Huawei E1752 problem s 3G signalom

poruka: 5
|
čitano: 3.389
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

ovak...koristim u naslovu navedeni TELE2 USB stick i imam sada već frustrirajući problem sa 3G signalom. Naime hvatam umts a ponekad i hsdpa signal (toranj je na manje od 2km od mene i stick se nalazi na prozoru i gleda direktno na njega, nema drugih prepreka...e , sad tu nastaje problem...signal je par sekundi spojen umts a onda dohvati hsdpa signal što vidim na uređaju (plava boja se promjeni u svijetlo plavu) i u tom trenutku se ništa više ne događa ukoliko ne vrati nazad na umts.ak surfam internetom kada se to dogodi tretira kao da nisam spojen uopće na internet...da ne trkeljam ne mogu normalno surfat a događa se svako malo. ono što me konkretno interesira da li se može nakako isključiti, u registriju ili negdje drugdje u windowsima (Windows 7 Ultimate koristim) da uređaj više ne pokušava dohvatiti hsdpa signal odnosno da konstantno ostane samo umts ili samo hsdpa? molim stručno osoblje da pomogne ak je moguće...čitao sam da se na nekim smartphonima te u linux os-ovima to može napravit. usput zamolio bih da komentare i nazovi savjete tipa "uzmi umts vanjsku antenu" ili "promijeni operatera" i tome slično...nemojte me davit s time. unaprijed hvala na stručnim savjetima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nema tu pomoći jer tele2 i na smartphonu sa 3g i H konstantno šara barem je kod mene takav slučaj, a da ne govorim da mi nekada u Zagrebu prebaci na R.
Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

O Isuse Bože, UMTS je BAZA kada veza miruje npr. čitaš stranicu.... kada nešto skidaš ili dižeš, šalješ serveru zahtjev za stranicom, dobivaš je od servera, streamaš..... sve je to download/upload.... trebaju ti resursi tada si na HSDPA ili HSPA+.... inače kada veza miruje nije potebno da bude na HSxPA. Nije potrebno da zauzima resurse.... U pripravi iliti na stand by-u je preko svoje osnove 3G ili UMTS ili WCDMA ista stvar.

2km za 3G baznu je pre pre više, u gradu je do 500m. Stvar je u tome da su 2100Mhz slabi za pokrivanje na daljinu znači tko bliže baznoj bolje se "grije", bazna daje prednost bližima da njih "namiri" taj tren skraćuje svoj domet za one udaljenije..... to se najbolje vidi po jačini signala koja nije konstantna, varira..... 

Dakle što više njih između tebe i bazne tebi je sve gore ili meni ista stvar..... dakle da vanjska antenica da boostaš signal ima ih na ebayu za 6-7 dolara dobit do 12dBi. Pomoglo bi.

Pišem u djelovima jer radim tri stvari od jednom ali to bi bilo to u biti što htjedoh reči. :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 9:33 (Oldy).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Huawei E1752 problem s 3G signalom

kao što sam napisao u 1. postu...ne interesiraju me tehnikalije, mislim da sam problem jasno iznio...znači, kad ide sa umts-a na hsdp tada nastaje problem...veza jednostavno stane i kada odem na dijagnostiku tretira me kao da nisam uopće spojen...a glede 2km od baze...ak imam direktan pogled znači bez ikakvih prepreka ne bi trebalo biti problema...da signal prolazi kroz makar i 1 zid ne bih se tužio na ništa...heh

16 godina
neaktivan

Znači da ti nije dovoljno jak signal da se veza guši kod prebacivanja pojačaj prijem putem vanjske antenice zašto si tako tvrdoglav?

Ja imam zid i krov i sve ali imam baznu na 200 metara zračne linije i to mi se ne dešava, predaleko si.....

Tebe ne zanimaju tehnikalije ali to tako funkcionira..... sve si mi napisao u prvoj rečenici da imaš umts i ponekad hsdpa, hsdpa imaš uvijek kada je veza aktivna... nauči osnove o vrsti veze koju koristiš...Uzmi laptop odi bliže toj baznoj, promjeni lokaciju gdje je jači signal pa ćeš vidjeti da se to ne dešava, dakle ili se ti njoj približi ili ostani gdje jesi i pojačaj prijem to je cijela filozofija. Ako nemaš 50kn za antenicu budem ti ja donirao. :p

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 22:57 (Oldy).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice