Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.763.064
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Imam jedan port samo. Sutra cu sve elemente pomaknit, iskljucit sve kabele i sredit malo tu ogromnu mrezu kabela pa ponovo ustekat. Valjda ce pomoc.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozz svima,

imam ugovoreno 120/15, a kad stojim pored routera na mobitelu (nexus5) dobijem 40/12 (Speedtest). Dvije sobe dalje je signal očajan, a tri sobe dalje ne postoji. Jel to normalno? Router je TC7200, probao sam i sa 2.4 i sa 5 GHz, ista je stvar.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?
Vokhee kaže...

Pozz svima,

imam ugovoreno 120/15, a kad stojim pored routera na mobitelu (nexus5) dobijem 40/12 (Speedtest). Dvije sobe dalje je signal očajan, a tri sobe dalje ne postoji. Jel to normalno? Router je TC7200, probao sam i sa 2.4 i sa 5 GHz, ista je stvar.

Na mobitelu je to normalna brzina preko wirelessa, ja na svom Huawei P9 imam 35/15

Signal je očajan i kod mene

Imaš ugovooreno DO 120/15 žicom..... 

16 godina
Ziga kaže...
Vokhee kaže...

Pozz svima,

Na mobitelu je to normalna brzina preko wirelessa, ja na svom Huawei P9 imam 35/15

Signal je očajan i kod mene

Imaš ugovooreno DO 120/15 žicom..... 

Je, uvijek se preferira žicom, wireless je takvi da i mikrovalna utječe na sami signal i zagušenost channela... za full speed uvijek žica

battletag:MasnaKrvavic#2275
17 godina
Malo mi to čudno s obzirom da u firmi na istom mobu dobijem 90 dl/95 ul na wireless (optika, Iskon). Pošto se ne kužim u te stvari možda miješam kruške i jabuke.

0 0 hvala 0
15 godina

Stvar je Tehnicolora i njegovog lošeg wirelesa. Bilo je miljun puta i ovdje i svugdje. Nema tu pomoći. Oni su ti ionako dužni isporučit brzinu na žici. Wireles ih ne zanima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.11.2017 22:41 (stipest).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Prominia kabel od interneta i ne puca vise, to je rjeseno. 

Mogu li automatski rasporedit programe na tv-u? Znam da za rucno moram uci u korisnicke postavke, napravit profil pa prebacivat iz desnog stupca u livi za rapored.. ali zeznuto mi je to sto nemogu nastimat da su mi  otkljucani programi na brojevima od npr. 1-50. ovako bi jedino moga napravit raspored ali po brojevima kako su oni nastimali 100-105, pa 200-205 itd.. to mi nema nekog smisla..

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.11.2017 11:15 (fanaticni gejmer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne razumim zašto ne možeš složiti svoju listu favorita po brojevima kako želiš? Meni je moja lista napravljena od oko 30 programa i svi su poredani od 1 pa nadalje po redu. Bilo koji program može biti na bilo kojem mjestu.To funkcionira 100%. I svaki put kad pališ STB on ide na tu listu favorita.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.11.2017 15:29 (stipest).

2 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi

Da ne odskačem od teme, koristim b-net godinama i ok je bilo sve do posljednjih 5-6 mjeseci, u novom stanu mi je spojen net i ne radi od starta kako treba. često pucanje veze i tako. MIslim da je nešto do instalacija možda... ALi s B-net-om sam zadovooljan općenito. E sad me zanima nešto drugo.  Čisti noob sam kad je u pitanju spjanje struje, žica itd. Ali sam danas kupio kabel koji izgleda jako slično koaksijalnom kabelu koji mi je do sada bio spojen između rutera i utičnice. Ovaj je SAT (prepostavljam za spajanje satelitske)  kabel , skuplji je nego koaksijlani i inetrnet radi, čak i bolje nego do sada i stabilnija je veza čini mi se. Još ćemo vidit. Jel pametno koristit taj kabel koji je na pogled ovako od drugacije legure unutra? Zagrijavanje ili druge posljedice? Vidim da ima iskusnih ljudi tu u tom poslu pa eto da daju savjet ako imaju viška.

0 0 hvala 0
16 godina

Na plastu od tog koaksijalca bi trebala biti nanesena oznaka kabela i do koliko MHz moze sluziti taj kabel, ako pise 1000 MHz onda je klasicni antenski kabel a ako pise 2150 MHz onda moze sluziti i za obicnu TV i SAT, ako srednja zica nije boje bakra nego srebrnkasta onda je srednja zica pokositrena, ista stvar je i sa sirmom (mrezicom).
Sve ce ti raditi OK, nemas brige.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.11.2017 21:55 (Bugov moljac).
12 godina
neaktivan

Udrit cu vam hvala jer sam vas upila zkrc. Slozia sam konacno listu, bila mi je tlaka , a internet od kada sam prominia kabel vise ne puca.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma nije ništa tlaka kad pomogne. Bitno da sve sad radi. Tu bi trebali biti da pomognemo, ako možemo .

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.11.2017 15:25 (stipest).

5 0 hvala 0
11 godina
Bugov moljac kaže...

Na plastu od tog koaksijalca bi trebala biti nanesena oznaka kabela i do koliko MHz moze sluziti taj kabel, ako pise 1000 MHz onda je klasicni antenski kabel a ako pise 2150 MHz onda moze sluziti i za obicnu TV i SAT, ako srednja zica nije boje bakra nego srebrnkasta onda je srednja zica pokositrena, ista stvar je i sa sirmom (mrezicom).
Sve ce ti raditi OK, nemas brige.

Koaks kablovi u el. karekteristikama nemaju ograničenja za max. frekvenciju već podatak o gubicima po frekvenciji , impadanca , faktor skraćenja i max snaga/napon koju može podnijet.

Pokositriti koaks vodiče je degradacija što nijedan proizvođač ne radi .....ali pobakrivanje i posrebrivanje se rade jer poboljšava perfomanse.

16 godina
AF139 kaže...

Koaks kablovi u el. karekteristikama nemaju ograničenja za max. frekvenciju već podatak o gubicima po frekvenciji , impadanca , faktor skraćenja i max snaga/napon koju može podnijet.

Pokositriti koaks vodiče je degradacija što nijedan proizvođač ne radi .....ali pobakrivanje i posrebrivanje se rade jer poboljšava perfomanse.

http://www.ms-zagreb.hr/cms/files/katalog/ccf_201606281541.pdf

11 godina

Koliko vidim nije ti još jasno da je kod koaksa najbitniji centralni vodič pa se u kvalitetnim koaksima posrebri a opleti su čak manje bitni za perfomanse od vrste izolacije između opleta i centralnog vodiča.

To što je taj jedan oplet "CuSn" nije bitno kao ni to što u naziv stavljaju "SAT" jer je to isto kao kad na TV antene stave naziv DVB-T antena što je glupost..

11 godina

Htio bih pohvaliti B.net, jer su promtno reagirali na moj problem u vezi IP adrese koja se našla na black listi, te je prilikom surfanja trebalo uvijek klikati po slikama da nisam robot(problem što sam imao na ovoj temi par postova prije...). Dosta frustrirajuće.

Odmah po pozivu sutradan, problem se javio još jednom, te je danas zvao njihov tehničar iz tehničke podrške, da pita jel' sve u redu. To se zove briga za korisnika.

Lajkam ovaj potez B.net.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Ako se ne varam neki operateri blokiraju torrente, zanima me postoji li takav problem i kod bneta?

In Dreams: https://www.youtube.com/watch?v=Q5ntFAqhK5M

0 0 hvala 0
15 godina

Ne. Jedino preko Carneta, ali to je stvar Carneta , a ne B-neta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.11.2017 23:12 (stipest).
15 godina
neaktivan

Znate li nekoga tko je raskinuo pretplatnički odnos s BNetom? Koliko dugo se čeka da kurirska služba preuzme terminalnu opremu?

Naime, zbog nezadovoljstva sam odlučio raskinuti pretplatnički odnos. U e-mail prepisci su me upozorili da sam dužan vratiti terminalnu opremu u roku od 10 dana (to je sve OK, tako i stoji u Uvjetima), ali da će povrat opreme organizirati njihova kurirska služba. U slučaju da ne vratim opremu, obračunat će mi dodatno troškove opreme prema njihovom važećem cjeniku.

Ja naravno želim vratiti opremu čim prije i rastati se s njima na kulturan način. 

Međutim, bliži se istek roka od 10 dana, a nikakva kurirska služba me ne kontaktira.

Ne želim da me nasamare i da nakon 10 ili više dana ispostave račun za opremu. Nakon što sam iskusio njihovu "korisničku podršku" više im ne vjerujem.

Da li je netko imao sličan problem?

0 0 hvala 0
15 godina

Prije se to vraćalo u njihove centre koje su ukinuli, pa sada ide preko Oversisa. Prijatelju mi je mater prešla na VIP i čekala skoro dva mjeseca da neko dođe po opremu. Nisu joj ništa naplatili, jer je to sada sve na njima. Mislim da se ovih 10 dana odnosilo na ono prije kad si sam morao odnjeti opremu u njihov ured. Probaj ih nazvat, ali mislim da će ti isto reći. Čekajte da Vam se netko javi. Usput, koliko si čekao raskid? Po Uvjetima je 12 radnih dana, ali ....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Raskid je, po njihovim riječima u e-mail poruci, nastupio 12 dana od podnošenja zahtjeva. To je maksimalan broj dana koliko te mogu zadržati nakon podnošenja zahtjeva.

Obavijest o raskidu mi nisu poslali pismenim putem, iako sam to izričito zahtijevao. 

Umjesto toga, na moj upit mailom su mi 23.11.2017 mailom odgovorili da je odnos prekinut 21.11.2017.

Po meni je to neozbiljno. Obavijest je trebala stići pismanim putem na kućnu adresu prije nego što raskid nastupa.

Inače, procedura pokretanja raskida je također diskutabilna. U VIPnet-ovoj poslovnici, kada iniciraš zahtjev za raskid odnosa, ne možeš dobiti kopiju zahtjeva za raskid ili neku potvrdu da si podnio zahtjev. Umjesto toga, dobiješ komad papira na kojemu piše broj telefona na koji prijavljuješ zahtjev za rasskidom! Praktički, VIPnet bi ti mogao mjesecima slati račune jer ti nemaš opipljiv dokaz da si podnio zahtjev za raskid. 

Žalosno.

15 godina
neaktivan

da li netko ima Pi-Hole na TC7200 preko wifi-a??

0 0 hvala 0
12 godina
kkrajnik kaže...

Znate li nekoga tko je raskinuo pretplatnički odnos s BNetom? Koliko dugo se čeka da kurirska služba preuzme terminalnu opremu?

Naime, zbog nezadovoljstva sam odlučio raskinuti pretplatnički odnos. U e-mail prepisci su me upozorili da sam dužan vratiti terminalnu opremu u roku od 10 dana (to je sve OK, tako i stoji u Uvjetima), ali da će povrat opreme organizirati njihova kurirska služba. U slučaju da ne vratim opremu, obračunat će mi dodatno troškove opreme prema njihovom važećem cjeniku.

Ja naravno želim vratiti opremu čim prije i rastati se s njima na kulturan način. 

Međutim, bliži se istek roka od 10 dana, a nikakva kurirska služba me ne kontaktira.

Ne želim da me nasamare i da nakon 10 ili više dana ispostave račun za opremu. Nakon što sam iskusio njihovu "korisničku podršku" više im ne vjerujem.

Da li je netko imao sličan problem?

ja sam prosli mjesec raskinuo ugovor i javili su mi da vratim opremu u agram servis u zagrebu

otisao tamo, rekli oni to vise ne primaju na toj adresi (nego u nekoj zgradi u blizini) ali ce prihvatiti modem i dali mi potvrdu da su zaprimili uredjaj

i to je to

15 godina
neaktivan

Da, to je to. 

Zvao sam i meni su također rekli tako.

Samo što Agram servis radi pon-pet 8-16. Dakle, treba odlazit s posla da se vrati modem (ili sterpit da će VIP naplatiti uređaj)....

thx

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 12:12 (kkrajnik).
12 godina
kkrajnik kaže...

Da, to je to. 

Zvao sam i meni su također rekli tako.

Samo što Agram servis radi pon-pet 8-16. Dakle, treba odlazit s posla da se vrati modem (ili sterpit da će VIP naplatiti uređaj)....

thx

rade i subotom (mislim da sam ja za vikend njima to odnio)

13 godina
neaktivan

Dosta vas se žali na router kod bneta pa imam jedno pitanje u vezi wirelessa. Na slici je crvenom bojom označeno gdje router stoji u potkrovlju (odmah do prozora), plavom bojom je označena moja soba gdje se nalazi komp i wireless stick (isto odmah do prozora), dal bi mogao imat punu brzinu neta od 70mbita? Sad imam 20mbita kod t-coma i imam punu brzinu, signal na wireless sticku je skoro uvijek puni, 5/5, nekad zna bit 4/5.

Trenutno imam ZTE ZXDSL 931VII router od t-coma.

0 0 hvala 0
15 godina

70 Mbit/s sigurno nečeš imati. Ja kad stojim ispred routera sa laptopom, od 120 Mbit/s imam između 35 i max 40 Mbit/s.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa taj ruter je onda epsko smeće. Sa bijelim zte od tcoma hvatam wireless i iza kuće, slab je signal al radi ok. Kaj onda moram kupit drugi ruter i spojit ga u bridge sa ovim od bneta da radi kak spada? Jel hoće oni radit takve stvari? Jel imaju neki drugi možda u ponudi? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2017 11:52 (lolipopmen).

0 0 hvala 0
15 godina

Nisam ja rekao da ne radi. Radi on, ali brzine su takve kakve jesu. Max 35-40 Mbit/s. Kroz jedan zid može, kroz dva već malo teže. Sve preko toga, zaboravi.

15 godina

mislim da routeri koje bnet ima ne omogućavaju brzine veće od cca 50mbps bežično.

Navodno će iza nove godine stići novi routeri.

Do tad za max brzine jedino rješenje je spojiti se žicom ili spojiti drugi bolji ruter na bnetov.

PSN - darklydexter
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice