F1 2011 (Codemasters)

poruka: 1.765
|
čitano: 307.692
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: F1 2011 (Codemasters)
pirat kaže...
crack kaže...
pa dugo sam vozio rfactor i mogu reci da je to kao usporedba nfs carbon i granturismo 5  znaci razlika je ogromna u samoj realnosti i puno je zanimljivije jer se sve zivo trosi kocnice motor gume,treba pazit kako se vozi. naravno igra se sve na OFF bez ikakvih pomoći. inače igrao sam 2010 sve na OFF i ja sam se mucio da dobijem neki oversteer u zavojima negdje jednostavno nezeli,podesavanje bolida je nikakvo za razliku od rfactora gdje se moze podesit do najsitnijih detalja.jedino mi se svidja grafika kisa i to ali sama igrivos je u razini need for speeda. zanima me bas taj f1 2011 al ne ocekujem previse od njega u pogledu igrivosti mogli bi malo poboljsat AI jer su ga stvarno napravili za babe, prestizes na najjace bez problema. ja jedva cekam rfactor2 :)

Slažem se da se može puno toga podešavat,al možeš i puno toga u F1 2010 podešavat ako ideš malo dublje u postavke.

I ako je teži rFactor ne znači da je realniji.Osim ako nisi vozio pravi bolid F1 pa znaš kako bi se trebao ponašat auto.

dobro nekuzite uoce o cem pricam,jesi ti ikad trco po gradu sa ak 47 ? isto to mozes rec kad bi usporedjivali mw3 i battlefield 3 , vjeruj mi nemozes podesavat ni 20 % koliko mozes u rfactor, nekazem da je f1 2010 ili 2011 je losa igra samo ako vec rade takvu igru mogli bi malo poboljsat samu voznju a ne da ju dotjeravaju samo vizualno.....probajte igrat pa cete vidit o cem pricam prvih 10-15 krugova nece proc zavoj da ne zavrsite u pjesku ili da vam se ugasi bolid ili da bude previse oversteera i da se nadjete u ogradi...koliko sam ja igrao f1 2010 to je skoro pa nemoguce. :)  

16 godina
moderator
crack kaže...
dobro nekuzite uoce o cem pricam,jesi ti ikad trco po gradu sa ak 47 ? isto to mozes rec kad bi usporedjivali mw3 i battlefield 3 , vjeruj mi nemozes podesavat ni 20 % koliko mozes u rfactor, nekazem da je f1 2010 ili 2011 je losa igra samo ako vec rade takvu igru mogli bi malo poboljsat samu voznju a ne da ju dotjeravaju samo vizualno.....probajte igrat pa cete vidit o cem pricam prvih 10-15 krugova nece proc zavoj da ne zavrsite u pjesku ili da vam se ugasi bolid ili da bude previse oversteera i da se nadjete u ogradi...koliko sam ja igrao f1 2010 to je skoro pa nemoguce. :)  

Ne kužiš ni ti o čemu ja govorim.

Ako je nešto teže,ne znači da je to realno.

Igrao sam ja rFactor i ovo gore su gluposti da nemožeš proć zavoj il da ti se ugasi bolid.

سمندری ڈاکو
15 godina
pirat kaže...
crack kaže...

Ne kužiš ni ti o čemu ja govorim.

Ako je nešto teže,ne znači da je to realno.

Igrao sam ja rFactor i ovo gore su gluposti da nemožeš proć zavoj il da ti se ugasi bolid.

pa mislis da rfactor nije realan? sta je tebi onda najrealniji nfs carbon u kojem su kocnicu stavili u igru samo reda radi, ak ti se to nije dogodilo kad si prvi put igro onda si novi šumaher ili si igro sa svim pomocima ukljucenim.( normalno je ako se zavrtis i pritom ne drzis kvacilo ili ne stavis u N da ce ti se ugasit bolid.)

14 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

"Online: Weight penalty's for people using TC, ABS and Automatic gears" - napokon nesto pametno , u npr. Shiftu me uvik zivciralo sta "server" nemoze forsirat isti setap za sve pa ih pola vozi bez ičega a druga polovica sa elektronikom sta jbg nije fer .

offtopic ; blaženi GTR2 , tamo mozes forsirat cak i "cocpit view only"

ontopic ; ne očekujem simulaciju ali se nadam da ipak bude malo bolje od prošlogodišnjeg naslova

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
crack kaže...
pa mislis da rfactor nije realan?

Neznam.

Znam samo da ga je teže vozit od F1 2010.Al to ne znači da je realniji.

سمندری ڈاکو
15 godina
pirat kaže...
crack kaže...
pa mislis da rfactor nije realan?

Neznam.

Znam samo da ga je teže vozit od F1 2010.Al to ne znači da je realniji.

pa to znaci da je realniji neznam sta bi trebalo znacit, samo da u ovaj f1 2011 ukomponiraju rfactorovu realnost to bi bila igra stoljeća...sve u svemu jedva cekam napravit par krugova na f1 2011

14 godina
F1 2011 (Codemasters)

Dobro pa kako možete uspoređivati rFactor i F1 2010? rFactor bi trebao biti simulacija, dok F1 2010 je neka arkadna-simulacija namjenjena svima, i klincima i onim ozbiljnijim igračima. Obe igre imaju nešto propusta. F1 modovi koje sam ja igrao na rFactoru imaju dosta bugova itd. Npr. Fizika je očajna, ako dođe do dodira u nekom zavoju u 70% slučajeva bolid se prevrće, kod preticanja mogu se komotno zabiti bolidu ispred u mjenjač ili kotač do 30 centimetara bez da igra registrira sudar, u bilo kojem modu u 2. krugu AI uspori po minutu i pol, na Spa-u se SC zabije u ogradu i zaglavi se... U F1 2010 veliki bug prilikom ulaženja u Box, nema oversteera ni understeera, upravljanje bolid je umjetno (barem meni)...Istina u rFactoru su postavke Setup-a nešto malo detaljnije ali meni to nije previše bitno. Po viđenom F1 2011 će ispraviti sve nedostatke predhodnika, meni najvažinije; poboljšani "Handling", update na suspenzijama koji će nam dozvoljavati da "jašemo" rubnike (pasice), SC i još mnogo toga (pogledati Piratov post na prošloj stranici). U trailerima za F1 2011 se vidio i oversteer i understeer (meni najvažnije). Jedva čekam F1 2011 i mislim da ću dugo uživati u njoj.

“Courage is being scared to death but saddling up anyway.” -John Wayne
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 18:23 (Promster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
F1 2011 (Codemasters)

Dosta svađe oko rFactora i F1 2011.Evo jedan review.

Preview.

Allright guys, here goes, my impressions of the F1 2011 preview code.

Before I start
The preview code had 7 circuits and probably originated from early August (pre-GC at least), because the SC isn't in. I focused mostly on nailing Montreal, because I only had 4 days with it so far, and unfortunately can't spend my whole day playing F1 2011. I think I invested about 4-6 hours in it in total.

Played the game against pro AI, only assist were auto gears (really can't do manual on a pad) and medium TC. Stuff like ABS, racing lines were all off, fuel sim, tyre sim, etc was on.

Without further ado, my impressions!

For me one of the biggest things of F1 2011. Last year you had to brake really early and that was compensated by insane levels of mechanical grips. This year it's very much the other way around. Braking points are much later/closer to real life, not quite there, but much closer none the less. With that matter the grip levels are much lower. In F1 2010 you could easily set the car to the lowest downforce setting without much punishment, try it now, and you'll be flying off left, right and center at every corner on most tracks. You really have to be carefull navigating corners, even with TCS on full it's still like driving with TCS off. Too much enthusiasm or the wrong racing line and you're gone. You also really notice the difference between cold and hot tyres, on the first lap you'll be struggling for grip, but you will notice it improving as your tyres warm up. When you are too hard on the tyres or don't pit early enough, you will go over the cliff and your lap times can easily drop by 1,5 seconds.

With the levels of grip a corner like Blanchimont is really scary to go through and Pouhon can be a nightmare, be off the line by an inch and it all goes to shambles.

On the going off track and grip levels. Yes, there is much more grip on the grass than IRL, but remember it's a game, when you go wide in Pouhon or Turn 8 in Turkey you really have to prey that you get the car back on the track in one piece and there is no way you can just keep your foot down when you are offtrack.

When the car breaks away, you are really in a bad situation, with the pad it's really hard to catch. I can imagine this being a lot easier with the wheel, but I found it nigh on impossible with the pad, the only rescue is to try and slow down and recover it at lower speed. The F1 2010 tactics, of just slamming the breaks and countersteering is definitely not effective anymore.

Oh, and Eau Rouge with DRS open is a disaster, just not possible, haha. Unless you want your car to hit a wall and take flight, in that case, it works just fine.

Better AI
Let's get two things out of the way, the AI is definitely affected by fuel sim, and the pitstops function properly. In my 100% race on Montreal the overall lap times started in the 1:21's before dropping to the lower 1:18's around lap 40, after which it started raining, so no comparison after that. I believe fastest lap was about 1:16 low this year in Montreal.

AI has a lot more fight in them, they will close gaps, they will overtake you with DRS, they will not let you through if you haven't completely passed them, they will outbreak you, they will go off the line to prevent you from overtaking or getting the better line at the breaking zone. They will not weave like idiots however, in 90% of the cases they will make 1 move and maybe move back to the racing line, but that's it.

I really, really enjoyed fighting the AI, in Montreal I got to P4 in lap 1 and then slowly started reeling in nr. 1 to 3. I found myself wheel to wheel with lots of other cars at many times.

Better race engineer + race director
The race engineer gives you a lot more info during the race. He will tell you what lap times you need to do in order to catch up on your opponents. He will let you know if the car ahead or behind you is in fuel save mode, he will tell you that it might start raining in 15 minutes. He lets you know how many stops you have to go, etc.
Sometimes he is still being a dumb **** when he says 'Massa will stop in 5 laps'.

Race director is also quite an improvement, although it's a shame that it only shows warning and penalties and not accidents. It's great for checking out what lap times the guy in front and behind you is doing.

Fun to do long races
For some reason I couldn't really be bothered to do races longer than 30% in F1 2010, but in F1 2011 the fun really only starts at 50%. I think it's just because there's much more strategy involved with DRS, KERS, the tyres, but also the fuel mix, better AI. I had some points during the race where Hamilton would gain on me and then I would get away from him with a second, then he would gain a bit again, just really exciting basically.

Looks so much better
If you'd start it up next to Crysis 2 or Uncharted 3 it wouldn't be that awesome looking, but it really is so much better compared to last year. Detail on the cars is much greater, track details are a lot better, more stuff going on in the garage, you name it and it looks better.

Loads of small little things
I love seeing the drivers push the KERS and DRS buttons and them changing gears with the flippers. When you're driving around Monaco you can really see the marshalls waving the flags, when you open DRS the sound of the airstream changes, which also happens when you lose (part of) your front wing. There's the sound of marbles or other debris hitting the floor of the car when you go offtrack.

Dislikes
Weather system not top notch yet
The accompanying letter for the preview code said that the weather system wasn't final and that the wetness levels weren't in line with the visuals and that was exactly the case. It started raining lightly at a certain point, but it still took about 6 laps before there was any need to change to inters. If Codies is right, this will be fixed, but it is something that really needs to be fixed.

AI sometimes too fast, sometimes too slow
Overall the AI is much better and they are around as fast as real life at pro difficulty. However, on some parts of the track they are too slow and then compensate that on other sections. For example in Montreal they are fast in sectors 1 and 2 (gained about 0,5 per lap on me there) and then they would brake way too early for the hairpin before the DRS straight, subsequently letting me gain 0,5 again. I experienced same sort of things in Turkey and Malaysia. The AI was definitely not final, but again, something that needs fixing.

Damage relatively unchanged
Didn't notice much differences in damage model and the sensitivity of the car, it's too hard to knock your front wing or tyres of, which is a shame. I understand they can't wreck cars completely, but it felt like the same level as 2010.

Overall
Really loved the racing, it's just so much more intense and fun than in F1 2010 with the added bonus of more realism. It will be hard to pick up, as you really have to get used to the car trying to go it's own way in every second corner, but once you get it nailed it just adds to the challenge. Personally can't wait for the review code with the SC in it, but in the mean time I'll have to do with racing in the preview code, which is hardly a shame

HTC Desire Android
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 18:30 (emerik).
Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
Promster kaže...

Dobro pa kako možete uspoređivati rFactor i F1 2010? rFactor bi trebao biti simulacija, dok F1 2010 je neka arkadna-simulacija namjenjena svima, i klincima i onim ozbiljnijim igračima. Obe igre imaju nešto propusta. F1 modovi koje sam ja igrao na rFactoru imaju dosta bugova itd. Npr. Fizika je očajna, ako dođe do dodira u nekom zavoju u 70% slučajeva bolid se prevrće, kod preticanja mogu se komotno zabiti bolidu ispred u mjenjač ili kotač do 30 centimetara bez da igra registrira sudar, u bilo kojem modu u 2. krugu AI uspori po minutu i pol, na Spa-u se SC zabije u ogradu i zaglavi se... U F1 2010 veliki bug prilikom ulaženja u Box, nema oversteera ni understeera, upravljanje bolid je umjetno (barem meni)...Istina u rFactoru su postavke Setup-a nešto malo detaljnije ali meni to nije previše bitno. Po viđenom F1 2011 će ispraviti sve nedostatke predhodnika, meni najvažinije; poboljšani "Handling", update na suspenzijama koji će nam dozvoljavati da "jašemo" rubnike (pasice), SC i još mnogo toga (pogledati Piratov post na prošloj stranici). U trailerima za F1 2011 se vidio i oversteer i understeer (meni najvažnije). Jedva čekam F1 2011 i mislim da ću dugo uživati u njoj.

imas pravo u nekim modovima stvarno ima bugova i fizika nije bas najbolja kao ni grafika....ali mi je veca uzivancija vozit da bolid lovim zbog undera i overa cjelu utrku nego da je upravljanje umjetno.

15 godina
F1 2011 (Codemasters)

jedva cekam

-f1 2011

-rfactor2

-nfs the run

-iduci shift

-driver

zivjele automobilske igre!

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
crack kaže...
Promster kaže...

imas pravo u nekim modovima stvarno ima bugova i fizika nije bas najbolja kao ni grafika....ali mi je veca uzivancija vozit da bolid lovim zbog undera i overa cjelu utrku nego da je upravljanje umjetno.

Kad sam još igrao rFactor vozio sam samo "Testings" ili kako već jer voziti GP vikend sa AI-em je katastrofa, ko' da voze po tračnicama. Kao što sam već rekao mislim da nas čeka Oversteer i Understeer u F1 2011 (barem sam vidio tako u Traileru).

“Courage is being scared to death but saddling up anyway.” -John Wayne
16 godina
F1 2011 (Codemasters)

Some new stuff.

HTC Desire Android
Moj PC  
7 0 hvala 4
16 godina
moderator
F1 2011 (Codemasters)

F1 2011 - Interview with Stephen Hood including gameplay

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 12:27 (pirat).
Moj PC  
0 0 hvala 5
16 godina
F1 2011 (Codemasters)

Evo,još neki previewovi.

1

2

3

HTC Desire Android
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
F1 2011 (Codemasters)

Sve sam bliže tomu da kupim volan.A ako budem uzimao bit će to momo.

Ima ih u oglasu za oko 400 kunića

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

HCLova najava, izvrsno odrađena po meni.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

HTC Desire Android
16 godina
moderator
F1 2011 (Codemasters)

Evo igra je sad pozlaćena...

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 12:04 (pirat).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
pirat kaže...

Evo igra je sad pozlaćena...

Ok,sad je vrijeme da procuri {#}

14 godina
F1 2011 (Codemasters)

strpite te se do 23.09, 3 tjedna, puno previšeeeeeeeeee{#}

EDIT: jel se zna kakvi ce o biti penalty na online radi korištenja pomagala

Dobrovoljno pomažem onima koji ništa ne rade !!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 19:03 (speedy56).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

Jel se ikom u 2010-toj desilo da bolid otkaže zbog problema sa elektronikom, hidraulikom, pneumatikom, mjenjačem, motorom itd? Meni nažalost ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zekat kaže...

Jel se ikom u 2010-toj desilo da bolid otkaže zbog problema sa elektronikom, hidraulikom, pneumatikom, mjenjačem, motorom itd? Meni nažalost ne.

To nije postojalo u 2010 :D

15 godina
neaktivan

negdje sam procitao da dodatna tezina na bolid

16 godina
moderator
F1 2011 (Codemasters)

F1 2011 - Developer Diary Video No.3 (Co-Op Championship)

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
F1 2011 (Codemasters)

jel se zna mozda dal se moze igrati ovaj co-op na split screenu ili samo preko neta? i jel se moze birati razliciti timovi? tipa ja schumi a buraz vettel ili koga kod on zeli (sumnjam da bi htio voziti rosberga :D)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RuskeGTT kaže...

jel se zna mozda dal se moze igrati ovaj co-op na split screenu ili samo preko neta? i jel se moze birati razliciti timovi? tipa ja schumi a buraz vettel ili koga kod on zeli (sumnjam da bi htio voziti rosberga :D)

CO-OP je samo preko neta.

سمندری ڈاکو
15 godina
F1 2011 (Codemasters)

pljuga :( dobro bitno da je dubrovnik screen prisutan :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 13:21 (RuskeGTT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

taj co op championship bi se mogao igrati preko lana npr kod frenda pa spojimo kompove a da nemamo original igru?

Dirt 3 -> Dino Bzik
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nadam se da bi to trebalo radit :)

16 godina

TV reklama.

HTC Desire Android
Nova poruka
E-mail: