Imam proc : AMD Athlon x3 435 box, 2.91 ghz
I sad citam o oveclockingu, znam da je jak ali htjeo bi ga barem malo pojacat, bez ikakvog rizika, znaci na nekih 3.0 - 3.2 ghz..
Mislim da je to sasvim dovoljno za svaku jezgru posto ima 3 jezgre...
Skinio sam program orthos beta koji testira cpu,
vec 22 minute mi je pokrenut i pokazuje ovo :
2913MHz FSB: 200MHz [200MHz x 14.5 est.]
Completed 768000 iterations without errors (9408.00 GFLOP)
Odabrao sam opciju STRESS CPU, znaci to je maximum sto moze izvuc iz njega, i radi vec 22 min neda mi se cekat vise...
Medjutim u task manageru i cpu&ram meter, meni stoji cpu usage na 66% i nemice ni vise ni manje...
Zasto mi nece ic cpu 100%? , znam da je bolje sto je manje cpu usage, da se nepregrijava previse..
Ovo kao sto vidite FSB: sto je vise to je brzi proc, meni sada mjeri 2.913 ghz..
A da stavim to FSB: sa 200 mhz (moze do 299)
da stavim na 220 mhz, kolika ce onda biti brzina? i dali cu trebati nakon overclockinga vaditi bios bateriju i resertirat ga da bi se mogao upalit?
Spominje se negdje da komp mozda nece moc bootat, nebi jos da sje*em nesto, novi je proc i nova je maticna, hladnjak za proc je onaj amdov sto se dobije s takvim procesorom...
Imam samo 1 gb rama ali je ram star par godina i DDR2 je, jel se povecanjem voltaze poveca i ram usage???
Puno glupih pitanja, xD
Da skratim, povecao bi samo malo proc da ide preko 3.0 ghz bez IKAKVOG rizika, ako je moguce :)
ii dok sam vam pisao ovo ORTHOS, je dosao do : Completed 980000 iterations without errors (12005.00 GFLOP)