To mi baš nije jasno, po cijelom gradu se po zgradama to radi već desetljeće, dapače npr. u mojoj (NZG) imam tri zasebna providera optike sa zasebnim instalacijama.
I, BTW, to ti nema veze s HT-om.
Upravo to sam i napisao. Neki imaju po 2-3 ponude za optiku, neki nemaju niti jednu. Novi Zagreb je zanimljiv svima zbog gustoće naseljenosti i broja mušterija. Tamo gdje je naseljenost rjeđa, nema interesa. Blizu mene je izgrađen maltene mini kvart sa stambenim zgradama, s ukupno više stotina stanova. HT ih je odmah ubacio u svoje planove izgradnje optičke mreže. To ti sve govori.
Zašto HT optikom povezuje i najmanja sela? Zato jer je EU dala novac. Dao sam link u jednoj poruci.
Kod mene: Ima veze s HT-om jer ostali nemaju interesa. A kada, ne znam. Možda tek kad umrem.
Slike. Ovako je proveden koaksijalni kabel po zgradi. Munjevito, čisto, učinkovito. Za one koji htjeli tu uslugu. Uvedeno još dok je postojao DCM (pa Bnet, pa Vipnet, pa sada A1). Nije bilo nikakve drame, potpisa sustanara, ovoga, onoga. Ali mene kabelski internet ne zanima, želim optiku.