Novi laptop za Diablo 3

poruka: 25
|
čitano: 5.238
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Novi laptop za Diablo 3

Bok,

molio bih nekog znalca i/ili čovjeka s iskustvom da mi pomogne. Diablo 3 izlazi 15.5. i ja bih si želio kupiti novi laptop na kojem ću ga igrati. Želim 17,3 inčni ekran, a budžet bi mi bio oko 6.000 kn (ebiga, nema se para).

Nemam previše iskustva sa hardwareom, ali sam pokušao sam pronaći odgovor na to pitanje. Recommended konfiguracija je:

Intel® Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon™ 64 X2 5600+ 2.8 GHz
2 GB RAM
NVIDIA® GeForce® 260 or ATI Radeon™ HD 4870 or better

Koliko sam shvatio, najveći problem je izabrati laptop koji ima dovoljno jaku grafičku. Na netu sam našao test za ovu ATI-jevu i ravnao se po tome:

http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4870.13974.0.html

Gotovo svi laptopi koji se nude po web stranicama hr dućana imaju daleko lošiji rezultat (opet, koliko sam ja uspio shvatiti). Najbolje što sam našao je:

http://www.ekupi.hr/HP-prijenosno-racunalo-Pavilion-dv7-6b00em-QJ388EAA-193557.aspx

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=010000046490

ali čitam da ta grafička ima 2 procesora što stvara probleme: "This particular graphics solution is called AMD Dual Graphics or asymmetric CrossFire and uses AFR (Alternate Frame Rendering) to render different frames on the two graphic cores. As a result, the combination suffers from micro stuttering"

Na kraju, nemam pojma što kupiti. Ne bih se želio dovesti u situaciju da potrošim novac, a da na kraju kupim lap koji neće ispuniti moja očekivanja. Jasno mi je da puno laptopa može vrtiti igru na nižoj rezoluciji, a ja bi je, naravno, htio igrati u što boljoj (1600x900?). Da li mi je HD 500 ili 750 giga mi je manje bitno, isto kao i da li ću dobiti torbu na poklon. Kužite me :)

Ima li netko iskustva sa igranjem bete? Da li imate što pametno za savjetovati? :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi laptop za Diablo 3

sorry stari što spamam ali moral sam roflat kad si napisal " 6k kuna, jebiga nema se para" {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Novi laptop za Diablo 3
WRi kaže...

Bok,

molio bih nekog znalca i/ili čovjeka s iskustvom da mi pomogne. Diablo 3 izlazi 15.5. i ja bih si želio kupiti novi laptop na kojem ću ga igrati. Želim 17,3 inčni ekran, a budžet bi mi bio oko 6.000 kn (ebiga, nema se para).

Nemam previše iskustva sa hardwareom, ali sam pokušao sam pronaći odgovor na to pitanje. Recommended konfiguracija je:

Intel® Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon™ 64 X2 5600+ 2.8 GHz
2 GB RAM
NVIDIA® GeForce® 260 or ATI Radeon™ HD 4870 or better

Koliko sam shvatio, najveći problem je izabrati laptop koji ima dovoljno jaku grafičku. Na netu sam našao test za ovu ATI-jevu i ravnao se po tome:

http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4870.13974.0.html

Gotovo svi laptopi koji se nude po web stranicama hr dućana imaju daleko lošiji rezultat (opet, koliko sam ja uspio shvatiti). Najbolje što sam našao je:

http://www.ekupi.hr/HP-prijenosno-racunalo-Pavilion-dv7-6b00em-QJ388EAA-193557.aspx

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=010000046490

ali čitam da ta grafička ima 2 procesora što stvara probleme: "This particular graphics solution is called AMD Dual Graphics or asymmetric CrossFire and uses AFR (Alternate Frame Rendering) to render different frames on the two graphic cores. As a result, the combination suffers from micro stuttering"

Na kraju, nemam pojma što kupiti. Ne bih se želio dovesti u situaciju da potrošim novac, a da na kraju kupim lap koji neće ispuniti moja očekivanja. Jasno mi je da puno laptopa može vrtiti igru na nižoj rezoluciji, a ja bi je, naravno, htio igrati u što boljoj (1600x900?). Da li mi je HD 500 ili 750 giga mi je manje bitno, isto kao i da li ću dobiti torbu na poklon. Kužite me :)

Ima li netko iskustva sa igranjem bete? Da li imate što pametno za savjetovati? :)

A zasto si nebi uzeo Pc.
Slozi ti neko knofu.

Neznam se potpisat..xDD
15 godina
neaktivan
Novi laptop za Diablo 3

koliko ja znam trebat će ti više od 6000 kuna da bi imao takav laptop,da bi diablo igrao na low možda se nešta nađe ali ako nemoš nać neki da diablo 3 igraš na medium bolje is kupi PC 

2 1 hvala 0
16 godina
Novi laptop za Diablo 3

Ja bi ti preporucio da kupis laptop van hrvatske jer ode za 6000 kuna neces naci.....to su 800 eura i za te novce naprimjer mozes u njemackoj kupiti jako dobar laptop za igranje.....pogledaj malo cjene packard bella ( znam da ga u nas nema ali mogu iz osobnog iskustva reci da je jako dobar) za te novce moze uzeti gamer laptop od te marke!

FC Barcelona
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MOgY kaže...

Ja bi ti preporucio da kupis laptop van hrvatske jer ode za 6000 kuna neces naci.....to su 800 eura i za te novce naprimjer mozes u njemackoj kupiti jako dobar laptop za igranje.....pogledaj malo cjene packard bella ( znam da ga u nas nema ali mogu iz osobnog iskustva reci da je jako dobar) za te novce moze uzeti gamer laptop od te marke!

Do Slovenije se zaleti....imas Big Bang trgovinu

Gaming in blood <3
14 godina
neaktivan
http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
13 godina
neaktivan

Nemam gdje držati pc, mora biti laptop.

Nije meni problem otići na web stranice dućana i pročitati threadove gdje razni ljudi hvale razne laptope, ali ništa od tog mi ne odgovara na pitanje što bi bilo najbolje kupiti danas (znači, ne pred 3 mjeseca ili godinu dana), a da bi mi najbolje poslužilo.

A što kažete na ovaj lap za koji sam stavio link?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 17:40 (WRi).
16 godina
13 godina
neaktivan
Novi laptop za Diablo 3

Kod instara često kupujem. Uglavnom, ovaj HP mi se čini odličan za tvoj budžet. No za tu lovu možeš složit sasvim pristojnu desktop konfu, pa ti vidi.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mali-micko kaže...

Kod instara često kupujem. Uglavnom, ovaj HP mi se čini odličan za tvoj budžet. No za tu lovu možeš složit sasvim pristojnu desktop konfu, pa ti vidi.

MOgy i mali-micko, hvala na sugestijama... dajte mi objasnite još ovo... i jedan i drugi lap koji ste preporučili imaju po notebookchecku dosta lošije grafičke od onog laptopa koji sam ja našao. Zašto su ovo bolji izbori od onog?

13 godina
protjeran
Novi laptop za Diablo 3

sta pricate gluposti s tim laptopom ce moc igrat na high ....

http://us.battle.net/support/en/article/diablo-iii-system-requirements

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Novi laptop za Diablo 3

link

nije ti los ni ovaj ima malo losiju graficku ali puno bolji procesor i vise rama ...

0 0 hvala 0
17 godina
Novi laptop za Diablo 3

gledaj neku koja ima gt555 jer je ta koliko vidim najjaca u laptopima do 6k kuna, nasao sam asusov ali je 15.6 Link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Perceto kaže...

link

nije ti los ni ovaj ima malo losiju graficku ali puno bolji procesor i vise rama ...

Perceto, hvala ti na prijedlogu. Ali, zar nije ta grafička puno slabija od traženog recommended i od one grafičke koju ima lap koji sam dao u prvoj poruci?

13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

gledaj neku koja ima gt555 jer je ta koliko vidim najjaca u laptopima do 6k kuna, nasao sam asusov ali je 15.6 Link

Našao sam ovaj, ali je malo skup:

http://www.pin-computers.hr/article.php?id=1511&PHPSESSID=ae918313bb019b6714b9706b6002d648

14 godina
WRi kaže...
Patrick_cro kaže...

http://www.pin-computers.hr/article.php?id=1511&PHPSESSID=ae918313bb019b6714b9706b6002d648

Ja bi ti iskreno preporucio da kupis PC zasto? za 6tisuca kuna imati ces masinu sa kojom ces igrati sljedece 2 godine sve na ultra, nema veze ako nemas mjesta, nadi nekako sklopi neki mali stolic sta ti treba metar sa metar i miran si a sa laptopom neces bas nesto postic.

15 godina
neaktivan

Ovo je jedino pametno šta je dosad napisano, igra neće biti ko wow da ce fps padat zbog gomile ljudi na jednom mjestu, i bit ce više ovisna o precesoru nego grafičkoj kao i sve blizzardove igre. S nekim laptopm za 6k će ga igrat na high, neki lenovo y570 ili asus n55sf.

17 godina
WRi kaže...
Patrick_cro kaže...

isti taj http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=ASUS+N75SF ali puno manja cijena

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan

ispričavam se unaprijed ako si već nabavio laptop no rado bih sa svima vama podijelio iskustvo iz prve ruke - moj osobni doživljaj je da je Diablo3 za udobno igranje (pojasnit ću kasnije) vrlo vrlo vrlo hardverski zahtjevna igra.

Osobno, instalirao sam isti na MacBook Pro mid2009 (model5,5) sa grafikom NVIDIA GeForce 9400M 256 MB, i 2 GB RAMa, OS X Lion, i D3 se pokrene ali radi jako jako jako sporo na rezoluciji 1280x800 i najnižim grafičkim postavkama. FPS je u open-space prostorima (kad je lik vani u prirodi, puno izvora svjetlosti (razne lampe, i slični točkasti izvori osvjetljenja scene) gotovo na 0-moj witch doktor kreće se doslovce slow-motion, nemam problema sa image-tearingom tj. da se ne renderira slika ili crni ekran no sve radi toliko sporo, castanje magije vidim ruku podignutu i onda u sljedećem frame-u magic missle se već zabio u zid, ono između nije niti renderirano = otud 1-2 FPS (Frames per second). Kad je igra u nekom vrlo uskom dungeon-u, gdje je više od 50% ekrana potpuno crno, tada se FPS penje do "vrtoglavih" 10 FPS čime je igrivost mrvicu bolja, lik malo brže trči, čak se vidi i putanja kojom leti čarobna strijela.

Ok, ovako ne ide. Savjeti drugih uputili su me na doista premalo RAMa - 2GB za OS X Lion + Diablo3 nije sigurno dosta. Ok rekoh pa nabavih 8 GB DDR3 1067Mhz SO-DIMM kojeg moj model mbp-a podržava. I kad ono, jest mbp brži, programe otvara brže nego prije, 6GB stoji neiskorišteno kad nijedna aplikacija nije pokrenuta (barem tako prikazuje Activity Monitor) no u Diablu3 ništa bolje. I dalje vrlo niski FPS, ok sad je u vanjskim područjima po 10 FPS, a u uskim tamnicama oko 20FPS.

Uglavnom, vrlo sam skeptičan da ćeš za 6000kn naći ikakav laptop koji ima grafičku karticu dovoljno jaku za ugodno igranje Diabla3. Monitor mog mbpa jednostavno ne prikazuje dobro manje rezolucije pa opcija "smanji rezoluciju na 1024x768" kod mene ne prolazi jer tada uopće ne mogu čitati tekst kojim igra obiluje - na 1280x800 vidim sve kristalno jasno što se teksta tiče no igra se vrti do glavobolje sporo.

Netko je spomenuo grafulje tipa GeForce GTX 560 - ta navodno na 1440x900 daje 60 FPS u igri što bi trebalo biti ok i igrivo.

Nemam ti što za preporučiti i osobno vrlo vjerojatno prodajem svoj primjerak igre, ako to uopće ima smisla jer sam svoj game-code već iskoristio na Battle.netu.

Osobno ne vidim kako ispod cca 9000kn moći igrati diablo3 u mojoj situaciji -slobodno "flejmajte" - PC nemam pa ne mogu ništa "nadograditi"; sam sklepavat konfu meni ne dolazi u obzir (to će bučiti, biti glomazna kanta u koju ću svako malo lupit nogom pod stolom itd itd), monitor nemam, spajanje na telku nisam u mogućnosti. I tako pogledah možda HP Pavilion HPE h8-1104ad desktop PC koji "navodno" može pokretat novije igre - samo cca 6800kn + 2000kn za monitor = ne hvala. Nijedna igra nije vrijedna 9000kn pa niti diablo 3, meni barem.

I tako eto sad nit mogu igrat a vjerojatno nit prodat.

Eh Blizzarde, na mojoj si "crnoj listi"... jednu stvar naučih - više nikada ne igrati PC igre... moj dobri (pra)stari PS3 nema ovakvih problema i jednako dobro rade sasvim novi naslovi (Mass Effect 3) i prastari naslovi (Conan). 

Eto, malo sam se raspisao jer osjetih potrebu podijeliti iskustva.

Traži čim bolju grafičku i na njoj nikako ne štedi. Minimalno 1GB dediciranog RAMa samo na grafičkoj, minimalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 18:41 (iBlue).
14 godina
protjeran
iBlue kaže...

/cut

Za 6 000 kuna možeš kupiti laptop na kojem komotno možeš igrati Diablo 3 možda čak i na high.

Ti imaš:

a) star laptop (gotovo 3 godine što je jako dugo u laptop segmentu)

b) slabe komponente (čak i 2009. godine 9400m nije bila bogznašto, ispravite me ako grješim)

c) Appleov proizvod koji voli nabiti veliku cijenu na svoje uređaje. (i koji definitivno nije namjenjen za igranje)

d) 6 000kn Macbook će gotovo UVIJEK biti slabiji nego neki Windows laptop za 6 000kn.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
14 godina
neaktivan

ok,

molim te navedi primjer modela PC laptopa za Diablo3, u rezoluciji 1280x800 ili nekoj višoj, sa srednjim ili višim grafičkim postavkama, i da provjereno ima 60 FPS pa na više? Naravno do 6000kn.

Ali ne čitanjem specifikacija već provjereno (evo moj frend ima taj i taj laptop vrti d3 u rezi toj i toj sasvim ugodno na min 60 FPS). 

Ako slučajno znaš...

I samo za info, isti ovaj Blizzard napravio je i WoW koji eto i na mojem starom mbpu radi sasvim pristojno i "jedini" problem u WoW Cata predstavlja puno ljudi istovremeno u primjerice Ogrimaru. Tada fps padne jako nisko i treba po 5-10 sekundi da uopće osvježi prikaz slike. Ostalo radi dovoljno brzo za lagodno igranje i klonim se Ogrimara :D.

Sa d3 to nije slučaj, barem ne za sada. Možda ispeglaju nakon godinu, dvije, tri.

14 godina
protjeran
Novi laptop za Diablo 3

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=16304

Možda ne bi išlo preko 60fps-a no preko 30 definitivno ide.

EDIT:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_199&products_id=11339

Evo jedan skoro za 1000kn jeftiniji koji bi vrtio na medium na 1280x800 sigurno preko 40fps-a.

EDIT2:

http://www.magazinrs.hr/notebook-lenovo-ideapad-g770am-173-led-backlight-1600x900-tft-core-i5-mobile-2450m-ddr3-4gb-d/59-324937

Ovaj isto. Radeonke navodno puno bolje rade nego GeForceice što ne znači da u budućim driverima neće postati ravnopravnije.

EDIT3: Aha, vidim da trebam navesti iskustvo iz prve ruke. Pa evo, Osobno imam Radeonku HD6650M te sam probao D3 na svom laptopu. Na nativnoj rezoluciji 1366x768 zajedno sa medium detaljima i bez AA imao sam preko 40fps-a. Procesor je overclockan na 2.2 sa početnih 1.4 GHz (ne računam Turbo).

Frend sa Asusom sa i5-2410 kao i GT-540M vrti D3 na istim postavkama dosta slično kao i ja no dok je neka gužva na ekranu onda ima veći (stabilniji) fps. To je više radi procesora nego grafičke. Ove laptope sam naveo jer su dosta slični mojem i od frenda.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 0:20 (Mario92).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Novi laptop za Diablo 3

ovako, što se tiče igre Diabla 3, preporučeni procesori su ti Intel Core 2 Duo 2,4 GHz / AMD Athlon™ 64 X2 5600+ 2,8 GHz ili bolji, a grafičke kartice NVIDIA GeForce 260 / ATI Radeon™ HD 4870 ili bolje.

Laptop sa 17" ekranom koji spominješ, prvi sa najnižom cijenom na kojem bi mogao igrati DIABLO 3, bi ti bio ovaj laptop:

CIUX.COM - HP Prijenosno računalo ProBook 4730s

ili ovaj CIUX.COM - ProBook 4730s sa jačim procesorom i više RAM-a. itd.

pa onda oni sa puno višom cijenom i karakterisikama kao ovaj: 

CIUX.COM - HP Prijenosno računalo EliteBook 8460p

možeš igrati DIABLO i na 15" ekranu, pa proći još jeftinije sa CIUX.COM - HP Prijenosno računalo ProBook 4530s

Na svima bi mogao igrati DIABLO 3

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice