Pojam multiplayer

poruka: 15
|
čitano: 3.197
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pojam multiplayer

Ovako, kupiš igru u dućanu, instaliraš je, odigraš singleplayer i onda ideš na multiplayer(zavisi ako ga igra podržava). E sad, ovo je malo glupo pitanje, ali moram pitati. Čemu služi taj multiplayer? Kao prvo nemaš nekih misija ili objectiva koje bi trebao raditi kao u singleplayeru, kao drugo sve se svodi ili na TDM ili na DM ili CTF i tomu slični načini igranja, dakle ubijaš, pucaš i to je to, samo napucavanje. Čuo sam za klanove, pa me zanima čime se oni bave? I još jedno pitanje: dali se multiplayerom može zaraditi lova na nekim turnirima ili je kao što sam naveo i ako da kako ući na te turnire, multiplayer samo za zabavu, tj. odmor poslije igranja singleplayera? Moram napomenuti da sam ja igrao samo multiplayer FPS-ova, nikad nisam npr. probao igrati WOW multiplayer, ali sumnjam da ima razlike...

Dakle, u čemu je svrha multiplayera osim napucavanja drugih(živih)ljudi iz svih kuteva svijeta?

Hvala na odgovorima!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pojam multiplayer
Curle kaže...

Ovako, kupiš igru u dućanu, instaliraš je, odigraš singleplayer i onda ideš na multiplayer(zavisi ako ga igra podržava). E sad, ovo je malo glupo pitanje, ali moram pitati. Čemu služi taj multiplayer? Kao prvo nemaš nekih misija ili objectiva koje bi trebao raditi kao u singleplayeru, kao drugo sve se svodi ili na TDM ili na DM ili CTF i tomu slični načini igranja, dakle ubijaš, pucaš i to je to, samo napucavanje. Čuo sam za klanove, pa me zanima čime se oni bave? I još jedno pitanje: dali se multiplayerom može zaraditi lova na nekim turnirima ili je kao što sam naveo i ako da kako ući na te turnire, multiplayer samo za zabavu, tj. odmor poslije igranja singleplayera? Moram napomenuti da sam ja igrao samo multiplayer FPS-ova, nikad nisam npr. probao igrati WOW multiplayer, ali sumnjam da ima razlike...

Dakle, u čemu je svrha multiplayera osim napucavanja drugih(živih)ljudi iz svih kuteva svijeta?

Hvala na odgovorima!

xD....
Ček znaš li ti da je Multiplayer igranje preko interneta s drugim igračima iz svjeta....??

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 4:51 (markoal).
16 godina
neaktivan
Pojam multiplayer

Pa to sam i napisao gore, ali dali ima kakve koristi od tog multiplaya? Meni je singlepalyer puno zanimljiviji baš zbog misija, a toga u multiplayu nema... I daj molim te prvo pročitaj moja pitanja do kraja... Znam da je glupo pitanje, ali me zanima šta ljudi misle o multpiplayu...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Curle kaže...

Pa to sam i napisao gore, ali dali ima kakve koristi od tog multiplaya? Meni je singlepalyer puno zanimljiviji baš zbog misija, a toga u multiplayu nema... I daj molim te prvo pročitaj moja pitanja do kraja... Znam da je glupo pitanje, ali me zanima šta ljudi misle o multpiplayu...

Zavisi do igre, Cod Serijal je namjenjen Multiplayeru, ali ima i singleplayer ali ljudi ga kupuju orginal u 80-90% radi Multiplayera, nema tu prilazenja, tu je zabava, igras s pravim igracima, živim ljudima, a koji je cilj, pa gle postavljas vrlo glupa pitanja, to je vrlo sirok pojam, cilj je uvjek bit medju prvim, ubiti ih sto vise, bit najljepsi, imat najbolji score i biti sto popularniji, to su ti općeniti ciljevi(lol).

Procitao sam ja ono tvoje sve, al je zbunjujuće, navedi neko konkretnije pitanje.

U Multiju je zabava, pa jeli ti bolje igrat sam sa sebom ili se zezat s drugima, reci cu nesto sto je zanimljivo u codovima kod zombija, zamisli igras s frendovima svojim i jos puno njih, hvataju as zombiji po mapi, ti bjezis skrivas se, ispred tebe izleti zombij(krvav, s nožem te hvata i kolje)  ti se us*reš.
Eto ti jedan primjer koji je dobro povezan s obe strane monitora :))

I don't care...
17 godina
neaktivan
Curle kaže...

Hvala na odgovorima!

Multiplayer služi radi zabave i opuštanja baš kao i singleplayer, samo što je MP zabavniji jer je bolji osjećaj kad nekog stvarnog lika ownaš, a ne nekog tamo bota. Kad završi škola/posao i imaš malo vremena pa se ideš se ubijati s frendovima preko mreže. Klanovi ti većinom igraju warove(borbe klanova) ili idu po turnirima gdje se može zaraditi novac. Ovisno o turniru, nagrade mogu biti prilično velike. Možeš na neki turnire ići i ti kao pojedinac, ali trebaš jako puno igrati tu igru, ako želiš nešto postići.

Ja sam najkulturnija osoba na svijetu, samo se tako ne ponašam.
15 godina
protjeran
Pojam multiplayer

al prije nego što počnete igrat mp trebate imati kakvo - takvo iskustvo na SP igrama.

trezan a za sebe neznam

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

al prije nego što počnete igrat mp trebate imati kakvo - takvo iskustvo na SP igrama.

Pa bas i ne, ja imam puno prijatelja koji nikada ne igraju SP, samo MP i ludi su  tome (nemas izgleda protiv njih)...

Ja uvijek prvo odigram SP, ali stvarno to nema nikakve povezanosti sa MP...

Pa MP je uzitak samim time sto igras sa pravim ljudima... konkurencija je jaca i nikada ne mozes znati sto ce drugi napraviti!

...a i inteligencija je uglavnom bolja kod stvarnih ljudi nego bootova!;D

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 13:40 (Luka).
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
fabijan654321 kaže...

Pa bas i ne, ja imam puno prijatelja koji nikada ne igraju SP, samo MP i ludi su  tome (nemas izgleda protiv njih)...

Pa MP je uzitak samim time sto igras sa pravim ljudima... konkurencija je jaca i nikada ne mozes znati sto ce drugi napraviti!

Naglasi uglavnom. Danas sam igrao TF2 i medici me počnu liječiti da si napune Ubercharger koji im omogućava(kad se napuni na 100% naravno) da neko vrijeme njihov "objekt liječenja" ne prima štetu(kao ni oni) ili da ima critical hit nekoliko sekundi(kad pogodiš protivnika prima ogromne količine štete). Brže im se puni Ubercharge kad liječe nekoga tko je teže ozlijeđen. Ja sam uzeo Soldiera i rocketjumpao kao lud, medici se brzo pune na meni, a kad dođe do 100%, počnu liječiti nekog Heavya jer misle da će imati bolji score. Uglavnom, osjećaš se iskorišteno. Ti Medici s kojima sam igrao su poprilično loši jer zadatak Medica je da liječi ozlijeđene, a ne da liječi jednog jer vjerojatno neće dobiti asist kill kad liječi nekog s 20 healtha kojeg svaki metak može ubiti pa se sakrio i viče Medic.

Ja sam najkulturnija osoba na svijetu, samo se tako ne ponašam.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 14:19 (Horagio).
15 godina
protjeran
Luka kaže...
fabijan654321 kaže...

Ima itekako.

Ja imam frenda koji igra samo FPS igre i igrao ih je i presao jako puno.

Kada je počeo igrati COD4 MP bio je uvjerljivo prvi na TDM i FFA.

Frend koji igra samo RTS (ponekad FPS, bio je zagrizenio CS-ovac) bio je oko 3x losij od njega.

Vidi se iskustvo U SP, jer ovaj lik cete dobiti i sa P90, i sa AK47 i sa Desert Eaglom ako treba, tebi nece ni pomoci airstrike.

trezan a za sebe neznam
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Luka kaže...
fabijan654321 kaže...

Naglasi uglavnom.

@autor teme--Postavljas glupo pitanje na koje sam dajes odgovor, lol.

off topic: Botovi su u 90% slucajeva pametniji od ljudi, igram CS, ja znam! Smijeh

15 godina
protjeran

Ja sam neki dan se okusao U CSS protiv botova i moram priznati da su me jako ugodno iznenadili.

Ima bitno lošij igrača nego botovi.

Uglavnom, botovi U CSS su jako, jako dobra skola.

trezan a za sebe neznam
16 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje kad si vec rekal da mozes ic pojedinacno na te turnire, kak upast u taj neki turnir?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
16 godina
Pojam multiplayer

Ako bas hocete, naravno covjek je pametniji od botova, ali ako hožete mogu vam dat IP do servera na kojem su protivnici bootovi, nemožete ih ubit skoro nikako, najvise bombama, xD...

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajd pliz ako mozes daj mi taj ip

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
16 godina
neaktivan
Pojam multiplayer

Sad ste počeli govoriti velike gluposti o botovima...

Niti jedno računalo (bot) ne može zamijeniti ljudski mozak... To bi trebalo svima biti jasno.

Istina da nemogu izračunati koliko je 7 na 47, ali zato mogu mnogo drugih i potrebnijih stvari rješiti u nekoj zadanoj situaciji-to se zove inteligencija.

Inače botovi se razlikuju u FPSu i RTSu naveliko.

---

Bot igra po waypointovima, znači ima točno zadanu rutu. Ti imaš neograničenu slobodu.

Da bi botovi bili jednaki ljudima i da bi bilo napetije, napumpaju im aim skill (auto aim ili kako ga već hoćete zvati) i ostale neke stvari te im često daju neke bonuse.

(Primjera radi, u DotAi bot dobiva 30% više iskustva i novca nego ti pa te često outlevela za 2 levela... al na kraju ti ga opet OWNAŠ! Smijeh )

To čak i u CSu možeš regulirati (consola i sad se nemogu sjetiti naredbe, samo treba promijeniti vrijednost; pa ćete igrati od glupavih botova koji će upucati sami sebe u nogu ili do onih koji će vas headshotat preko zida)

Botovi su za igrače koji se prvi put susreću s igrom ili žele naučiti igrati.

Kasnije to iskustvo iskoristi za igru protiv pravih ljudi pa češ vidjeti koliko se igra razlikuje (kad mu se recimo ne možeš sakriti iza kutije jer to bot prije nije očekivao i predvidio -.-")

Human >>>>>>> AI

----

Da ne bude ovo čisti OT, da odgovorim kolegi koji je otvorio temu i postavio pitanje.

Multiplayer itekako zna biti zabavan!

Još je veće zadovoljstvo ako igraš s poznatim ljudima pa zajedno pobjeđujete i o tome kasnije raspravljate, razrađujete nove taktike, raspravljate o greškama, itd...

Čak neki RTSovi mogi biti poput neke vrste teambuildinga (ukoliko igrate zajedno u timu-traži da se vas petorica snađete u zadanoj situaciji pod stresom i da zajedno riješite problem! :D )

Iako se danas većina fpsova svodi na besciljno lutanje mapama i pucanja na prvo živo biće koje ugledaju, imaš i taktičke fpsove gdje takvo nešto ne prolazi najbolje...

Odigraj koji COD, Battlefield, Rainbow Six s društvom na netu, lanu ili ćemu već i siguran sam da ćeš promijeniti mišljenje O MPu :)

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice