Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.285.164
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2
NightShadow kaže...
Mariossa kaže...
1domagoj1 kaže...

Oh kvragu, choices choices... Kuhar je iznimno koristan zbog svih tih boonova koje daje hrana, ali opet, zahtjeva kao sto sam rekao puno inventorija i eto dosta je skupa. Dok jeweler pak radi sve one gluposti za upgradeanje weapona (a oruzje ima upgrade slot jos od malih levela, to mi se svida jako), pa prstenje, nausnice, ogrlice... Koristan je i on, svima. Mah idem si jewelera uzeti za sad (i cura je rekla da si to uzmem, lol).

Nego, jel ima tu leatherworkera? Fakat mi trebaju torbice :D

ja kuhara izlevelovo od 1 do 400 za sat i pol, za 40 silvera i 600 karme :D dobio 11 lvla u procesu ^^ sve materijale kupovao od cheff vendora i ukupno 3 srce vendora :D

a sad malo slika mog slatkog Asure, coz why the f*** not! :D

Daj malo detaljnije jer slijedim taj guide i nis ne valja..

Recepti su očito promjenjeni..

hej!

Igram norn guardiana i odusevljen sam. Imam armorsmith i jewelcrafting. Kod armorsmitha mi je sve jasno, no kod jewelcraftinga neznam gdje naci tj. Kupiti low lvl recepte? Kod trenera u glavnom gradu cu recepti od skilla 125 a ja sam forgajuci copper i one prve 3 opcije figao tek do 13..

Dakle gdje nabaviti low lvl recepte za jewelc?

15 godina

a da skupiš dragunlije i kreneš eksperimentirati? poslije ćeš već skužiti princip šta sa čime ide i to moći primjeniti na veći lvl materijala

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Sam trebaš naći receptu u onom Discover tabu. Staviš jedan copper setting i jedan copper ring/earring plus neki gem koji ima statse koje želiš i preko toga ćeš naći novi recept. Kreni s tim za početak pa kasnije eksperimentiraj sa raznim materijalima dok ne dobiš recept koji želiš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 9:38 (Meshko).

0 0 hvala 0
15 godina

za sve seksualno aktivne xD 
http://theoatmeal.com/comics/online_gaming  

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Poz ljudi, kak ide u gwu? Zbog fantasticnosti igre nisam bas postao niti pratio forum {#} Nadam se da se svi (ili bar vecina) zadovoljni i uzivaju u igri.

Eto kod nas imamo vec 5 lvl80-ica, sad mozemo igrat pve i wvw kak spada. Jos da trading post trajno proradi i da se smanji wvw que, bilo bi sve za {#}

btw nvidia vlasnici serija 5xx - 6xx, ak niste na beta 306 driver instalirajte si, meni se cini da sam dobio 15-ak fps vise in average.

IGN Shadarr | Acid Overlords [ACID] | Gunnar's Hold EU | http://gw2kavana.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drocketman kaže...
Tonči kaže...

Igram Elementalista i potreba i korisnost plesanja s 4 škole magije i kombinacije skillova iz tih u borbama su predobra stvar. Nažalost, vidim i koliko ljudi to ne zna niti vidi princip ove igre, jer hrpa Elementalista koristi samo jednu i stalno psuju po chatu da je klasa jadna. Većina igra kao WoW - odaberu Fire i to je to, samo prže. Strašno je to gledati.

Da ali ako sam spucao sve trait pointe u fire skolu naravno da cu 99% vremena u njoj i provesti....

tako klasa ne funkcionira... odnosno ne znas igrat klasu

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan

Yep, no to su sve problemi koji su očekivani u mmo naslovima (bar u početku), no izgleda da se jako puno ljudi zanima za gw2, jer je arenanet prestao prdavati gw2 preko svoje web stranice ... bar dok ne prošire kapacitete servera. A za zadnje nvdija beta drivere stoji ja imam 570 i stvarno je osjetno pojačanje performanisi :) cheers

15 godina
Guild Wars 2

Pa i ja sam bacao traitove u fire školu,ali ovisno o situaciji mijenjam škole,pogotovo u WvWvW.

Prije bitke si prominjenim skillove da mi pašu mogućoj situaciji ili oružju,ovisno kako bitka ide mijenjam škole,a čak i dok čekam cooldown za recmo firestorm znam prebacit školu i bacit neki aoe efekt ili onaj combo field ili da bacim boon na svoje oko sebe pa opet nazad na fire školu kad mi odradi cooldown.

Neznam kaj je tu tako komplicirano.

Isto kao i na necromanceru ,mijenjam oružja da imam više skillova a tako i uključujem/isključujem onaj shadow form ili kak se već zove prema potrebi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 11:15 (mancekk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Guild Wars 2

Aj da se i ja ubacim u svađu.

Respawn rate mi nije ama baš nigdje smetao.

Osim toga kao da je problem pobjeć od mobova?

Oni su ograničeni na određeni krug oko njihovog spawna.

Ako prođete izvan tog kruga oni se vračaju natrag, i to je to.

Tako da ako vam se igra ne sviđa prodajte acc i to je to, nemojte sr*t ovuda po forumu

samo zato što ste preljeni riješit tri moba više(koji se prelagano riješavaju).

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Igram već 8 dana lv 60 i meni je igra fenomenalna. Em izgled područje, igrivost, personal story (koji me oduševio), craftanje, zmajevi... WvW još nisam igrao (nekako me pve više privlači), odigrao se tu koji turnir koji smo osvojili itd.

Gemove kupujem za gold i već sam si proširio i bagove i banku.

Ja sam super zadovoljan igrom. Još samo da malo srede taj TP i ja sretan.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bornasepic kaže...

Aj da se i ja ubacim u svađu.

Respawn rate mi nije ama baš nigdje smetao.

Osim toga kao da je problem pobjeć od mobova?

Oni su ograničeni na određeni krug oko njihovog spawna.

Ako prođete izvan tog kruga oni se vračaju natrag, i to je to.

Tako da ako vam se igra ne sviđa prodajte acc i to je to, nemojte sr*t ovuda po forumu

samo zato što ste preljeni riješit tri moba više(koji se prelagano riješavaju).

mi ocito igramo 2 razlicite igre... 

i da, ko prica ode o respawn rate-u?

jos nesto, ovo nije svada, mozda bi ti zelio da je samo da imas sta pisat...

13 godina
na koji nacin vi tp igrate da ste vec toliko visoki lvl. Ja sam igro 4 dana i tek sam lvl 8... kud van se zuri :)
17 godina
SimeKZ kaže...
na koji nacin vi tp igrate da ste vec toliko visoki lvl. Ja sam igro 4 dana i tek sam lvl 8... kud van se zuri :)

pa nisam ja nista specijalno radija, jedino sta sam crafting koristio koji mi je dao 15-ak lvl-a. i prije bi bio lvl 80 ali zbog offline ah nisam mogao pribavit iteme koji mi tribaju, sta je najveca tragedija uvik mi je falija jedan item. sad u ovom slucaju mi fali jedan linen.

16 godina
Guild Wars 2

TP malo malo radi i onda opet off. Testiraju ga trenutno, pale u kasne nocne sate na sat dva, nekad i za samo 50% ljudi. Problem je sto neradi i to veliki, ali uskoro bi trebao normalno proradit.

GW2 je suspendirao prodaju jer iako im je stalo do novca, ne zele imati vise igraca nego mogu pokrivati. Vec su ubacili dodatna 3 servera ua USA i EU, a i to govori dosta. Prodaja jos ide, samo ne direktno od GW2 online vec samo box verzije preko partnera i ono keyeva sto su vec partneri pokupovali. Zasto je tome tako? Iznenadio ih je malo interes. Citao sam da su u 3 dana headstarta prodali 1mil kopija (znaci u trenutku kad je headstart poceo do releasea), a na samom  startu je bio peak od 400 000 korisnika ulogiranih u isto vrijeme. Za razliku od njih, u sve ove godine postojanja WoW je ima 800 000 peak, nikad veci. Dakle prvi dan je igra bila na 50% od toga, bez neke prevelike pripreme. Normalno da im padaju servisi pojedini. Ljudi kazu imali su dugu betu i stres testove... ali tamo nikada nije bilo ni priblizno toliko ljudi. Nije da ih opravdavam, ali imam osjecaj da su svi skupa pomalo iznenadjeni uspjehom igre.

EDIT: a i u beti je TP bio tek toliko koristen, da ne velim da u stres testovima nije bilo skoro nicega za kupit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 11:49 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

TP malo malo radi i onda opet off. Testiraju ga trenutno, pale u kasne nocne sate na sat dva, nekad i za samo 50% ljudi. Problem je sto neradi i to veliki, ali uskoro bi trebao normalno proradit.

GW2 je suspendirao prodaju jer iako im je stalo do novca, ne zele imati vise igraca nego mogu pokrivati. Vec su ubacili dodatna 3 servera ua USA i EU, a i to govori dosta. Prodaja jos ide, samo ne direktno od GW2 online vec samo box verzije preko partnera i ono keyeva sto su vec partneri pokupovali. Zasto je tome tako? Iznenadio ih je malo interes. Citao sam da su u 3 dana headstarta prodali 1mil kopija (znaci u trenutku kad je headstart poceo do releasea), a na samom  startu je bio peak od 400 000 korisnika ulogiranih u isto vrijeme. Za razliku od njih, u sve ove godine postojanja WoW je ima 800 000 peak, nikad veci. Dakle prvi dan je igra bila na 50% od toga, bez neke prevelike pripreme. Normalno da im padaju servisi pojedini. Ljudi kazu imali su dugu betu i stres testove... ali tamo nikada nije bilo ni priblizno toliko ljudi. Nije da ih opravdavam, ali imam osjecaj da su svi skupa pomalo iznenadjeni uspjehom igre.

eto to... nisu se nadali toliko broju ljudi...

17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
drocketman kaže...
Tonči kaže...

Igram Elementalista i potreba i korisnost plesanja s 4 škole magije i kombinacije skillova iz tih u borbama su predobra stvar. Nažalost, vidim i koliko ljudi to ne zna niti vidi princip ove igre, jer hrpa Elementalista koristi samo jednu i stalno psuju po chatu da je klasa jadna. Većina igra kao WoW - odaberu Fire i to je to, samo prže. Strašno je to gledati.

Da ali ako sam spucao sve trait pointe u fire skolu naravno da cu 99% vremena u njoj i provesti....

Pa ne znam, tek se učim, igram po malo i tek sam 32lvl...PVP nisam ni igrao pa ne znam kak je tamo, ali na pve  i ja i prebacujem, ali ne stalno. Prebacim jedino u group eventima na water da bacam healing spelove 8jer mi je water za healinje). Ponekad prebacim na air da brze trcim. Ali sta cu biti u air ili earth kad u njima radim puno manji damage. Earth mi nekako izgleda dobar za survivability,ali posto se pazim ne treba mi. Prebacim u earth ili air kad vidim da ima puno vise fire elementalista oko mene. Ali u principu FIRE=DPS = BURN. Jedino vidim svrhu u prebacivanju ako zbog cooldown-a na spelovima. Tj. bacim fire spelove,udju u cooldown,prebacim na air,pobacam air spelove,prebacim na erath bacim spelov, vratim se na fire. Ali to mi je glupo....

16 godina
drocketman kaže...

Pa ne znam, tek se učim, igram po malo i tek sam 32lvl...PVP nisam ni igrao pa ne znam kak je tamo, ali na pve  i ja i prebacujem, ali ne stalno. Prebacim jedino u group eventima na water da bacam healing spelove 8jer mi je water za healinje). Ponekad prebacim na air da brze trcim. Ali sta cu biti u air ili earth kad u njima radim puno manji damage. Earth mi nekako izgleda dobar za survivability,ali posto se pazim ne treba mi. Prebacim u earth ili air kad vidim da ima puno vise fire elementalista oko mene. Ali u principu FIRE=DPS = BURN. Jedino vidim svrhu u prebacivanju ako zbog cooldown-a na spelovima. Tj. bacim fire spelove,udju u cooldown,prebacim na air,pobacam air spelove,prebacim na erath bacim spelov, vratim se na fire. Ali to mi je glupo....

Pa to je i suština combata u GW (switchanje oružja kod nekih klasa ili spelova kod elementalista) + dođanje. Fast burn s fireom pa switchaš na earth ili air da malo stanaš/usporiš moba i onda opet fire kada su spelovi spremni.

17 godina
Guild Wars 2

Na šta trošite karmu?

Ja je još ne trošim, a kad budem, bit će vjerojatno u prvom planu recepti za profesije, armorsmith na prvom mjestu.

Mislio sam eventualno kupovati salvage kitove, ali ionako kupujem zasad basic kit a on je jeftin.

Tek sam 30lvl pa imam samo 5k karme, al pomalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Virty kaže...

Na šta trošite karmu?

Ja je još ne trošim, a kad budem, bit će vjerojatno u prvom planu recepti za profesije, armorsmith na prvom mjestu.

Mislio sam eventualno kupovati salvage kitove, ali ionako kupujem zasad basic kit a on je jeftin.

i ja cu karmu trosit na recepte, nisam naisao na nista drugo vrijedno trosenja...

17 godina
Obi Wan kaže...
Virty kaže...

Na šta trošite karmu?

i ja cu karmu trosit na recepte, nisam naisao na nista drugo vrijedno trosenja...

Super, sad mi je lakše Ben Kenobi! {#}

16 godina
Guild Wars 2

Imam preko 70k, jos gledam sto ce se isplatit. Moram naci reccepte, ima recept sa 20%magic find, 20% gold find i 10 expa po killu za cooking, a treba sigurno neka karma hrana za to, moguce i recept. Takodjer ce se traziti kozmetika, svaka rasa ima neke svoje armore ili nesto, vidio sam po stilovima, i to se kupuje za karmu. Takve stvari ce se sve vise sa vremenom trazit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Yvan kaže...

hej!

Igram norn guardiana i odusevljen sam. Imam armorsmith i jewelcrafting. Kod armorsmitha mi je sve jasno, no kod jewelcraftinga neznam gdje naci tj. Kupiti low lvl recepte? Kod trenera u glavnom gradu cu recepti od skilla 125 a ja sam forgajuci copper i one prve 3 opcije figao tek do 13..

Za jewelera moras jednostavno otkrivati recepte na pocetku, nema drugog nacina. Pogledaj wiki malo. I maksimalno koristi salvage kitove tak da ponovno mozes iskoristiti gemstoneove i jewele.

Hm, izgleda da cu ja grdo popusiti, imam 50-ak s, ja bi to sve za gemove tradeal, ali ne mogu kad je TP dolje. A vjerojatno bi jos kojih 50 zaradio na ore-u i zelenjavi... fak, fak.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 13:31 (1domagoj1).
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

zanima me misljenje... jucer sam nabacio sa guildom WvW i nisam se slavno proveo jer mi je FPS bio 3. imam am2+ maticnu sa 7750 procom, grafulje je starija- radeon 3870HD. danas idem u kupnju nove graficke pa me zanima mislite li da je igra vise gladna cpu ili gpu?

"You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself any direction you choose. You're on your own."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Yvan kaže...

hej!

http://www.guildhead.com/recipes/catg/5/sort/reqrating,id

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 12:58 (drocketman).
16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

Citao sam da su u 3 dana headstarta prodali 1mil kopija (znaci u trenutku kad je headstart poceo do releasea), a na samom  startu je bio peak od 400 000 korisnika ulogiranih u isto vrijeme. Za razliku od njih, u sve ove godine postojanja WoW je ima 800 000 peak, nikad veci.

Nije točno Rhodine.

http://users.telenet.be/mmodata/Charts/PCU-1.png

WoW je na zapadnom i istočnom tržištu (dakle, praktički paralelno) dosegao po ~1 milijun korisnika istovremeno i to krajem 2008. godine. Neke druge azijske MMO igre su dohvatile i 2,5 milijuna istovremeno.

16 godina
Guild Wars 2

Tonci clanak koji sam citao naveo je brojku od 800 000. ako hoces potrazit cu da ne ispada da govorim napamet. Ispricavam se ako prenosim dezinformacije. Takodjer je spominjao neke azijske igre koje su imale daleko vise korisnika u peaku, ovo sto si reko oko 2.5mil je otprilike to. Mozda je mislio 800 000 simultanih u zapadnom trzistu, nemam pojma, ali naveo je tocno tu brojku.

Ipak, nije ni to presudno nego cisto usporedbe radi.

EDIT: s time da treba imati na umu da u WoW-u i slicnim igrama AH uglavnom nije globalan vec server based. Ovdje je glavni problem sa TP sto je globalan. Znaci nije cak da svi EU serveri kupuju na istom, a USA i Azijski takodjer, ali na svojim zasebnima, vec svi u isto vrijeme koriste isti TP. Mislim da im zato i pada. Velika je to navala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 13:37 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma sta jedan TP je za sve EU servere. To nisam znao.A sistem slanja mailom, sta takodjer mogu slati iteme drugim igracima ako su na drugom serveru?

17 godina
neaktivan
drocketman kaže...

Ma sta jedan TP je za sve EU servere. To nisam znao.A sistem slanja mailom, sta takodjer mogu slati iteme drugim igracima ako su na drugom serveru?

Jedan TP nije za sve EU servere, vec je TP globalan, za sve EU servere, sve US servere i sve azijske servere, zato i imaju problema, jer nitko TP nije koristio i testirao u betama i stress testovima.

http://wiki.guildwars2.com/wiki/Trading_Post

Za ingame mail ne znam, nista ne pise na wikiju, znam samo da svojim characterima ne mozes slati mail.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 14:05 (1domagoj1).
13 godina
protjeran

meni se cini da je sve to jaci marketinski trik.

kao oni nisu ocekivali takvu navalu..hahha

pa to ne bi pas s maslom popusil.

SWTOR=Fail of The Year
16 godina
odjavljen
Guild Wars 2

Graf kaže prošli milijun, to je 200.000 više od 800.000 i 50% više od GW2. :) No, to je manje bitno jer i EVE ima peak od 60-70k pa žive godinama kao vrhunski MMO.

Čekaj, WHAT?! - LOL - oni su Trading Posta stavili za SVE? Cijeli EU+US ili samo po regiji? Čak je i cijeli EU ogroman pothvat. EVE ima velikih problema sa 60k istovremeno i Jita sektorom (glavni hub), a CCP ima najveći 1-shard klaster od svih u industriji. malo su previše zagrizli u ArenaNetu. Valjda ego bivših Blizzardovaca koji su ga osnovali. :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 14:08 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice