Evo i ja nakon par odigranih misij mogu reci da je igra OK. Nije nesto revolucionarno, ali ime ono nesto da te tjera da igras dalje... I igra mi je definitivno pozluzila kao zamjena za novog Splinter Cella. Sam Fisher ima bolju grafiku, ali mi je dosadio nakon par sati igre. Stvarno nije sve u grafici. E da mi je novi Fallout sa izometrijskim pogledom.
Trenutačno stajem sa igranjem dok ne izbace patch koji će riješiti one česte blokade i čekanja prilikom otvaranja intel podatak i kupovine. Prešo Arape i Moskvu, ali da kada kliknem da kupim 30 metaka za pušku mora proći 15 sekundi... toliko volje ipak nemam. Priglup AI mi nije smetao kao ni grafika, ali ova učitavanja i one seanse kada blokira usred gameplaye mi nikako ne pašu. Igram u rambo stilu tako da me stealth ne interesira, ali nema šanse da igru možeš preći bez da ubiješ ikoga (kao šta su se hvalili), jer te AI ako nisi sagnut vidi na 6985 metara i to okrenut leđima (a nekada možeš biti i sagnut).
Kao šta rekoh ne smeta me AI, grafika i sl., ali ovi bugovi mi ubijaju volju za igrom. E da i u igrama mrzim boss fighteve, a ovdje ne da su teški nego nešto jako loše i isforsirano napravljeno. Da se bar kao u ME može usred igre promjenit težina kada dođem do bossa da mogu smanjit težinu da ga lakše ubijem.
Razmišljao sam da kupim igru, ali doznavši da su ovi problemi prisutni i u original verziji, da su bili ljeni ubacit "hodanje" u PC verziji (u konzola verziji lik može hodat) i potrudit se ispolirat te očite bugove nedam im niti lipe.
Bio sam tako optimističan i zadovoljan igrajući sve do kraja Moskovske misije, no onda onaj boos u Moskvi, (a prije njega i "obrana" onog tipa ispred veleposlanstva) i ti učestali problemi sa blokiranjem i sporim menijima su me natjerali da čekam patch....ako ga izdaju...
A šta se tiče priče, likova, razgovora zbog toga me još kopa dali da ipak igram ili čekam.... (jer su te stvari odlične)
Trenutačno stajem sa igranjem dok ne izbace patch koji će riješiti one česte blokade i čekanja prilikom otvaranja intel podatak i kupovine. Prešo Arape i Moskvu, ali da kada kliknem da kupim 30 metaka za pušku mora proći 15 sekundi... toliko volje ipak nemam. Priglup AI mi nije smetao kao ni grafika, ali ova učitavanja i one seanse kada blokira usred gameplaye mi nikako ne pašu. Igram u rambo stilu tako da me stealth ne interesira, ali nema šanse da igru možeš preći bez da ubiješ ikoga (kao šta su se hvalili), jer te AI ako nisi sagnut vidi na 6985 metara i to okrenut leđima (a nekada možeš biti i sagnut).
Kao šta rekoh ne smeta me AI, grafika i sl., ali ovi bugovi mi ubijaju volju za igrom. E da i u igrama mrzim boss fighteve, a ovdje ne da su teški nego nešto jako loše i isforsirano napravljeno. Da se bar kao u ME može usred igre promjenit težina kada dođem do bossa da mogu smanjit težinu da ga lakše ubijem.
Razmišljao sam da kupim igru, ali doznavši da su ovi problemi prisutni i u original verziji, da su bili ljeni ubacit "hodanje" u PC verziji (u konzola verziji lik može hodat) i potrudit se ispolirat te očite bugove nedam im niti lipe.
Bio sam tako optimističan i zadovoljan igrajući sve do kraja Moskovske misije, no onda onaj boos u Moskvi, (a prije njega i "obrana" onog tipa ispred veleposlanstva) i ti učestali problemi sa blokiranjem i sporim menijima su me natjerali da čekam patch....ako ga izdaju...
A šta se tiče priče, likova, razgovora zbog toga me još kopa dali da ipak igram ili čekam.... (jer su te stvari odlične)
Tako nekako je samnom, s tim da sam prvo krenuo u Rim :) A mislim da se isplati pričekati, kasnije i kupiti, jer to ne bi trebali biti tako veliki problemi da ih cijeli tim ne može ispraviti kroz nekih mjesec dana. Bilo bi dobro da sada i dodatno ispoliraju te neke stvari (korištenje miša).
Što se tiče stealtha, igram na taj način i često se može tako proći. Kada kažu da nikoga ne ubiješ misle da ljude onseposobiš, što se radi tako da se nekome prikradeš dovoljno blizu i onesvjestiš ga, ili pištoljem ispucaš uspavljujuće metke ili baciš stun bombu. Ono što je bitno za stealth je upgreadati tech (inače ćeš poluditi dok pokušavaš diseablati triggerani alarm :) ), a ni melee nije loše (da ih možeš relativno brzo složiti na pod ako te skuže).
Tolika želja za igranjem me je natjerala da malo čačkam po .ini datotekama i uspio sam isključiti vsync, (koji bi ostao uključen i nakon šta bi ga isključili u opcijama i bilo mi je zaključano na 30 FPS-a dok to sada radi na 60 i igra ide fluidnije ), i nakon šta sam ga isključio nema više čekanja 3-6 sekundi prilikom ulaska u PDA-a nego je instantno!
A na pragu sam i uklanjanja onih čestih štucanja u samom gameplayu, (ima veze sa mouse smoothnesom), ali još moram testirat razne postavke.
Dakle tko ima problema sa vsyncom i učitavanjem stavio sam potrebnu datoteku na megaupload, (moj file, nisam to našo nigdje na netu i nema virusa). Znači, najprije u opcijama u igri treba ugasiti vsync. Zatim pod My documents treba ići u Alpha Protocol/APGame/Config otvoriti u notepadu datoteku APEngine, pronaći UseVsync te nakon znaka jednako ako piše True to izbrisati i napisati False (slika).
Zatim skinite OVAJ file te ga extract-ajte u X:/SEGA/Alpga Protocol/APGame/Config te kopirajte i zamjenite datoteku kada pita.
EDIT: došo sam i do 102FPS-a, a u prosjeku 50-60.... (druga slika)
Čitajući po raznim forumima i službenom forumu ta informacija nema nikakvih dokaza da je rečena od nekog u Obsidianu ili Sege...
To je rakao anonimac iz Obsidiana, a to mogu napisati ja, ti, on.... a opet možda je i istina...
igra ima bugova da ti je sve zlo...igro sam 15 minuta i uninstaliro...cijela je tak brutalno loša, ko da je nedovršena...čak bi reko da je točno na pola napravljena...al mi je lakše jer obično zajebu samo za pc...al kolko sam čito i za konzole ima iste probleme...lika su animirali po 45 stupnjeva, znači kad hodate u krug ima svega 8 sličica lika ovisno u kojem smjeru hodate s njim, nema glatkog okretanja lika nego znači ako hodate ravno i onda odlučite skrenut desno, znači pod 90 stupnjeva on vam prikaže lika pod 45 pa opet pod 45......onda onaj blur dok malo potrčite s njim....katastrofa...hodanje uza zid užas...hodanje u čučnju plus ovo sve šta je LOVAC reko...možda neki patch uskoro izađe,al po meni taj patch nebi smio bit ispod 5 gb kolko tu grešaka ima..... prvi dojam je užas grozni...
Baš odlična i zabavna igra iako ima nekih nedostataka... Da su se malo više potrudili, akcija je mogla biti vrlo nabrijana. Sigurno ću još jedanput preći igru samo radi određenih odluka u igri... Borba je baš dobra. A i dobra je stvar u Tajvanu, kada ne smiješ ubijati čuvare. S obzirom da nemam dovoljno bodova na pištolj, kada potrošim uspavljujuću municiju, samo ih namlatim. Stealth možda nije najbolja stvar, ali s obzirom na puno lošije stealth igre, nije niti to za odbaciti.
Revive!
Dal se netko sjeća prve misije, kad trebaš staviti bug u neki airport tower? Došao sam do dijela bypass checkpoint i pokušavam se sneakat ispod stražara u tornju, ali svaki put me skuži i otvori paljbu na mene. Ne vidim nikoji drugi način za stealtly to prijeć.
Epic revive, ali ako postoji neka igra koja sigurno zaslužuje full remake, to je ova.