Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.286.973
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Guild Wars 2!

Ljudi, slazem se da je koncept Guild Warsa 2 bolji od WoW-a, ali nemojte jos woW otpisivat. Naime igraci uzivaju u WoW svijetu, grafici, sarenilu itema i armora, mogucnosti da jednog dana dobijes na lutriji, tj. da dropa legendary item dok si ti u raidu, da ti daju rollat za njega i da dobijes taj roll.

Takodjer tu je i cinjenica da WoW ima veliku populaciju (koja istina nije sjena onome sto je nekada bila), da Blizzard stotinjak miliona dolara mjesecno (ili je barem prije toliko tukao, ali siguran sam da sada ne dobija mnogo manje) tuce samo na pretplati i da je samo pitanje hoce li se odlucit na jos koji ogroman patch u WoW-u koji bi dodatno izmijenio gameplay te eventualno questanje u slijedecim ekspanzijama, ili naprosto napravio kompletno novi MMO koji bi za 3-4 godine (kada bude gotov, buduci su iz blizzarda vec neko vrijeme izlazile poluinformacije o izradi novog MMO) mogao ponovo poharati scenu. Sve ce ovisit o tome koliko ce doista GW2 biti revolucionaran, koliko igraca ce prihvatiti no-grind MMO u kojemu ce svi prije ili kasnije imati isti level i isti gear - hrpa ljudi ne moze podnijet cinjenicu da trebaju imati skila da bi igrali, vecini se svidja da ako uloze hrpetinu vremena u nabavku geara, prije ili kasnije ce imati gear koji ce im omogucit da bez obzira na skill (tj. nedostatak istog) imaju mogucnost zabit nekoga tko mozda bolje igra, ali naprosto nije imao vremena nafarmat potrebne iteme.

Ja se iskreno veselim GW-u iz puno razloga, glavni su no grind, no quests (tj. eventi umjesto questova), prejaki world bosevi, dungeoni sa vise smjerova tako da 1 dungeon je u stvari kao 4-5 razlicitih dungeona, prejaki pvp, ali opet ne u smislu da moram farmat pvp gear i non stop biti u vrhu ili ne imat mogucnosti se natjecat za ozbiljno itd.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!
Rhodin kaže...
... hrpa ljudi ne moze podnijet cinjenicu da trebaju imati skila da bi igrali, vecini se svidja da ako uloze hrpetinu vremena u nabavku geara, prije ili kasnije ce imati gear koji ce im omogucit da bez obzira na skill (tj. nedostatak istog) imaju mogucnost zabit nekoga tko mozda bolje igra, ali naprosto nije imao vremena nafarmat potrebne iteme.

Ja se iskreno veselim GW-u iz puno razloga, glavni su no grind, no quests (tj. eventi umjesto questova), prejaki world bosevi, dungeoni sa vise smjerova tako da 1 dungeon je u stvari kao 4-5 razlicitih dungeona, prejaki pvp, ali opet ne u smislu da moram farmat pvp gear i non stop biti u vrhu ili ne imat mogucnosti se natjecat za ozbiljno itd.

Iskreno, cak mi je i drago sto ovih boldanih nece biti, jos i bolje. Jer to su vecinom (ne svi, ali vecinom) 12+-godisnji klinci whineri koji imaju hrpetinu vremena na bacanje i koje je tek pubertet pocel sorati pa se izivljavaju u tak nekom MMO-u umjesto da po vani curicke naganjaju. I onda po chatu, "omgz noobz", "l2p n00b", "lolzord pwned", a u stvari samo lupaju po tipkovnici, a igra igra umjesto njih (drugim rijecima, gear i matematika).

Blizzard je zapravo vec i poceo kopirati GW 2, primjer je ona underwater zona u Kataklizmi, ArenaNet je predstavio underwater igru na nekom Gamescomu cini mi se, i opa, eto ti zone u Kataklizmi godinu dana kasnije. Ali mislim da ih nece to bas izvuci. Trenutno ih drzi jedino veliki fanbase. Vidjet cemo kako ce se to odigrati, ipak je GW 2 prvi u tome sto jest. Po svemu videnom, izgleda da se u ovom slucaju prvi macici nece bacati u vodu.

Uostalom, zar bi nas trebalo biti briga? Uzivat cemo u svom next gen MMO-u i mislim da drugo nije bitno.

Isti razlozi su vise-manje i kod mene ;)

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
1domagoj1 kaže...

Blizzard je zapravo vec i poceo kopirati GW 2, primjer je ona underwater zona u Kataklizmi, ArenaNet je predstavio underwater igru na nekom Gamescomu cini mi se, i opa, eto ti zone u Kataklizmi godinu dana kasnije

Bože, kakve ti gluposti melješ {#}.

17 godina
XVII Mini kaže...
1domagoj1 kaže...

Blizzard je zapravo vec i poceo kopirati GW 2, primjer je ona underwater zona u Kataklizmi, ArenaNet je predstavio underwater igru na nekom Gamescomu cini mi se, i opa, eto ti zone u Kataklizmi godinu dana kasnije

Pa zapravo sve što je rekao je točno :P
Kada je Anet najavio GW priču sa zmajevima i ostalim stvarima Blizzard je odma najavio nekakav kataklizma nastavak sa ničim drugim nego sa zmajevima :P 

It's hard to believe That there's nobody out there It's hard to believe That I'm all alone...
17 godina
Guild Wars 2!

Ma bas me briga oce li GW2 "skinit" WoW s trona ili nece, kupia sam je i veselim se novim mjesecima "gonjanja" po ledinama, brdima, pecinama i morima.

Igra sam WoW 4 godine, svaka mu dala, dosad mi je najbolji/najpogodjeniji MMO iako mi ga je puna kapa ali tako biva sa svim igrama kad ti dosade {#}

Nije me niti puno briga oce li GW2 kopirat neku od igara ili nece, gusta sam i u GW1 koji ima tonu nedostataka (bar po meni) pa cu tako gustat i u GW2!

U svakom slucaju, mozak na pasu sta se tice igranja dok ne stigne GW2, a tad lutanja po novom svijetu, yea! {#}

Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Mozda, ali sry, ArenaNet je objavio da ce im igra sadrzavati cijeli underwater kontinent i ista je stvar dosla u Kataklizmi puno vremena kasnije. Coincidence much?

@Virty

Isto i ovdje ;), samo malo manje od 4 godine.

Nego, ima li netko nekakvih novih saznanja o bilo cemu? Ili da odem na Youtube po dnevnu dozu GW 2?

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 16:08 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Nego, ima li netko nekakvih novih saznanja o bilo cemu? Ili da odem na Youtube po dnevnu dozu GW 2?

Nije bas nis novo, ali je lijepo komentirano od developera dok igraju. 0 - 21:40 PvE, 21:40 - kraj PvP. Mozda najbolji prikaz GW2 structured PvP-a do sada (ipak se tu mlate ljudi koji su napravili igru, a to je "malo" visi skill lvl od beta testera :))

16 godina
Guild Wars 2!

{#}  Ja sam se naježio...

League Of Legends EUW IGN: slinA ...ONE SHOT, ONE KILL, NO LUCK JUST SKILL!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 22:15 (AmonZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Guild Wars 2!

Ssamo se zderem zbog te igrice koje izalzi tek krajem 6mj :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ssamo se zderem zbog te igrice koje izalzi tek krajem 6mj :) 

Da li mi netko može reći od kud vam ta informacija da izlazi krajem 6.mj?

17 godina
neaktivan
crash11 kaže...

A pise tak na Algoritmu. Moje predvidanje je 9. mj.

16 godina
Guild Wars 2!

Istina je, igra najvjerojatnije izlazi ili u 6. ili u 9. mjesecu.

90% je sigurno da nece izac u 7. ili 8. mjesecu jer bi ju to moglo pokopat buduci ce dosta ljudi biti na odmoru i bit ce manje online igraca -> to u prvim danima/tjednima igre moze biti pogubno za nju.

S obzirom da su iz arenaneta izjavili da svi imamo pristup beti koji smo prepurchesali, tj. beta event weekendima (dalje BEW), a da ce biti BEW svaki mjesec do izlaska, to bi se dalo iscitat da ce biti vise od 1-2 BEW-a odnosno da je izlazak ipak vjerojatniji u 9. nego u 6. mjesecu.

Sami su se sprdali za 1.4. da igra izlazi tek slijedece godine, da bi to bila smijesna sala igra ne moze izac blizu kraja ove ili pocetka slijedece godine, dakle ostaje najkasnije 9. odnosno eventualno 10. mjesec.

Filmovi iz dosadasnjih BEW-a na youtubeu pokazuju brojne sitne nedostatke u samoj igri. Puno ih je ispravljeno, puno jos nije (primjer su nepostavljeni drop u dungeonima, pogotovo u exploration modu u smislu da chestovi i bossevi ne dropaju nikakav loot, odnosno oni koji dropaju ne dropaju loot koji ce biti u releasu vec nesto cisto za testiranje, nefunkcioniranje nekih dijelova exploration moda u dungeonu koji je prikazan na yogscastu -> devovi su morali koristiti konzolu da summonaju turrete kojima se ubija zadnji boss jer quest koji ih je trebao summonat nije radio, eventi se precesto ponavljaju, postoje mobovi koji "ne rade" odnosno kad ih se napadne oni i dalje mirno stoje - sa druge strane primaju dmg, ne resetaju se, uredno daju exp i loot tako da se nadam da ih je lako ispravit, kada se smije ili sjednes ili legnes dok koristis waypoint postanes stuck u waypointu -> takodjer yogscast, ... iotd. da ne nabrajam)

Dakle to je hrpetina bugova i nebalansiranih stvari koje se sad ubrzano popravljaju.

Imajte na umu jos nekoliko stvari - ovo je najpolishaniji dio igre (norn, human i char starting area) a relativno ima dosta bugova -> ako sam ih ja hrpu uocio gledajuci filmove, koliko ih tek onda ima koji nisu prikazani na youtubeu, te koji jos nisu otkriveni.

Asura i Sylvani starting area ce vjerojatno tek biti prikazan u ovom BEW-u -> to znaci jos toliko bugova koji dosada nisu ni bili prikazani tj. otkriveni -> barem jos mjesec dana ispravljanja prije releasa sto nas dovodi do BEW-a krajem 5. mjeseca (ja se ipak nadam da ce taj biti zadnji i release sredinom prema kraju 6. mjeseca)

Ipak, mogu se nadat sto god hocu, arenanet moze odlucit pustit u nekom BEW-u mid i late game te vidit kako tamo stvari stoje -> ako lvl 30 dungeon nije gotov, u kakvom su stanju ostali mid i late game dungeoni? U kakvom su stanju mid i late game podrucja? Personal story instance, mobovi, eventi....

Ipak, postoji i nesto utjesno u svemu tome, a to je da su konacno malo "olabavili" u arenanetu i rekli su da ce nastaviti raditi na igri i nakon releasea (ne u smislu holiday evenata i slicno) jer da vide da ima jos puno posla, da ce stalno slusati feedback igraca i uzurbano raditi na ispunjenju zelja, ispravcima bugova i novom contentu (znaci ipak onaj cvrsti "the game is gonna be released when it is done. we wish the players to be simply blown away when they first see the game and not being able to find bugs....." koji je pratio cijeli developement, vec da bi igra mogla biti releasana i prije nego ce biti dovedena do savrsenstva, stogod to bilo.

Meni sve vise vuce na 9. mjesec, iako 6. je puno logicniji, jer iako je hype bio dosta visok proslog ljeta, oni ga i dalje dizu, dali su sad prepurchase, i mislim da su fanovi sve manje strpljivi i da ce uskoro krenut pisat svasta po forumima ako shvate da su kupili igru pola godine prije izlaska.

Ima dosta toga sto mi ipak ukazuje na 6. mjesec kao release, tako da mislim da je negdje 40-50% 6. mesec, 30-40% 9. mjesec i bilo gdje izmedju 10 i 20% sanse za 10- mjesec da ce biti release, uzevsi u obzir 10ak% snse da ce igra izic ipak u 7. ili 8. mjesecu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1domagoj1 kaže...
crash11 kaže...

A pise tak na Algoritmu. Moje predvidanje je 9. mj.

Ja se držim 6. mj.

Nekako su mi pre-purchase, ovolki hype i stress testovi (koji su sad glavni razlog beta eventova) previše za još toliko mjeseci. {#}

EDIT:

@Rhodin:

Svi argumenti su na strani 6.mj. osim bugova koje nabrajaš...  Mislim da je prioritet ipak lova kao i u svakom drugom biznisu i izlazak tek za 5 mjeseci nakon ovog sveg bi po meni bio poguban.

LoL EU: Ferinus
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 23:04 (zv'jer2).
13 godina
Guild Wars 2!

Bas zbog tog pre-purchase ocekujem 6mj. Makar jos mi fali ona agresivna reklama igre. To ce valjda krenut mjesec dana prije izlaska (5mj?). 9mj je predalo po meni, ljudi sad kupili da bi igrali betu, nece ici. Vec na prvoj beti bi trebali rijesiti 60-70% bugova jer nist' drugo niti ne trebaju, ovo za lootovoe i ostalo se lako rijesi (?). 

Ako ne izade u 6mj brijem da ce im to biti veliki promasaj.  

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...
EDIT:

@Rhodin:

Svi argumenti su na strani 6.mj. osim bugova koje nabrajaš...  Mislim da je prioritet ipak lova kao i u svakom drugom biznisu i izlazak tek za 5 mjeseci nakon ovog sveg bi po meni bio poguban.

Bit ce i za mene poguban izlazak u 6. mj. taman pred ispite... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 23:29 (1domagoj1).
16 godina
Guild Wars 2!

Nikad nije dobro vrijeme da izadje sto se tice RL. Ako izadje u 6. tu su ljetni rokovi, ako izadje u 9. tu je jesenski rok (barem nama bio koji smo studirali u postarom) -> ako nije jesenski rok pocinju predavanja. Ljudi koji rade poput mene raduju se 6. mjesecu jer cemo preko ljeta uzimat godisnje -> kad ponestane love i vratimo se sa mora tjesimo se da ce zena imat razumijevanja zasto se samo ona brine o klincima dok mi uzivamo u igri... ako izadje u 9. onda ce biti samo manje vremena itd...

Mene sada drzi samo cinjenica da je uskoro beta event weekend i da cu, makar ne za ozbiljno, ali ipak konacno biti u mogucnosti zaigrat ovu igru koju godinama cekam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
1domagoj1 kaže...
zv'jer2 kaže...
EDIT:

@Rhodin:

Bit ce i za mene poguban izlazak u 6. mj. taman pred ispite... {#}

OOOO  znam... {#}

Šta sad, malo učiš, malo sam sebe lažeš da učiš, "malo" igraš... ni prvi ni zadnji put. {#}

17 godina
neaktivan

Zaboravite 6.mj, ništa od toga ;)

13 godina
protjeran
crash11 kaže...

Znas nesto sto mi ne znamo ili ?

16 godina
Rhodin kaže...

Ljudi, slazem se da je koncept Guild Warsa 2 bolji od WoW-a, ali nemojte jos woW otpisivat. Naime igraci uzivaju u WoW svijetu, grafici, sarenilu itema i armora, mogucnosti da jednog dana dobijes na lutriji, tj. da dropa legendary item dok si ti u raidu, da ti daju rollat za njega i da dobijes taj roll.

Takodjer tu je i cinjenica da WoW ima veliku populaciju (koja istina nije sjena onome sto je nekada bila), da Blizzard stotinjak miliona dolara mjesecno (ili je barem prije toliko tukao, ali siguran sam da sada ne dobija mnogo manje) tuce samo na pretplati i da je samo pitanje hoce li se odlucit na jos koji ogroman patch u WoW-u koji bi dodatno izmijenio gameplay te eventualno questanje u slijedecim ekspanzijama, ili naprosto napravio kompletno novi MMO koji bi za 3-4 godine (kada bude gotov, buduci su iz blizzarda vec neko vrijeme izlazile poluinformacije o izradi novog MMO) mogao ponovo poharati scenu. Sve ce ovisit o tome koliko ce doista GW2 biti revolucionaran, koliko igraca ce prihvatiti no-grind MMO u kojemu ce svi prije ili kasnije imati isti level i isti gear - hrpa ljudi ne moze podnijet cinjenicu da trebaju imati skila da bi igrali, vecini se svidja da ako uloze hrpetinu vremena u nabavku geara, prije ili kasnije ce imati gear koji ce im omogucit da bez obzira na skill (tj. nedostatak istog) imaju mogucnost zabit nekoga tko mozda bolje igra, ali naprosto nije imao vremena nafarmat potrebne iteme.

Takvoj bagri, raznim Haxor-ima koji vrište po chat chanellima i želim da što brže odperjaju sa ove igre.

Bolje manji ali zdravi community (uostalom kakav je bio GW1) nego hrpa kretena i balavurdije kao što je sada wow.

16 godina
Guild Wars 2!

Hehe, ne brinem se ja da ce community biti mali.

Dapace kad sam cuo da se milion ljudi u 48 sati prijavilo za betu bio sam odusevljen.

Razmislite smao o jednom ogromnom aspektu igre tj. WvWvW. Moraju postojat barem 3 dobro naseljena servera da bi bio izvediv.

S time da oni misle imat rotaciju sa nekoliko takvih, nazovimo ih battleskupina, dakle barem 3-4 grupe po 3 servera, koji se medjusobno bore za prevlast u WvWvW. Po meni bi trebalo biti i dosta vise, ali ovo je neki minimum da bi zazivjelo ono o cemu pricaju u arenanetu.

Dakle po meni minimum minimuma da bi igra radila kako je zamisljeno je 12 doro naseljenih servera, po mogucnosti cim vise, i uvijek broj mora biti dijeljiv sa 3 radi WvWvW, s time da ce biti i overflow servera kada je neki od navedenih servera prepunjen.

To zahtjeva community i to ne mali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...
crash11 kaže...

;)

15 godina
JackIsBack kaže...

Takvoj bagri, raznim Haxor-ima koji vrište po chat chanellima i želim da što brže odperjaju sa ove igre.

Bolje manji ali zdravi community (uostalom kakav je bio GW1) nego hrpa kretena i balavurdije kao što je sada wow.

Biti će ih više! Zašto? Zato što sada samo trebaju 300kn da kupe igru. Što će skucati kad tad i onda su mirni, u wow.u su ipak morali imati love za mjesečne pretplate. Tako da ja vjerujem da će se u gw2 skupiti užasno puno kretenluka i balavudrije + likova koji misle da su povukli boga za muda. Da li me to brine? NE! Jer ne dijelim loot s njima, ne moram raidati s njima, ne moram gledati kako mi krade rudu dok ja zabijem mob.a koji je tamo patrolirao. Totalno ih mogu ignorirati po ovom sistemu koji je gw2 postavio.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ljudi nisam citao sve prije jer ima puno toga i vecina nije tema koja me zanima.... ali trebam pomoc ....

preko paypala nemogu preorder GW2 koliko sam skuzio jer sam iz hrvatske 

A drugo pokusam preko kartice ali neznam onaj secure cod od 4 znamenke mislim to nigdje nemogu naci ... moze pomoc plz ?

IMAM PBZ visa crvenu euro karticu

USPIO SAM oke nasao sam glupi secure kod ... bio je izlizan pa sam ga jedva vidio -.-

i kupio sav hvala svejedno

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 11:28 (AwsomeSmiley).

0 0 hvala 0
17 godina
Bugzapper kaže...
crash11 kaže...

Meh.. sere kvake. {#}

14 godina
smiglcro kaže...
JackIsBack kaže...

Biti će ih više! Zašto? Zato što sada samo trebaju 300kn da kupe igru. Što će skucati kad tad i onda su mirni, u wow.u su ipak morali imati love za mjesečne pretplate. Tako da ja vjerujem da će se u gw2 skupiti užasno puno kretenluka i balavudrije + likova koji misle da su povukli boga za muda. Da li me to brine? NE! Jer ne dijelim loot s njima, ne moram raidati s njima, ne moram gledati kako mi krade rudu dok ja zabijem mob.a koji je tamo patrolirao. Totalno ih mogu ignorirati po ovom sistemu koji je gw2 postavio.

Tako je! samo je bitno da se nađe neki dobar guild, sa dobrim i kolko-tolko kulturnim ljudima za svakodnevnu zahebanciju i samo lijepo se dogovorimo kada cemo raidati:)

Kao što sam i u WOW-u tako cu i u GW2.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 13:09 (XVII Mini).
13 godina
protjeran
smiglcro kaže...
JackIsBack kaže...

Ovakve stvari se pisalo i o GW, a ja nisam baš imao nekakvih problema s balavcima i kretenima u igri. Ako netko radi gluposti, kikaš ga iz tima, uzmeš nekog drugog i bok.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...
Bugzapper kaže...
crash11 kaže...