Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.009.177
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
BULIGO kaže...
macgyver 53 kaže...

Zašto nemogu sijati kukuruz? Ili ga mogu sijati tek kada kupim berač za kukuruz.

Kukuruz je MAIZE ( U Americi je CORN).

pa da... a kod nas je kukuruz :D haha salim se ;) nego vjerojatno ne moze zato jer mu za kukuruz treba druga sijaca :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
12 godina
neaktivan
karlo666 kaže...
BULIGO kaže...
macgyver 53 kaže...

Zašto nemogu sijati kukuruz? Ili ga mogu sijati tek kada kupim berač za kukuruz.

Kukuruz je MAIZE ( U Americi je CORN).

pa da... a kod nas je kukuruz :D haha salim se ;) nego vjerojatno ne moze zato jer mu za kukuruz treba druga sijaca :)

Spomenuo sam to MAIZE=CORN jer sam vidio puno gnjevnih postova igraca iz Amerike da je igra shyte jer ne podrzava sijanje/berbu kukuruza. Nije im pisalo Corn haha.

15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

a msm gadno je to, bolest ne bira... ja ne volim sudit o igri koju ni ne probam ili ne pogledam na youtubu neki gameplay il nesto :) tako i oni, da su i malo pametni otisli bi na YT i pogledali neki video, a hvala bogu skoro u svakom ima nesto o siliranju kuruze, tak da sam siguran da bi skontali da kuruze postoje, pa taman i pod drugim imenom :D

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
Predator003 kaže...

koliko otprilike ima misija sa prijevozom od a do b i kako da ih zavrđim na vrijeme, onaj crveni je jako spor i teško je uzeti paletu jer se pola njega okređe a ne samo točkovi?

S njim je jako tesko jer je - spor! Uzmi srednjeg, onog teleskopskog, s njim je puno brze i stignes SKORO uvijek na vrijeme (mene zezne relacija  Grad-Kolodvor :( ).

A bit ce da ih ima desetak, nije vazno, random se stvaraju. Ja sam u pocetku prodao sve sto mi nije bilo neophodno, digo krtedit do max i kupio onaj najjaci zeleni viljuskar.

98 sati igranja kasnije, jos ga koristim! Bit ce tu valjda do kraja igre samnom. Neces pogrijesiti, s njim 100% obavis sve misije prijevoza s VELIKIM bonusom!! isplati se vec nakon 15-20 misija!!

eh treba do njega doć ja sam praktički tek kreno

12 godina
neaktivan

Ma, kazem ti, uzmes ga odmah prvog dana! Prodaj sve iz silosa, uzmi jos 100000 kredita, prodaj 2 Kramera, viljuskar kosta nekih 130000, vec imas u kasi nekih 6000, mozes to. Onda samo radis misije s paletama, kad skupis malo, kupi 2 one najjeftinije kosilice za traktor, nakelji jednu na svaki od 2 preostala Kramera, jedan postavi u kamp drugi na golf teren, i sad mozes radit SVE misije. Usput, koliko stignes, farmaj. Neces stic puno farmati jer vrijeme stavis na najsporije, a misije svake 2 minute tako da si non-stop na misijama. Vidjet ces kako ce se pocet novci polako gomilati!! :)

12 godina
neaktivan
karlo666 kaže...

a msm gadno je to, bolest ne bira... ja ne volim sudit o igri koju ni ne probam ili ne pogledam na youtubu neki gameplay il nesto :) tako i oni, da su i malo pametni otisli bi na YT i pogledali neki video, a hvala bogu skoro u svakom ima nesto o siliranju kuruze, tak da sam siguran da bi skontali da kuruze postoje, pa taman i pod drugim imenom :D

Pa da! A i , mislim, vide da mogu BRAT i silirat kuruzu, a ne vide da je mogu i sijat. A sto misle, otkud kuruza na njivi? Sadila baba s kolacima? A, ima mnogo klinaca koji igraju ovo jer je ne-nasilno i mogu se vozit kamioni i traktori itd, pa mame i tate ne brane. A vecina 10-godisnjaka koje znam, malo su tanki na strpljenju, pa odma TRAS! na forum!! :)

15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ustvari kuruz se ne moze brat! ovdje se ustvari kombajnira! pogledaj na YT sto je ustvari berba, ako nisi sa sela! al u svakom slucaju kuruza je u igri, pa makar za silazu i kombajniranje ;)

evo tu se vidi, berba je kad kuruze ispadaju u klipovima, a kombajniranje je u zrno :) naravno postojao je mod i za berbu u FS11, mozda vec ima i za 13... samo se ubace nove texture da u prikolici vidis ustvari klip a ne zrno :)

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
karlo666 kaže...

ustvari kuruz se ne moze brat! ovdje se ustvari kombajnira! pogledaj na YT sto je ustvari berba, ako nisi sa sela! al u svakom slucaju kuruza je u igri, pa makar za silazu i kombajniranje ;)

evo tu se vidi, berba je kad kuruze ispadaju u klipovima, a kombajniranje je u zrno :) naravno postojao je mod i za berbu u FS11, mozda vec ima i za 13... samo se ubace nove texture da u prikolici vidis ustvari klip a ne zrno :)

Rajka i Zmaj {#} hehe

Sve je moguće...
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

A moze i ovako kao sto mi radimo u igri: kombajniramo i sve meljemo u kasu za silazu, i stabiljku, i klip, i zrna :)

Zbilja mi dopilile sve te manjkavosti u igri, pa sam si neke stvari 'nastelao' po svom ukusu, bez da previse narusim ravnotezu igre. KONACNO sam si priustio Krone Big-X! No, on nema 'kuglu' pa ne moze vuc neke prikolice koje su meni zanimljive. Nasao mali mod 'KugelKupplung' koji to rjesava: dobije se kuka koja se 'zavari' na rep Big-X-a. Nije puno pomoglo jer je okretan ko kit u kadi, a jos s prikolicom... BRRR! Ajmo mi zaposlit nekog Muju da ga vozi, a mi cemo laganini uz njega skupljat chaff kao sto je predvidjeno.

Dalje, trebam moci praviti chaff od zita i razi. Ima on nastavak za to ali je zalosno pre-pre-preuzak!! Dobijem mlade  dok pokosim iole vece polje. Nasao mod, dklopivu (fino animiranu) glavu za rezanje, zutu, of John Deer nekog moda. Super izgleda i ima nekih 9 metara sirine, to je ok. Ali, reze samo kuruzu! :(  Morao sam se poigrati sa .xml pa sad reze kuruzu+zito+raz. Canolu krumpir i repu nisam dodao, to mi glupo: kombajn koji pravi chaff od krumpira?!?!

Evo isprobao sve skupa s mojom omiljenom prikolicom za chaff (mod sa 3 prikloce, mala, srednja, velika. kapacitet najvece je 30000, nista svemirsko). Kad se napuni, odvezem se to onog konveyora i prebacim u veliku kemper BB-XL 80000-litarsku prikolicu.

Za sada sam vrlo zadovoljan. Po prvi puta cu sijati kukuruz i mljeti ga u chaff. Ne mislim da varam sam sebe, jer s ovim rezacem dobijam SAMO chaff, nista plod, nista slama za bale, samo sjecka,.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 21:46 (BULIGO).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

A moze i ovako kao sto mi radimo u igri: kombajniramo i sve meljemo u kasu za silazu, i stabiljku, i klip, i zrna :)

Zbilja mi dopilile sve te manjkavosti u igri, pa sam si neke stvari 'nastelao' po svom ukusu, bez da previse narusim ravnotezu igre. KONACNO sam si priustio Krone Big-X! No, on nema 'kuglu' pa ne moze vuc neke prikolice koje su meni zanimljive. Nasao mali mod 'KugelKupplung' koji to rjesava: dobije se kuka koja se 'zavari' na rep Big-X-a. Nije puno pomoglo jer je okretan ko kit u kadi, a jos s prikolicom... BRRR! Ajmo mi zaposlit nekog Muju da ga vozi, a mi cemo laganini uz njega skupljat chaff kao sto je predvidjeno.

Dalje, trebam moci praviti chaff od zita i razi. Ima on nastavak za to ali je zalosno pre-pre-preuzak!! Dobijem mlade  dok pokosim iole vece polje. Nasao mod, dklopivu (fino animiranu) glavu za rezanje, zutu, of John Deer nekog moda. Super izgleda i ima nekih 9 metara sirine, to je ok. Ali, reze samo kuruzu! :(  Morao sam se poigrati sa .xml pa sad reze kuruzu+zito+raz. Canolu krumpir i repu nisam dodao, to mi glupo: kombajn koji pravi chaff od krumpira?!?!

Evo isprobao sve skupa s mojom omiljenom prikolicom za chaff (mod sa 3 prikloce, mala, srednja, velika. kapacitet najvece je 30000, nista svemirsko). Kad se napuni, odvezem se to onog konveyora i prebacim u veliku kemper BB-XL 80000-litarsku prikolicu.

Za sada sam vrlo zadovoljan. Po prvi puta cu sijati kukuruz i mljeti ga u chaff. Ne mislim da varam sam sebe, jer s ovim rezacem dobijam SAMO chaff, nista plod, nista slama za bale, samo sjecka,.

naravno, samo za siliranje zita i jecma ide drugaciji heder, a ne ovaj isti kao i za kuruze ;) ustvari silaza se najcesce radi od kuruza i trave, a ne zita i jecma al ok :) i postoji jos jedan heder za travu, kojeg iz nekog razloga nema u igri, a to sve ovako izgleda :)

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Upravo poceo sijati kukuruz, po prvi puta. I otkrio da ne moze sijanje bez tanjuranja!!

Ae, sad me malo manje pece savjest.{#}

Problem je s Mujom: s nekim tanjuracama nece u rikverc pa se okrenut na kraju reda, vec samo smota volan do kraja pa sto bude-bude, i ostavi 'trokute' nekultivirane, neotesanac! A s nekim drugim kultivatorima, iste sirine, hoce lijepo stat, digne ga, malo skrene, pa malo u rikverc da se poravna i onda dalje. Sve ko puska!! Ne kuzim to.

Isto ovo sijanje: isti traktor sije 6m siroko kuruzu, bez greske, a kad sije zito, raz, kanolu, nece papak u rikverc i gotovo!!.

Ma sto je ovo, ima samo 6-7 metarskih sijacica/tanjuraca u igri!??! Idem vidjet za neki dobar mod, vidio sam negdje 20-metarsku drljacu {#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ja vidio neku tanjuracu gregoire besson xxl... brijem da je moras vuc sa big budom kolko je velika... polje 14 u default mapi pređes 2 puta i gotovo :D mada ne volim takve modove :) preveliko mi to :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 13:37 (karlo666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

znači ovako ide kod krava ako sam dobro skužio:1. način pokosim travu i pokupim sa prikolicom i onda iskipam to u onaj kanal, je li bitno koji pošto ih ima više? 2. sa krone big x radim kukuruz i ono šta bude u prikolici prospem u onaj blok i pokrijem da fermentira i tako dobijem silažu, po želji je stavljam u kanal? 3. način stavim silaže i bala od trave i slame u onaj mixer i to isto stavim u kanal? jesu li to svi načini hranjenja i je li tako ide? i u koji se kanal šta prosipa jer ima ih 4? onda ona najslabija prikolica je da ubacim u nju bale pa ih ona isjecka unutra da se dobije manure i liquid manure? ako iko zna može li mi odgovoriti na sve i btw može li se samo sjeno usut u jedan od kanala msm da pokupim s onom prikolicom koja kupi (mada to ne bi radio ako imam balaricu)

nadam se da nisam dosadan ali još nisam došao do toga pa hoću da mi je sve posloženo u glavi da ne bi nešto krivo radio btw imam 12 sati samo

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 14:11 (Predator003).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

znači ovako ide kod krava ako sam dobro skužio:1. način pokosim travu i pokupim sa prikolicom i onda iskipam to u onaj kanal, je li bitno koji pošto ih ima više? 2. sa krone big x radim kukuruz i ono šta bude u prikolici prospem u onaj blok i pokrijem da fermentira i tako dobijem silažu, po želji je stavljam u kanal? 3. način stavim silaže i bala od trave i slame u onaj mixer i to isto stavim u kanal? jesu li to svi načini hranjenja i je li tako ide? i u koji se kanal šta prosipa jer ima ih 4? onda ona najslabija prikolica je da ubacim u nju bale pa ih ona isjecka unutra da se dobije manure i liquid manure? ako iko zna može li mi odgovoriti na sve i btw može li se samo sjeno usut u jedan od kanala msm da pokupim s onom prikolicom koja kupi (mada to ne bi radio ako imam balaricu)

nadam se da nisam dosadan ali još nisam došao do toga pa hoću da mi je sve posloženo u glavi da ne bi nešto krivo radio btw imam 12 sati samo

sve si tocno rekao... a svaka ona hranilica ima svoje... ne mozes ti npr travu nasuti u krivu tu posudu... znaci samo nateras prikolicu do te posude za hranu i ako mozes istrest ok, ako nemozes pise ti ono not accepted here... i samo trazi gdje mozes iskipat... slamu ne mozes sipat u te posude koliko znam, a u stvari neznam jer nisam probao :D... slamu (bale) meces u onu prikolicu za sjeckanje bala (ona najmanja sto si spomenuo) i istresas ih na zemlju u onu stalu kod krava, ne proizvodi ona manure ni nista ;)

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

@Predator:

Eto, kad si vec spomenuo sve sto je potrebno od materijala, malo pojasnjenje.

Da bi krave davale 100% mlijeka, potrebne su samo DVIJE stvari: mix-hrana (90%) i slama na podu(10%). Ostalo je korisno samo ako ne mozes osigurati mix.

Za mix trebaju samo DVIJE stvari: sijeno (hay) i silaza (fermentirani chaff). Moze se u mix staviti i slama ali maximalno do 40% ukupne kolicine smjese koja je u mijesalici.

-Hay (sijeno) dobijes tako da kosis, prevrces pa skupljas i baliras travu. Ili koristis balere koji mogu direktno od svjeze pokosene trave pravit bale. Tada umjesto bale zelene trave dobijes potrebnu balu sijena (Hay).

-Silazu: dobijes tako da u betonski bunker iskipas 'chaff' ili sjecku, koju dobijes od sjeckane zelene trave, od sjeckanog kukuruza ili od strojeva koji to mogu raditi i od zita i razi/canole, jednostavno citavu stabiljku s plodom sasjeckaju u 'chaff'. Kad iskipas u bunker najmanje 10% max kolicine bunkera (30000 kod krava ili 60000 kod Bio-Gas postrojenja), pojavi se opcija 'B to blanket silo", pa mozes ceradom pokriti tu sjecku. Ona tada fermentira ('kuha') nekoliko sati. Kad je gotovo, to postane 'silage'. To mozes ili prodati Bio-gas tvornici ili dati kravama. Nakon patcha 1.4 to mozes viljuskarem sa zlicom za silazu direktno bacati u korito (bzvz) ili praviti mix-hranu (bolje).

Mix hranu pravis tako da u crvenu mijesalicu ubacis bale sijena (hay) i popunis sa silazom, pazeci na postotke sastojaka. Za korisniju smjesu, moze se ubaciti i bala slame (koje ima u izobilju jer ostaje nakon kombajnirana zita i barleya). Opet, valja paziti na postotke smjese. Tada sjednes za neki traktor (moze i njjeftiniji) koji mora bit prikljucen na mijesalicu, i sa Q iskipas smjesu u kravlju posudu za hranjenje.

-Slamu na pod stale bacas tako da ubacis balu slame u crvenu sjeckalicu i ona otpuse sjeckanu slamu u stalu. Ili ubacis balu slame u mijesalicu i 'unload' ispraznis u hranilicu. Bezveze, jer ne zavrsi u hranilici nego na podu gdje i treba, i nema cool animacije otpuhivanja slame u stalu. Jedini plus je da ustedis novce od sjeckalice i gnjavazu prikljucivanja/iskljucivanja traktora izmedju sjeckalice i mijesalice. Plus je sto je puno lakse ubacivati bale u mijesalicu nego u sjeckalicu, jer mijesalica ima po citavom gornjem rubu iskljucen 'clipping' tj. 'sudaranje' tako da mozes balom kroz stijenku mijesalise i cim je bala na triggeru, PUF nestane u sekundi. Mozes npr. sa specijalnim nastavkom za telehandler zahvatiti 8 bala slame i sve odjednom ubaciti u mijesalicu. Meh.

Znaci, za 100% trebas minimalno sijeno, silazu i slamu (na podu). Ako bacas pokosenu travu kravama, bacas dobar materijal uzalud jer s time krave nikad nece proizvoditi 100%. Jedina korisna stvar od trave je da ju MORAS baciti kozama, one jedu samo travu i ne treba im mix niti bilo sto, samo trava.

P.S. :Pokosena trava (grass) i sjeckana trava (chaff) NISU ista stvar, program ih razlikuje. Isto sa slamama (wheat_Windrow te barley_windrow). Ima strojeva koji sve njih mogu pretvoriti u  potrebni 'chaff', ali to je druga stvar, ti strojevi imaju usvom .xml fajlu naredbe poput

<convertedFruit input="maize" output="chaff"/> koja ima 'ulaz' predmet kukuruz, izlaz predmet chaff)sjecka) i to (za svaki usjev posebno) itd itd.

Mozda ovo malo pomogne:

http://fs-uk.com/forum/index.php?action=articles;sa=view;article=2

<EDIT>

Evo nasao na netu malu 'tablicu' koja ti mozda bude od pomoci da vidis kako to sve skupa funkcionira sto se tice hranjenja krava:

nothing - 5% - nista, ne dajes uopce hranu
only straw - 10% - samo slama na podu ili iskipana u posudu za hranjenje? Moglo se samo tako da se ubaci u mijesalicu pa iskipa.
only silage or grass - 35% - samo silaza ili samo trava
straw + either grass or silage - 44% - slama+ili trava ili silaza
straw+grass+silage - 80% -slama+trava+silaza (bez mijesalice)
mixed feed alone - 90% - samo mix-hrana
mixed feed + straw - 100% -mix-hrana + slama (na podu).
Ocito je da je zadnje najbolje i najucinkovitije.
Ja koristim samo to, nema smisla maltretirati se s necim sto ne daje na kraju 100%

P.S. Umjesto da su igracima objasnili kako kipati u mijesalicu a da se nista ne prospe/izgubi, devsi su jednostavno maknuli 'clipping' i sad moze svatko ubaciti bilo sto bez po muke:

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 16:41 (BULIGO).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013
-Hay (sijeno) dobijes tako da kosis, prevrces pa skupljas i baliras travu. Ili koristis balere koji mogu direktno od svjeze pokosene trave pravit bale. Tada umjesto bale zelene trave dobijes potrebnu balu sijena (Hay).
je li potreban mod ili to mogu i one koje su došle u igri? (npr da uzmem krone kosilicu i izaberem da trag ostaje samo između točkova i iza zakačim balaricu koja je u igri dobio bi zelene bale koje su ustvari nepotrebne? imaš li mod za balaricu koja iz zelene trave daje bale sijena?)
ono teeders su šta okreću travu da se suši?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...
je li potreban mod ili to mogu i one koje su došle u igri? (npr da uzmem krone kosilicu i izaberem da trag ostaje samo između točkova i iza zakačim balaricu koja je u igri dobio bi zelene bale koje su ustvari nepotrebne? imaš li mod za balaricu koja iz zelene trave daje bale sijena?)

Nema nepotrebnih zelenih bala, cim su bale, to je to. Ubaci je u mijesalicu i provjeri je li registriralo kao 'hay' ili ne. Ja za bale koristim 2 moda, jedan za okrugle, drugi za kockaste. Ne zbog sminke, nego nisam htio prckati po originalnim fajlovima, nego po fajlovima od moda. Nije mi odgovarala kolicina (capacity). ZA kockaste mi treba 4500 ( a ne 4200 kao sto je u igri) a za okrugle mi treba 7000 (a ne 6000 kao sto je u igri).

Da, tedders okrecu travu. No, krave ce jest travuiz bala. nema veze jel suha ili mokra. Zato tedders ponekad koristim reda radi :)

Prije sam uvijek koristio tedders, onda jednom zaboravio, i svejedno isao balirati, i gle - moze i bez teddersa. Meh.

Ne znam mogu li svi baleri bez teddersa, trebalo bi isprobati. Snimis igru, kupi-probas ako radi -  ok, ako ne -- reload. Tako ja radim, reloadam 50 puta na dan kad isprobavam modove :)

Radi se.....ima se....{#}

Koga zanima mali baler za okrugle bale, iz propalog DDR-a (kapacitet 7000 litara, i smanjio sam iritantni zvuk alarma kod popunjenosti 89%) moze ga nac na mom  cloudu:

https://www.box.com/s/eanqefbvizssmntcdupz

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 0:43 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ma nemam pojma.....{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
Predator003 kaže...

Nema nepotrebnih zelenih bala, cim su bale, to je to. Ubaci je u mijesalicu i provjeri je li registriralo kao 'hay' ili ne. Ja za bale koristim 2 moda, jedan za okrugle, drugi za kockaste. Ne zbog sminke, nego nisam htio prckati po originalnim fajlovima, nego po fajlovima od moda. Nije mi odgovarala kolicina (capacity). ZA kockaste mi treba 4500 ( a ne 4200 kao sto je u igri) a za okrugle mi treba 7000 (a ne 6000 kao sto je u igri).

Da, tedders okrecu travu. No, krave ce jest travuiz bala. nema veze jel suha ili mokra. Zato tedders ponekad koristim reda radi :)

Prije sam uvijek koristio tedders, onda jednom zaboravio, i svejedno isao balirati, i gle - moze i bez teddersa. Meh.

Ne znam mogu li svi baleri bez teddersa, trebalo bi isprobati. Snimis igru, kupi-probas ako radi -  ok, ako ne -- reload. Tako ja radim, reloadam 50 puta na dan kad isprobavam modove :)

Radi se.....ima se....{#}

Koga zanima mali baler za okrugle bale, iz propalog DDR-a (kapacitet 7000 litara, i smanjio sam iritantni zvuk alarma kod popunjenosti 89%) moze ga nac na mom  cloudu:

https://www.box.com/s/eanqefbvizssmntcdupz

samo mi reci da bi napravio mix trebam silage (ok sve je jasno) i hay, straw je po izboru, straw su bale koje se dobiju od kultura msm onog šta ispada iz kombajna (sve ok) a HAY dobijam tako da pokosim travu preokrenem da osušim i onda izbalam ili mogu preskočiti sušenje? msm ako preskočim teders hoće li zelenu balu priznati kao hay samo me to zanima

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Hoce, mislim,ja sam uvijek preokretao travu prije baliranja. Dok jednom nisam zaboravio, presao balerom preko zelene pokosene trave, i - izasle su bale. Nisam probao sa 'standardnim' balerom iz igre, ali vjerujem da bi svejedno radilo. Ako dobijes zelenu balu - to je to. Pise negdje da krave jedu travu bilo ona zelena ili suha. Po meni, kad ne bi valjala, ne bi ni bilo bale 'zelene' trave. Nikakav proizvod koji dobijes nije 'beskoristan'. Evo, nema tome puno kako sam pilio da uopce ne treba kultivirati..dok nisam prekjucer poceo sijati kukuruz. NE MOZE bez kultiviranja. Nije problem, ali mi sad treba 1 pomocnk vise..  Zato sam im dao vece/sire strojeve {#} Sve radis OK, koliko ja znam.

P.S.

800 krava pojede oko 6000 litara mix-hrane svakih 21 minutu (vrijeme u igri) {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Hoce, mislim,ja sam uvijek preokretao travu prije baliranja. Dok jednom nisam zaboravio, presao balerom preko zelene pokosene trave, i - izasle su bale. Nisam probao sa 'standardnim' balerom iz igre, ali vjerujem da bi svejedno radilo. Ako dobijes zelenu balu - to je to. Pise negdje da krave jedu travu bilo ona zelena ili suha. Po meni, kad ne bi valjala, ne bi ni bilo bale 'zelene' trave. Nikakav proizvod koji dobijes nije 'beskoristan'. Evo, nema tome puno kako sam pilio da uopce ne treba kultivirati..dok nisam prekjucer poceo sijati kukuruz. NE MOZE bez kultiviranja. Nije problem, ali mi sad treba 1 pomocnk vise..  Zato sam im dao vece/sire strojeve {#} Sve radis OK, koliko ja znam.

P.S.

800 krava pojede oko 6000 litara mix-hrane svakih 21 minutu (vrijeme u igri) {#}

koliko ih ti imaš i koliko profitiraš kad dođe mlijekar ako uopće profitiraš? (ja igram realtime osim ako nemam šta radit pa ubrzam)

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Zdravo imam veliki problem:

Skinuo sam igru sa neta i radila mi je ok ali sada izbacuje neko ipozorenje i nece da udje u igru:

Naziv prozora: Farming simulator 2013Game.exe

FarmingSimulator2013Game.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for thr incovenience.

If you were in the middle of something,the informating you werw working on might be lost.

For more informating abought this error, click here.

To je upozorenje koje mi izbaci ako je neko imao isto ili slihno ili ako neko zna sta je problem i kako treba da se resi naka mi kaze...Pozdrav..,

Dragon
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Probaj posve isprazniti folder 'mods' i vidi radi li??

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...
BULIGO kaže...

P.S.

koliko ih ti imaš i koliko profitiraš kad dođe mlijekar ako uopće profitiraš? (ja igram realtime osim ako nemam šta radit pa ubrzam)

Trenutno imam 800+ krava i dnevno kasiram od mlijeka oko 520.000 EU. Inace, cini mi se da svaka krava daje dnevno mlijeka za oko 650 eura. Teoretski, isplate se za neka 3 dana, onda si na dobitku. Profit je tesko izracunati, jer treba od prodaje mlijeka odbiti vrijednost slame, trave i silaze. Silazu u BIO-GAS farmi placaju oko 1.2 po litri. Kad idem racunati, ispada da je profit od 800 krava svega oko 150000 na dan, ako i toliko. Mozda sam nesto previdio pa stanje nije tako lose.

EDIT: nisam uzeo u obzir sve faktore koji utjecu na proizvodnju mlijeka, pa moja racunica ne moze biti tocna. Javit cu kad tocno izracunam.

I ja igram real-time (ako nema za raditi nesto drugo), samo sto je moj problem bio opcija da usjevi rastu 'fast', jer, nakon sto sam dosao na 15-oranica, naprosto nisam uspijevao sve odraditi do slijedece berbe.Igram originalnu mapu, pa postoji opcija da mi uvenu usjevi. Od jucer imam postavljeno na 'normal' i razlika je velika. Manji pressing, veca uzivancija. Cak sam kupio Krone Big-X1000 i pola oranica zasadio kukuruzom i sad to SAM kombajniram/pravim chaff. Cak planiram se jos malo prosiriti na neka nova polja.

Najvece stvari koje debalansiraju igru po meni su:

1. Misije na pocetku igre, lako je doci do pocetne polu-kvalitetne opreme, bolje od one na startu.

2. BIO-GAS postrojenje. Zanimljiv feature, ali predobro placaju silazu do koje nije toliko tesko doci. Jednom kad se docepas Big-X-a ili kosilice BIG-500, novcani problemi polako nestaju.

Money cheat necu ni spominjati. Meni je gust zaraditi novac da bi kupio nesto sto planiram neko vrijeme. Imam save sa bezbroj novaca, probao staviti broj koji  ima 23 znamenke, i igra se nije bunila. Ne mogu zamisliti koliko je to eura haha. I sto onda? Nije mi bas neka zabava samo voziti ta cuda tehnike okolo, volim vidjeti da se stanje na racunu povecava itd, da postoji nekakva ekonomija koja ima smisla.

Nesto bih predlozio pocetnicima: nemojte prosirivati polja oranjem! Iako se to u pocetku cini dobrom idejom, kasnije, kad pocnete unajmljivati 'muje' da vam oru/drljaju/siju, imat cete velikih problema jer se naprosto vole zabijati u stabla, vrazji tree-huggeri :)Spajanje polja je OK ako u sredini nema stabala.

Ono malo extra uroda sto se dobije, nije vrijedno tuda i bijelih vlasi i povisenog krvnog tlaka. Ja sam morao sva 'stara' polja preurediti tako da sam u blizini stabala zasijao travu, i tako smanjio korisnu povrsinu. Sto su veci kombajni/sijacice/drljace koje oni koriste, tim moraju te prazne 'rupe' biti vece. Zato su u odlicnoj mapi 'Two rivers' sudari sa stablima ( i jos necim) iskljuceni, inace bi mapa bila neigriva..

<EDIT2>

Pratio sam koliko cega trose krave za svaki 'tick' od 21 minute u igri i na kraju racunanja ispada da svaka krava daje dnevno profit od 507,38 eura (racunao sam 1 litar mlijeka = 1 euro. Nije bas posve tocno, mislim da placaju malo vise od 1 euro, ali ne puno vise). Dakle, gogogogogooo krave!! :)

Cijenu silaze sam uzeo koliko BIOgas placa, tj. 1280 EU za 1000L silaze. Cijenu trave i slame sam dobio kad sam doma u stalici prodao po jednu balu od trave i slame, znam koliko litara sadrze, pa je to ok.

Silazu dobijam 'varajuci', tj koristim malu Kidd 380 kosilicu prikacenu za traktor koja sjecka slamu u chaff. Od jucer vise ne, prodao sjeckalicu i sav chaff dolazi sad ili od sjeckanja kuruze (umjesto da je prodam kad je velika potraznja, na primjer) ili od trave.

David i Golijat: {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 21:36 (BULIGO).
12 godina
neaktivan

Probao sam izbrisao sam i celu fasciklu farminga ali nista i dalje kada hocu da je ukljucim ono nece

Dragon
12 godina
neaktivan
Big Dragon. kaže...

Probao sam izbrisao sam i celu fasciklu farminga ali nista i dalje kada hocu da je ukljucim ono nece

Deinstalirao si i opet instalirao igru? I ne radi? A ranije je radila??!!

12 godina
neaktivan

Da deinstalirao sam i ponovo je instalirao nekoliko puta ali ona i dalje isto mi izbacuje.

U My Documents sam probao da izbrisem ono sto ste mi rekli ali opet nista pa sam izbrisao i celu fasciklu ali i dalje nista.

Dali imate da mi date link da slinem instalaciju igre.

Da ne zaboravim igra je pre radila sve normaino: obradjivao sam zemlju i bavio se stocarstvom ali sada vise nece.

Dali mozda znate gde na BUG Forumu ima gde se to bave greskama u igri , ja sam cuo da to mesto ima ali neznam gde da udjem pa ako znate dajte mi link ili mi obijasnite gde da udjem.. Pozz...

Dragon
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Nova kuruza, nova trava...igra pocinje liciti na nesto..{#}

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
A što ti izbacuje? Napiši error, ne SS.
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...
A što ti izbacuje? Napiši error, ne SS.

pa napiso je ak se ne varam... jednostavno ga izbaci iz igre i pise ti ono da windows pronađe rjesenje problema... ili ak imas xp izbaci ono send i dont send error windowsu... tak nest... davno je bilo kad sam imo xp :D

mada bi reinstalacija komplet igre trebala pomoc... treba probat obrisati bas sve, komplet iz registrija sve sto ima veze sa farming simulatorom :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice