Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 969.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Jonja kaže...

Kupio sam katanu 3, i jel mogu s njom phenoma pomocu mnozitelja kloknit na 3.8?

Mislim da možeš bez većih problema, iako taj cooler nije nikako sretna opcija za 125W-ne proceve.

Sapienti sat.
15 godina
Caesar et Brutus kaže...
Jonja kaže...

Kupio sam katanu 3, i jel mogu s njom phenoma pomocu mnozitelja kloknit na 3.8?

Mislim da možeš bez većih problema, iako taj cooler nije nikako sretna opcija za 125W-ne proceve.

Sigurno sretnija opcija od Stock coolera.

Moci ces do 3,6GHz sa katanom 3 bez frke, iznad toga nebi probavao pogotovo jos kada ti maticna ima 4+1 regulaciju.

Slobodno stisnes Hvala :)
14 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Evo overclockirao sam svoj proc....

Napon na 1.4v ali izgleda da niti to nije dovoljno da bude stabilan..

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1918031

Temperature

http://prntscr.com/2dmop

|AMD Phenom x2 550 @ x4 3.1GHZ|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 18:16 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Digni napon, imaš dobar hladnjak i to nije još neki visok napon za Phenoma. Jesu ti ove temperature pod loadom ?

14 godina

Na kolko?...Baš i ne overclockiram pa neznam na kolko itd..Ovo su temperature u idleu jer load završuje BSOD-om :).

Mislio sam ici na 4ghz..Na kolko napon?

|AMD Phenom x2 550 @ x4 3.1GHZ|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
RaZ0R9111 kaže...

Na kolko?...Baš i ne overclockiram pa neznam na kolko itd..Ovo su temperature u idleu jer load završuje BSOD-om :).

Mislio sam ici na 4ghz..Na kolko napon?

Fali mu napona za stabilnost,zato se bsoda.Nemoj ic preko 1.45V.

Errare humanum est.Errando discimus.
14 godina

Razmišljam ovako onda 

1.45..

3.8ghz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
RaZ0R9111 kaže...

Razmišljam ovako onda 

1.45..

3.8ghz?

Ako bog da 3.8 ghz na 1.45 ako ne onda 3.6 stabilno na 1.45v.Nemoj preko toga ic.I prati temperature u loadu.

Errare humanum est.Errando discimus.
14 godina

Ostavi taj takt koji je sada i digni za jedan stupanj koji ti nudi matična napon pa vidi jel drži vodu. Kad imaš stabilan takt, onda možeš tražit više a ne poprijeko !

14 godina
neaktivan

imam amd athlon x2 3.0 ghz kako bi ga mogao overclockati i da li bi se to isplatiolo..hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
svenko kaže...

ZANIMA ME DA LI MOGU I KAKO OVEDRCLOCKAT PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 3.0 GHZ

lol

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Možeš imaš na forumu temu koja pojašnjava sve o overclocku, i pročitaj bar prvih 10ak stranica, i onda pola sata zuji po googlu i traži što ti nije jasno, a onda se upusti u overclockanje.

nije ti overclock win aplikacija gdje pritisneš gumb i zdravo, ovo ti je malo čudnija stvar, definitivno mnogo kompliciranija i ovisi o puno stvari.

O uspješnosti overclocka ovisi puno stvari, evo redom

1 o čovjeku koji overcloka

2 o primjerku procesora

3 o matičnoj ploči

4 o ramima

i još o puno stvari, tako da moraš malo proučiti to više, nije to mačiji kašalj...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel mi mozes reći tocno na kojem forumu je to koja stranica

0 0 hvala 0
17 godina
Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
14 godina
neaktivan

i do kolko bih mogao overclockat taj procesor max

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i jos nesta ak ga overclockam jel ce se onda pregrijavat jel cu onda moart uzet hladnjak za procesor

0 0 hvala 0
17 godina

prvo nauči koristiti "uredi gumb" da ne slažeš više postova zaredom...

Pa nitko ti nemože reći koliko ćeš moći oc-at, ovisi o puuuno stvari, pogledaj gore napisao sam ti najvažnija...

pa za normalni oc od do 10ak% nevjerujem da ćeš trebati, ali za nešto više ćeš sigurno trebati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako došao je trenutak da i ja ovdje potražim pomoć. Traženje stabilne frekvencije mog Phenoma 955 kojeg sam uspio nagurati do 4,5GHz ali ne stabilno. Uspio sam vrtiti testove na 4,3Ghz čak i na malo višoj frekvenciji ali kod testiranja stabilnosti mi se uvijek rušio. Testirao sam sa OCCT-om na large data i high priority i rušio mi se čak na 4 GHz na raznim postavkama što znači voltaže od 1.4v do 1.65v. Windowsi i benchmarkovi mi prolaze nekad bez problema nekad ne što me isto pomalo začuđuje. Overclockao sam i prije puno puta no do sada nisam previše dirao postavke za NB te mislim da mi se zbog toga i ruši. Uvijek dižem FSB x Multi te voltažu procesora, ali nikad postavke za NB. Zapravo bi me zanimalo da mi netko pojasni postavke za NB i ostale stvari koje se nalaze u BIOS-u te utječu na overclock i stabilnost.

Prilažem i slike svog BIOS-a.

Cijenim svaku pomoć.

Unaprijed hvala.{#}

1 1
2 2
e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 22:52 (Fixcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam athlona x3 435 i clockan je na 3 ghz (250 * 12), a default je 2.9 ghz (200 * 14.5). Svi programi mi očitavaju 3 ghz u radu (cpu-z, oc tuner...) al windowsi očitavaju 2.4. Zanima na kolko on zbilja radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vjerovatno ti je uključen Cool n quiet...Osloni se na CPU-Z on nelaže ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
6BoosteR9 kaže...

Imam athlona x3 435 i clockan je na 3 ghz (250 * 12), a default je 2.9 ghz (200 * 14.5). Svi programi mi očitavaju 3 ghz u radu (cpu-z, oc tuner...) al windowsi očitavaju 2.4. Zanima na kolko on zbilja radi?

Gdje si ti to gledao u WIndowsima? Inače ako misliš na onaj Experience Index ( ako sam pogodio naziv ) nemoj se oslanjati na to jel taj nepokazuje nekad točno. CPU-Z ti pokazuje stvarno stanje stvari. Obrati pažnju da imaš CnQ tako da brzina procesora varira.

15 godina

Evo da se i ja malo ukljucim u temu....

Danas sam overclocko svoj Athlon II x4 630 na 3,3GHz sa stock coolerom(uskoro Katana3) i stock Voltazom.

Validacija

Multiplier sam smanjio sa x14 na x13 i povecao Bus speed na 254...znaci 13x254=3.3GHz

Ali sam RAM ostavio na Auto te sada vidim da cpuz kaze da ram radi ovako: RAM Speed : 508 MHz (1:2) @ 6-6-6-15

kako da podesim ram?

i dali vam se cini da sam dobro napravio ili bi vi nesto na mom mjestu promijenili?

jel od silnog proteina smanjila mi se kara,al glavno da je na bicepsu pukla kapilara|||http://www.youtube.com/watch?v=h1KDYOvecl0&feature=player_embedded#at=60|||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Brega55 kaže...

Evo da se i ja malo ukljucim u temu....

Danas sam overclocko svoj Athlon II x4 630 na 3,3GHz sa stock coolerom(uskoro Katana3) i stock Voltazom.

Validacija

Multiplier sam smanjio sa x14 na x13 i povecao Bus speed na 254...znaci 13x254=3.3GHz

Ali sam RAM ostavio na Auto te sada vidim da cpuz kaze da ram radi ovako: RAM Speed : 508 MHz (1:2) @ 6-6-6-15

kako da podesim ram?

i dali vam se cini da sam dobro napravio ili bi vi nesto na mom mjestu promijenili?

RAM ti radi na malo preniskoj frekvenciji. Igraj se malo sa množiteljem RAMA i probaj ga podesit na što bližu vrijednost njegovom stock naponu odnsono na oko 667 Mhz. Što se tiče procesora tek kad uzmeš Katanu možeš još malo više. Očekuj da sa naponom do 1.5V nećeš postići više od 3-4 do 3.6 Ghz ( to je prosjek za Propuse za taj napon ). Sve poslje 3.6 Ghz za Propuse je lutrija i traži viši napon od 1.5V

15 godina

Ja sam cuo da Athlon II x4 630 ide do 3,4GHz bez dizanja napona..

Mozes li mi reci kako da podesim latencije i brzinu RAM-a?

EDIT:

Evo vratio sam sve na stock (2.8GHz) i slikao da pitam sta da napravim s latencijama i množiteljem kad stavim na 3,3GHz

jel od silnog proteina smanjila mi se kara,al glavno da je na bicepsu pukla kapilara|||http://www.youtube.com/watch?v=h1KDYOvecl0&feature=player_embedded#at=60|||
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 19:52 (Brega55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Brega55 kaže...

Ja sam cuo da Athlon II x4 630 ide do 3,4GHz bez dizanja napona..

Mozes li mi reci kako da podesim latencije i brzinu RAM-a?

EDIT:

Evo vratio sam sve na stock (2.8GHz) i slikao da pitam sta da napravim s latencijama i množiteljem kad stavim na 3,3GHz

Stavi memoriju na 533 Mhz ( to je djelitelj 2.66 ) onda clockaj opet i kad dođeš na reference clock od 251, tada će ti memorija opet raditi na stock vrijednostima.

14 godina

Evo dobio sam novi procesor AMD Phenom II 720 BE X3 otključava se u X4 ii htio bi ga kloknuti na 3,4 3,5 tako nekako koji napon da stavim i ima otključan množitelj

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1933313

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj za početak 1,45V a ako ide bez problema onda lagano smanjuj na 1,4V. Ispod toga ne vjerujem da bu bio stabilan osim ako je neki golden sample.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Pozz,

Danas sam si upiknuo Katanu 3.

Stavio sam proc (Athlon II x4 630) na 3,3GHz sa stock voltazom.

Testiro sam ga s Prime95 punih 3 sata i nije bilo nikakvih grešaka niti rušenja sistema.

Gledao sam temperature sa HW Monitorom i maximalne su bile :

CPUTIN: 55°c

Core#0: 46°c

Core#1: 46°c

Core#2: 46°c

Core#3: 46°c

Navedene temperature su ocitane nakon 3 sata opterecenja s Prime95.

Dali su uredu navedene temperature?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 15:50 (Brega55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa temperature su ti što se tiče samog procesora super ako uzmeš u obzir da je max za Propusa 71C a ti imaš 55C pod Primeom. U usporedbi sa boljim hladnjacima naravno da je malo gore, ali kad gledaš koliko si ti platio svoh hladnjak onda je dobro. A jel ti sad nije više bučno ?  I koliki ti je napon ( jel taj stock je rastezljiv pojam ) ?

15 godina
itomic009 kaže...

Pa temperature su ti što se tiče samog procesora super ako uzmeš u obzir da je max za Propusa 71C a ti imaš 55C pod Primeom. U usporedbi sa boljim hladnjacima naravno da je malo gore, ali kad gledaš koliko si ti platio svoh hladnjak onda je dobro. A jel ti sad nije više bučno ?  I koliki ti je napon ( jel taj stock je rastezljiv pojam ) ?

Stock napon mi je 1,3750.

Ali sam skuzio sa mi katana 3 stalno radi na max broju okretaja..

Cool n quiet mi je enable-an ali stalno mi radi i u ildu i u full loadu na 2700-2800rpm... dali je to uredu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice