Notebook i baterije

poruka: 14
|
čitano: 6.585
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Notebook i baterije

nabavio sam Acer Aspire One pred koji dan, i sad me zanima kako da se odnosim prema bateriji, jer sam na proslom aceru uspio srediti bateriju da je nakon godinu dana koristenja kapacitet pao na 15 minuta...

normalno sam stalno drzao bateriju u laptopu, vecinom ga koristio na punjacu, eventualno jednom na tjedan na bateriji, i to po nekoliko minuta, pol sata max.

zanima me dal za te danasnje moderne baterije vrijede ista pravila kao za nekadasnje, ono da ih treba isprazniti do kraja, i onda puniti do vrha. isto tako, dal treba uzimati bateriju van ako planiramo duze raditi spojeni na punjac. logicno mi je da se baterija prestane puniti kad dodje do 100%, i dalje laptop radi normalno na punjac..

ima li neko da je siguran u ovo, jer mi je vec pun kufer raznoraznih kontradiktornih glasina :)

hvala

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Notebook i baterije
To je bilo u jednom Bugu, pise da treba (pozeljno je) izvaditi bateriju ako ti je laptop stalno spojen na struju.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
neaktivan

i mene zanima ovo pitanje!

17 godina
neaktivan
Notebook i baterije

moze iskustva nekog ko koristi laptop duze od 2-3 godine i da mu baterija nije tolko degradirala?

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemoguce je da baterija drzi 3 godine i bude uporabljiva. Ali par savijeta da bude upotrebiljiva cim duze:

1) Ako je laptop spojen na struju treba izvaditi bateriju.

2) Bateriju je najbolje puniti dok je laptop ugasen te ju puniti od jednom. Dakle isprazniti do kraja i napuniti do kraja- ja punim preko noci. 3) Ako bateriju ne mslis koristi dulje vrijeme treba ju napuniti na 50% izvaditi i cuvati na hladnom (5-10 C) mjestu ako je moguce. Ako se tih 3 pravila drzis mozes poduplati zivotni vijek trajanja baterije.

VAZNO: za prvo i drugo  punjenje obavezno isprazni bateriju do kraja (ako treba par puta upali laptop dok nebude imao struje ni da se ekran zabljesne) i napuni ju preko noci. Taj postupak je fdobro ponoviti nakon 6-8 mjesevci koristenja laptopa!

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
neaktivan
Notebook i baterije

99% laptopa kad se napuni baterija, automatski prekida dovod struje u baterije i on se napaja na gradskoj mrezi tako da nema veze ako je baterija u laptopu.ono sto bateriju najvise ubija je kad se isprazni npr do 50 % ti je malo nadopunis pa onda opet malo ispraznis pa nadopunis i i tako se najvise smanjuje kapacitet baterije...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
robx kaže...

99% laptopa kad se napuni baterija, automatski prekida dovod struje u baterije i on se napaja na gradskoj mrezi tako da nema veze ako je baterija u laptopu.ono sto bateriju najvise ubija je kad se isprazni npr do 50 % ti je malo nadopunis pa onda opet malo ispraznis pa nadopunis i i tako se najvise smanjuje kapacitet baterije...

Uopće nije u tome vic, nego u tome što je bez potrebe izložena toplini, a toplina je ono što nju ubija.

Early adopter
17 godina
neaktivan
Teerex kaže...
robx kaže...

Uopće nije u tome vic, nego u tome što je bez potrebe izložena toplini, a toplina je ono što nju ubija.

ovo mi ima smisla, jer mi je zadnji laptop imao x1600mobile i grijao se ko da ima nuklearni reaktor onboard :) ...

17 godina
neaktivan

Crknut ce za 2 ili 3 godine da ne znam kako je pazis. A ako kupis lap i izvadis bateriju sta ce ti lap? I za sta je cuvate? Za 2 godine taj lap nece vrijediti nista sa ili bez baterije. JA imam lap koji uopste nije bio jeftin a i sad se nema cega stdjeti i ne stedim ga. Poslije 2 i pol godine kupio drugu bateriju. Samo ga koristi kako ti pase i ne razmisljaj.

14 godina
neaktivan
Notebook i baterije

Molim pomoc !!! evo ovako :

dobio sam laptop iz KANADE, dell inspiron 1200 (znam nije nesto,ali je ispravan i ocuvan),posto je kod njih napon od 110 , a kod nas 220,kupio sam adapter te ga ukljucio mu struju....ponudio mi je kalibraciju baterije ,ali posto sam nestrpljiv ja sam to preskocio i sad mi uopce nepuni bateriju niti malo, odnosno cim ga skinem sa punjaca on se ugasi,odnosno ode u stand by,ali tako da se na monitoru jedva ista vidi u crnilu.....moze li se to ikako ispraviti ????????

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Notebook i baterije

vise nema stand bya, ugasi se odmah..............................................PLEASE HELLLLLLP!!!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Notebook i baterije

hvala na odgovoru.......

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a gle, valjda ti baterija crkla...

16 godina
odjavljen
leoone kaže...

vise nema stand bya, ugasi se odmah..............................................PLEASE HELLLLLLP!!!!

Jesi li probao izvaditi i ponovno umetnuti bateriju. Mogao bi to pokušati i dok ti je laptop na punjaču ako ne uspije kada je ugašen.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 0:09 (vexx5555).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice