Metro 2033

poruka: 1.253
|
čitano: 217.252
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Metro 2033

još uvijek nisam skužio zašto mi ne da i kak da upalim dx10...Mršti se

što se tiče same igre, očekivao sam da će me raznijet kolko će bit dobra. sviđaju mi se sitnice, gas maska, disanje, čuka, pumpanje, atmosfera, naravno detalji, al sam gameplay mi je ok, ništa više. kao da mi fali nešto, nekak je, ne znam, šuplja.....

nadao sam se da će me oduševit kao Bioshock (ne uspoređujem ih).

hebiga, valjda starim i postajem sve zahtjevniji, ko će ga znat.....

1 0 hvala 0
17 godina
Metro 2033

Mnogi uspoređuju ovi igru sa STALKEROM, a tu se opet može reći da te igre nisu usporedive kao i MW2 i BC2. STALKER se događa oko nuklearke i  život na površini je moguć bez upotrebe gas maske, dok je u Metrou život preseljen u podzemlje jer vanjski svije nije pogodan za život. Ovdje je došlo do nekog nuklearnog rata, dok je u STALKERU problem elektrana koja je otišla u p.m. STALKER je neki open world FPS dok je ovo linearan FPS, (kao i FEAR, FEAR2, DOOM3, COD (svi), BC2, FAR CRY...) sa atmosferom boljom od mnogih igara koje smo imali priliku igrati u posljednje vrijeme.

Pa te dve igre ne povezuje ni mjesto radnje (Ukrajina, Rusija), godina, način igranja, poveznica im je ono krktanje radijacije i neki ljudi šta su radili na STALKERU.

I mnogi ljudi zamjeraju na linearnosti, (dok su na MW2 svršavali - govorim o linearnosti igre) a 98% pucačina je linearno (pogledajmo šta se je dogodilo Far Cry-u 2 u sandbox izvedbi; kukanje kako je dosadno i da je igra bila linearna bila bi bolja).

Ono, neznam, meni je u igri bitna atmosfera i priča i to ova igra ima! Napucavanje je malo kako bi rekao "blago", ali meni ovo više djeluje da je bačeno na istraživanje i atmosferu cijelog okružja nego na klanje demona kao u doom-u.

još dodane one đinđe minđe sa mecima, razlikama u oružju, malo trgovine, po meni odličan posao.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 9:06 (doktor1).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Metro 2033

Samo da pitam one koji su igru prošli? Koliko igra ima chaptera i za koliko se otp. prođe?

Ja sam sad upravo na djelu kad trebam infiltrirati Nacističku stanicu.

17 godina
neaktivan
Ne znam kaj da napišem !
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 9:39 (WItcher).
16 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...

Hajde ti meni napiši vamo grafičke feature koje su te impresionirali a ja cu ti staviti screenshote iz igre...ak je to tebi bolno detaljno onda ti trebaju nove naočale

Evo bar 2:

Object by object blur umjesto screen blura. Po ovome je i Crysis bio poznat.

SS shader - sub-surface scattering, koristi se uglavnom kod ljudske kože, ovo čak niti Crysis nije imao. imao je Belji se

Volumetric texturing - teksture ga koriste. Neki oblik displacementa predpostavljam. Nije teselacija, nije paralax i nije bump! Ovo je proces stvaranja poligona ali iz slike!

Evo SS teksture na čovjeku, meni izgleda poprilično detaljno:

link

Zabunom sam u .jpg stavio pa se već u startu gubi na kvaliteti al jbg... Ali obrati malo pozornost na teksture, koliko je detalja na njima. Ali vjeruj mi, neće tebe uvjerit ovo što govorim, ti si sebi ufurao neki film i to je to... Ali baljezgaš, ne mogu proći da ti bar to ne kažem. Toliko od mene.

Nadalje ne mislim s tobom više raspravljati jer nisi dao argument još od prvog posta, samo mi je bilo dosadno pa sam ti pokušao eventualno pokazati da trkeljaš.

Pozz!

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 15:33 (Minoza).
16 godina
4Bastard kaže...

Samo da pitam one koji su igru prošli? Koliko igra ima chaptera i za koliko se otp. prođe?

Ja sam sad upravo na djelu kad trebam infiltrirati Nacističku stanicu.

Jesi ti čuo za spoiler?

16 godina
neaktivan
Metro 2033

Evo Gamespot review, link.

No one gets left behind.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Metro 2033

Recenzija je totalno debilna. Tip samo čita šta mu piše na papiru. "Grafika nije baš nešto jer se pojave neke điđe miđe i grafika ne valja jer ljudi imaju malo pre bijele oči" WTF? Još recenzira Xbox verziju, za koju sumnjam da izgleda bolje nego neki HIGH 1280x1024 na PC-u. I onda ti tu takav jazavac kaže da grafika tu i tamo djeluje loše, a ti imaš recimo doma PC od 3000 eura (za vanjski svijet sasvim normalno) koji će igru vrtit u punom sjaju!! Nula bodova. 90% vremena se odvija u Metrou i grafika je fenomenalna!

Slažem se u vezi lošeg AI-a.

Na svim drugom portalima recenzije su odlične, ali ovo je nešto strašno šta ovaj trabunja

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 12:22 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Metro 2033

Da li je Metro 2033 FPS ili je to RPG kao Fallout 3? Znači, da li ima perkove, nabijanje statistike itd..?

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Metro 2033

RPG je otprilike koliko i wolfenstein - ja bi ga nazvao Survival Horror FPS

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
Metro 2033

Ako se mene pita a ne pita me se,meni je ova igra poprilicno zanimljivo unatoc vasim kritikama.

Oni udisaji/izdisaji lika stvarno super docaravaju atmosferu+zanimljive halucinacije su mi nesto specijalno.

Super je da je municija ogranicena pa kad polako skupljate metak po metak imate neki bas savrsen feeling koji te tjera na igranje.Cool

Osjecaj straha je zadovoljavajuc pa se pripremam danas na ponocno igranje.Osmijeh

Keep this topic alive!
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Ja sam sinoć počeo igrati. Slažem se s ovim što je lucky napisao.

Sad sam na onoj misiji s Bourbonom, izišli smo vani u Dead City...dosta je teško, bar meni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Metro 2033

Ma mora bit teška!! Igram na hardcore i to je preživljavanje opako. tako i treba. Najisplativije oružje je ona pumperica sa strelicama jer strelice možete uzet sa neprijatelja nakon šta ga ubijete ili sa podova i zidova kada ga se promaši. Za uštedu odlično, samo je sporo ali zato ga treba pumpat i onda jedan šut i padaju! To i VSV sa Scopeom i prigušivačem i pomalo kroz podzemlje...

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Metro 2033

80 % skinuto zahvaljujuću ultra sporom netu

kad se vratim iz škole instalirat ću pa javim dojmove

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
stipica_zd kaže...

Ja sam sinoć počeo igrati. Slažem se s ovim što je lucky napisao.

Sad sam na onoj misiji s Bourbonom, izišli smo vani u Dead City...dosta je teško, bar meni.

Yep,najgrdije je kad te napadnu gomila onih mutanata a tebi samo noz ostane i par metki iz shotguna.Osmijeh

Ako te mutanti izluduju a nemas metaka samo trci okolo naokolo i ubijaj ih nozem.

Tako ces tesko umrijeti,barem je takva situacija kod mene...

Keep this topic alive!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 13:18 (luckyluke).
17 godina
neaktivan
Metro 2033

Ja kad se nadem u situaciji bez metaka, a podosta mutanata oko mene - Run!!! :)

Dosad je bila jedna takva situacija, mutanti samo dolaze a ja ostao bez metaka i onda sam bacio šprint. Uspio sam i pobjeći, na kratko, no taman dok sam pronašao metaka oni se vratili i onda ih riješio.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Evo ja sam odradio onaj prvi dio izvan Metroa...

drago mi je što sam opet nazad u mraku, strašno je gore u Moskvi...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Meni su zasad najteži bili oni mali što iskaču iz rupa,  rozi štakori, pogotovo kada sam nosio ono djete na ramenima, još se bio teško okretati a oni stalno dolaze iz svih smjerova, srećom ne traje dugo.

No one gets left behind.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

SPOILERS

Ja sam trenutno u knjiznici gdje moram pronaci neke dokumente za bacit raketu. Poceo sam s dvojicom a sad sam ostao sam :( Sve sam blize kraju. BTW cim kupite ili pronađete Kalash 2012 bit ce mnogo lakse.

Steam nick: [HR]Living.Dead[HR] Addajte me svi koji igraju Left 4 Dead 2 i Team Fortress 2.

1 0 hvala 0
16 godina
stipica_zd kaže...

ja sam na misiji ispred.

Preporucam ti da ne odustajes jer kad dodes u podzemlje iznenadit ces se.

Na toj misiji kad krenes iza leda te ceka kalas u kojemu je cca.150 metaka,tako ces lakse prezivjeti.

Zacudo,nakon sto sam pokupio kalas i dalje sam skrt sa pucanjem ko Škot,jos sam uvijek na nozu Smijeh

Keep this topic alive!
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

Na toj misiji kad krenes iza leda te ceka kalas u kojemu je cca.150 metaka,tako ces lakse prezivjeti.

Zacudo,nakon sto sam pokupio kalas i dalje sam skrt sa pucanjem ko Škot,jos sam uvijek na nozu Smijeh

Znači ipak treba uzeti onaj njegov ak-47?

ja ga nisam uzeo, ali sad ću ga uzeti kad budem opet igrao.

Dosta ljudi ima.

Također, nastojim uštediti svaki metak. To mi je dosta teško jer sam do jučer igrao BF BC2 gdje bi najćešće uzeo onu pušku od 200 metaka i ajmoooooooo!

15 godina
neaktivan

Zasad nikad nisam ostao bez metaka, pametno razmišljam i štedim na svakom metku i nisam do sad imao nekih prevelikih problema sa neprijateljima.

A AK-47 je moguće dobiti i prije nego ubiju Bourbona, ima ga skoro svaki neprijatelj u onom djelu kad ga uhvate i odvedu, a ti ga trebaš spasiti.

15 godina
neaktivan
pirat kaže...
XXL Gamer kaže...

ja imam problem sa nedostatkom gas maski a nemam ih gdje skupit

kako da to pređem

Skini si trainerNamigiva

Ja nemam problema s tim gas maskama pa imaš jih na svakom koraku.

pa ima samo metro 2033 + 4 trainer a to je save game,teleport i još neka dva koja mi ne trebaju meni treb unlimited gas mask

ma da
16 godina
Minoza kaže...
Horned Reaer kaže...

Hajde ti meni napiši vamo grafičke feature koje su te impresionirali a ja cu ti staviti screenshote iz igre...ak je to tebi bolno detaljno onda ti trebaju nove naočale

Evo bar 2:

Object by object blur umjesto screen blura. Po ovome je i Crysis bio poznat.

SS shader - sub-surface scattering, koristi se uglavnom kod ljudske kože, ovo čak niti Crysis nije imao.

Volumetric texturing - teksture ga koriste. Neki oblik displacementa predpostavljam. Nije teselacija, nije paralax i nije bump! Ovo je proces stvaranja poligona ali iz slike!

Evo SS teksture na čovjeku, meni izgleda poprilično detaljno:

link

Zabunom sam u .jpg stavio pa se već u startu gubi na kvaliteti al jbg... Ali obrati malo pozornost na teksture, koliko je detalja na njima. Ali vjeruj mi, neće tebe uvjerit ovo što govorim, ti si sebi ufurao neki film i to je to... Ali baljezgaš, ne mogu proći da ti bar to ne kažem. Toliko od mene.

Nadalje ne mislim s tobom više raspravljati jer nisi dao argument još od prvog posta, samo mi je bilo dosadno pa sam ti pokušao eventualno pokazati da trkeljaš.

Pozz!

Ja mogu shvatiti da si ti mlad pa se lako fasciniraš sa svime ..  i de se odluči jel ja tkeljam ili baljezgam?

Intel Core i7 920 @3.8 GHZ, Asus P6T, 6 GB DDR3 1333, Asus NVIDIA 295 GTX, 2*1 TB HDD WD, Samsung T260, Antec Skeleton Case + Asus 550W Power Supply [img]http://img301.imageshack.us/img301/8008/horn
15 godina
odjavljen

@Mindza: Crysis je imao subsurface scattering....

"The game will also feature subsurface scattering, which simulates the effect of light on the flesh beneath the skin, which in turn affects the appearance of the skin itself."

LINK

17 godina
4Bastard kaže...

Zasad nikad nisam ostao bez metaka, pametno razmišljam i štedim na svakom metku i nisam do sad imao nekih prevelikih problema sa neprijateljima.

A AK-47 je moguće dobiti i prije nego ubiju Bourbona, ima ga skoro svaki neprijatelj u onom djelu kad ga uhvate i odvedu, a ti ga trebaš spasiti.

Kaalš odah pokupiš u ventilaciji kada zarobe Burbona. Tamo je i njegova oprema puna metaka!! ne treba niti jednog neprijatelja ubit da dobiješ kalaš...

ššššš - možda su u šumi
16 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...

Ja mogu shvatiti da si ti mlad pa se lako fasciniraš sa svime ..  i de se odluči jel ja tkeljam ili baljezgam?

A jel se s godinama postane ***** ili to ovako čim se rodiš? Ne fascinira me sve, ali ovakvi ispadi me fasciniraju zaista.

Mlad sam i zbog neiskustva očito teško povezujem stvari. Trenutno ne mogu povezati svoje godine sa mojim mišljenjem o ovoj igri. Siguran sam da ćeš mi ti zbog svojeg iskustva bez poblema objasniti na mojoj razini tako da i ja razumijem.

Weky kaže...

@Mindza: Crysis je imao subsurface scattering....

"The game will also feature subsurface scattering, which simulates the effect of light on the flesh beneath the skin, which in turn affects the appearance of the skin itself."

LINK

Točno, moja greška.

Da ne idem full OT, što više igram, to mi se igra više sviđa Belji se

Nemam problema sa municijom i gas maskama, kupio sam si ono oružje sa strelicama. Možda bolje da nisam jer sam ga malo kasnije i pronašao na tijelima... jbg... Dinamika je na razini, stalno me igra nečime iznenadi. Meni za sada ne djeluje linearno.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 15:35 (Minoza).
15 godina
protjeran
Metro 2033

igra je neopisivo frustrijajuća, totalno neoptimizirana, metaka na samo jednog Dark one treba potrošit o-ho-ho, a još i kad ih dođe 9-10, praktički nemoguća situacija, igra je pre-preteška, premalo borbe i pre-linearna, nenam što još više da kažem..........

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Robert-Je-Glup kaže...

igra je neopisivo frustrijajuća, totalno neoptimizirana, metaka na samo jednog Dark one treba potrošit o-ho-ho, a još i kad ih dođe 9-10, praktički nemoguća situacija, igra je pre-preteška, premalo borbe i pre-linearna, nenam što još više da kažem..........

Meni je igra zakon...jbg, nemožeš u svakoj igrici imati pušku sa 200 metaka i deri. Upravo je to ono što mi je odlično u igri.

Grafika je odlična, malo je slabije optimizirana igra, ali ok.

17 godina
Metro 2033

Baš sam malo lutao po metro forumu i mnogo ljudi se slaže da je to survival horror game, šta praktički i je. I svatko tko želi igru poput COD, BC2 i sličnih pucačina sa neograničenom municijom i nedodirljivosti neka niti ne igra ovo jer će biti razočaran i pljuvat će po igri i zato jer se njemu ne sviđa igra će biti neoptimizirano teško smeće i slične anegdote.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice