Prelazak sa t-coma na Bnet, isplativost

poruka: 20
|
čitano: 15.005
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Danas sam vidio da je kod mene dostupan Bnet, svi paketi.

Ono sto mi je zanimljivo je 2D paket tj. internet + iptv

Kod interneta, to je onaj "Mega 8" paket tj. 8192/512 brzine i kod TV-a ovaj osnovni analogni paket.

Vise o tome IPTV tj. ponudi osnovnih analognih programa ovdje.

Kako sam cijeli zivot na t-comu, ne kuzim bas sve kod Bnet-a tj. ne kuzim onaj dio gdje mjesecno placam najam modema te dali mi netko moze napravit u kratko usporedbu Bnet IPTV-a tj. njihovog "Osnovnog paketa analognih TV programa" i onog osnovnog paketa kojega placam kod t-coma. Koji je bolji, ima vise programa i sl....ili je totalno ista stvar?

Te ono najvaznije, dali se isplati preci sto se tice stabilnosti, cijene i na kraju podrske (ako ima uopce potrebe za SZK...kod t-coma nisam imao potrebu zvati SZK).

Koliko bi me na kraju uopce ispao taj 2D paket: TV i internet sa "Mega 8" paketom i najosnovnijim paketom programa za TV?

Onaj manji paket tj."Mega 3" mi se ne isplati posto je download 3 MB (bar tako pise) pa ne bih sa 4 MB (tj. najcesce 5 MB) prelazio na neku manju brzinu.

Ili mozda najbolje (financijski/isplativost)  uzeti ovaj 3D paket, ali opet ne znam koliko me sve na kraju ispadne sa najmom modema i tko zna sta jos uracunaju?

Najvise me zanima dali se isplati prijeci sto se tice financija te dali je njihova ponuda programa ok (ista ili bolja nego sto je to kod t-coma).

Zahvaljujem na odgovorima!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 14:17 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Prelazak sa t-coma na Bnet, isplativost

-bnet je kabelska, nema veze s 'telefonskim' linijama. Tako da nije pametno odjaviti liniju u slučaju da poželiš nekog drugog operatera (ako nebudeš zadovoljan bnetom) jer tad možda neće bit slobodnih linija i u većini slučajeva moraš opet na tcom.. Možeš uzeti bnet, pa vidjeti nakon nekog probnog perioda. ... ipak, zadrži osnovnu tel. liniju, ima razloga.

bnet, naravno reklame i stvarnost, naplaćuju modem, wlan je skuplji (ali može više PCa, u suprotnom bez wlana moraš kupit router s WAN portom.. isplati se kroz godinu dana razlika u cijeni)

Ostatak cijene ovisi o paketu, kao i HBO i ostalim 'benefitima'  (kretenski i lopovski..) sve se plaća.

enivej, svi ISPovi su povoljniji od tcoma, približno podjednaki cijenama i uslugama. Bnet ima prednost za TV (više programa i mogućnost spajanja analogije još neko vrijeme = više TVa, ali neće ni dugo).

.. i, već su pola godine pod vipom.

Pričekaj nove tarife, 90dana im je rok, cca još mjesec pa vidi cijene svih ISPovaca, jer sad možeš neovisno uzeti potrebnu uslugu (tel/ADSL/TV kod svih)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 14:34 (ihush).
15 godina
neaktivan

Ovaj stan nije moj, tako da mi tel linija nije tako vazna a sve pretplate vezane uz t-com su mi davno gotove te ne mislim uzimati nikako telefon i ne zelim placati nesto sto mjesecima ne koristim.

Cisto me zanimalo sto se tice neke isplativosti dali se isplati ici na Bnet.

Nadam se samo da bih imao neku normalnu vezu tu gdje sam sada (Tresnjevka), a po onome sto oni kazu dostupni su mi sve njihove usluge koje imaju pa si nesto mudrujem da je ok veza ovdje.

Najvise me zanima dali im je ok IPTV, posto ne zelim imati manji ili losiji izbor programa nego to ima MaxTv tj. t-com te tu mislim prvenstveno na osnovni paket programa koji sam linko jer ne zelim posebno placati dodatne programe.

Uz sve, mogu dobiti i njihovu Xcarnet onu 3D opciju pa bih isao na to....makar mi telefon ne treba ni pod "razno", ali ok....mogu dobiti po nizoj cjeni pa bih to uzeo.

Znaci najbolje je sacekati jos tih cca mj. dana? Rado bih da se javi netko tko koristi nihov osnovni 3D paket pa da kaze kako je zadovoljan.

Gledao sam cjenik pa sam i vidio cijene routera sto znaci da mjesecno placam racun vise za cca 30-ak kn radi Wlan routera.

Imam dva t-com routera te me zanima dali bih mogao njih iskoristit ako maknem t-comov software i stavim njihov original firmware gore?

No nije mi ni problem platiti cca 30-ak kn mjesecno vise za router...pogotovo ako je o router u igri, a i ok mi je sto pisem ugovor na 18 mj, a ne na 24 mj kao kod ostalih providera (bar je tako u slucajo sa Xcarnet opcijom tj. tako pise).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Eto da ne otvaram novu temu : Prelazim sa TScuma (4/256 [ali 7/670 dobivam] 15GB, Osnovni telefon 60min valjda, IPTV+Snimalica 30+Prosireni paket) na
Amis (24/768 Flat, telefon 1000min [skoro ga uopce ne koristimo pa mi nije vazno], IPTV+HBO+Cinemax) koji mi je cak i jeftiniji, pa jel ima neka caka???
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
14 godina
protjeran
ihush kaže...

-bnet je kabelska, nema veze s 'telefonskim' linijama. Tako da nije pametno odjaviti liniju u slučaju da poželiš nekog drugog operatera (ako nebudeš zadovoljan bnetom) jer tad možda neće bit slobodnih linija i u većini slučajeva moraš opet na tcom.. Možeš uzeti bnet, pa vidjeti nakon nekog probnog perioda. ... ipak, zadrži osnovnu tel. liniju, ima razloga.

bnet, naravno reklame i stvarnost, naplaćuju modem, wlan je skuplji (ali može više PCa, u suprotnom bez wlana moraš kupit router s WAN portom.. isplati se kroz godinu dana razlika u cijeni)

Ostatak cijene ovisi o paketu, kao i HBO i ostalim 'benefitima'  (kretenski i lopovski..) sve se plaća.

enivej, svi ISPovi su povoljniji od tcoma, približno podjednaki cijenama i uslugama. Bnet ima prednost za TV (više programa i mogućnost spajanja analogije još neko vrijeme = više TVa, ali neće ni dugo).

.. i, već su pola godine pod vipom.

Pričekaj nove tarife, 90dana im je rok, cca još mjesec pa vidi cijene svih ISPovaca, jer sad možeš neovisno uzeti potrebnu uslugu (tel/ADSL/TV kod svih)

Nije točno. Telefonske linije dodjeljuju svi ISP-ovi i ne trebaš se vraćati T-Comu. Tako sam dobio kad sam prelazio sa t-com na optimu i sa t-coma na bnet. Isto tako će biti dok ću prelaziti sa bnet-a na amis. Linija se može prebaciti na drugog operatera (zahtjev koji se mora ispuniti od strane isp-a u roku 30 dana), a isto tako možeš dobiti novi broj.

Oblik uvečanog iPhonea iz budućnosti.
16 godina

- pravila se mijenjaju (pravni problem s pretplatom) tako da to treba vidjeti kao i ugovor na 1-2god..

- podstanar (nebi smio..) imati pravo sklapanja ugovora, provjeri, vjerojatno vlasnik mora.

- bnet je kabelska TV.. naravno da imaju najjaču ponudu TV kanala (ako se nevaram cca 140..). Naravno ništa nije besplatno, paketi...

.. time i najmanje problema sa signalom, nije problem spojiti kabel na više TVa, ali to se može samo za analogni signal. Još radi ali mogu ga ugasiti ili kodirati. Za digitalne kanale imaš prijemnik s dekoderom.. nemožeš na više TVa.

... -upravo zato (jer su kabelska) provjeri stvarnu dostuptnost, jer oni pokrivaju samo zgrade. Svi ostali su tel. linije, teoretski može bilo koji ISP (ali kao i mafija, t-com je razdijelio kvartove... ).

- svi emitiraju iste programe, razlika je samo u konkretnoj ponudi-paketu.. to moraš provjeriti i odlučit koji programi su ti interesantni. Tek tad uspoređuj cijene.

- .. i ništa kod Bneta nećeš ''dobiti'', sve ćeš platiti. (bez obzira na reklamu, cigansko poslovanje, možda se u VIPu promjeni..). Plaćaš i poziv, 62xxx mada si njihov korisnik, na njihovoj tel.liniji itd (dakle za njih besplatno), ukratko, ako budeš zadovoljan, sve je OK, ako nešto nije OK, tad ćeš vidjeti kako su 'ovce' u reklami zapravo istinite.

- drugi modemi su beskorisni (cable), osim za wlan s WAN portom (ali gledajući pretplatu 15-na-30 kn i manje petljanja, nije bitna razlika uzeti njihov i plaćati +15kn). Inače su ISPovi modemi 'beskorisni' zbog ne-tvorničkog firmwarea, nesmije se ni mijenjati, za bnet nisam ni vidio ponudu u trgovinama.. ...

16 godina
Bypass kaže...
...

Nije točno. Telefonske linije dodjeljuju svi ISP-ovi i ne trebaš se vraćati T-Comu. Tako sam dobio kad sam prelazio sa t-com na optimu i sa t-coma na bnet. Isto tako će biti dok ću prelaziti sa bnet-a na amis. Linija se može prebaciti na drugog operatera (zahtjev koji se mora ispuniti od strane isp-a u roku 30 dana), a isto tako možeš dobiti novi broj.

-lupetaš? Kakve veze ima bnet i AMIS? KABEL.

-ni jedan drugi operater osim t-coma ne povlači fizičku liniju. Nekad davno smo taj priključak plačali 1-1.5k DMa, šteta ga je izgubiti. (jer netko iz ulice ozme sebi slobodnu liniju... i tad više nemaš nikakvu šansu u razumnom roku dobiti liniju.. - nema slobodnih. OK?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 14:28 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- pravila se mijenjaju (pravni problem s pretplatom) tako da to treba vidjeti kao i ugovor na 1-2god..

- podstanar (nebi smio..) imati pravo sklapanja ugovora, provjeri, vjerojatno vlasnik mora.

- bnet je kabelska TV.. naravno da imaju najjaču ponudu TV kanala (ako se nevaram cca 140..). Naravno ništa nije besplatno, paketi...

.. time i najmanje problema sa signalom, nije problem spojiti kabel na više TVa, ali to se može samo za analogni signal. Još radi ali mogu ga ugasiti ili kodirati. Za digitalne kanale imaš prijemnik s dekoderom.. nemožeš na više TVa.

... -upravo zato (jer su kabelska) provjeri stvarnu dostuptnost, jer oni pokrivaju samo zgrade. Svi ostali su tel. linije, teoretski može bilo koji ISP (ali kao i mafija, t-com je razdijelio kvartove... ).

- svi emitiraju iste programe, razlika je samo u konkretnoj ponudi-paketu.. to moraš provjeriti i odlučit koji programi su ti interesantni. Tek tad uspoređuj cijene.

- .. i ništa kod Bneta nećeš ''dobiti'', sve ćeš platiti. (bez obzira na reklamu, cigansko poslovanje, možda se u VIPu promjeni..). Plaćaš i poziv, 62xxx mada si njihov korisnik, na njihovoj tel.liniji itd (dakle za njih besplatno), ukratko, ako budeš zadovoljan, sve je OK, ako nešto nije OK, tad ćeš vidjeti kako su 'ovce' u reklami zapravo istinite.

- drugi modemi su beskorisni (cable), osim za wlan s WAN portom (ali gledajući pretplatu 15-na-30 kn i manje petljanja, nije bitna razlika uzeti njihov i plaćati +15kn). Inače su ISPovi modemi 'beskorisni' zbog ne-tvorničkog firmwarea, nesmije se ni mijenjati, za bnet nisam ni vidio ponudu u trgovinama.. ...

Ovo boldano nije istina jer sam u dva stana imao svoj ugovor i svoju liniju, provjereno.

Zato i nosis svoju liniju sa sobom kada odlazis iz stana (vec sam je prenosio i uvodio novu liniju u ovaj stan jer tu nije bilo bas nista gdje sam sada), mislim samo da je nesto trebalo potpisati od strane stanodavca no bilo je davno pa se ne sjecam....no znam 101% da je lako izvedivo i da je uvijek sve islo na moje ime kao sto je i sada...od tel linije pa do MaxTV-a i adsl-a te je bilo rijeseno brze nego sto sam mislio da ce sve zajedno trajat.

Sto se tice TV-a, kao sto vec rekoh zanimaju me samo i jedino osnovni paketi programa....ne zanima me ono sto imaju u dodatnoj ponudi jer mi vise od toga ne treba te zato i pitam cija je bolja osnovna ponuda programa, od t-coma ili Bneta...ili je ista stvar u igri?

Treba mi sve za jedan TV, ne treba mi za vise TV-a...ni sada, a ni u nekoj bliskoj buducnosti...jedan TV, jedna tel. linija, jedan adsl.

Sto se tice routera, svi routeri koje je djelio t-com mi rade savrseno.....24/7/365 i tako doslovce godinama (u drugome stanu gdje su mi roditelji, router se isto tako nikada nije gasio) te ne kuzim zasto ljudi gase stvari koje su predvidene za 24/7 rad. Ako router ne moze raditi kako treba 24/7, znaci da nije isprvan (eh, ne prtljam bezveze godinama po mrezama i serverima {#}).

Router nisam u zivotu ugasio i radi kao i prvi dan, znaci bez greske.....a adsl imam od kako je dostupan u Hrvatskoj. Jedini router koji mi je otisao je bio onaj crni Thompson i to mojom krivicom jer sam ga slucajno fino nabio u zid dok sam micao stol i t-com mi je zamjenio router isti dan i donesli mi ga kuci za par sati (znaci tu su odlicni i osobno se ne mogu nikako zalit na njihovu SZK-e tj. mogu reci samo rijeci hvale jer nisam vjerovao da ce par sati nakon mojeg poziva donesto novi router i bez testiranja i bilo kakvog pitanja ga zamjenit).

Ako je od Bneta router isto tako ok (budem provjerio koji j etocno router u igri), definitivno cu biti zadovoljan. To sto oni nakelje svoj firware mi ne smeta ni najmanje....ako sve radi kako treba, nemam razloga zalit se tj. radi ono sto i hocu od njega, a to je da net, Wlan i TV rade bez greske, a ciji logo i software ce biti gore mi je najmanja briga.

Ovo za pozive je ciganluk, to da naplacuju svojim korisnicima (no koliko puta sam zvao SZKe, mogu mi komptno to i naplatit ako im je toliko stalo do tih par kn, jer ako moras zvati cesto SZK-e znaci da nesto ne stima).....no ako su jeftiniji, a bolji od t-coma sto se tice brzine eto ja sam zadovoljan....a TV program da je isti kao i MaxTV opet sam zadovoljan jer za manje novca dobijem brzi net i isti TV....prva liga.

Ako im je ponuda osnovnih programa losija, onda cu si ipak razmislit...makar na prvu mi izgleda sve isto sto se tice osnovnih programa kao i kod MaxTV-a...pogotovo one programe koje ja gledam.

P.S.

Nema smisla prepirat se oko tu nekih linija jer to mi nije vazno, u stanu gdje je masno placena linija i telefon sve ostaje po starom i tamo se nista ne kemija...no ovdje sam ionako sve dobio skoro pa besplatno te me nije briga a nije ni moj stan....uz sve, linija je moja i bas me briga ako stan ostane bez nje posto ionako liniju ukidam kada izlazim van jer je moja kao sto rekoh, a ne od stanodavca.

Ugovor se potpisuje na 18 mjeseci u njihovoj Xcarnet 3D tarifi, a to ja uzimam....evo copy/paste:

"Sve cijene su izražene u kunama s uračunatim PDV-om. U cijenu nije uračunat najam modema. Ugovor se sklapa na razdoblje od 18 mjeseci."

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 14:52 (win32).
14 godina
neaktivan

Ja imam njihov 3D paket.

To ukljucuje znaci telefon, flat internet i televiziju.

Kod televizije imam osnovni paket.

Davno sam imala t-com, pa sada nema smisla da ih usporedjujem jer odavno ne znam kako se njihove cijene krecu.

Ali Bnet je sasvim zadovoljavajuci. Telefon imam flat, znaci besplatno zvanje neograniceno za sve fiksne linije, s tim da ti prvih sat vremena poziva nece naplacivat ni uspostavu poziva, a kada predjes tih sat vremena, onda ce ti naplacivat samo uspostavu poziva.

Internet je brz (osmica brzina), nemam s tim problema. Ljudi su se znali zaliti da im net uspori kad padne kisa, da se nakvase ti kablovi i to, ali ja ne vidjeh nista slicno.

Televizija ok, s tim nema problema, imam osnovni paket. Jedino sto su utakmice HNL-a prebacili na t-com pa se mos slikat sa tim, ali eto.

Inace kod njih se ugovor mora potpisati i potpisuje se na 24 mjeseca. U prvih 2 godine se placa i najam modema, ne mogu se sjetit sad tocnih cijena za to sve, mogu kasnije pogledat na racunu ako bas treba, a nakon toga se ne placa taj najam.

Korisnicka sluzba im je ok, efikasni su i brzi.

Mene su u t-comu izludili kad sam trazila premjestaj linije iz jednog kvarta u drugi. Dali su si rok od 30 dana, a kasnili su i dva mjeseca cak. Nitko se nije javljao, nisu javili ni da taj premjestaj nece moci. Onda sam ih zvala, pa sam dobivala oprecne odgovore, na kraju mi je netko rekao da u mom kvartu nema parica za telefon i bog zna kad ce biti jer to trazi prosirenje centrale i ostala cuda. Onda sam pokusavala doc do njihovih tehnicara, nisu dali, ali nakon sto sam bila dosadna, konacno su mi rekli da tu moze proc i godina-dvije dok dobiju slobodne parice i tako, poslala sam ih bozju mater.

Da ne pricam o stalnom obracunavanju nekih cuda koja nemam, sto su mi u t-comu cesto radili, bar 2-3 puta sam pisala prigovore na racune. Uvazavali su ih, ne mogu reci nista, ali gnjavaza je.

E sad, kako ce bit sa Bnetom kad su pod VIPom, ne znam stvarno.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
bnet je kabelska, nema veze s 'telefonskim' linijama. Tako da nije pametno odjaviti liniju u slučaju da poželiš nekog drugog operatera (ako nebudeš zadovoljan bnetom) jer tad možda neće bit slobodnih linija i u većini slučajeva moraš opet na tcom.. Možeš uzeti bnet, pa vidjeti nakon nekog probnog perioda.
...

-ni jedan drugi operater osim t-coma ne povlači fizičku liniju. Nekad davno smo taj priključak plačali 1-1.5k DMa, šteta ga je izgubiti. (jer netko iz ulice ozme sebi slobodnu liniju... i tad više nemaš nikakvu šansu u razumnom roku dobiti liniju.. - nema slobodnih. OK?

Ne razumijem baš što želiš reći. Ja sam prije 5-6 godina prenio svoj broj s T-com-a u kratkom roku na Adriatic-Kabel (danas Bnet) i još uvijek imam tu istu liniju. Naravno da ništa ne plaćam više T-com-u. Ne vidim zašto bih...

I želiš li reći da kada bih ja sada htio preći na nekog trećeg operatera, tipa Amis, da bih morao nešto raditi sa T-com-om da zadržim istu liniju (broj) koja mi je sada na Bnet-u?

@win32:

Što se tiče izbora programa, to je teško uspoređivati, pogotovo što ne gledamo svi isto. Kao što si i rekao, sam si si pogledao, čini ti se da ti odgovara i mislim da ti nitko drugi ne može dati bolji odgovor što se tiče samog izbora programa.

S druge strane, što se tiče tehničkih razlika, moraš znati da Bnet nema IPTV. Bnet je kabelska televizija i mislim da se slobodno može reći da je generalno stabilnija od IPTV-a (http://www.google.com/search?q=iptv+vs+cable ). Ne znam kakvo je danas stanje s MaxTV-om ali ja ne pamtim nestabilnosti sa Bnet TV-om, kamoli resetiranja (doduše, ako ne uzmeš osnovni paket nego neki prošireni, mislim da ćeš biti na digitalnom signalu a onda ti se onaj digitalni prijemnik isto može katkad smrznuti ali opet mi se čini da je sve skupa stabilnije nego IPTV).

Što se tiče neke "normalne veze" na Trešnjevci, ne mogu ti puno reći jer sam ja na drugoj lokaciji pa ti predlažem da se oko toga raspitaš malo kod susjeda koji koriste Bnet i to će ti reći sve što trebaš znati i tome. Kvaliteta usluge ti često ovisi o mjestu pa ću ti tako ja reći da sam zadovoljan sa Bnet-om (Ravnice) a netko na nekoj drugoj lokaciji može konstantno imati nekih problema. Nažalost ništa nije savršeno i zagarantirano.

Modem, da, to će ti još ući u cijenu (koje su ti lijepo objavljene na site-u) ali drugih "skrivenih" troškova nema. Dapače, što se troškova tiče, ja imam 3D paket s opcijom za flat rate telefonom (samo za fiksne unutar RH) i koliko god se napričali cijena varira u maks. 10-ak kuna (ako puno puta uspostavljaš poziva, nakupi se tih uspostava ;)).

Ako ti nešto znači, do sada sam imao dva modema (jedan običan router dok nisam uzeo wlan) i oba su bila Scientific Atlanta. Niti s jednim nisam imao nikakvih problema da su mi ga morali dolaziti popravljati ili mijenjati i naravno da je uštekan u struju 24/7/7. Trenutni wlan model je EPC2434.

Jedino što ne možeš očekivati je da im SZK bude kao T-com-ova. Nisam imao prilike sam se uvjeriti ali mislim da ima iskustava ovdje na forumu. Dovoljno ti govori i to što im niti SZK broj nije besplatan.

domicius
15 godina
neaktivan
domicius kaže...
...

Jedino što ne možeš očekivati je da im SZK bude kao T-com-ova. Nisam imao prilike sam se uvjeriti ali mislim da ima iskustava ovdje na forumu. Dovoljno ti govori i to što im niti SZK broj nije besplatan.

Ako imaš BNetovu telefonsku uslugu, onda imaš besplatan broj 9911. Uostalom, evo ti cijeli UDV popis brojeva.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Ako imaš BNetovu telefonsku uslugu, onda imaš besplatan broj 9911. Uostalom, evo ti cijeli UDV popis brojeva.

Nemoj me zezat! Nisam pojma imao... Hvala puno! :D

domicius
16 godina
domicius kaže...
..

Ne razumijem baš što želiš reći. Ja sam prije 5-6 godina prenio svoj broj s T-com-a u kratkom roku na Adriatic-Kabel (danas Bnet) i još uvijek imam tu istu liniju. Naravno da ništa ne plaćam više T-com-u. Ne vidim zašto bih...

I želiš li reći da kada bih ja sada htio preći na nekog trećeg operatera, tipa Amis, da bih morao nešto raditi sa T-com-om da zadržim istu liniju (broj) koja mi je sada na Bnet-u?

.

- kabelska TV = coaxial, nema veze s telefonijom-žicama. Postavljeno u određenim kvartovima, isključivo zgrade. To je klasični antenski kabel. Preko njege nema drugih ISPova, pa tako ni tcoma, Amisa, Iskona... jedino Bnet.

-nema veze s brojem. (par postova iznad, primjer da više nema slobodnih linija..)

-ostalo je točno.

domicius kaže...
vlad0 kaže...

Nemoj me zezat! Nisam pojma imao... Hvala puno! :D

-ma ima i 0800, ali za bilo kakvav problem, .. kažu nazovite na 62. To je službeni korisnički broj. Upravo je smiješno da s flat telefonijom možeš pritužbama na uslugu (njihovu) nabiti visok račun.

btw, svi operateri imaju manje-više identične tarife, pa i flat-tel, standardno uspostava poziva (i ipak neko ograničenje na minute, ali nitko normalan nema s tim problema, jednako kao i flat internet).

Na samu kvalitetu linija ili opreme nikad nisam imao prigovor (ni s drugim operaterima). Moji prigovori su za nešto sasvim drugo, ništa bitnog za temu.

17 godina
neaktivan

Da probam odgovorit kratko i jasno.

1. Bnet dovodi svoj kabel u vas stan koji nema veze s postojecom telefonskom instalacijom.Znaci ako otkazete postojeci telefonski prikljucak moze vam se dogoditi da netko uzme vasu paricu koju ste otkazali(u nekim djelovima grada nije moguce dobiti telefon bas zbog nepostojanja slobodne parice).U tom slucaju imat cete problem ako se pozelite opet vratiti bilo kojem provideru koji koristi telefonsku paricu.

2. Stari t-comov router nemozete upotrijebiti kod bneta jer je razlika u ulaznom prikljucku(telefonska zica kod t-coma i koaksijalni kabel kod bneta) a ne samo u softwareu.

3. Imao sam u isto vrijeme i max tv i bnetov tv.Ipak kabel ima vecu propusnost od tel. zice i slika mi je bila kvalitetnija na bnetu.U to vrijeme od t-coma nisam mogao dobiti ni HD programe bas zbog male propusnosti mog voda tako da sam ostao na bnet tv-u.

4. U 6. mjesecu uzeo sam na probu i bnetov internet koji se pokazao stabilan i zadovoljava moje potrebe(dvostruko veca deklarirana brzina downloada i trostruko veca uploada).U vecernjim satima zna se dogoditi neznatan pad brzine.Mislim da je razlika u cijeni interneta negdje 50-60 kn u korist bneta(najam modema uracunat)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 12:56 (Brada).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Stara tema, friški ljudi.

Istekao ugovor kod T-Coma za telefon koji nisam nikad koristio (panj sam znam) i ADSL priključak. 

Hoću na Bnet bez telefona, dakle samo Internet, jel moguće? Vidim da guraju nešto 100 kuna net,

zanima me da li ima kakvih skrivenih troškova osim toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ian kaže...

Istekao ugovor kod T-Coma za telefon koji nisam nikad koristio (panj sam znam) i ADSL priključak. 

Hoću na Bnet bez telefona, dakle samo Internet, jel moguće? Vidim da guraju nešto 100 kuna net,

Samo trošak željene brzine + najam modema(modem je moguće platiti i odmah u cijelosti)...

15 godina
neaktivan
Ian kaže...

Moj savjet ti je kloni se bneta.

Katastrofa su.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
15 godina
A moje iskustvo s B.Netom je super, brzina i stabilnost su iznenađujuće. Ne sjećam se kad sam restartao router (kod T-Coma dam to radio na dvotjednoj bazi).
Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan
evo da ne otvaram isto bezveze novu temu imam par pitanja u vezi bneta pa ako mi moze tko pomoci :-)

Brat mi je student i sad se je preselio u novi stan te problem je sto u tom stanu nema interneta. Sad najpovoljnije nam izgleda kod bneta 3d xcarnet paket ali kako nikad nismo imali ni bnet niti neki carnet paket zanima nas kako to funkcionira.

1. Dal ima neki npr limit skidanja ili slicno kad se koristi taj xcarnet paket.
2. Kakvo je stanje sa tv-om. Dal je u tom paketu to kabelska ili se dobije neki prijamnik, ako se dobije kakav je?
3. Sto se tice routera kojeg odabrati i zasto, dal mogu mozda koristiti neki router koji imam kod kuce od tcoma i vipa.

Hvala svima na pomoći :)
Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
15 godina
neaktivan

Bio sam i ja zadovoljan godinu dana, a onda su krenuli problemi, koji traju do dan danas, znači punu godinu.

Prvo im je trebalo 9 mjeseci da uopće pošalju tehničara, cijelo vrijeme su samo vikalo kod nas je sve u redu. Nakon bezbrojnih poziva i prijetnja tužbama napokon kao počnu nešto rješavat.

Upload mi je bio u večernjim satima 0.2 ako bih imao sreće. Popravili su kao, 2 mjeseca je bilo ok i onda je opet nastavilo u revijalnom tonu, sa 0.2 uploadom i konstatnim pucanjima veze. Sada nakon što sinoć cijelu prošlu večer nisam imao neta, su kao riješili problem. Download i upload su ok, ali pingovi i jitter su mi katastrofa, preko 100. Zovem ih i opišem situaciju i dobijem standardni odgovor, kod nas je sve u redu, to nije bitno.

Bnet je odvratna, lopovska firma puna nesposobnjakovića. Boli ih ona stvar za korisnika i kvalitetu usluge koju kao pružaju.

Moj frend mi isto nije vjerovao i čudio se jer je njemu sve bilo super. E pa, od prije tjedan dana je i on upoznao divnu stranu bneta.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice