sad je na 3.6 V 1.42 idle 49-56...load max 82...previše fak
OC q6600
- poruka: 99
- |
- čitano: 19.999
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Meni je na 3.6 isto
Core 1.49V
idle 51-57°C
load 72-79°C i ovo zadnje samo pod full stress testing znači CPU usage 100% u Prime95
Inače imam više napona nego ti moraš staviti
Tebi je bolje
Evo dodje i meni do 83 core0 ali samo na minutu poslije se popravi dok jezgra ne prelazi 71°C!
i jas koristio prime i max je bilo na 2 jezgre 82 a imam manju voltazu i kako veliš bolji hladnjak.
jesi li ikada podizao voltažu MB-a i jel to ima nekakva utjecaja na oc proca?
Nis dizao napon na MBO jer nije trebalo ako treba onda moraš
Naravno da se neki OC ne more napraviti ako to ne napraviš
Inače se nis još susretao s tim
Inače čuo sam da su te temp oko 80 OK za quadove
Pa tvoj i moj su 65nm normalno da če temps bit više nego novim P II
sumnjam da su 80 ok...još kad vidim testove na netu...poludim
a bože!!! ja skinuo zalmana 9500 jer sam mislio da cu sa v8 lako clockati...kad ono skoro isto...proc je legao sigurno...okrenut je u pravom smjeru, još sam i dodatni fan stavio na rebro...
moj fan --v8--120 mm fan koji zbacuje sve to van...big tower...otvoreno kućište...4 puta ga vadio i stavljao, druga pasta...aaaaaa
a bože!!! ja skinuo zalmana 9500 jer sam mislio da cu sa v8 lako clockati...kad ono skoro isto...proc je legao sigurno...okrenut je u pravom smjeru, još sam i dodatni fan stavio na rebro...
moj fan --v8--120 mm fan koji zbacuje sve to van...big tower...otvoreno kućište...4 puta ga vadio i stavljao, druga pasta...aaaaaa
A mislim da bi on trebao bar nekoliko stupnjeva dodatnih skinut. Iako, vani su vrucine. Nemos ohladit nesto ispod 40 stupnjeva ako puses zrakom temperature 35 stupnjeva.
Neznam kakav ti je airflow unutar kucista. Ja imam 1x 120 mm na dnu, 1x 92mm od naprijed koji puse na diskove (uvlacenje zraka) te dva 120 mm na vrhu. Kablove sam koliko toliko poslozio.
Pa nemože više od toga hladit kad mu je napon 1.5V na VCore
Kao ni meni
Ipak je to 65nm normalno da se grije meni na 15250V
rekoh da je osobno...pogodite sta je bilo? :)
glupi procesor je neravan ko planina...malo ga brus papirom (za sad 240, u ponedjeljak finiji) i evo ga 10 ° manje temp. ali nisam ni time zadovoljan, na 2 jezgre je 73 a na ostale 2 - 70, znači još nije ravan...izravnat cu ga ja, nece on meni diktirati :)
rekoh da je osobno...pogodite sta je bilo? :)
glupi procesor je neravan ko planina...malo ga brus papirom (za sad 240, u ponedjeljak finiji) i evo ga 10 ° manje temp. ali nisam ni time zadovoljan, na 2 jezgre je 73 a na ostale 2 - 70, znači još nije ravan...izravnat cu ga ja, nece on meni diktirati :)
Hehehehe... izbrusi ga do wafera. Kako ti se uspio iskrivit?"!?!?!
pa nemam pojma, mozda je takav dosao, nije sad iskrivljen da se to okom vidi. to us male krivine ali eto imaju utjecaja na toplinu. stavi oštricu žileta na proc pa podigni prema svjetlu...tako sam ja vidio da je neravan. imaš na tubeu video kako ga brusiti :) ja sam ga brusio laganao jer nemam bas super fin papir. vidi se da je na krajevima bio izbocen jer su se oni najviše izbrusili. još u ponedjeljak cu ga finirati.
pa nemam pojma, mozda je takav dosao, nije sad iskrivljen da se to okom vidi. to us male krivine ali eto imaju utjecaja na toplinu. stavi oštricu žileta na proc pa podigni prema svjetlu...tako sam ja vidio da je neravan. imaš na tubeu video kako ga brusiti :) ja sam ga brusio laganao jer nemam bas super fin papir. vidi se da je na krajevima bio izbocen jer su se oni najviše izbrusili. još u ponedjeljak cu ga finirati.
Mozes dat link? Ja sama trazio i ne mogu nac..
jel zna netko neki fix možda da mi win 7 ne pokazuje clock procesora veći nego je zapravo? vratio sam clock na staro (8x400) i windows mi pokazuje clock od 3.6,dok cpuz pokazuje stvarni clock od 3.2ghz...mislio sam prije da je do XP-a ali imam win 7 nešto manje od pola godine i sada kada sam vratio clock na 3.2 opet isti problem ko na XP-u...skonto sam da je tako samo kada je multiplier 8x,a stavim ga 8 isključivo da mi memorija bude 1:1...sve normalno šljaka ali me bedira što mi piše krivi clock,a ne želim stavljat množitelj 9 jer mi onda memorija nije u omjeru 1:1 :D
Jer bi bila GTX 570 overkill na moj Q6600 @3.2GHz?
Ili ako ne onda na 3.40GHz?
Stoncine zabranjujem ti da uzimaš GTX570, uzmi HD6950...
Stoncine zabranjujem ti da uzimaš GTX570, uzmi HD6950...
Heh da li bi onda bila dosta HD6950 za nadolazeće naslove u iduću god dana?
Jer brat i ja smo se zapalili za Metro i Crysis 2 posebno on ja za Metro!xD
A on bi htio vidjet najljepšu grafiku i još bi onda možda upiknuli si jači monitor?
full hd:P
1080p!
Koliko je HD6950 unlockana jača od GTX570?
Dakle na taktu 880MHz unlockana i clockana na brzinu jače HD6970?
Onda bi se uzimalo 6950 sada ili GTX570 u ožujku pa bi onda igrali ja Metro a on Crysis 2? Ili ako još koji dobar FPS izađe na proljeće.
Proc će te kočit u metru, a vjerovatno i u crysisu 2.
Ha?
Zar nikako ne mogu sa ovim procem proć?
Sad igram Metro na very high bez AAx4 i sa gigabajticom OC-anom na 860/950MHz.
Imam ravno 26-30 AVG.
Jer bi mogao sa tom 6950 imati preko 30 AVG i još da uključim AAx4?
Možda ako clocknem quada na 3.4GHz toliko ide?
Ha?
Imam ravno 26-30 AVG.
A da probas jednostavno vidjet ak ide? :P
@boldano: stoncine, malo si razmazen, neki bi bili jako sretni da im procesor drzi koliko i tebi :D
Ha?
Imam ravno 26-30 AVG.
Igraš ti vraga, imaš slow motion ili igraš na dx10 a ne dx11.
Probao sam ja sa brutalno oc-anom hd5850 igrat na very high pa baš i nije išlo, mislim je u nekim scenama po 30fps-a, ali znalo je gadno past ispod 20fps-a i to često. To nije igranje nego prcanje u zdrav mozak
ako igram sa clockanom imam 26AVG+
na stocku dakle imam gigabyte tvornički OC 715/900 imam 22+
Priznam ima i framedrops samo rijetko kada
Q6600 na 3.2 se dobro drži
ako igram sa clockanom imam 26AVG+
na stocku dakle imam gigabyte tvornički OC 715/900 imam 22+
Priznam ima i framedrops samo rijetko kada
Q6600 na 3.2 se dobro drži
Ma imaš ti vraga 26AVG čim se okreneš prema onim zrakama svjetla dobiješ slow motion, pa i sa HD5970 koja je samo duplo jača grafička.
Jesi siguran da ti je uključen DX11, DOF i Teselacija?
1680, DOF, teselacija, DX11, Very High
Ali tih slow motiona ima uvijek. Rijetko je, ali ih ima.
Pa znaš da sam igrao i sa 5850 OC. Sa 5850 imam točno 5-6 AVG više dakle uvijek je AVG preko 30 ovdje oko 22-25 FPS.
Sa GTX460.
Samo igra ipak lijepo izgleda i na 25 FPS-ova hoću reći da se i ne osjeti baš. Tj. ne smeta jako.
Ipak sam ju ja clockao sa 675 na 860MHz
Ali tih slow motiona ima uvijek.
Rijetko? Ima ih pun qrac
Ti hoćeš reći da zdereš HD5870, HD6870 i GTX470 prema pcekspertovom testu?
One dobivaju 25fps-a (sve), na 1680x1050, SSAO ON, DOF, Teselacija, 16xAF, 1680x1050, a GTX570 dobiva 30fps-a, te HD6950 dobiva 29fps-a.
Sve to na core i7 980X
Naručio sam HD6950 od Gigabyte večerasxD
A quad će valjda biti dosta jak za kada ju unlockam
:P
Naručio sam HD6950 od Gigabyte večerasxD
A quad će valjda biti dosta jak za kada ju unlockam
:P
Oprostite na off topicu ali ko kaže da ćeš ju uspijet unlockat ? Jučer je kupio neki frajer na pce i nije ju uspio, dobiva samo neku poruku, tako su neki još uzeli za test i nisu uspjeli također
Ali tih slow motiona ima uvijek.
Rijetko? Ima ih pun qrac
Ti hoćeš reći da zdereš HD5870, HD6870 i GTX470 prema pcekspertovom testu?
One dobivaju 25fps-a (sve), na 1680x1050, SSAO ON, DOF, Teselacija, 16xAF, 1680x1050, a GTX570 dobiva 30fps-a, te HD6950 dobiva 29fps-a.
Sve to na core i7 980X
Jer ima neki benchmark? Meni onaj u steam folderu ne radi nikako?:(
@ Mitch
Znam da je sve moguće pa da me dopadne lošiji primjerak
anyway kako god gledao isplativija GPU od ove ne postoji danas 2230 kn plus poštarina za 6950 nikako nije neki novac
i još plus k tome vjerovatno će se moć unlockat i onda imam HD6970 u tri minute posla i za 2230kn.
Pozdrav ljudi
Prvi put sam clockao moj Q6600 G0 na 3.0 (333x9, RAM 667, omjer 1:1) i zanima me par stvari:
1. Kad stavim vcore na 1.25000 prime95 odvrti 10 sati sa 0 errora i 0 warninga. Nakon toga probam 1.23750 i prime95 odvrti 8 sati bez problema. Isti dan nakon toga (1.23750) pokrenem prime opet i nakon 15 minuta dobijem blue screen?! Je li ovo normalno? Trenutno drzim vcore na 1.24375
2. Temperature kad mi je vcore 1.2500 mi u loadu idu max na 65-66, jesu li ovo normalne temperature? Neki mi govore da jesu neki da nisu. Meni je bitno da ovaj procesor izdrzi jos par godina, a ovaj PC se koristi svakodnevno i to za gaming. Takoder me zanima sta cu kad dodu ljetne vrucine? :)
3. Zadnje pitanje. Imam poprilicno malo kuciste Asus vento a8 pa nemogu stavljat velike ventilatore ni najbolja hladenja. Trenutno imam Arctic Cooling Freezer 13 i jedan 80mm vent sta upuhuje zrak sa prednje strane i jedan 80mm sta ispuhuje. Isplati li se stavit jos jedan 80mm da upuhuje? U linksa su mi rekli da ne jer necu osjetit promjenu.
Takoder za napomenu stavio sam Arctic Silver 5 (po uputstvima sa official sitea) pa mi je temperature skocila za 1 :S
Moj sustav
Maticna: Asus P5E
Procesor: Q6600 na 3.0
RAM: 6GB 667 MHz
Heatsink: Arctic Cooling Freezer 13 (Pasta Arctic Silver 5)
Programi: CoreTemp, RealTemp, Prime95, CPU-Z
EDIT: Kad igram SC2 temperature ne prelaze preko 59. Kad skinem jedan panel sa strane, otvorim komp temperature ne prelaze 50!!
Unaprijed zahvaljujem na pomoci.