Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 966.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Sideswipe kaže...

Kuciste Termaltake Overseer RX I sa 3 fana plus hladnjak Scythe Ninja.Temperature su mi oko 40c dok testiram u AMD Overdrive i nakon nekih 10min. mi se desi BSOD,pa sam sad digo napon za 0.125v.

Cilj mi je dobit bar4.0Ghz,ako ne i 4.2.Zato sam i uzeo plocu sa 8+2 regulacijom da mogu taj napon i isporucit do proca.Na staroj ploci sam po defaultu na 1.400v imo 3.7Ghz stabilnih.

Probaj sa 1.4V na 4.0Ghz, ako nije stabilan diži postpuno. Možeš bez beda ić do 1.45V pa i više sa tvojim hlađenjem.

15 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Nikad nisam radio s tim UEFI biosom pa ima pun kufer vise opcija,ja drljam ove standarne,multiplier,fsb,napon.A stvarno cudna biljka taj UEFI,stavio sam na multiplier na 20 i 1.375v i opet se srokalo,a temperature na 43c s 10 min. vrcenja primea.

Ispravak,1.4375 je bilo

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 23:47 (Sideswipe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mal napon, rijetko koji primjerak će ti bit stabilan sa manje od 1.4V na 4.0Ghz.

14 godina
itomic009 kaže...

Mal napon, rijetko koji primjerak će ti bit stabilan sa manje od 1.4V na 4.0Ghz.

Tocno,idu oni za validaciju na 4ghz ali nisu stabilni,velika velika vecina.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

Evo da opišem svoje prvo iskustvo sa oveclockom.

Danas sam se napokon odvažio na OC-anje svojeg oldtimer proca AMD64 1800MHz 3000+ 

Nakon dobrog i studioznog čitanja preko nekoliko tutoriala krenuo sam u nekoliko stupnjeva dizanje brzine:

1. -> 1900 MHz stabilno

2. -> 2078 MHz stabilno

3. -> 2168 MHz stabilno

4. -> 2213 MHz stabilno

Tu sam se zaustavio jer nisam baš siguran da li je pametno ići preko toga, a opet dobio sam poboljšanje od preko 20% što uz stock coller i stock voltažu smatram ok rezultatom, a i u radu se osjeti to povećanje.

Temperatura se povećala za cca 8%

Moj je zaključak da sam to trebao i davno prije napraviti, jer je u stvarnosti to prilično jednostavan postupak dobiti ove vrijednosti do kojih sam ja sad došao.

E sad, našao sam jedan video na yt gdje se isti proc clocka na 2,6GHz, pa me zanima da li ima netko iskustvo iz prve ruke o stabilnosti na toj vrijednosti? Malo se bojim sam isprobavati do te mjere da ne skurim nešto :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ahoj ovak oc-am svoj proc amd64 x2 5200+ pokusavam nac di da mu podignem voltazu al nemogu naci na slici se vide voltaze od svih komponenti koja je za cpu problem je u sljedecem oc-am ga na 2,8 pokrenuo OCCT stabilan je dignem ga na 2,9 OCCT dode do 3 minute rada i baca error, Cool'n'Quiet je trenutno ugasen negdje sam procitao da je to neprijatelj oc-a PLS HELP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozz.koliko je mogu svoj podic sa stock coolerom.procesor je amd athlon x2  2.7  7750

koliko smijem dizat voltazu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 23:03 (moRtal_ze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde mi recite na koliko bi smijeo clockat amd athlon64 x2 4000+ 2.11Ghz=ja sam ga sad stavio na 2,37ghz
na koliko bi ga max smijeo clockat na običnom hladnjaku 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maherDP kaže...

ajde mi recite na koliko bi smijeo clockat amd athlon64 x2 4000+ 2.11Ghz=ja sam ga sad stavio na 2,37ghz
na koliko bi ga max smijeo clockat na običnom hladnjaku 

imam isti proc i isto tako stock cooler kao i ti, trenutno ga drzim na 2.48 (fsb 235) uz napon 1.3v. temperature su u granicama oko 60-65°

ako clockas vise skini core temp i onda prati temperature da nebi zapalio nesto:)

u occtu mi j eodmah nakon 1minute eror..ali ja ga drzim na tom taktu sve dok mi se ne crasha u windowsima..

stavio sam ga na 2.6ghz i nakon nekoliko sati je crashao,bsod..

KUPUJEM AM3 MBO DDR3 PONUDE NA PP HITNO!!
14 godina

proc mi je trenutno na 3,9 ghz, znači 200x19,5. jel mogu bez brige, znači bez straha da nešto shebem podići FSB s 200 na 206 da dobim 4 ghz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Oj vidim niko nece pomoc bas super -.-" kaj niko nezna il me niko ne ferma 5% -.-""" mislio sam da je ova tema napravljena da se pomogne pocetnicima u oc-u al vidim da niko ne reagira -.-""""
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bubach1989 kaže...
Oj vidim niko nece pomoc bas super -.-" kaj niko nezna il me niko ne ferma 5% -.-""" mislio sam da je ova tema napravljena da se pomogne pocetnicima u oc-u al vidim da niko ne reagira -.-""""

cpu vid control stavi na custom

14 godina
ford eleanor kaže...
zuper kaže...

proc mi je trenutno na 3,9 ghz, znači 200x19,5. jel mogu bez brige, znači bez straha da nešto shebem podići FSB s 200 na 206 da dobim 4 ghz?

Slobodno

neće. pojavi se plavi ekran prilikom dizanja windowsa

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...
ford eleanor kaže...
zuper kaže...

Slobodno

neće. pojavi se plavi ekran prilikom dizanja windowsa

Ili ti fali jos napona na Vcoreu ili ti je HT previsok a napon za njega premal.A moze i mema zahebavat.Vjerojatno ovo podebljano,o kojem se procesoru radi i kojem naponu?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

phenom 965 1.44V. ne bih htio više dizati, jer nisam siguran za matičnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...

phenom 965 1.44V. ne bih htio više dizati, jer nisam siguran za matičnu

Taj bi procesor morao ici na 4ghz za 1.4V.

14 godina

Ukoliko trazi toliko vise napona za 100 mhz onda ga ostavi na 3,9 ghz,ionako ne bottlenecka tu GTX 460.

0 0 hvala 0
14 godina

ma stavio sam i na 1.45, al se ruši nakon 10 min primea. početni napon bio mu je 1.4 i nije nikako mogao do 4ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...

ma stavio sam i na 1.45, al se ruši nakon 10 min primea. početni napon bio mu je 1.4 i nije nikako mogao do 4ghz

Ostavi na 1,4V i 3900 mhz i miran si.

13 godina

ja sam si našel zlatnu sredinu s postavkama kao što piše pod moj komp...nit se ne grije niti ga mučim a tih 100/200mhz nećeš poznat, možda 2/3 fps

a kao što kolega kaže 460 ni ne traži neki jaki proc da bi je iskoristil

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
d666sermek kaže...

ja sam si našel zlatnu sredinu s postavkama kao što piše pod moj komp...nit se ne grije niti ga mučim a tih 100/200mhz nećeš poznat, možda 2/3 fps

a kao što kolega kaže 460 ni ne traži neki jaki proc da bi je iskoristil

Opali toga svoga na 4100 mhz sa 1,35V i testiraj ide li toliko pa i vise,ukoliko ti je na tom naponu stabilan na 3,8 ghz.

14 godina

ma znam da ne koči grafu. ne bi ni na stocku, nego bi bilo lijepo dosegnut 4ghz {#}

sad sam malo gledao u bios-u, imam nb multiplier frequency x10, tj. 2000mhz, a nb napon 1.1V. jel ima tu kakvog mjesta za nešto više?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...

ma znam da ne koči grafu. ne bi ni na stocku, nego bi bilo lijepo dosegnut 4ghz {#}

sad sam malo gledao u bios-u, imam nb multiplier frequency x10, tj. 2000mhz, a nb napon 1.1V. jel ima tu kakvog mjesta za nešto više?

Profitirao bi povecanjem NB frekve,ona ide bez podizanja napona na 2200 mhz,barem bi trebala.

13 godina

@ zoharbizo:   tako je stabilan za igranje bf3 ili bilo koju drugu igru dok mi ne dosadi (znači 3/4h), windows i sve vezano za multimediu što meni treba, a za prime mu treba 1.35V da idrži dva tri sata... nemam adekvatno hlađenje da ga držim na 4GHz 24/7 :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
d666sermek kaže...

@ zoharbizo:   tako je stabilan za igranje bf3 ili bilo koju drugu igru dok mi ne dosadi (znači 3/4h), windows i sve vezano za multimediu što meni treba, a za prime mu treba 1.35V da idrži dva tri sata... nemam adekvatno hlađenje da ga držim na 4GHz 24/7 :S

Kupi bolji cooler i digni napon na 1,4V jer ako ti radi na tom naponu na 3,8 ghz to je onda zlatni primjerak.

13 godina

nema se para, sad sam uložil malo preko budžeta :S   u planu je na ljeto kupnja mugena, vidjet ću kako će bit... trenutno mi ni ne treba

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@zuper fala lijepa
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

za unlock i OC 960T

jel bolji Mugen3 ili coolermaster Hyper412s?

0 0 hvala 0
14 godina

Mugen 3, pitao sam i za 612 i opet rekli Mugen....

★★★★★
13 godina
neaktivan

Ja sam svoj athlon ii 455 otkljucao u phenom ii b55. Bio je na 3.3 ghz ja sam ga clockao na 3.6 al je nestabilan, na koliko bi ga bilo najbolje clockat ili uopce ne clockat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice