenutno HPovo produljenje garancije 1-na-3 god. za 400kn, je logičan korak, nakon tog, notebook ide u stari papir/plastiku jer je dao svoje, tj. koliko izdrži-dobro je. dok traje garancija treba ga koristiti, ne držati 'ispod jastuka' -ili korisnik uopće netreba notebook...
17 godina

Vidio sam da pises gluposti i tamo gdje covjek trazi mrezni/usb disk, a sad pricas gluposti i tu. Nemoj dezinformirati ljude. Ako neznas o cemu pricas onda radije suti.

Od prijenosnog racunala nikad ne mozes ocekivati performanse kao i od stolnog. To mu nije ni namjena. Dakle zaboravi zahtjevnije igre, ugodno koristenje video alata, autocada i slicno. To mu nije namjena. Zato prijenosna racunala "ne stare" kao stolna racunala.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 14:31 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina

@tnakir -čovjek pita, ja, ti, ostali mogu davati savijete/prijedloge... Vjerojatno si u pravu.

(povezivanje drugih tema nije potrebno, -provjeri)

17 godina

Ispricavam se na nastupu...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Sve baterije imaju limitirani broj punjenja-praznjenja. Li-ion baterije oko 400. Kad to iskoristis, bacas bateriju. Drzi na punjacu stalno a dobro je otprilike 1 mjesecno isprazniti do kraja.

Ne bi se cudio da kineske baterije imaju znatno manje ciklusa od pravih. Barem sudeci po iskustvu baterija za mobitele.

0 0 hvala 0
17 godina

Samo 400??? Malo mi je to premalo...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

Samo 400??? Malo mi je to premalo...

Oko 400. Zavisi o o vise faktora. Li-polymer jos manje. I nije ravna brojka nego se to smatra kraj zato sto su kapacitet i voltaza su drasticno smanjeni.
Mozes staviti OLOVNE, malo su vece ali izdrze tisuce i tisuce ciklusa Namigiva
16 godina
RE: BATERIJA HP 6830s
autorov komentar
ihush kaže...

-lionske baterije nemaju 'memory' efekt, tako da ih možeš konstantno nadopunjavati. Drugi problem (daleko veći) je sama trejnost, bez obzira na upotrebu u 90% slučajeva je limit 2-3god. injženjeri jako dobro rade taj dio posla. Rad direktno na struju bez baterije nije poželjan, kao UPS, a trajnost je upitna. -Problem je često i serijska greška (Sony), koji ako ne koristiš bateriju nećeš primjetiti u garantnom roku -bolje je da crkne odmah.

Sint1 kaže...

Odgovor na tvoje pitanje glasi ma drzi ako ces sa baterijom, bez baterije ili puni pa prazni ili ako nades neki novi nacin mozes i njega koristiti, ZASTO?

Pa ako ce ti baterija crkniti, crkniti ce ne mozes joj produziti vijek trajnja sa nekim extra procedurama.

tnakir kaže...

Nije istina... ako ti je laptop non stop spojen na struju onda izvadi bateriju vani jer joj minimalistickim nadopunjavanjima itekako skracujes zivot. Bez obzira koja je baterija. Takodjer na bateriju utjece temperatura... pripazi da nije na vrlo visokim i na vrlo niskim temperaturama. Bateriju stavi jedanput mjesecno u laptop, isprazni je, napuni je i vadi je vani. Govorim iz iskustva. meni je laptop non stop na struji, ovo mi je 3. baterija u dvi tri godine.

bnaci kaže...

Sve baterije imaju limitirani broj punjenja-praznjenja. Li-ion baterije oko 400. Kad to iskoristis, bacas bateriju. Drzi na punjacu stalno a dobro je otprilike 1 mjesecno isprazniti do kraja.

Ne bi se cudio da kineske baterije imaju znatno manje ciklusa od pravih. Barem sudeci po iskustvu baterija za mobitele.

Hvala vam svima na brzom odgovoru!

Većina vas je odgovorila da je mogu stalno držati na punjaču, osim tnakir-a.

Tako da ću ga onda držati u struji, tu i tamo isprazniti bateriju do kraja i to je to.

Nadam se da sam vas dobro razumio.

Hvala vam ljudi još jednom, uživajte Namigiva

17 godina
prihvaćeno rješenje
I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice