Pad framerate-a na Acer 7741G

poruka: 7
|
čitano: 2.763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam jedan problem. Kod doticnog laptopa u igrama poput NFS: Hot Pursuita i Test Drive Unlimited-a 2, dogada mi se pad framerate-a. Igra ide na nekih 30 FPS-a i onda padne i radi na oko recimo 15 FPS (probao sam sniziti detalje i rezoluciju skroz na minimum i opet isto). Nakon nekog vremena opet se vrati na normalno i tako u krug, iako cesce radi na manje FPS-a (tih 15 npr.) sto duze igram. Jel to zbog zagrijavanja laptopa, cuo sam nesto o tzv. CPU throttling-u ili je mozda zbog GPU-a? Uglavnom, imam sve zadnje drivere i ostale mi igre rade normalno iako su cak i zahtjevnije mozda nego ove, a i mislim da mi nikakvi procesi ne guse procesor. Cudno da je to samo kod ovih simulacija voznje. Jel se nekome slican problem dogadao, moze li mi netko pomoci s time?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 20:14 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pad framerate-a na Acer 7741G

pregrijavanje..... ja imam 5552g  athlon 2,20 dual core i mobility 5470(naclockana do bola) i nakon duze vremena igranja isto se desi... kupi si hladenje za laptop....

........
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 23:58 (calibrated1993).
16 godina
do pregrijavanja je.

Ja sam na frendovom lapu clocko gf 8400g m na max, rast sa 20 na 35 fps a u burnoutu i onda pad na 10fps zbog pregrijavanja memorijskog kontrolera.
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
15 godina
neaktivan

Ali kako to da je tako samo na tim dvjema igrama. Igrao sam vec hrpu igara dosad i radile se bez takvih promjena. Jucer sam evo presao Dead Space 2 i nikad se nisu pojavili takvi problemi. Sinoc sam i sustav reinstalirao, ali opet TDU2 ne radi kako bi tebao.

Usput, moze li mi netko preporucit nekakav dobar program koji bi radio u pozadini i nadgledao temperature procesora, graficke i HDD-a ili maticne pa da vidim kolike su te temperature? Ili mozda ima neki gadget namijenjen tome?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 13:31 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alen29 kaže...

Ali kako to da je tako samo na tim dvjema igrama. Igrao sam vec hrpu igara dosad i radile se bez takvih promjena. Jucer sam evo presao Dead Space 2 i nikad se nisu pojavili takvi problemi. Sinoc sam i sustav reinstalirao, ali opet TDU2 ne radi kako bi tebao.

Usput, moze li mi netko preporucit nekakav dobar program koji bi radio u pozadini i nadgledao temperature procesora, graficke i HDD-a ili maticne pa da vidim kolike su te temperature? Ili mozda ima neki gadget namijenjen tome?

za grafu najbolji ti je -> AMD: ati tool ili msi afterburner nVIDIA: EVGA Precision , a za proc cpuz ako se ne varam s tim da bi ti ja preporucio za grafulju gpuz posto u njemu imas opciju da ti biljezi maximalne vrijednosti na grafickoj,max temp,max fan speed,max load itd...

........
15 godina
neaktivan

Hvala, idem probat da vidim kako to radi.

EDIT:

Probao sam veceras Star Wars The Force Unleashed 2 i temperature procesora su dosegle su nakon duzeg igranja 99 C za 1. jezgru i 96 C za drugu, dok je graficka imala najvise oko 92 C. Laptop sam kupio u 7. mjesecu prosle godine. Je li onda vrijeme da ga ispusem i kupim neki coolpad ili je normalno za laptope poput moga da se tako zagrijavaju?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 22:23 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alen29 kaže...

Hvala, idem probat da vidim kako to radi.

EDIT:

Probao sam veceras Star Wars The Force Unleashed 2 i temperature procesora su dosegle su nakon duzeg igranja 99 C za 1. jezgru i 96 C za drugu, dok je graficka imala najvise oko 92 C. Laptop sam kupio u 7. mjesecu prosle godine. Je li onda vrijeme da ga ispusem i kupim neki coolpad ili je normalno za laptope poput moga da se tako zagrijavaju?

od coolpada nema koristi ja sam malo trazio po netu nakon postavljanja svog threada da mi neko objasni koliko to zapravo efekta ima...po izjavama ljudi to nema skoro pa nikakav efekt,najbolje i najjeftinije bi bilo da sam svoj hladnjak slozis imas videa na youtube kako se to radi,sto se temperatura tice ja mislim da je to dosta visoka temperatura za proc,isto tako i za grafu.... jednostavno laptopi nisu napravljeni za igranje(u vecini slucajeva),ali ako imas novaca mozes biti jedan od sretnika koji ce si priustiti Alienware,DELL XPS,MSI GX seriju... zapazi hladenje na DELL XPS-u :

(dovedi slider na 3:28) i pogledaj kod svog laptopa......  cak ni u slucaju da nabavis Alienware ili slican skupi laptop moze bit problema sa hladenjem... moj frend je imao Alienwareov laptop od cca 30 000 kuna i 3 PUTA mu se rastopila grafa od topline tako da... ako se namjeravas igrat prodaj laptop dodaj jos nesto para i kupi stolno racunalo

........
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice