nitko ne odgovara?????
nitko ne odgovara?????
ej ljudi tribam pomoc, ponudili su mi ovaj laptop pa tražim vaše mišljenje da li valja
Aj pliz pomozite
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=0131&id_artikl=013.100.342
link otvara stranicu sa više laptopa, pa ne znamo o kojem se radi. napiši model
evo gledam malo na ovim stranicama kojes ste naveli, ali nigdje ne pronalazim da ima kupit sa 2 gige rama, sve dolaze sa 1 gb. ili se ja varam.
znači, ako sam dobro shvatio, lenovo, asus i hp je ono što u svijetu netbook-ova valja i da se na njih fokusiram. ili bih još nešto trebao.
naime, imam doma komp, dosta snažan, i za igrice i ostala čudesa, i nije mi potrebno za netbook ništa specijalno, znači čisto da mogu normalno surfati, da nije presporo, da vrti office bez problema. iskreno, čini mi se premalo 1 gb rama a da istovremeno pričam na skype, da imam ptvprena dva tri taba na mozilli, i da se usput još vrti nešto od offica, word, excel ili power point.
u biti, znam da tražim previše, ali eto, ima li neki bestbuy model što bi vi preporučili.... hvala unaprijed.
i da, do koje veličine ekrana idu netbookovi. ovi što ste ih vi spominjali su sci 10" ili više. u biti dokel ide granica, gdje netbook prelazi u notebook, jeli 15" ili i manje.
1. Za RAM ne moraš brinuti. Ja sam odmah u trgovini uzeo i 2Gb modul, stavio ga netbook, a 1Gb prodao preko oglasa. Realno, i 1Gb je dosta za ono što se očekuje od netboka i što si ti naveo kao svoje potrebe. Kako je RAM pojeftinio, nisam žalio potrošiti još 200kn (ako uračunam i 100kn koje sam dobio za originalni 1Gb modul, onda sam potrošio samo 100kn!) .
Evo, ovog trenutka imam otvoreno 14 tabova u Chromeu, Skype i Excell + par pomoćnih programčića i u Lowbattery režimu ne vidim neko uporavanje.
2. Dobro su i MS Wind, bar koliko vidim po stranim recenzijama. Svi netbookovi mahom dijele istu arhitekturu, tako da je izbor čisto kozmetičke prirode. Mene je na Lenovo privukao hibridni SSD+HDD, PCIExpress slot i BlueTooth (imam BT miša).
3. Netbookovi idu do nekih 12" (uključujući i 12"). Veći ekran, veća rezolucija, veća tastatura i mousepad, ali i veći komad prtljage na putovanjima, veća težina, ali i cijena. 10" je po mom mišljenju idealna mjera ako kući već imaš snažno računalo.
ej ljudi tribam pomoc, ponudili su mi ovaj laptop pa tražim vaše mišljenje da li valja
Aj pliz pomozite
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=0131&id_artikl=013.100.342
Misliš na 17,3" Acera? Imao sam vrlo sličan stroj od HP-a (Dual Pentium, ATI, 17") na instalaciji, i komp je čisto OK. Mene općenito kod 17" laptopa smetaju gabariti jer su jako nezgodni za prenošenje. Ako ti treba desktop replacement koji će većinu vremena provesti na radnom stolu, onda nema brige.
Konkretno, na tom HP-u sam za probu kodirao DivX pri solidnoj brzini od ~35fps, igrao bez problema FarCry, gledao fullHD MKV-ove na TV-u... programi poput Opere, Chroma, Office-a, Skypa i sl. su radili odlično.
Jedino mi malo ova cijena u Linksa izgleda pretjerana? Moja klijentica je tog sličnog HP-a platila u Metroa sa PDV-om oko 4,000kn. Doduše, koliko me sjećanje služi, nije imala G-Lan, disk je 320Gb i RAMA-a je 2Gb.
ne, neće ti otć cijeli windows sistem...ali za početak ti je to bolje ako nisi baš neki haker...