Farming Simulator 25

poruka: 14
|
čitano: 2.405
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 25

Najavljen je novi Farming Simulator 25, izlazi 12.11.2024 godine.

Moj PC  
3 0 hvala 3
12 godina
Farming Simulator 25

Jel preveden na neki od balkanskih jezika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Farming Simulator 25

Jučer sam tražio za kolegu i nisam našao ni jedan od balkanskih jezika za sada. 

13 godina

Jel tko igra inače FM25, kakvi su vam dojmovi? Ja sam natukao već sigurno oko 70 - 80 sati u igri . Najveća i glavna zamjerka mi je tehnička izveda, ili ti ga danas standardno poteškoće u najnovijim igrama po izlasku. Mada, dosta se popravilo po patchu 1.3, ali i dalje ima loših stvari koje se ne bi trebale dešavati u novim i modernim igrama. 

12 godina
Farming Simulator 25

Jel ima puno teksta na engleskom pogotovo stručnog tako da je teško razumijeti poantu igre?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa nema, sad ne znam u kojoj mjeri je engleski problem jer sam baš htio reći da na Youtube ima masa clipova oko FM25 i za sve poslove, opremu i tako dalje, ali je naravno to sve manje više na eng. E sad, taman ako i ne znaš baš nešto eng, možeš po tim clipovima, kako gledaš, skontat masu toga . S druge strane, ako si igrao FM neki prije, sve će ti brzo sjesti. A ako nisi, onda baš i neće 

Tako da u biti texta nemaš, osim ako ideš na opise, jel i to, ali nema puno texta. I te opise sve, odnosno tutorial imaš na netu za skinuti pa onda možeš i u translate da si pomogneš. 

15 godina

Igra se, ali ne recimo kao Fs22 na samom izlasku. Imam preko 100 sati igre za sada.

Patch 1.3 je popravio visualne glitcheve koji su mi živce popili i dosta sitnica, ali opet su recimo shebali šumarsvo među ostalim. Prije patcha sam normalno utovarao drva, a nakon 1.3 patcha mi se drva lijepe svugdje i na to se puno yutubera žale. Ne razumijem zašto ideš dirati nešto što radi.........

Ali vjerujem da će se to sve popeglati kroz patcheve kao i uvijek.

12 godina
itomic009 kaže...

Pa nema, sad ne znam u kojoj mjeri je engleski problem jer sam baš htio reći da na Youtube ima masa clipova oko FM25 i za sve poslove, opremu i tako dalje, ali je naravno to sve manje više na eng. E sad, taman ako i ne znaš baš nešto eng, možeš po tim clipovima, kako gledaš, skontat masu toga . S druge strane, ako si igrao FM neki prije, sve će ti brzo sjesti. A ako nisi, onda baš i neće 

Tako da u biti texta nemaš, osim ako ideš na opise, jel i to, ali nema puno texta. I te opise sve, odnosno tutorial imaš na netu za skinuti pa onda možeš i u translate da si pomogneš. 

Ne pričam engleski ali ga dobro čitam recimo za slolidnu 4 (četvorku), ako ima dijaloga na engleskom onda definitivno ne kupujem igru... Ima li dijaloga na engleskom ili je kao euro truck simulator plug and play što bi se reklo... :)

13 godina

Ma dijalogakao takvih nema praktički uopće. Imaš samo malo na startu što je dio tutoriala, ali to nit moraš proći a imaš i subtitle. Inače igra osim toga nema dijaloga. U tome smislu je više kao što kažeš Euro Truck, farma i rokaj. 

13 godina
benji kaže...

Igra se, ali ne recimo kao Fs22 na samom izlasku. Imam preko 100 sati igre za sada.

Patch 1.3 je popravio visualne glitcheve koji su mi živce popili i dosta sitnica, ali opet su recimo shebali šumarsvo među ostalim. Prije patcha sam normalno utovarao drva, a nakon 1.3 patcha mi se drva lijepe svugdje i na to se puno yutubera žale. Ne razumijem zašto ideš dirati nešto što radi.........

E ti si onda idealan sugovornik jer mene recimo baš užasno pati loš GPU usage, ali to je primarno radi igre a ne radi toga da je R5 5600 loš za igranje. Tipa, vidim da je ionako CPU usage oko 20%, kako kada i da koristi jednu jezgru. S druge strane, često mi je onda GPU neiskorišten i imam dosta padova GPU usage i na 50-60%, što inače nemam niti na jednoj igri, ni blizu. Dakle, igram na 1440p Ultra i kad je usage dobar, imam i po 90 - 100fps i super, ali imam padova na 60 - 70fps i GPU usage bude tako 50-60-70%. I to se popravilo s 1.3, ali ne ni blizu da je ok. 

E sad, idealno mi ti dođeš, iako imaš drugu grafu da mi kažeš kako je kod tebe jer mi je na pameti možda upgrade na R7 5700X3d. Očekujem da je kod tebe možda bitno bolje stanje?

15 godina
itomic009 kaže...
benji kaže...

E ti si onda idealan sugovornik jer mene recimo baš užasno pati loš GPU usage, ali to je primarno radi igre a ne radi toga da je R5 5600 loš za igranje. Tipa, vidim da je ionako CPU usage oko 20%, kako kada i da koristi jednu jezgru. S druge strane, često mi je onda GPU neiskorišten i imam dosta padova GPU usage i na 50-60%, što inače nemam niti na jednoj igri, ni blizu. Dakle, igram na 1440p Ultra i kad je usage dobar, imam i po 90 - 100fps i super, ali imam padova na 60 - 70fps i GPU usage bude tako 50-60-70%. I to se popravilo s 1.3, ali ne ni blizu da je ok. 

E sad, idealno mi ti dođeš, iako imaš drugu grafu da mi kažeš kako je kod tebe jer mi je na pameti možda upgrade na R7 5700X3d. Očekujem da je kod tebe možda bitno bolje stanje?

Meni je GPU usage 90-100% od kada sam zamijenio proc sa R7 3800X na 5800X3D (prije toga sam imao jako loš GPU usage), ostale komponente su ostale iste, osim što sam dodao jo 16Gb rama, tako da sada imam 32Gb.

Grafika je na very high, igram na 1440p, ultrawide 34 inča. 

U FS 25 mi GPU usage rijetko padne ispod 100, ali to su mape iz igre, nisu modovi i FPS mi je limitiran na 60 zbog monitora (mana mog modela Xaomi ultra wide monitora).

Vidjeti ćemo kada izađu kvalitetne modirane mape.

Meni se definivno isplatio upgrade, a sad dali ćeš ti osjetiti tako veliku razliku zamjenom 5600 na 5700 x3d, to ne znam.

13 godina

Hvala ti informacijama svakako. Jedino sad gledam u biti ako je tebi lock na 60fps, onda ne vidimo prednost novog procesora jer bi možda i sa starim bio na 60fps. S druge strane, to je tu negdje možda taman i plafon za tu grafu i te postavke, pa je onda i očekivano da je GPU usage full iako je na 60fps. Pitanje, jesi CPU zamijneio sad u zadnjih mjesec dana dok si igrao već FS 25 ili prije toga?

I još jedno pitanje, ako bi bio voljan malo testirati 10 - 15 minuta kad se budeš igrao samo da makneš lock fps na 60fps, da pustiš grafu da ide dokle može i da onda samo popratiš kako ide fps i još bitnije, jel grafa stalno full iskorištena ili pada GPU usage? To bi mi onda odgovorilo sve .

15 godina

Lock na 60 fps mi je samo u Fs-u, dali fs22 ili fs25 svejedno je, u drugim igrama ga ne koristim.

Sada sam testirao kako si tražio GPU na par minuta i ako ga otključam u igri, fps se podigne na nekih 70-75-80 i to je plafon za grafu na tim postavkama, sve ovisi na kojem dijelu mape sam i koliko ima strojeva i priključaka, ali mi se onda pojavljuje famozni flickering i to se događa samo u farmingu.

GPU usage bude gotovo stalno 100 posto, najniže što sam vidio je bilo 87 posto na sekundu ili dvije.

Kada sam imao 3800x onda je fps i gpu usage bio kao i kod tebe, nikad stabilan u fs22.

Proc sam zamijenio u 6 mjesecu 2023 ako se dobro sjećam.

CPU i GPU su undervoltani i za sada radi sve stabilno bez crasheva.

Probaj malo pogledati na Redditu dali ti se isplati ili ne.

13 godina

Hvala ti na info, definitivno imam šta si za razmisliti . Siguran sam da bi mi X3D chip pomogao, sad je samo pitanje koliko.  Pričekati ću onda vjerojatno da mi se Windows ažurira na 24H2 što bi generalno trebalo donesti neki pomak po pitanju performansi a i možda još neki pacth za ogru pa da vidimo. Ako ne bude bolje, onda pada X3D i dobro .

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice