WiFi na Access Point

poruka: 3
|
čitano: 2.431
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
WiFi na Access Point

Evo ovako....preko usb wireless kartice hvatam vanjski signal jednog routera....želim sljedeće :

Taj signal s usb wifi routat na integriranu lan karticu na tom istom kompu pa s nje patch kabelom na router (access point)

Ako je itko takvo šta radija u windowsima ili linuxu (rečeno mi je da je to izvedivo u linuxu) volija bi da mi bolje objasni kako i šta...

U biti od jednog kompa želim napravit jednu vrstu servera...

Svaki prijedlog je dobrodošao....

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WiFi na Access Point

Hm...pa da se nitko ne razumi u wifi, lan itd da mi pomogne...

Evo ovako...djelomično san uspija....

Preko internet connection sharing-a iz Windowsa....

Znači wi-fi adapter hvata signal, preko ICS-a proslijedim signal na LAN (integrirana gartica u kompu) i dalje lan kabelom na na router (neki t-comov Thompson)

Lan automatski dobiva Static IP adresu 192.168.0.1 i subnet 255.255.255.0....

Sa drugim se kompom preko lan kabela spojim na Thompson i definiram Static IP : 192.168.0.3, subnet automatski izbaci, a gateway stavin ko LAN od kompa - 192.168.0.1

I to sve funkcionira...problem je šta ne mogu tcomov šugav router namistit ko Access Point pa da vatan taj signal...

Proba san i sa drugim routerom Zyxel koji ima na sebi WAN port i može radit ko AC

al ni njega nisan uspija dobit da radi....mislin da bi WAN triba podesit na Static IP al fala bogu biće je tcomov i to mi neda....

Ima li ko kakvu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WiFi na Access Point

Rješeno...uzeo sam najobičniji Acess Point i uštekao ga u LAN od kompa.....sve radi!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice