Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.286.103
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Guild Wars 2!

Ne znam iskreno, ali vjerujem da ti mogu slati ako im to platis. Inace trebao bi doci u algoritam po to.

Ima i online rjesenja preko g2play recimo, za koju kn skuplje (osim ako si student, onda u algoritmu imas 10% popusta).

U svakom slucaju u algoritmu koliko sam shvatio nema vise predbiljezbi, u utorak nama koji smo dali polog stize sto smo rezervirali, a vi ostali navalite u trgovinu sigurno ce imat koji primjerak viska, ali ne vjerujem da su ih narucivali 100ine

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Squadovi u WvW (ali i PvE).

"In the meantime, I’ll be looking forward to seeing all of you commanders out there bravely lead your squads into battle." - or doom {#}

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!

I beleive I can fly (feline edition)

Trevor, no!!!!!!!

I novi intervju sa devovima

http://guildwars.incgamers.com/blog/comments/exclusive-interview-with-arenanet-beta-insights-and-skills

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 23:36 (NightShadow).
17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Pet ftw..

<video>

Ovo je brutalno. Evo, definitivno ovo nisam nikad vidio niti u jednoj igri u zivotu.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
13 godina
Guild Wars 2!

Jaooo izgleda da cu morat se zaletit u ZG i nekak rezervirat to cudo. Pratim ju vec 2god i to ce bit valjda jedina igra koju cu igrat ( izuzev faks :) :) ) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
NightShadow kaže...

Pet ftw..

<video>

Ovo je brutalno. Evo, definitivno ovo nisam nikad vidio niti u jednoj igri u zivotu.

Yup ,ocekuj takve "omg i can't believe that just happened" momente cesto ;)

16 godina
Guild Wars 2!

Boons i Conditions. Vrlo poučno

Is my copy of Guild Wars 2 tied to my region?  Yes. To play from North America you must purchase a North American copy of the game. To play from Europe you must purchase a European copy of the game. Note that this restriction impacts where you can play from, not which game worlds you can choose to play on.  By purchasing the correct copy of the game, you're supporting the game in your country, and you'll be connecting to your local data center, using your local customer support team, and downloading the correct language support for your country.  ~RB2

League Of Legends EUW IGN: slinA ...ONE SHOT, ONE KILL, NO LUCK JUST SKILL!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 10:16 (AmonZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2!

Koliko vidim i arenanet team radi greske... barem su po meni ovakvi potezi greska da bi trebao lokalno kupovat.

U svijetu broadband interneta gdje se sve cesce sadrzaj kupuje online i downloada umjesto da se kupuju fizicke verzije igara, cudi me da podrzavaju lokalne sherife koji mogu stavit cijenu kakva im padne napamet.

Ipak nek im bude, igra bi trebala biti toliko dobra inace, ako im je ovo jedini propust, neka im je.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ovo je istina, malo suck potez, recimo da putujem, ako imam EU igru, ne mogu igrati u Sjevernoj Americi i obrnuto, ali su rekli da rade i na tom rjesenju, ne znam. Malo bezveze, al ajde.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moraš kupiti EU verziju, ali ti nitko ne brani da igraš na NA serveru (ako možeš podnijeti ping)..

17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Moraš kupiti EU verziju, ali ti nitko ne brani da igraš na NA serveru (ako možeš podnijeti ping)..

Da igras na NA serveru da, ali ne i da igras na NA serveru IZ NA ako si kupio EU verziju. Znaci ja odem na put u Ameriku na recimo mjesec dana i ne mogu tamo igrati.

"Is my copy of Guild Wars 2 tied to my region?

Yes. To play from North America you must purchase a North American copy of the game. To play from Europe you must purchase a European copy of the game. Note that this restriction impacts where you can play from, not which game worlds you can choose to play on.

By purchasing the correct copy of the game, you're supporting the game in your country, and you'll be connecting to your local data center, using your local customer support team, and downloading the correct language support for your country.

~RB2"

16 godina
Guild Wars 2!

Kakve su to gluposti s američkom i evropskom verzijom?

Ovdje lijepo piše da je REGION FREE.

0 0 hvala 0
16 godina
Jesse kaže...

Arenanet je to napisala na face-u i twiteru. Prije ću njima vjerovat nego nekim stranicama koje ti hoće prodat igru za bilo koju cijenu (cijenu neistinite informacije).

16 godina
neaktivan

A reservation is not the same as a prepurchase. If you previously placed a reservation, you should contact your retailer on April 10 and confirm that they will charge you the full purchase price on that date and send you a key that gives you access to beta events.

Ovo je za one koji su naručili od Algoritma..

Anet izjava.

17 godina
neaktivan
Jesse kaže...

Rekli su da rade na rjesenju za ljude koji putuju, bas me zanima sad sto to bude...

14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Pozdrav ljudi! Evo igram WoW 6 godina... I dosadio mi je.. pande i to su sve gluposti...

Pa me interesira GW 2, po vama ce biti igra koja ce se hmm koliko citam biti cak i bolja od WoWa?

Recite mi, dali se isplati quitat wow i pocet girat GW?

Kada izlazi?

Koja ce biti cijena=

I naravno, dali se placa pre paid kao i u wowu?

Posto sada odlazim, i nemam vremena trazit po googleu, Sam pitao vas.. Ako netko ima vremena pa da odgovori na moja pitanja

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MrSapphire kaže...

Pozdrav ljudi! Evo igram WoW 6 godina... I dosadio mi je.. pande i to su sve gluposti...

Pa me interesira GW 2, po vama ce biti igra koja ce se hmm koliko citam biti cak i bolja od WoWa?

Kada izlazi?

Koja ce biti cijena=

Posto sada odlazim, i nemam vremena trazit po googleu, Sam pitao vas.. Ako netko ima vremena pa da odgovori na moja pitanja

Hvala!

Po meni se isplati, grafika mi je mnogo bolja, kako sam vidio na youtubu (beta), 

puno je ugodnije čitai questove jer su neki i u cutscenama a ne samo brdo teksta. 

Izbor skilova je ogroman, sa elemtalistom imaš oko 20-30 skilova, svaki je poseban i veoma dobro animiran.

Da ne spominjem da sa svakim novim oružjem ima po 5 skilova, pa si ti raćuna.

O pvp-u da i ne govorim kako je dobar.

Igra ti izlazi oko 30.9 ako nisam u krivu

Cijena ovisi kako gdje ali za sada su ti oko 360 kn keyevi ali to bi se terbalo smanjiti kod nekih stranica vrlo brzo.

Neće biti mjesećne preplaet ako na to misliš tako da samo kupiš kutiju i igraj (mislim da im je to veoma dobra potez bio)

17 godina
neaktivan
MrSapphire kaže...

Kada izlazi?

Koja ce biti cijena=

Hvala!

Pande su okej, ipak su sastavni dio lorea, samo trebali su ih odmah ubaciti u WoW, a ne ovoliko cekati, sad je kasno...

"Pa me interesira GW 2, po vama ce biti igra koja ce se hmm koliko citam biti cak i bolja od WoWa?" - pa cuj, ovdje je rijec o next generation MMO-u tako da se GW 2 niti ne moze usporedivati s WoW-om, a nebi niti bilo fer. To bi ti bilo otprilike ovako, ono sto je WoW bio za ovaj zanr pred 7 godina, to ce sad biti GW 2.

Kad izlazi? Jos uvijek stoji ona "when it's finished". Zna se samo sa sigurnoscu da ce to biti ove godine. Preciznije od toga ne (iako postoje nagadanja raznoraznih trgovina i stranica, ali sluzbeno je i dalje "when it's finished").

Ovako, 10.4. pocinje prepurchase, tj. predkupnja igre kojom stjeces pristup svim buducim betama, 3 dana headstart i jos neke beneficije, za detaljnije pogledaj: https://buy.guildwars2.com/

Tamo su ti i cijene u dolarima, u Algoritmu ti je Standard Edition 350 kn, Collector's Edition 999 kn, ali vise se ne mozes predbiljeziti za njih, neki dan je bio zadnji dan.

Igra je buy to play, kupis i igras koliko zelis i kad zelis, nema mjesecne pretplate, zadrzali su model financiranja od prosle igre.

Za detaljnije o igri, da se citiram iz jednog drugog posta:

1domagoj1 kaže...
Uf, toliko toga ima glede GW 2 da mi se stvarno ne da pisati post. Kompletno nova igra, objedinjuje najbolje mehanizme iz MMO svijeta s vlastitim inovacijama i totalno odbacuje staru MMO ("WoW") formulu. Dalo bi se napisati stranica i stranica teksta, tako da je to malo previse.

Preporucam ti da:

1. Procitas prvi post u ovoj temi da ono, malo okrznes more informacija o igri.

2. Procitas GW 2 wiki, vjeruj mi ima toga, uzmi si malo slobodnog vremena, cips i kreni.

3. Pogledas Yogscastove i Totalbiscuitove gameplay videe koji svaki traje ~20 min.

Nakon svega toga dobit ces prilicno dobar uvid u igru.

Da li se isplati odustati od WoW-a i poceti igrati GW 2 kad izade? To ovisi o tebi. Ako ti je dojadilo igrati iste i repetitivne stvari i zelis igrati nesto totalno drugacije od svega do sad videnoga... A ono, odluci sam. Osobno smatram da je izbor ocit. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 13:47 (1domagoj1).
13 godina
Guild Wars 2!

Evo momci poslo sam poruku sophoslabu i rekli su da ce imati prednarudzbe i oni, napisano mi je da uskoro. Nadam se da ce bit to uskoro :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SimeKZ kaže...

Evo momci poslo sam poruku sophoslabu i rekli su da ce imati prednarudzbe i oni, napisano mi je da uskoro. Nadam se da ce bit to uskoro :) 

bolje nađi neku nvou stranicu, ovi su preskupi općenito, 

bf3 je 320 kn a na zavvi je 226 kn, tako je i za većinu drugih igara.

Dal ima neka stranica gdje je oko 250 -300 kn prednaruđba za key?

16 godina
bornasepic kaže...
MrSapphire kaže...

Kada izlazi?

Koja ce biti cijena=

Hvala!

Po meni se isplati, grafika mi je mnogo bolja, kako sam vidio na youtubu (beta), 

puno je ugodnije čitai questove jer su neki i u cutscenama a ne samo brdo teksta. 

Izbor skilova je ogroman, sa elemtalistom imaš oko 20-30 skilova, svaki je poseban i veoma dobro animiran.

Da ne spominjem da sa svakim novim oružjem ima po 5 skilova, pa si ti raćuna.

O pvp-u da i ne govorim kako je dobar.

Igra ti izlazi oko 30.9 ako nisam u krivu

Cijena ovisi kako gdje ali za sada su ti oko 360 kn keyevi ali to bi se terbalo smanjiti kod nekih stranica vrlo brzo.

Neće biti mjesećne preplaet ako na to misliš tako da samo kupiš kutiju i igraj (mislim da im je to veoma dobra potez bio)

OK, u ovom odgovoru ima dosta neistina:

release date se ne zna, ali vecina spekulacija se vrti oko 20.05. do 30.06. Ipak, ako ne izadje do 30.06. moze se desit da izidje tek u 9. mjesecu, ali definitivno 30.09. nije nesto sto je arenanet izjavio, iako je jednako dobra pretpostavka kao i bilo sto izmedju 20.05. i 30.06. (ipak puno ljudi pretpostavlja prije ljetne stanke jer za ljeto nece sigurno izic, a rijetko tko smatra da je arenanet toliko hrabar da riskira bunt medju fanovima kad shvate da su preorderali igru skoro pola godine prije izlaska)

izbor skilova jest ogroman, ali u svakom trenu ih imas 10 - 5 od oruzja, 1 heal, 3 ultility i ultimate skill.

5 od oruzja ovisi kao sto se moze zakljucit o oruzju koje drzis u ruci. Elementalist sa svakim 2h oruzjem, tj svakom kombinacijom 1h oruzja ima 4 attunementa izmedju koijh moze prebacivat (fire, water, air i earth) i ovisno o svakom dobije 5 skilova, tako da u svakom trenu mozes prebacivat izmedju 20 skilova od oruzja i ostalih 5 ti je fiksno (relativno, summon weapon i summon elemental ce ovisit o atunementu, dakle opet svaki atunement summona nesto drugacije)

Sto se tice ostalih klasa sve mogu swapati izmedju 2 seta oruzja i tako imati u svakom trenu 10 weapon skilova i 5 fiksnih.

Sve klase mogu skupljat neka posebna oruzja ili iteme "sa poda" koji onda na kratko vrijeme daju neke dodatne skilove 8recimo ranger moue pokupiti sumonani hammer od elementalista i nakratko postati 2h melee warrior sa 5 skilova koje mu nudi to oruzje)

Ranger ima petove, svaki pet ima svoje skilove.

Postoji underwater fight - tamo se koriste posebna underwater oruzja koje imaju zaseben skilove, underwater petovi itd. svaki igrac pod vodom moze ostati koli9ko zeli - ima breathing aparatus - ne moras brinut o disanju.

Igra ne poznaje smrt kad hp dodje na 0, vec "downed state" u kojem se boris za zivot sa 4 dodatna skila. ako u odredjenom vremenu uspijes ubit nekoga, postignes rally, tj. dignes se na noge i ides dalje. Takodjer ti netko moze pomoc i "izlijecit te".

Pod vodom se to zove drowning, i moras doci do povrsine, a enemyji ce se trudit vuc te pod vodu.

Skilove tj. setove oruzja i traitove mozes slobodno customizirati izvan borbe.

Igra se nece placati na mjesecnoj bazi, kupis jednom i igras, da,a li ima ingame shope, takozvani microtransaction koji ce sadrzavati neke iteme koji ti daju drugaciji izgled, vise storage mjesta, otkljucavas putemnjega character slotove, kupujes scrolove koji ti malo ubrzavaju levelanje i slicno.

Sa pravim novcem kupujes gemove sa kojima kupujes te iteme, ali takodjer u igri mozes putem auction housea za ingamegold kupovati gemove.

Takodjer navedeni predmeti ti nikako nedaju prednost nad drugim igracima. sto to znaci? Ne mozes u tom ingame shopu kupovati skilove, oruzja, armore, petove, stogod, sto bi ti dalo bilo kakvu prednost nad drugim igracima, tako da casual igraci si mogu malo boostat levelanje, ali koliko sam vidio zanemarivo je to u odnosu na ostale i ne moras se brinuti o utjecaju ingame shopa na samu igru, nece biti velika. Iz gw1 (gdje je bilo jako slicno) su to uglavnom bili neki town kostimi i slicno, dakle uglavnom vizualne stvari i doista ti nikada nista od toga nije trebalo (niti ce u fw2 ti trebat), ali neki ljudi to vole i oni to mogu kupovati.

Ako si igrao puno WoW, ovo ce ti biti ugodna promjena, ipak, ima par stvari koje ti moram napomenut.

Nema open world PvP-a -> postoje OGROMNA pvp zona i postoje arene/battlegroundi, ali nema gankanja u cijelom svijetu.

Postoje dungeoni, ali su limitirani na 5 osoba - slicno ko u WoW-u gdje je postojao normal i heroic mode, ovdje imas story mode, jednom kad predjes njega mozes ici u PUNO tezi exploration mode, koji ima barem 4 razlicita "smjera" (smjer biras kad udjes unutra, glasa se kojim smjerom ce se ici, svaki smjer ima svoj neki izazov, svoje bosove i svoj drop, dakle nije ko u WoW-u da je heroic identican normalnom, samo je loot bolji i sve je malo teze, vec imas potpuno nova 4 dungeona u jednom, sa boljim lootom i puno tezi nego je story mode bio)

Ovdje ne postoje raidovi - 5 man dungeon je za sada najvise sto postoji - ako te to limitira, zao mi je, ali mislim da bi toga trebao biti svjestan.

Sav sdrzaj za VELIKE kolicine igraca (tipa boss fightovi) su open world 2mega eventi" i svatko se moze prikljucit i sudjelovat - dovoljno je biti tamo i sudjelovat u obaranju ogromnog zmaja, ne moras biti dio raida ili se bilo kome prikljucit, da bi dobio loot i exp - nema kradje mobova, bosova, lota i bilo cega ko u WoW-u (u smislu da ti netko zaagra moba koji se spawna jednom u sat vremena i ubije ga i onda si ti prisiljen opet tamo cekat dok se ne respawna) - Ovo je imali nesto slicno u woW-u sa onih nekoliko ogromnih bosova sto su stajali u svijetu, sto je trebo radi da se ubiju, ali nakon nekog vremena ih vise nitko nije radio - mega evnti tj. glavni bosovi u GW-u sa takvi i tako se bijaju.

Ovdje ne postoje mountovi vec se svijetom putuje sustavom waypointova izmedju kojih se mozes portat uz minimalnu naknadu - port je instant, nije ko u WoW-u da gledas po 5-10 minuta dok te nesto leti sa jednog kraja svijeta na drugi.

Ovdje takodjer NEMA GRINDANJA - ici ces svijetom i sudjelovat u eventima (zamjena za questove, iako neki podsjecaju na questove, neces imati osjecaj da ides na livadu i ubijas 1000 zomija dok ti ne dropaju 30 nekih gluposti koje nekome u gradu jako trebaju, questovi, tj. eventi ovdje su PUNO napredniji)

Ovdje ne ovisi tvoja snaga o tome koliko sati ces ulupat u pve ili pvp - max level gear i pvp gear je SVIMA JEDNAK (osim nekih bonusa), dakle razlikovat ce se samo izgledom (u ovisnosti da li si ga craftao, pokupio u dungeonu, u PvP-u ili sve navedeno pa transmutao u izgled koji tebi najvise odgovara)

Bit ce jos puno iznenadenja ako odlucis zaigrat GW2, mislim da bi trebao uzivati u tome. Svijet je ogroman, svakih godinu dana otprilike (ako nastave ko u originalnom GW-u) bi trebala izaci explanzija - expanzije donose novi svijet otprilike velicine staroga (mozda malo manje) - naravno pod pretpostavkom da zadrze model iz GW1 - donosi 2 nove klase (ovo su ponavljam cisto prepostavke) - u GW2 mozda i nove rase, te takodjer rade po principu jednom kupis i igras zauvijek.

Za gw2 su najavljivali i dodatan content u obliku DLC-a koji ce se nesto malo placati (kao sto je u GW1 bilo onaj bonus mission pack) ali to uglavnom bude cisto narativno, ne dobijas nista puno od toga (novi izgled za iteme evntualno) i ne moras se osjecat ugrozeno ako ih ne zelis kupovat.

Ovaj cijeli zadnji odlomak je cista pretpostavka, najave, glasine i slicno i ne mora se uopce tako odvijat.

Eto, nadam se da je ovo dobro objasnjenje tebi, ali i ostalima koji citaju o igri, a ne znaju da li se isplati igrat ili ne.

U GW2 ce nas biti dosta odavde (iz RH i ostalih ex.yu zemalja), za bazu igraca se ne brinite, u 48 sati je bilo preko milion prijava samo za betu, preodred ide JAKO dobro koliko citam vani po forumima na sve strane ljudi rezerviraju gdjegod i kako god mogu.

St se mene tice, ko sad preordera 20.04. moze sudjelovat u beta vikendu i vidimo se u Tyriji, ako ne tada, onda kad god da bude release!

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 17:42 (Rhodin).
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Dal se zna koji će sve biti svjetovi pa da budemo svi u jednom ap možemo preko skpea-teamspeka prićat i dogovarat se ok pvp-a i raidanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bornasepic kaže...

Dal se zna koji će sve biti svjetovi pa da budemo svi u jednom ap možemo preko skpea-teamspeka prićat i dogovarat se ok pvp-a i raidanja

Je, a kak bi se to znalo, gdje je igra jos od izlaska...

Polako, lako se mi dogovorimo, to je najmanji problem.

13 godina
Guild Wars 2!

Jel zna ko, jesu li ovi u algoritmu narucili sam onoliko kolko je rezervirano ili su ih uzeli jos sa strane ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Evo jedno pitanje da li se isplati uzeti digital deluxe umjesto digital edition (razlika je 100 kn) ? Dobiju se neki dodaci da li ce oni nesto pomoci ili sta vec ? novi sam u gw  pa me zanima :D

https://buy.guildwars2.com/

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 20:27 (Iron13).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2!

Evo neki kvizovi pomoću kojih možete odredit koja je profesija za vas. Vrlo zanimljivo {#}

Kviz 1

Kviz 2

Kviz 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pri tome je prvi blesav do bola, al su ostala dva dobra..

13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Bio je negdje prije u temi link za stranicu na kojoj možete napraviti svoga lika, izbor klase, rase,skillova itd.

Pa ako netko ima molio bih da posta ovdje negdje ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bornasepic kaže...

Bio je negdje prije u temi link za stranicu na kojoj možete napraviti svoga lika, izbor klase, rase,skillova itd.

Izvoli

Skill & Traits

@NightShadow

Za mene je obrnuto {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 19:31 (AmonZero).
16 godina
neaktivan
bornasepic kaže...

Ima i ova, mislim d aima nešto detaljnije podatke..

http://www.gw2tools.com/skills

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice