Jesam li ja lud ili si ti ocjenio i okarakterizirao demo koji nisi ni isprobao?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
. Mene zasad šutevi brinu, nekako mi nema težine u njima.
Eto, to i ja cijelo vrijeme tvrdim. Lopta nema volumen i težinu. Fizika lopte je loše pogođena i to mi smeta i kod dodavanja i kod pucanja..
Balotelli-jeve ocjene, samo jedan dio, a za oko mi je zapela ocjena za penale 74??!
Scoring instinct i heading mi također izgledaju malo preniski, oboje ispod 80.
Jesam li ja lud ili si ti ocjenio i okarakterizirao demo koji nisi ni isprobao?
NIsam ga ocjenjivao, samo naveo sta sam vidio preko Youtuba. Prestani si traziti pobornike ovdje komentirajuci i sprdajuci svaki moj ili neciji drugi post. Naporan si vise. Nisam nist krivo reko protiv PES i opet dobivam negativne komentare. Naveo sam samo da mi smeta da se vise lijepe na grafiku nego na neki gameplay koji je puno vazniji segment od grafike.
evo ja sam prednaručio PES u SophosLab-u za 250 kn i potvrdili su da im stiže u četvrtak 19.9.
http://www.sophoslab.hr/igre-za-pc/112/pc-igra-pro-evolution-soccer-2014/31551.html
Pocele su se traziti dlake u jajetu bzvz. Obje igre su genijalne. Najveci je problem sta je KONAMI imao na cemu raditi pa je svima super PES 14 jer je 13 bio blaga katastrofa i zato je svima super ovo. Sta samim tim i je, odlicno je sve napravljeno no i dalje PES boluje od istih boljki.
Hebes ti sve njihove stadione i atmosferu na stadionu ako je gameplay jedno te isti, jednostavno se okrecu nepotrebnim stvarima. Da i levitiraju oni fcking papiri ko u FIFI -.- nebi nista reko da je gameplay bolji.
I ne znam zasto idete u krajnost sa tim sporim gameplayom. Nevalja ovo jer mora biti jos sporije, ja ne znam koji vi nogomet gledate kad sve mora biti sporo. FIFA i PES su sada tu negdje po fluidnosti na terenu i odlicno su pogodene brzine. Nazalost ne mogu PES sibat, no kad izade full morat cu ga skinut i probat i vidit jel to, to.
Meni se sve nekako čini da si ti ocjenjivao igru koju nisi probao
Eto, to i ja cijelo vrijeme tvrdim. Lopta nema volumen i težinu. Fizika lopte je loše pogođena i to mi smeta i kod dodavanja i kod pucanja..
movie tebe ce jedin Simekz poslusati i potvrditi tvoje navode,iako on čak nije ni probao igru ali nema veze
Balotelli-jeve ocjene, samo jedan dio, a za oko mi je zapela ocjena za penale 74??!
Lik nije fulao niti jedan penal u karijeri i stave mu 74... -.-
Lik nije fulao niti jedan penal u karijeri i stave mu 74... -.-
Da.. zato mi je i bilo čudno.. a pirlo ima penalties 96
movie tebe ce jedin Simekz poslusati i potvrditi tvoje navode,iako on čak nije ni probao igru ali nema veze
ma movie igra pes zapravo,kad mu se neigra nogomet igra onaj FUT.
Pocele su se traziti dlake u jajetu bzvz. Obje igre su genijalne. Najveci je problem sta je KONAMI imao na cemu raditi pa je svima super PES 14 jer je 13 bio blaga katastrofa i zato je svima super ovo. Sta samim tim i je, odlicno je sve napravljeno no i dalje PES boluje od istih boljki.
Hebes ti sve njihove stadione i atmosferu na stadionu ako je gameplay jedno te isti, jednostavno se okrecu nepotrebnim stvarima. Da i levitiraju oni fcking papiri ko u FIFI -.- nebi nista reko da je gameplay bolji.
I ne znam zasto idete u krajnost sa tim sporim gameplayom. Nevalja ovo jer mora biti jos sporije, ja ne znam koji vi nogomet gledate kad sve mora biti sporo. FIFA i PES su sada tu negdje po fluidnosti na terenu i odlicno su pogodene brzine. Nazalost ne mogu PES sibat, no kad izade full morat cu ga skinut i probat i vidit jel to, to.
'' Nazalost ne mogu PES sibat, no kad izdae full morat cu ga skinut i probat i vidit jel to, to.'' - Citaj s razumjevanjem... aj me se ostavi molim te...
Sstrmi - nebitan si lik i pokazao si svoj intelekt vec odavno tako da s tobom ne zelim komunicirat.
Ovdje smo svi za da dobijemo pravu/prave nogometne igre i da uzivamo u jednoj i drugoj. Mislim da ce rijetko tko ovdje kupiti obje igre a kamoli jednu uopce i onda se nadu komentirati ovdje.
'' Nazalost ne mogu PES sibat, no kad izdae full morat cu ga skinut i probat i vidit jel to, to.'' - Citaj s razumjevanjem... aj me se ostavi molim te...
Upravo zbog te rečenice koju si sad istaknuo sam i zaključio da nisi zaigrao igru koju ocjenjuješ. Da te rečenice nema, vjerujem da bi svi bili uvjereni kako si odigrao barem nekoliko utakmica.
A sada dosta sa offtopičarenjem
Znaci ne smije se komentirati ako pogledam jedno 10tak videa i jos citam po forumima sta ljudi pricaju. Bzvz svaki post od mene a i od Moviea i ostalih analiziras i ocito lupas TD posto te nista drugo ne zanima osim toga.
Znaci ne smije se komentirati ako pogledam jedno 10tak videa i jos citam po forumima sta ljudi pricaju. Bzvz svaki post od mene a i od Moviea i ostalih analiziras i ocito lupas TD posto te nista drugo ne zanima osim toga.
Pa naravno da neces grditi igru koju nisi probao, pogotovo ne sad nakon izlaska dema. Ljudi su isprobali igru i dali svoje mišljenje i detaljne analize dema, a zatim dođeš ti padobranac i kreneš sa analizom igre koju nisi ni probao. Stvaraš pomutnju..
BTW šta ti taj TD tako smeta? Poklonim ti ga ako se ne slažem s tvojim izjavama. U suprotnom ti ga ne dajem ja, ima ovdje puno ljudi
Sstrmi - nebitan si lik i pokazao si svoj intelekt vec odavno tako da s tobom ne zelim komunicirat.
Ovdje smo svi za da dobijemo pravu/prave nogometne igre i da uzivamo u jednoj i drugoj. Mislim da ce rijetko tko ovdje kupiti obje igre a kamoli jednu uopce i onda se nadu komentirati ovdje.
Kad Simekz pokusava nesto dokaziti,pa ide ovaj svijiet ide
nego Di ima najjeftiniji key zauzeti?i dalje infomark ili tako nešto ili?
Pratim ovaj forum kaj pisete, ali morao sam se regati i napisati par observacija u vezi igre. Dakle demo nisam igrao jer nemam konzolu ali dugogodisnji sam igrac pesa i uz naravno stare sestice, fan sam pesa 2011 koji je imao puno dobrih stvari, 12 je bio najgori ikada a 13 je bio miks sestice i 11, tako da sam i sa time bio zadovoljan i cak sam ga i najvise uz 11- ticu igrao. Prije sam bio igrac fife 2006/7 i ranijih verzija a nakon toga sam prestao jer sam skuzio da je pes bolji a fifa prearkadna, uz mozda iznimke mislis 11-ice. Samo pisem ovo da znate ko vam govori.
No u vezi novog pesa. Jako su mi se svidjeli prvi filmici od onog producenta sto je igra, i uglavnom prve verzije gameplaya koje su bile objavljivane. Gamescomovi filmici su pomeni bili losiji, prvi demo mi se jako svidio, a ovaj drugi sada mi se cini dosta los. Znam da su male razlike medu verzijama ali u tim sitnicama je sve. Dakle u svim verzijama mi je svidilo sto su konacno popravili duge pasove (i kratki zgledaju dobro), udarci su konacno kako trebaju biti, animacije, golmani itd.
E sad negativne stvari zbog kojih pisem ovaj post. Po meni najlosije je odraden - dribling. Cini mi se da nema nikakve tocnosti kod driblanja, u svim gameplayima sam vidio jako malo stepovera (da igrac prode jednog dvoje ili vise igraca), i sve se svodi na neke finte ili na cistu srecu da ti se nakon duela lopta odbije u tvoje noge i da tako prodes supranika.... Svi prijasnji pesovi su ovaj segemnt imali dosta dobro napravljen, doduse mozda i previse automatiziran (driblinzi su bili cvrsti i pretocni) no cini mi se da su sada totalno promasili. Preopusteno to nekako zgleda i kao da nepostoji pravilna kontrola lopte... Isto tako lopta je previse "spojena" sa igracevim nogama, preblizu je, i cesto se neraspoznaje sa kojom nogom igrac vodi loptu. Pes 11 je bio primjer gdje je ovo jako dobro doradeno.
Jos jedna zamjerka je first touch. Tu moram naglasit da je ovo boljka vec puno pesova otprije i steta je sto to nisu ispravili ovdje.. Naime gotovo svi igraci bili pod pritiskom ili ne, primaju loptu na isti nacin sa skoro potpunom kontrolom, i sto je jako glupo jest da sa prvim dodirom skoro pa uvijek izbace drugog igraca i dolaze u prednost. Naime u pravom nogometu ovo mogu raditi samo par igraca a cak i vrhunski igraci nemogu imati takav first touch pod pritiskom (tojest uopce im se nedodaje lopta nego se trazi neko drugo rjesenje- sa bekom ili unazad) Tu dakako postoji i psiholoski aspket kod pojedinog igraca. No dobro, taj first touch ce nadam popraviti ako zele napraviti totalnu simulaciju u daljnjim verzijama. Zbog zabave mozda je bolje da je ovako kako je.
Treca boljka: okretnost igraca. Ovo je pomeni najbolje i najrealnije odradeno u pesu 11. Tu se bas kuzilo da su najokretniji (sa loptom) igraci tipa modrica, ineista xavia ili drugih. U ovom nastavku mi djeluje da svi igraci imaju istu okretnost i agility. Nesto kao sto fifa ima vec duze vrjeme, bez zamjerke :)
Nakraju da ponovim nisam igrao demo i misljenje ce mi se mozda/vjerovatno promjeniti kada zaigram sam ili kada naucim igrati i driblati! Ovo su samo neke zamjerke koje su uocene od gledanja dosta filmica.
Uglavnom vidi se veliki pomak kod dosta stvari u gameplayu, grafici, dimenzije gola, igraca i terena su pogodene konacno. Eto toliko pozz.
Kad Simekz pokusava nesto dokaziti,pa ide ovaj svijiet ide
nego Di ima najjeftiniji key zauzeti?i dalje infomark ili tako nešto ili?
http://www.sophoslab.hr/igre-za-pc/112/pc-igra-pro-evolution-soccer-2014/31551.html
Volio bi kad bi netko replicirao na moj post da obrazlozi sto sam krivo rekao, ili zasto mozda imam krivi dojam oko igre, mjesto da mi napucava dislajkove...
Volio bi kad bi netko replicirao na moj post da obrazlozi sto sam krivo rekao, ili zasto mozda imam krivi dojam oko igre, mjesto da mi napucava dislajkove...
Po meni, iako ti nisam stisnuo TD je tvoj post totalno bezvrijedan (bez uvrede) jer nisi igrao DEMO.
Vjeruj mi, meni koji sam igrao, filmići se jaaaako razlikuju od gameplaya.
Nebi smjeli kritizirati igru, bilo loše ili dobre kritike ako niste probali.
Ja sam, ponavljam, igrao demo pa ne iznosim mišljenja jer bi poslije mog posta bilo flejma opet 2, 3 stranice..
U kratko, po filmovima i klipovima sam očekivao više. Moram probati PC inačicu prije konačne odluke.
Po meni, iako ti nisam stisnuo TD je tvoj post totalno bezvrijedan (bez uvrede) jer nisi igrao DEMO.
Vjeruj mi, meni koji sam igrao, filmići se jaaaako razlikuju od gameplaya.
Nebi smjeli kritizirati igru, bilo loše ili dobre kritike ako niste probali.
Ja sam, ponavljam, igrao demo pa ne iznosim mišljenja jer bi poslije mog posta bilo flejma opet 2, 3 stranice..
U kratko, po filmovima i klipovima sam očekivao više. Moram probati PC inačicu prije konačne odluke.
Sve stima, samo sam izrazio svoje zabrinutosti oko igre i zato bi volio da neko kaze: "hej, igrao sam demo i driblinzi i ostale stvari su odlicni, netrebas se brinuti"
I ako si vec igrao kako kazes, neznam zasto nebi podjelio svoje misljenje, zato je i forum tu, a ne da ides samo na to da pratis misljenje mase, da te slucajno nebi popljuvali ili flejmali...
....
....
Sve stima, samo sam izrazio svoje zabrinutosti oko igre i zato bi volio da neko kaze: "hej, igrao sam demo i driblinzi i ostale stvari su odlicni, netrebas se brinuti"
I ako si vec igrao kako kazes, neznam zasto nebi podjelio svoje misljenje, zato je i forum tu, a ne da ides samo na to da pratis misljenje mase, da te slucajno nebi popljuvali ili flejmali...
Ima Dado svoje mišljenje i za to se ne trebaš brinuti. Podjelio ga je s ljudima čija ga reakcija na mišljenje zanima i tako izbjegao nepotrebna flejmanja kojih ionako ima previše u ovim temama
Moje mišljenje o igri nije baš najbolje, nije meni do toga kaj će netko mislit o meni jer pričamo o igri a ne o meni.
Al ajde.... Pes je miljama od prošlih inačica, bolji u svakom segmentu ali i dalje lošiji od konkurencije.
Pokreti igrača su trebali biti revolucionarni a konkurencija ih je skopirala i to srezala u korjenu.
Jedini plusevi pesa su mi veličina terena (ili manji modeli igrača- dođe na isto) i kamera koja je stvarno odlično odrađena.
Neoprostiva mi je grafika nekih modela i publike (koja je, netko je već spomenuo, pixelizirana i u manjoj rezoluciji).
Kratak osvrt, mislim da je to najbitnije iz sveukupnog iskustva. Ima još puno diskusije oko modova, dresova, stadiona, ali gameplay (brzina, pokretnost, okretnost, AI) je na strani konkurencije što se mene tiče.
Ok svako ima svoje misljenje.:)
Moje je da je fifa arkada i da ima vrlo malo poveznica sa pravim nogoometom. Robotski pokreti, pretjerana okretnosti i sve u svemu nerealnost. I graficki bar sto se tice travnjaka mreza i osvjetlenja, dosta lose..
A sto se tice publike u pesu mislimd a je to najmanje bitno. Modeli igraca u pesu su uvijek bili odlicni i lako se raspoznaje igrac od igraca dok u fifi vise manje svi jednako izgledaju.
Moje je da je fifa arkada i da ima vrlo malo poveznica sa pravim nogoometom. Robotski pokreti, pretjerana okretnosti i sve u svemu nerealnost. I graficki bar sto se tice travnjaka mreza i osvjetlenja, dosta lose..
A sto se tice publike u pesu mislimd a je to najmanje bitno. Modeli igraca u pesu su uvijek bili odlicni i lako se raspoznaje igrac od igraca dok u fifi vise manje svi jednako izgledaju.
Kažeš "Ok svako ima svoje mišljenje", a onda pošto ti se Dadin osvrt na igru koju voliš nije svidio, si odlučio popljuvati igru koja je njemu draga makar je pljuješ čudnim argumentima koji naliče na "zato što ja tako kažem" argumentaciju Smiješnih li ljudi ima na ovom svijetu
Kažeš "Ok svako ima svoje mišljenje", a onda pošto ti se Dadin osvrt na igru koju voliš nije svidio, si odlučio popljuvati igru koja je njemu draga makar je pljuješ čudnim argumentima koji naliče na "zato što ja tako kažem" argumentaciju Smiješnih li ljudi ima na ovom svijetu
Kaj si ti njegov odvjetnik ili koji k? Smjesan si ti sa time a ne ja. I nisam popljuvao nego sa opet rekao svoje misljenje. Fifa je meni draga i igrao sam ju puno godina ali nemogu se oteti dojmu da neki imaju cudan smisao za realnost nogomente igre.
Kaj si ti njegov odvjetnik ili koji k? Smjesan si ti sa time a ne ja. I nisam popljuvao nego sa opet rekao svoje misljenje. Fifa je meni draga i igrao sam ju puno godina ali nemogu se oteti dojmu da neki imaju cudan smisao za realnost nogomente igre.
Svako ima pravo na svoje mišjenje.
Evo ti savjet pošto si prvi put tu. Ako očekuješ ikakvu objektivnu raspravu ili inteligentan odgovor na neka svoja zapažanja, nemoj se puno nadati. To ćeš dobiti možda od 2-3 ljudi, a ostali će pročitati npr. dio gdje kažeš da možda nešto u PES-u nije najbolje ikad, lupiti ti TD i produžiti dalje. Žalosno, ali tako je. Ima par tema na forumu gdje nije cilj rasprava, nego veličanje strane A i pljuvanje strane B. Ovo je jedna od takvih. Svaka čast iznimkama.
Jedno pitanje,sta se radi kad uzmes cd pes 14 mislim na to gde se i kako pravi profil ili sta vec?i da li moze recimo ja napravim profil i kad mi stigne cd samo ubacim cd key?hvala