a di da vidim koj je bios ??
jel mozes objasnit na koliko da clockam ?? na koliko bi islo ?
i kako da to napravim
i kako da to napravim
i kako da to napravim
Pročitaj vodič sa ovog foruma i sa pcekspertovog i znat ćeš donekle overclockat no treba tu prakse. Točnu frekvenciju ti nitko nemože reći svaki procesor ima drukčiji potencijal. Neki procesor ide sa 3.0 na 4.0GHz, a procesor istog imena, iste serije sa 3.0GHz ide na 3,6GHz. Tako da...
Ako imaš lošu matičnu također se nećeš naclockat,rami nisu toliko važni jer im se da smanjit frekvencija ili olakšat latencije.
To što se tebi desilo značilo je da ti je procesor nestabilan. Nakon clockanja provjeriš stabilnost sa nekim od programa kao prime95, occt 3.1.0,orthos itd. Što se tiče testiranja stabilnosti mora bar izdurat 1-2h bez rušenja i errora.
Phoenix
Megatrend
imam Megatrend ...
sad sam bio tamo ... i koliko sam skuzio nisam mogo podic voltazu
imam MSI N1996 maticnu .. koliko sam skuzio to je neka Nvidiova..
imam Megatrend ...
sad sam bio tamo ... i koliko sam skuzio nisam mogo podic voltazu
Daj sliku. Izgleda ti kao zaključano,ali samo trebaš staviti na "manual" (ručno podešavanje) i sve možeš sam namještat samo neigraj se s time, barem ne odmah.
dali je bolje overclockat iz windowsa ili biosa??
jeli to svejedno ??
Procesor : DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz (14 x 200) 5400+
Naziv matične ploče : MSI K9N Neo v1.0 (MS-7260) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN
znaci jel ja bi mogo taj procesor overclockat na 3.0 ili 3.2??? brine me hladenje..neznam kakvo imam..tj imam obicno koje se sam dobio uz procesor..pa me brine da nest ne zeznem :S..i dali to overclockanje pomaze sta u brzini kompa?
iz biosa je sigurnije i preporucam ti to...nemoj se iz windowsa igrat jer vrlo lako mozes nesto zeznuti
o ovaj sto se tice hladenja...di mogu vidit koj coller imam ?
imam obicni od procesora..
jel mi to dosta da dignem procesor na 3.2 a da se nist ne osteti ??
i di da vidim koje napajanje imam ?
otvori kuciste i pogledaj
o ovaj sto se tice hladenja...di mogu vidit koj coller imam ?
imam obicni od procesora..
jel mi to dosta da dignem procesor na 3.2 a da se nist ne osteti ??
i di da vidim koje napajanje imam ?
pa ak imas obicni od procesora onda imas obicni od procesora
nebi ti bas preporucao da ides na neki veci overklok s takvim coolerom jer ce ti temperature bit velike...
Imam procesor Phenom II X2 545, te bih ga htio overclockirati i otključati preostale jezgre. Budući da nije BE (black edition), nema otključan množitelj pa bih molio upute kako da to učinim. Ovo ne planiram radit sa svojom sadašnjom pločom nego s novom koja će pružat mogućnosti za to.
imas na bugu milijun tutova...tamo ti sve pise
jel ko zna koji je defaul napon za AMD phenom 2 550?
jel ko zna koji je defaul napon za AMD phenom 2 550?
1.30V
Tek u windowsima kada clockas nemožeš ništa shebati...
Nešto ti je tamo u biosu na disabled stavljeno, probaj enable-at. Ajme koja je to rezolucija slika 128x128 LOL?
Pitanje: OC-ao sam svoj x2 550 na 3.7 GHz na 1.408 V a NB freq nisan dira, a nesto sam citao da se i NB (northbridge) triba OC-at (i koliko). Istina ili laz, jer meni se cini da mi sve radi i ovako?
nb nemoj dirat,moze ti lako pregorit
nb nemoj dirat,moze ti lako pregorit
Ja sam nb napon dignuo sa 1.200V na 1.3250V i frekvu od njega sa 2000 na 2200MHz, a može durat i 2400MHz, a max je bilo 2600-2700MHz. U biti NB freq. ti je frekvencija l3 cache-a, kada ju dižeš imaš veću propusnost l3 cache-a i nešto veće performanse.
Koliki je stoc NB?
2000 mhz i 1,2v?
U zadnje vrijeme mi se abnormalno grije, ne mogu prstom držati ni par sekundi...
Ja sam na northbridge od matične stavio ovo:
Koliko si ga platio? Kakve su temp prije bile, a kakve nakon?
Ima li koristi ili samo šminka?
Overklokovao sam Athlon 4800+ X2 sa 2.5 na 2.8GHz. Eh sad, temperature su u idle na oko 40-41 a dok igram igru se popne do 58-60 stupnjeva.
Da li je do zabrinjavajuće?
Tj. da li šteti procesoru?
Ja sam na northbridge od matične stavio ovo:
Koliko si ga platio? Kakve su temp prije bile, a kakve nakon?
Ima li koristi ili samo šminka?
Kupio ga u hgšrotu prije 2-3 godine za gigabyte 770-ds3 koja se kao i svaka gigašrotica pregrijava ko smuk.
Uglavnom sada se barem može držat prst na cooleru, mislim da je došlo 50kn tada i umro sam dok sam to namontirao.
Osobno mislim da je bolje da staviš vent od 500-1000 okr/min da puše sa strane.
Overklokovao sam Athlon 4800+ X2 sa 2.5 na 2.8GHz. Eh sad, temperature su u idle na oko 40-41 a dok igram igru se popne do 58-60 stupnjeva.
Da li je do zabrinjavajuće?
Tj. da li šteti procesoru?
Nije zabrinjavajuce.. To je normalno jer je tada CPU u loadu..
ugl,ako nemate neko bolje hlađenje za nb nemojte ga ni dirat,pogotovo ako je gigabyte ploca
Ovako ja idem u bios kako bih clockao navedeni procesor i idem ali samo za clocking imam cpu vid control,chip vid control htvoltage,memory voltage,npt f/d control cpu frequency pcie clock....kako sad da clockam?zbunjen sam,molim pomoc od vas
proc je amd athlon 5000+ 2x 2.6 zelio bih ga na 2.8 clockat
Pozdrav,
Imam novu konfiguraciju:
1.Phenom II x2 545
2.Asrock M3A770DE
3.DDR3 1333 2 Gb
4.Saphire HD 5770 Vapor-x 1 Gb
5.Fortron 400 W Blue Storm
...
Da li se ovo može clocknuti?
Pozdrav,
Imam novu konfiguraciju:
1.Phenom II x2 545
2.Asrock M3A770DE
3.DDR3 1333 2 Gb
4.Saphire HD 5770 Vapor-x 1 Gb
5.Fortron 400 W Blue Storm
...
Da li se ovo može clocknuti?
CPU-jel unlockan? koji cooler?
RAM-vjerovatno oko 1500 mhz s promjenom voltaže i latencija
GPU-vjerovatno oko 950/1400
prvo probaj unlockat CPU (ima procedura po internetu),pa tek onda OC (stavi oko 3.4 ghz,1.35V),drugo grafu stavi na 925/1350 (valjda je dosta),a RAM na nekih 1450 mhz (CL9,1.65V)
sve testiraj
Sve se tu da itekako clockati..dobro je objasnio pod!
ima li itko link gdje se pokazuje čitav postupak otključavanje četvrte jezgre na phenomima x3
ima li itko link gdje se pokazuje čitav postupak otključavanje četvrte jezgre na phenomima x3
Nema tu nikakvog postupka.
Treba imati matičnu koja podržava opciju ACC(Advanced Clock Calibration)
U BIOSU ACC podesiti na Auto, save/exit.
Ako boota, onda stress test sa OCCT-om, ako ne boota, reset biosa.