sto se tice grinda nemam ni ja nista protiv njega. ako je to grind u razumnim okvirima. u gw2 to nije slucaj. prvo moras nosit magic find gear (koji ima samo 3 vrste statova, uzas), ali to bi bilo u redu da nema diminishing returna na farmanje. tako da u konacnici taj magic find kao stat je smece. zatim drop rate je kriminalan. dovoljno je pogledati cijenu kad je igra pocela (uzmimo u obzir powerful blood) i sad kad su krenuli sa bannovima bottovima. ocito tu nesto ne stima. (cijena je veca). samo su bottovi bili toliko ludi farmat masu tih t6 materijala (ludi u komicnom smilsu)
za ascended gear sam procitao da se mogu kupit za te laurele, ali ja sam igrao wow 4-5 godina i ne zelim nakon svakog patcha trcati i skupljati nekakve tokene da bih dobio novi gear. to je jedna od najvecih zamjerki koju imam. pretvorili su gw2 u jedan oblik wow-a. ne znam jer to bilo namjerno (da se dovuku igraci wow-a u gw2) ili slucajno, ali kako god los potez.
ja sam itekako radio za svoj gear set i to je bio vrhunski grind (exploit u prvim danima sa flame citadel path 2) i imao sam full exotic gear medu prvima. isto tako sam i radio na craftanju i imam ako se ne varam 4 ili 5 lvl 400 skillova. tako da nemoj mislit da se ja nisam ''naradio'' u tom smislu rijeci.
sad ti kazes nemoj radit fraktale. a te fraktale radi 90% server populacije. ne znam da li itko vise radi ove vanilla dungeone.
Nisam mislio striktno na tebe da kukaš o grindu nego uglavnom na official forum koji zna bit zamarajuć sa takvim komentarima. Jedan lik je kukao što mora za daily achi iskraftat 10 itema. Mislim... bez komentara.
Što se tiče te nove valute mislim da je dobro što su tako nešto uveli jer ne rade se svima fraktali. Usporedba sa wow tokenima ti je malo preekstremna jer u wow-u si jedino za te tokene mogao kupt opremu, a tokene si jedino mogao skupit farmanjem instanci. Ovdje možeš dobit tokene samo kroz daily i monthly achi (jest da duže traje) bez da farmaš fraktale. Znači imaš izbor i nitko te ne primorava da farmaš fraktale.
Za ovih 90% populacije ovisi na kojem serveru igraš. Na mojem serveru većina radi wvwvw i sPVP tako da se zna desit da već oko 4-5 sati popodne imaš red za upast u wvwvw. Znači tih 90% što spominješ relativno.