Pretjerano grijanje laptopa!

poruka: 11
|
čitano: 10.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

imam laptop Fujitsu, kofiguracije 4gb rama  (3gb usable) (tj 3 gb rama koristi) ,, procesor je intel pentium dual core 2.00 ghz ,,i grafika 1 gb..i tempratura mi u njemu bude cak 82* (provjerim preko programa Speccy) -.-' ..dok imam drugi laptop ..hp 4510  od 2 gb rama ,,procesor intel celeron dual core 1.8 ghz..i grafa neka integrirana..i temp u njemu bude maksimalno 40* i o maksimalnoO! (isto provjeravam preko programa Speccy) ..neznam..po meni je 1. laptop fujitsu jace konfiguracije..a grije se uzasno..! savjet ili nesto tako??

mario
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pretjerano grijanje laptopa!

koliko star laptop? jeli ikad čiščen? ako je pun prašine naravno da će se pregrijavat što ti može dovest do rikavanja laptopa

...train hard, feel good, never give up...
13 godina
neaktivan

taj fujitsu je star od 4 mj 2011.. a hp je star 3 mj.. i je fujitsu je ciscen vec jednom..i neki dan sam pojaco rame s 2 na 4 ..i kako sam ga otvarno naravno da bi vidio dali ima prasine..NIŠTA! cist..cist cist..neznam sta reci :/ 

mario
15 godina
neaktivan

kako mislis čiščen? čiščen od strane stručne osobe ili si ga ti osobno rastavio i čistio? neznam koliko si stručan u svemu tome pa te moram tako pitat :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 21:12 (deelight).
13 godina
neaktivan

cistio je moj stari a on se razumje u to..mslm popravio je mnoge laptope s razliciim kvarovima i too..xxx puta..

mario
15 godina
neaktivan

pa neka popravi onda...lako moguće da ti se kod ventova skupila prašina i da nemože hladit kako bi trebalo...u većini slučajeva kod pregrijavanja riječ je o prašini jer je laptop kao uređaj jako mal i lako dolazi do kvarova ili nepravilnog rada radi takvih stvari

btw. evo ti tema kako se čisti laptop izvana i iznutra danas otvorio pa malo vidi neznam kako je tvoj stari to čistio

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/kako-odrzavati-laptop-cistim-urednim/133473.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 21:17 (deelight).
13 godina
neaktivan

da pa cesto je to kod njih :/ ..probao je ..nije uspjelo.. :/  mslm nije sjebo..neg  sve isto :D nije bilo prasine..ocito je slab procesor..u njih se bas neazumjem :/ znam da je vezan uz hladnjak..p mozda on kontrolira rad..ak je slab ..pretjerano grije..ali 2.00 ghz-a je! i to dual core :OO

mario
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
guitar hero :D kaže...

da pa cesto je to kod njih :/ ..probao je ..nije uspjelo.. :/  mslm nije sjebo..neg  sve isto :D nije bilo prasine..ocito je slab procesor..u njih se bas neazumjem :/ znam da je vezan uz hladnjak..p mozda on kontrolira rad..ak je slab ..pretjerano grije..ali 2.00 ghz-a je! i to dual core :OO

Ako jako pregrije pa da te pitam dali hladnjak dobro sjed ? Čak malo sjeda al ne dokraja dovoljno govori da pregrijava. E sad otvori poklopac i pokreni Speccy i pritisni hladnjak jel pada temperature ako da znači da hladnjak loše sjeda i tereba što prije sredit a ovako pitanje kad će riknut a sam laptop nije baš jeftin.

14 godina
neaktivan

Moj 3.5god star laptop zna doci do 90°C CPU i 80°C GPU pri gamingu, i tako normalno radi bez kvara do sada, ni ciscenje ni nista nije pomoglo.

Stari 65nm AMDov dualac, užasno se grije, ali što je tu je.

CPU pocinje throttlati na 90°C pa se trudim da uvijek bude malo ispod toga {#}

Ofc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jucer sam opet zamolio starog da mi ocisti laptop..on je rekao nepotrebno je cistio sam ga prije par mj..kad je on skinio hladnjak..imao je sta vidjeti..skoro u zadnju sec je spašen laptop..ja sam nakon otvaranje laptopa pipnio prstom procesor..haha..vjerujte držao sam prst 1 sec a opeko sam se..kako je bio vruč..80*C..i sad kad je ociscen..radi na 50 * max 60 kad ga opteretim nekim igrama il tak neš :D ..haha.. sad je sve uredu.. :)) al ono cudno mi bilo kad ga prije par mj cistio ..lol ....et spašen laptop..hvala svima ;)

mario
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
guitar hero :D kaže...

jucer sam opet zamolio starog da mi ocisti laptop..on je rekao nepotrebno je cistio sam ga prije par mj..kad je on skinio hladnjak..imao je sta vidjeti..skoro u zadnju sec je spašen laptop..ja sam nakon otvaranje laptopa pipnio prstom procesor..haha..vjerujte držao sam prst 1 sec a opeko sam se..kako je bio vruč..80*C..i sad kad je ociscen..radi na 50 * max 60 kad ga opteretim nekim igrama il tak neš :D ..haha.. sad je sve uredu.. :)) al ono cudno mi bilo kad ga prije par mj cistio ..lol ....et spašen laptop..hvala svima ;)

Pa vidiš kad u ljeti laptop najviše privlači prašinu nego u zimi. Zato potrebno očistit svaki 6mj a možda i manje ovisno ako se primjeti kod povečavanje temperature. Sada ti laptop lakše diše. :) Uglavnom dobro da si zamolio starog da ti očiste ali nikad se nezna šta se skrije ispod laptopa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice