Onda mora da si jako dobar igrač ako možeš svaki match pobjediti sa stalkerima, svaka čast . Inače što se tiče supply efektivnosti jedinica protossi su u najboljoj situaciji, zergovi u najgoroj svakako. Ali treba malo gledat i koliko je koja jedinica cost effective. Dobiješ gotovo dva roacha za cijenu jednog stalkera (ok, larvu i supply ne uzimam u račun), a za pucat u zrak imas hydre koje su stvarno dps zvjeri. Ja smatram da je igra nevjerojatno dobro balansirana, uzimajući u obzir da igram i CoH gdje se balans patch ceka po godinu i pol dana....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Onda mora da si jako dobar igrač ako možeš svaki match pobjediti sa stalkerima, svaka čast . Inače što se tiče supply efektivnosti jedinica protossi su u najboljoj situaciji, zergovi u najgoroj svakako. Ali treba malo gledat i koliko je koja jedinica cost effective. Dobiješ gotovo dva roacha za cijenu jednog stalkera (ok, larvu i supply ne uzimam u račun), a za pucat u zrak imas hydre koje su stvarno dps zvjeri. Ja smatram da je igra nevjerojatno dobro balansirana, uzimajući u obzir da igram i CoH gdje se balans patch ceka po godinu i pol dana....
Hydre tope bilo koju gateway vojsku. One tu uništavaju, problem je dok se pojave collosi ili HT. Onda je game over za hydre, prvo su spore(ne mogu pobjeći tako lako stormu ili collosu), a drugo su light i bio units.
Istina je i da zerg u početku ima problema sa vojskom i njezinim nakupljanem, ali kad zerg ima 3-4 baze i 3-4 kraljice, može napraviti skoro pola supply-a vojske od jednom. Tako da ima instant reinforce.
Ja isto mislim da su sve tri rase dosta dobro balansirane, ali opet uvijek se nađe nešto što ti digne tlak i misliš da je OP, a ustvari nije :O
Ali opet corruptori kontriraju colosuse, a HT zahtjevaju visoki tech i upgrade. Sada kada su maknuli KA, nema više instant storma, tako da je sad ZvP stvarno fino izblansiran. Inače slažem se sa svime što si naveo.
Nije samo sa stalkerima, ubacim i kojeg sentrija a kasnije i Colossa..
Hidre su po meni dosta loše dizajnirana jedinica - imaju genijalni DPS ali i fatalni problem kombinacije malo HP-a i male brzine, a imaju i vjerojatno najtvrđe countere - Terranove tenkove i Tossove HT i Colosse. A vjerojatno je najgore što se dosta preklapaju sa žoharima; kad Zerg ide na late game 300/300 onda gotovo nikada neće ići na hidre vec na žohare jer dok hidre doplaze do bitke ode sve u pm. S druge strane, vidim da sve više pro igrača počinje forsirati creep spread ispred svega (čak i u toj mjeri da se preskoče početni injecti i odmah ide na tumore) a ako je više od pola mape prekriveno creepom hidre rulaju.
Moj osobni problem je što nisam našao pametan način da ubrzam creep spread bez da ne upropastim micro/macro previše; jedna od taktika koja mi se trenutno jako sviđa je prvo poslati jednog OL-a na sredinu mape i odmah prema njemu jednu rambo kraljicu. Do trenutka kad kraljica doplazi već imam Lair pa pustim OL-a da bljuje creep i postavim tumor. Onda samo iz centra mape širim pipke na sve strane. Kraljica će u jednom trenutku crknuti od strane push-a, to je ziher, ali do tada (u teoriji) bi cijela mapa već trebala biti zasrana...
Edit: Evo priličan dobar cast gdje Idra daje fakat dobre savjete za ZvP (Inače cijeli taj serijal - "12 weeks with the pros" - je fora, pogotovo za one koji žele poboljšati Zerga). Partija Idra vs InControl je posebno dobra i možda pokazuje zašto je ovaj Infestor buff bio nužan - jasno se vidi da Zerg malo toga može u late-gameu protiv razvijenog Tossa, čak i sa savršenim skillom i APM-om.
Nisam još stigao odigrati s novim Patchom ali izgleda da će infestor postati hard counter na roacheve. Roachevi se sad tope pod infestorima.
https://www.youtube.com/user/remembertomorrow0#p/u/16/2aE28sXAyUc
Hmm, pretpostavljam da će patiti i sve toss jedinice, jer su skoro pa sve armored .
Sumnjam da će taj infestor ability dugo "ostati", jer prema tome bude zerg OP kad igra s Tossom.
(argh faking misclick htio dodati link i obrisah slučajno cijeli post sry)
zvz je upravo postao zabavan
Zamolio sam dva frenda (platinum Toss i diamond Toss) za desetak ZvP mečeva čisto da isprobamo ovog novog ultra-jakog Infestora i moj trenutni zaključak je: novi FG je pušiona.
Infestor je preskup, prevelik i preslab da išta napravi Toss death-ballu. FG će malo usporiti jedan dio vojske, malo gricnuti HP i to je to. S druge strane idiotski je teško ulančati FG-ove, održati Infestore na životu, Corruptorima skidati Colosse, pripremati drugi val jedinica i još k tome micrati vojsku da ne uleti u domet death ray-a. Ako netko sa APM-om oko stotke može ovako nešto izvesti, skidam kapu.
Moj savjet svim Zergovimaa ispod mastera da ne vjeruju glasinama i da ulože višak gasa u Corruptore ili Hidre ili upgrade, jer im nakot Infestora neće pomoći protiv bilo kojeg Tossa koji ima bar nekakav skill. Infestor je u ZvP i dalje najbolji za gerila-napade na mineral-line i to je to. Naravno, ako neko smatra da nisam u pravu i ima replay gdje se vidi kako Zerg Infestorima dere po Tossu (sposobnom Tossu naravno, ne 4-gateru sa APM-om 20), pliz uploadajte.
P.S. Sve navedeno ne vrijedi za ZvZ; tu mislim da novi FG itekako dobro radi protiv žohara... čak i toliko da mi je ZvZ trenutno najzabavnija kombinacija.
Zamolio sam dva frenda (platinum Toss i diamond Toss) za desetak ZvP mečeva čisto da isprobamo ovog novog ultra-jakog Infestora i moj trenutni zaključak je: novi FG je Ako netko sa APM-om oko stotke može ovako nešto izvesti, skidam kapu.
.
Ako ti je APM jedva oko 100-ke nemaš što tražiti sa zergom.
Pozdrav ljudi!
Upravo sam završil rundu Brood Wara...
Terran (ja) vs. Zerg (frend).
Namjerno sam radil obranu i čekal ga...
Poslao je 10ak ultraliska i 50ak hydraliska, svi su se skršili kod druge crte bunkera, naravno uz malu pomoć battlecruisera i siege tankova....
Uglavnom kad se skršio rekao sam: A sad ja....
Tad sam vidio ??? left the game...
Sve u svemu super početak radnog dana u StarCraftu...
s tim apmom moze bit debelo u masteru sa zergom... neznam čemu takva izjava.
Ma pusti ga da pametuje.. vjerojatno je to jedan od onih kojima je najdraži dio starcrafta gledati kako im dere APM dok spamaju po tipkovnici...
evo ja sam prije tjedan dana promjenio main rasu sa zergova na tosse i nemogu vjerovat kako lako je pobjedit, popeo sam se na vrh bronze lige i sada me več baca protiv igrača u top 8 silver lige. Evo baš sam objedio frajera koji je prvi u silveru. Mislim da mi je igranje zergova jako pomoglo oko apm-a, hotkey-eva i macro-a i sada kad igram tosseve prelako mi je složit perfect 4gate rush sa skrivenim pylonom negdje oko protivničke baze koji postavim za vrijeme scoutanja da nebi bilo cheesa. Vjerojatno cu uci uskoro u silver, cudno mi je što još nisam jer pobjeđujem ove na vrhu silvera, možda još nisam jer cheesam
.
evo ja sam prije tjedan dana promjenio main rasu sa zergova na tosse i nemogu vjerovat kako lako je pobjedit, popeo sam se na vrh bronze lige i sada me več baca protiv igrača u top 8 silver lige. Evo baš sam objedio frajera koji je prvi u silveru. Mislim da mi je igranje zergova jako pomoglo oko apm-a, hotkey-eva i macro-a i sada kad igram tosseve prelako mi je složit perfect 4gate rush sa skrivenim pylonom negdje oko protivničke baze koji postavim za vrijeme scoutanja da nebi bilo cheesa. Vjerojatno cu uci uskoro u silver, cudno mi je što još nisam jer pobjeđujem ove na vrhu silvera, možda još nisam jer cheesam
.
svaka čast, samo tako nastavi.
a trenutno ne možeš ući u višu ligu jer su lige zaključane.
tek 31.3. će se opet moći napredovati.
http://eu.battle.net/sc2/en/blog/2063750#blog
EDIT: sustav ne prepoznaje na koji način dolaziš do pobjede (cheese od 5 minuta ili sat vremena epske bitke ili da lije protivnik izgubio konekciju sa battlenetom), samo je bitno tko je dobio meč.
samo nastavi gazit ove iz srebra i uskoro ćeš ući u višu ligu
Ako tko zeli vidit vrhunsku akciju danas, preporucam da upali kroz 30-ak minuta stream na ovoj adresi
http://www.ustream.tv/teamliquidtv
Radi se o Team Liquidovom turniru, u kojem sudjeluju najveca imena starcrafta II
Cast by H to D husky husky
Ako tko zeli vidit vrhunsku akciju danas, preporucam da upali kroz 30-ak minuta stream na ovoj adresi
http://www.ustream.tv/teamliquidtv
Radi se o Team Liquidovom turniru, u kojem sudjeluju najveca imena starcrafta II
Cast by H to D husky husky
ma daj odigral sam 2 runde i još nie krenul:D
edit: evo baš krenulo lol
Ma pusti ga da pametuje.. vjerojatno je to jedan od onih kojima je najdraži dio starcrafta gledati kako im dere APM dok spamaju po tipkovnici...
Zaboravih dodati da je to samo moje mišljenje i zbog toga taj post zvuči kao pametovanje. Visok APM mi nije fetiš nego nešto što mi je ostalo iz Brood War-a gdje je bio nužan. Bez obzira što je sc2 manje zahtjevan našao sam se mnogo puta u situaciji gdje mi je nizak APM bio bottleneck i nisam mogao efikasno izvesti ono što sam zamislio. Rečenicu sam trebao drugačije formulirati ali nema veze, pripazit ću ubuduće.
e LJUDI ja nemam poima koji je to k**rac, baš odigram igru na ladderu i pogledam liku profile poslje, LIK JE TRECI U GOLD LEAGUE. a ja još u bronze, WTF
e može mi ovo netko objasnit, upravo sam dobil pobjedu na ladderu protiv lika koji je u PLATINUM ligi 1vs1, ostale lige su mu DIAMOND, wtf a ja još uvjek bronze
Lige su trenutno zaključane dok ne počne nova sezona. Vjerojatno češ dobiti promote nakon placement meča kad počne nova sezona. Samo nastavi razbijati dalje i imaš šanse dobiti promote direktno u plat ili čak diamond.
LJudi mozete mi reci Kad Tocno se resetiraju te lige, zar onda opet idu placment metchevi?
LJudi mozete mi reci Kad Tocno se resetiraju te lige, zar onda opet idu placment metchevi?
jao da bar :D, bar bi u gold upao
jao da bar :D, bar bi u gold upao
Pitam za ozbiljno kad pocinje ta nova sezona?
Di vidim taj APM ?
Di vidim taj APM ?
u replayu si pogledaj, tamo gore ljevi kut, onaj meni koji se otvori, tamo imaš APM
Kad idem na Offical Site od Starcraft 2 i ulogiram se (da si vidim profil) i pise mi u lijevom kutu Eldin Nijebitno No Starcraft 2 license found .. sta bi to trebalo znacit ? ne kuzim nemogu si vidjet profil nista.
e može mi ovo netko objasnit, upravo sam dobil pobjedu na ladderu protiv lika koji je u PLATINUM ligi 1vs1, ostale lige su mu DIAMOND, wtf a ja još uvjek bronze
To te sistem match-upa sa jacima od sebe jer si spreman za napredovanje u druge lige, samo tako nastavi =), ali te trenutno ne mogu promaknuti jer su lige zakljucane, zbog toga sto zavrsava Season 1, ali 31.3. ce poceti Season 2, onda ce svi jos dobiti po jedan placement match i stavit ce ih se u odgovarajucu ligu s nesto obzira na progress iz sezone 1.
Kad idem na Offical Site od Starcraft 2 i ulogiram se (da si vidim profil) i pise mi u lijevom kutu Eldin Nijebitno No Starcraft 2 license found .. sta bi to trebalo znacit ? ne kuzim nemogu si vidjet profil nista.
To si vjerojatno na US stranici, vidi gore u linku na pocetku di ti pise us, promijeni u eu i enter, onda hoce =)
Oho kao što vidim stize svježe meso sami noobovi, covjece 5 meca za redom pobijedim sa tossom koji mi nije UOPĆE glavna rasa sam, ally sam nes baljezga, bio sam malo pausirao sc2, opet sam se navukao
Ne vjeruj svemu što čitaš. Ima jaako puno smurfera koji rentaju svoje accounte da bi brže napredovali, pogotovo sad kad su lige zaključane.
Osim toga, tvoj MMR i mjesto u ligi nemaju veze jedno s drugim. Zapravo cijela ta spika s ligama je dosta bedasta - niti broj pobjeda, niti broj bodova, niti mjesto u ligi nemaju ama baš nikakvog smisla (jedino kategorija lige je informativna, a i to je često prilično relativno). Ako igraš 400 partija, imaćeš 200 pobjeda, a ako nisi igrao konstantno nego pravio pauze da ti se puni bonus pool, biti ćeš visoko na ljestvici - još ak si prije prve "prave" partije predao par komada kako bi lošiji protivnik bio "favored" bodovi će se samo slijevati. A tvoji protivnici neće biti iz tvoje lige, čak niti iz tvoje kategorije, već će šarati ovisno o MMR-u; lige su samo da bi se stvorila iluzija e-sporta.
Drugim riječima, igraj radi igre, ne radi nekakve tamo "lige", jer mjesto u ligi nije nikakav odraz skilla već samo pokazuje koliko je neko uporan i/ili voljan manipulirati sustavom.
P.S. Fakat je smješno što su ukinuli statistiku izgubljenih partija jer je kao "besmislena"... a kao ostale statistike nisu.