- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa na 100 posto, kaj si ti mislio
prosao je jedan tjedan od igre sta se tice fpsa nisu se bas nesto potrudili oko opzitimizacije!!!
Kakve optimizacije? Imaš AMD 6000 u 2012. i očekuješ da igra iz 2012. leti?
6850 sa 1 GB rama i framerate 30-60 fps na 1680x1050 sa svim detaljima na high ili ultra i 4xFSAA. mislim da su performanse i vise nego dobre.
Pa na 100 posto, kaj si ti mislio
hahah show!
dali ce jos izaci koji upadate ili nesta da se sredi FPS posto je jako los sa 50 + padne na 20...
dali ce jos izaci koji upadate ili nesta da se sredi FPS posto je jako los sa 50 + padne na 20...
pa dobro ja ne kuzim kaj vi ocekujete?! da framerate ne padne kad se naglo okrenete ili da ne padne kada igra mora iscrtat 50 razlicitih playera zajedno sa svim aoe spellovima i buffovima i jos uz sve to izracunat tko sve radi damage a tko samo stoji a tko se heala a tko heala druge? plus renderiranje mobova i njihovo healanje/damage/aoe?! pa nemamo superkompjutere da to mogu odradit istog trena. naravno da framerate pada. ali ne ostaje dugo tako nizak i vrlo se brzo vraca na 50ak i vise. ak vas toliko smeta framerate, smanjite rezoluciju, detalje i slicno.
*****, ovaj thread, umjesto da pricamo o GW2, loreu, kraftanju i slicno se sveo na whineanje i bitchanje ljudi zbog par frejmova odnosno zbog par bugova. odrastite ili nemojte vise postat, zlo mi vas je citat.
i sta ljudi sa i7 processorom i sa 20 GB rama i neznam kojom grafom kupe game i gledaju u njega ? WTF ?* a stavio ja sve na max ili na sve na low isti mi je FPS ....
Upravo sam dobio Blacklion Salvage Kit, jel se to moze i ovak negdje od karma vendora nabaviti? 100% chance of recovering upgrades. 10% chance to get rarer materials.
Ja sam se iso igrat sa mystic forgeom jer sam odlucio sve zelene vendorat i onda umjesto da ih vendoram za barem 1s u prosjeku po komadu, pretvaro sam 4 takva u 1 glupi, uglavnom bijeli ili plavi koji nije vrijedio niti 1s nekad, iako je bio veci level. Ne znam... ne kuzim taj mystic forge. Pokusao sam mystic key iskoristit, imam ih oko 30, ali nemrem ga sa nicime iskoristit. Ugl fail sto se tice mene (ne sto se tice sustava, nego mog transmutanja). Ali ok, recimo da sam tako izgubio 30ak silvera, nista prestrasno.
Ako netko nadje dobar recept neka ga posta. Sto se tice farmanja materijala moram priznat da mi nije problem farmat i isplati se.
Ja sam se iso igrat sa mystic forgeom jer sam odlucio sve zelene vendorat i onda umjesto da ih vendoram za barem 1s u prosjeku po komadu, pretvaro sam 4 takva u 1 glupi, uglavnom bijeli ili plavi koji nije vrijedio niti 1s nekad, iako je bio veci level. Ne znam... ne kuzim taj mystic forge. Pokusao sam mystic key iskoristit, imam ih oko 30, ali nemrem ga sa nicime iskoristit. Ugl fail sto se tice mene (ne sto se tice sustava, nego mog transmutanja). Ali ok, recimo da sam tako izgubio 30ak silvera, nista prestrasno.
Ako netko nadje dobar recept neka ga posta. Sto se tice farmanja materijala moram priznat da mi nije problem farmat i isplati se.
Pa zato se i zove "mystic", doh .
i sta ljudi sa i7 processorom i sa 20 GB rama i neznam kojom grafom kupe game i gledaju u njega ? WTF ?* a stavio ja sve na max ili na sve na low isti mi je FPS ....
onda je *TVOJ* komp u banani. a za to ne krivi igru. framerate je svima dobar, postoji vas 1% genijalaca kojima ne valja. ne znam sto vi izvodite sa tim svojim racunalima. a ak te bas toliko sve to zanima, nemoj vise trolat po forumu nego posalji ticket Arenanetu i od njihovog supporta trazi rjesenje problema.
Eto vidiš da si odma zauzeo agresivni stav, čim sam te postavio u kutak gdje ti je i mjesto, ako nemaš šta pametno reći onda i nemoj. Ako možda nisi primjetio, postoji veoma broj threadova koji govore o istoj temi, o jakim dropovima u igri. Taj problem imaju ljudi i sa PC-ovima od 3-4000$ tako da nemoj izmišljati, nemoj molim te biti još jedan troll
http://www.tomshardware.com/reviews/guild-wars-2-performance-benchmark,3268-6.html
Ako igra radi dobro meni na GTX580 i i7, frendu na i5 i AMD 5850, drugom frendu na Core 2 Duo i GTX 460 (sporije, ali radi) onda je očito da tome liku nešto ne štima s računalom. Da je problem u igri, ne bi radilo nikome.
ma neznam ni sam sta da mislim i kazem vise ali eto forumi su puni takvih problema.... nista preostaje mi mozda malo cekati kada sam tek uzeo game FPS mi je nije isao dalje od 20.... sada dode na 50+ ali dropa sto ide dalje vrije poboljsava se btw ako nista prodati cu game nema mi druge ili promijeniti za Diablo 3 posto mi lik nudi ...
Smanji detalje ili rezoluciju. Koju konfiguraciju uopće imaš?
ma bilo to sve na max ili na low nema neke razlike... Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ (2 CPUs), ~2.6GHz
2048MB RAM
graficka GeForce GT 630 2 GB GDD3 na 1600 Mhz
Ljudi imaju svakakve drivere i svasta nesto sa racunalima. Ja nemam nikakvih problema. Imam "novije" racunalo, iako je to, uz iznimku graficke, u stvari (skoro) 4 godine stara kanta, i sve mi radi savrseno. Cinjenica j da frendu koji je kupio C2D cim je doso valjda 2006. sa GTS 240 malo stekucka tu i tamo (povremeni fps drop na 15-20 pfs-a, ali ne na dulje od sekundu dvije i ne precesto kako on kaze, najcesce u WvW-u), ali i dalje radi pristojno. Imajte na umu da je to, uz iznimku graficke, racunalo staro 6 godina koje u sebi ima (mozda) DDR2.
ma bilo to sve na max ili na low nema neke razlike... Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ (2 CPUs), ~2.6GHz
2048MB RAM
graficka GeForce GT 630 2 GB GDD3 na 1600 Mhz
Ne kužim, što ti očekuješ? Imaš prastari CPU koji je nedovoljan, imaš grafičku karticu od 400kn koja nije namijenjena igranju i imaš memorije 2GB, onoliko koliko je jedva dovoljno Windowsima, a kamoli video igri. WTF?!
E htjedoh pitat,frend će mi uzet key na netu,a nema flat. Da li će upalit ako mu prekopiram svoje filove i pokrenem launcher kod njega,tj. da li će morat skidat sve ili ne?
E htjedoh pitat,frend će mi uzet key na netu,a nema flat. Da li će upalit ako mu prekopiram svoje filove i pokrenem launcher kod njega,tj. da li će morat skidat sve ili ne?
kopi/pasta i OKić
Ne troši. Windowsi manjak memorije nadoknađuju spremanjem u swap file (disk). Isključi tu opciju pa vidi što se dogodi.
Dereš MW3, igru na engineu iz 2005. BF3 ne vjerujem da baš "dereš", jer je to gladna igra, ali smanjivanjem detalja je valjda igrivo u nekakvih 30 FPS-a na jako niskoj rezoluciji i low-medium detaljima. Crysis koji? Iz 2007?
GW2 je igra iz 2012 s mnoštvom tekstura, ogromnim mapama i visokom kvalitetom tekstura.
Eto vidiš da si odma zauzeo agresivni stav, čim sam te postavio u kutak gdje ti je i mjesto, ako nemaš šta pametno reći onda i nemoj. Ako možda nisi primjetio, postoji veoma broj threadova koji govore o istoj temi, o jakim dropovima u igri. Taj problem imaju ljudi i sa PC-ovima od 3-4000$ tako da nemoj izmišljati, nemoj molim te biti još jedan troll
dragi moj, ja nemam toliko vremena da visim 100% vremena na forumu. drugo, ja nisam troll, ja sam nasao samo tebe sto whinas konstantno o dropu FPSa (nakon sto si naveo konfiguraciju, nije ni cudno da ti je takav drop, to je kao da ja ocekujem mega-super-turbo-odlicne performanse na svojem laptopu sastavljenog od P6100 proca, sa 2 GB rama i radeonkom 5470, pa se cudim kao pura dreku sto mi framerate ne ide preko 25-30, a pada i na 5, zamisli). nitko drugi od ovih sto postaju po forumu nema problema sa igrom niti sa famoznim dropom FPSa. opet tvrdim: ima vas 1-5% genijalaca koji ne znate slozit komp da normalno radi pa imate performanse probleme. to kaj ovaj lik ima komp od 3 'iljade dolara ne znaci nista, a najmanje da je sposoban isti upogonit kak spada.
zakljucak: liku na videu je komp u kurslusu, a tebi je komp *PRESLAB* da vrti GW2 normalno. 2 GB rama? presmijesno. i jos tvrdis da ti windowsi trose samo 1.5 GB. zaboravljas pritom da je to realna potrosnja RAMa ali da su Windowsi vec pospremili gomilu toga u swap space na hardu. i sad ti hoces igrat igru koja sama pocucla cca 1 GB RAMa, a vec si potrosio skoro 2 od 2. bravo, sjajno ti i matematika ide, vidim. prestani trolat forum, rekoh ti, ako te stvarno zanima zasto imas frame rate drop, napravi support ticket i cekaj odgovor. ali prestani temu zagadjivat sa svojim blesavim pitanjima. dosadan si bogu i vragu, kao i oni trolovi odozgo koji dizu WoW u nebesa (idu mi na jetra, a i sam sam WoW fan).
da! ima fakin logike jer ti CPU ne moze opteretit graficku toliko koliko ona moze (teoretski) pogurat! i da, takodjer ima logike da MW2 igras bolje nego GW2. osim sto MW2 ima manje zahtjeve (dobrano manje), nema toliko otvoren svijet, nema toliko tekstura i nema toliko igraca koji PARALELNO igraju na OGROMNIM mapama! jel ti kuzis?! usporedjujes kruske i jabuke.
Samo igra zauzima oko 1.5-1.6 GB. Windoze, taman da su 32 bitne trebaju barem 1GB. Barem. I to pod uvjetom da nemas neki firefox, skype, nesto upaljeno u pozadini jer svaka takva aplikacija moze zderat dodatno memoriju. Sve sto ne stane u RAM se cachira na hard (edit: istina, to ide u swap file) i onda kad nesto treba te podatke to traje. Fps drop ti je 99% zbog toga. a to da igras crysis i BF3 sa tom grafom... "OK".
EDIT: hehe, gledam cijenu gemova. Covjece, ljudi su stvarno bili spremni iskipat 10€ za oko 2g danas. ajde barem sam si kupil "jeftino" 3k gemova. Taman jos TP radio da si malo natucem golda jos... ma milina. Sad mogu mirnije dalje. Ako ovako nastavi stvarno bum si mozda kupil digital deluxe ingame nakraju, cisto zajebancije radi :D . Makar mozda krenem riskirat sa minipet paketima pa ih preprodavati. Iako jos nije vrijeme za to, ljudi se bave craftanjem i slicnim stvarima, sumnjam da ce puno ljudi ulagati u "kozmetiku".
Ne znam kak itko može reći da je igra ne optimizirana. Pa jbno leti čak i u masovnim bitkama u WvWvW.
Ne znam kak itko može reći da je igra ne optimizirana. Pa jbno leti čak i u masovnim bitkama u WvWvW.
Pa nije bas dokraja optimizirana, radit ce jos na tome. Ali mi je smijesno citat kako je ljudima "neigriva" na racunalima jacima od mojega kad meni radi savrseno. Imam problema samo kad stavim jos shadows sa high na ultra (to je jedino sto mi nije max) jer onda mi povremeno dropa fps ispod 30 a i u prosjeku je 5-10 fps-a manji.
takodjer te spike "jednako mi radi na min i max postavkama" - "OK" - ja na laptopu itekako osjetim razliku.