Moze li se na AMD Athlon II X3 450 procesoru otkljucati cetvrto jezgro ?
probaj ako maticna ima acc ili ucc...ako te potrefia dobar primjerak moc ces otkljucat...
http://www.specsbox.com/445/msi-gf615m-p33-motherboard-specs.html
Imam ovu.
Moze li se na AMD Athlon II X3 450 procesoru otkljucati cetvrto jezgro ?
probaj ako maticna ima acc ili ucc...ako te potrefia dobar primjerak moc ces otkljucat...
http://www.specsbox.com/445/msi-gf615m-p33-motherboard-specs.html
Imam ovu.
nema nijednu od navedenih opcija...nemozes otkljucat sa njom...
pozz, imam athlon II X4620 (2.6 ghz stock) i zelio bih ga clockati posto sam nabavio novu grafu. molim vas ako mi moze neko objasnit korak po korak, jer u biosu imam sam opciju za dizanje takta (a mozda niti nisam ostalo vidio, ne znam). ako treba, mogu i poslikat to u biosu pa da vidite kako to izgleda. hvala
pozz, imam athlon II X4620 (2.6 ghz stock) i zelio bih ga clockati posto sam nabavio novu grafu. molim vas ako mi moze neko objasnit korak po korak, jer u biosu imam sam opciju za dizanje takta (a mozda niti nisam ostalo vidio, ne znam). ako treba, mogu i poslikat to u biosu pa da vidite kako to izgleda. hvala
C'n'Q - Disabled
CPU FSB - 262
CPU Ratio - Auto
Freq - 3402
CPU-NB Ratio - x8
Freq - 2096
EC Firmware - Special (mora bit uključen uz ACC da otključa L3, pošto je moj Deneb)
ACC - Auto
Auto OC - Disabled
MS OC Boost - Disabled
FSB/DRAM Ratio - 1:266
Freq - 1397
HT Link - Auto
Freq - 2096
Ostalo sve Auto osim CPU Voltage - 1.327
Za upoznavanje OCa imaš teme po forumu... i koji ti je RAM i cooler? Mozda ne mozes iste postavke
znaci te postavke unesem u bios koje si naveo ili? ram imam 2 gb kingston i 2 gb gskill 1333 mhz, cooler je xigmatek gaia
znaci te postavke unesem u bios koje si naveo ili? ram imam 2 gb kingston i 2 gb gskill 1333 mhz, cooler je xigmatek gaia
Onda bi mogao, mozda malo manji FSB ali e...
a jel se moze mozda oc-at preko windowsa? nekak me strah to radit u biosu i opcenito overclockat
a jel se moze mozda oc-at preko windowsa? nekak me strah to radit u biosu i opcenito overclockat
Više te mora biti strah OCat u Winsu nego u BIOSU
U BIOSu ako faliješ samo izvadiš baterijicu i to je to....
ok, zapisat cu onda postavke pa probat
Radi sa malo manjim FSBom (probaj prvo sa 250 - 255) pa onda lagano dizi ;)
Bolje bi ti bilo da zaobiđeš savjete Mitsouke, jel on očito se neputi previše u clockanje !!! Neradi se to tako da pukne neke brojeve i da ti sad staviš na te postavke !! Svaka ploča u kombinaciji sa procesorom i ramom ima svoje zakonitosti. To znači da nijedan cpu i matična se neclokaju isto. Ako je on clocknio svog na neki takt , neznači da ćeš i ti moći ! Dakle, informiraj se prvo odobro o tome po relevantnim forumima i stranicama i onda sam kreni lagano.
Radi sa malo manjim FSBom (probaj prvo sa 250 - 255) pa onda lagano dizi ;)
Kod AMD-a NE POSTOJI FSB, to se zove refrence clock !!!
Kod AMD-a NE POSTOJI FSB, to se zove refrence clock !!!
Ne, to je Hyper Transport (HT)
Postoji FSB, ali više se ne koristi. Naime FSB bandwidth je postao kočica pa se shodno tome ta tehnlogija napustila. AMD je davno prešao na HT, a Intel na QPI.
clockao sam preko nekakvog ez overclocka u biosu, samo sam dignuo frekvenciju na 3.5 ghz i zasad normalno radi. skoro nista od onog navedenog sto bih trebao mijenjati nemam
clockao sam preko nekakvog ez overclocka u biosu, samo sam dignuo frekvenciju na 3.5 ghz i zasad normalno radi. skoro nista od onog navedenog sto bih trebao mijenjati nemam
Upali OCCT ili Prime95. Imam osjećaj da će u roku minute BSOD se pojavit !
Upali OCCT ili Prime95. Imam osjećaj da će u roku minute BSOD se pojavit !
slazem se,,,al mozda nece :)
Mislim ono pod tvoj Moj PC navedeš sve, a koji model maticne ploce imaš tog nigdi nema baš krasno kak to moš zaboravit. Ko drugo EZ Overclocking vrjednost, ne diži više od 20% za taj svoj procesor onda bude ok ak imaš to po postotcima ponuđeno u Bios otiđi tam ponovo pa tak podesi.
Bolje bi ti bilo da zaobiđeš savjete Mitsouke, jel on očito se neputi previše u clockanje !!! Neradi se to tako da pukne neke brojeve i da ti sad staviš na te postavke !! Svaka ploča u kombinaciji sa procesorom i ramom ima svoje zakonitosti. To znači da nijedan cpu i matična se neclokaju isto. Ako je on clocknio svog na neki takt , neznači da ćeš i ti moći ! Dakle, informiraj se prvo odobro o tome po relevantnim forumima i stranicama i onda sam kreni lagano.
Ja sam to dao kao primjer, procitaj zadnju rečenicu.
FSB se još uvijek koristi kao naziv... sve ti ovisi o matičnoj ploči, ne govori ono u što nisi siguran
U vezi BSOD-a... ne mora, ako nije otključao L3 može bez problema i više uz neki malo bolji cooler.
Ja sam to dao kao primjer, procitaj zadnju rečenicu.
FSB se još uvijek koristi kao naziv... sve ti ovisi o matičnoj ploči, ne govori ono u što nisi siguran
U vezi BSOD-a... ne mora, ako nije otključao L3 može bez problema i više uz neki malo bolji cooler.
Kao što rekoh FSB nepostoji kod AMD AM3 procesora. To je HT Link a ne FSB. FSB je još sa 775 Intelovog socketa.
Daj molim te pročitaj šta piše i ne govori gluposti. Na matičnima se koristi kao naziv i to je to. Sve je to ista stvar, a MSI koristi FSB kao naziv tako da...
Daj molim te pročitaj šta piše i ne govori gluposti. Na matičnima se koristi kao naziv i to je to. Sve je to ista stvar, a MSI koristi FSB kao naziv tako da...
Korištenje izraza FSB je u suštini pogrešno jer se razlikuje od HT-a i QPI-a, međutim zadržao se u govoru radi navike. Spominje se čak i u službenim speckama ploča (uz pravilan naziv) čisto da se eventualni kupci ili tko se već zanima za ploču lakše snađe.
No FSB po definiciji je otišao u mirovinu sa core 2 procevima.
Korištenje izraza FSB je u suštini pogrešno jer se razlikuje od HT-a i QPI-a, međutim zadržao se u govoru radi navike. Spominje se čak i u službenim speckama ploča (uz pravilan naziv) čisto da se eventualni kupci ili tko se već zanima za ploču lakše snađe.
No FSB po definiciji je otišao u mirovinu sa core 2 procevima.
E pa ti si skuzio ono bas sto hocu rec. Ali nije to na specifikacijama nego u BIOSU. Piše CPU FSB *******, a od HT-a ni l
E pa ti si skuzio ono bas sto hocu rec. Ali nije to na specifikacijama nego u BIOSU. Piše CPU FSB *******, a od HT-a ni l
Pogledao sam maloprije namjerno za tvoju plocu sta pise i naveden je i FSB pokraj HT-a... al razumijemo se...
Ja govorim za BIOS ne specifikacije, a tu nema HTa Znači ne razumijemo se
oke, al zato ja govorim za specifikacije
oke, al zato ja govorim za specifikacije
ma znam skuzia sam Uglavnom slazemo se da je to shema ESP, ESC - iste stvari sa drugačijim nazivima
Mislim ono pod tvoj Moj PC navedeš sve, a koji model maticne ploce imaš tog nigdi nema baš krasno kak to moš zaboravit. Ko drugo EZ Overclocking vrjednost, ne diži više od 20% za taj svoj procesor onda bude ok ak imaš to po postotcima ponuđeno u Bios otiđi tam ponovo pa tak podesi.
sry zaboravio sam stavit, al stavio sam sad. model je asrock m3a770 de. ako ima neko takvu plocu nek mi pls kaze koje da postavke tocno unesem . i dignuo sam na 3.5 ghz i nakon 2 h igranja cod2 komp se restartao sam od sebe, sad je na 2.8 ghz
ma znam skuzia sam Uglavnom slazemo se da je to shema ESP, ESC - iste stvari sa drugačijim nazivima
au picku, opet moram ponovo objasnjavat
salim se, nisu to bas jednake stvari kako ih zelis prikazati no sluze istoj svrsi, tak da moze proc...
To bi moglo biti do prevelike temperature ili nije narocito stabilno... rekli su ti da ga stavis na OCCT, pa bar pola sata... ili Prime95 pa promatraj temperature.
@ATi pa to je i bila misao, u suštini je isto ... kao i CDI i HDI sve je to slična stvar kao HT i FSB, nije potpuno ista ali je tu negdje.