Nikada ne koristim cheatove.To jednostavno ubija uživanciju u igri. Ako ne mogu proći neki dio u igri, pokušavam ga proći tako dugo dok u tome i uspijem.
Evo ja sam korstio cheat u igri Crysis,inf ammo i od prasume radio goli otok:D
Koristio sam ih kao klinac, a zadnji put u Heroes 3: Shadow of Death na posljednjoj misiji sa onim kretenom od barbara koji se zakleo na nekorištenje magija. Tko je odigrao tu frustraciju, svaka čast. Meni je dojadilo nakon par dana pa sam si fino prizvao petstotinjak arhanđela.
Da li se netko sjeća starog UFO: Enemy Unknown? Odlična igra koja me također naučila da postoje i zanimljiviji načini varanja u igrama od jednostavnog ukucavanja kodova - heksadecimalno editiranje statistika likova pomoću starog DOS-based hexeditora.
Više ne koristim nikakve cheatove, ali i dalje smatram da su bolji način za rješavanje frustracija kod teških igara (da, čak i na easy - frend je doslovno rastrgao gamepad na Devil May Cry 3) nego šaka u monitor.
edit: Walkthroughove ili hintove za avanture ne smatram varanjem. Ako si neki dizajner igre zamisli da se, recimo, komad željeza koji je pao u rupu MORA izvaditi pomoću kombinacije kliješta, telefonskog kabla, flastera i patkice na napuhavanje onda neka se ne uvrijedi ako ja to riješim pomoću interneta.

Najviše mrzim kada na cod4 uleti neki padobranac sa aim bootom, a nitko ga nece izbaciti jer im je frend iz susjedstva.
Zna netko raditi na programu Cheat Engine ako netko zna neka mi pošalje poruku...Onaj tko nezna što je Cheat Engine to je program koji sam pronalazi svešigre za igre ali baš sve(i one na internetu kao ogame,travian...)
Ovo je starija GTA al zanima me gdje mogu nać šifre za tu igru?????
Ovo je starija GTA al zanima me gdje mogu nać šifre za tu igru?????
kakva je zabava igrat neku npr. pucačinu ako iskočiš ispred njih sto i uopće te ne rane... a metke sipaš ko iz strojnice...
Nekad davno kad sam jedva znao za sebe koristio sam varke, no onda je došao jedan dan kada sam shvatio kako to nema smisla i od tada sam najveći protivnik korištenja varki u igrama.
kakva je zabava igrat neku npr. pucačinu ako iskočiš ispred njih sto i uopće te ne rane... a metke sipaš ko iz strojnice...
Mislim da bi koristenje cheatova trebalo smanjiti sto vise,svi govore kako to ubija bit igrice itd.ak netko stvarno ne moze nesto prijeci bez sifra ko mu brani,ak ce komu pokvariti igru to ce uciniti samo sebi i bit ce na njegovoj dusi.Svaka cast onome tko uopce ne koristi sifre,ali to i znaci da ima dovoljno vremena za pokusavati preci neku misiju cijeli dan ,dok si to mnogi ne mogu priustiti.A i malo mi je sumljivo sto svi pricaju da nikad nisu koristlili sifre,(ama bas nikad u zivotu)mislim da takvih ima manje nego sto se predstavljaju!ponavljam svaka cast onima koji su pravi gameri i ne koriste sifre.
To cheat, or not to cheat, that is the question.
Pa ja koristim, jer tako nemam vremena cijeli dan pokušavati riješiti neku zagonetku ili uništiti nadmočnijeg neprijatelja.
Dali to uništi draž igre? Meni ne, samo mi olakša i ne živciram se previše, jer to je i svrha igre, da se opustim.
S druge strane nismo svi isti, ako mi negdje zapne onda zapne i ne ide dalje, zbog toga ne namjeravam odustati od igre nego upotrijebim cheat, walkthrough i nastavim dalje.
Online igre su druga priča, tamo imate ljudske protivnike koji kad tad pogriješe pa nema smisla varati.
^^ ma da ali time pređeš igru jako brzo i ne uživaš u njoj, naravno da na nekoj zagonetki ako je ne možeš riješit da ćeš upotrijebit šifru ali ne odmah malo se potrudit par puta jer u tome je čar kada ti na kraju misije piše mission successfull i znaš da si ti zaslužan za to a ne neka šifra give me money i ostale gluposti...
Ko mali sam ih koristio uvik. A sad nikad. Ne's ti problema. Ne treba ti zaklon, samo ides i koljes... To je besmisleno. Dicu bi ja shvatio, ali odrasle... FUJ! Najradje bi ih nabio na onu stvar i poslao u 3 zenska spolna organa.
Čisto da vidim tko se sjeća:
corwin of amber
there can be only one
pot of gold
ili:
IDDQD
IDKFA
IDSPISPOPD
Otkuda su?
Prije nisam koristio cheats, ali sad kad radim i imam samo par slobodnih sati, ne mogu skupljat dovoljno drva i zlato na AOE3, pa mora. Treba da se zavrsi MOH-Airborne u dva dana, pa i onda mora.
^^ a neki očito neće nikad shvatit da šifre ničemu ne služe...
al ok i ja kada sam bio osnovnoškolac sam ih koristio al ajde opametio sam se ja pa će i drugi...
IDDQD
IDKFA
IDSPISPOPD

OMG...
Nisam mislio da cu ovako nešto procitati...
Sve citere treba u plinsku komoru i sa njima postupati kao najvecim smecem od ljudi...To su GLU*** djeca koja nikad nisu cula za naziv skill.
Koja se nikad nebi potrudila da nešto nauce nego cak i kupuju ta sra****
Nazalost ima i starije generacije koja redovito igra sa razlictim sranjima kao što su WH, multyhack i sl.
Ovo se odnosi samo na online igranje... i to poglavio na raznovrsne FPS igre (CoD2, CoD4, CSS itd...)
A oni koji doma igraju sa razlicitam "pomocnim" sredstvima su uglavnom nesposobnjakovici i ne mogu sami proci odredeni dio...
No to me ne smeta jer ne štete nikome drugom osim sami sebi jer propuštaju cari igre...
Kakva je onda zabava ak nemoraš pazit da te ne ukokaju?
To mi je bezveze.

Kakva je onda zabava ak nemoraš pazit da te ne ukokaju?
To mi je bezveze.

Sjecam se kad sam u igri Stronghold slagao ogromne vojske jednu pokraj druge i pustal ih da se fajtaju! Dobro to nije cheat ali slicno!
Super mi je u Oblivionu stvaranje raznih monstera po gradu-nenadmasni uzitak!
Sto se tice Devil May Cry-a tu bi mi zbilja trebali cheatovi jer vec me prsti bole od bezbroj pokusaja da prikljoljem nekekvog velikog peseka s nekoliko glava!!!
Ne bi bilo lose da se u Assassin Creedu mogu stvarati monsteri po gradu-kaj bi klali one janjicare!!!
E da, zaborival sam spomenuti San Andreas i famozni:
"giveusatank"
Cheatove osobno ne koristin nikad,neman ništa protiv da ih netko koristi u singleplayeru,mada i ja smatran da to ubije draž igre,ali nikada,baš nikada ne mogu zamisliti da netko koristi cheatove u online igrama.Prije kada san bija zagriženi igrač Counter Strike-a nije mi bilo ništa mrže nego kad bi doša neki kreten sa aimboton i upropastija zabavu 20-orici ljudi.
Pozdrav iz Kaštela.
svaku igru koju sam igrao sam prešao bez cheatova jer mi totalno nije fora igrati tako. kad pređem igru onda malo zabave s tim. kao npr. san andreas...
Zna netko raditi na programu Cheat Engine ako netko zna neka mi pošalje poruku...Onaj tko nezna što je Cheat Engine to je program koji sam pronalazi svešigre za igre ali baš sve(i one na internetu kao ogame,travian...)
Ni ja ne volim cheatove u igrama, a FEAR combat (a online igra je) ih je pun zato ga i ne igram!
A ovo kaj sam gore dalje napisal je cisti uzitak a ne varanje!
A San Andreas je najteze igrati upravo s tenkom kad vas ganja sve zivo i ne zivo!!!
U principu ne koristim cheatove, a tko voli nek izvoli, igre su ionako stvorene za zabavu, a ne za neko dokazivanje, i u čemu je zabava ako nešto ne možeš prijeći danima ili duže. Da dođem u takvu situaciju, ni sekunde ne bih razmišljao, cheat i udri dalje.