jel mi moze neko rec sta je sve potrebno za kolokanje ovog proca i kak se to radi hvala..
Clockanje core 2 duo e4500
- poruka: 24
- |
- čitano: 11.615
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hvala
da ne bih morao otvarat novu temu moze mi netko reci do koje granice mogu clockat ova procesor
da ne bih morao otvarat novu temu moze mi netko reci do koje granice mogu clockat ova procesor
ja sam došao do 2.81 GHz - FSB 255 i multiplier x11
sada kada pokušam dignut FSB bios mi se postavi na default nakon reseta... Kako to? U tutorialu piše da bi trebalo FSB na 300 ići bez dizanja napona?
NA 2.9GHz ide bez diranja voltaža, trenutno mi radi na 300x11=3300 ! Na 1.4V ! Stabilno 24/7 ! Max mi je bio 3450MHz sa 1.52V, al temp mi idu onda do 65°C a poslje 3.3GHz nema velike razlike, više štete nego koristi, 3.3GHz je zlatna sredina!
skužio sam da mi EIST i C1E u BIOSu nisu bili isključeni. Evo stavio sam 333x9 i sad mi radi na 3GHz. Na Orthos programu nakon 6 min mi je temp 72 stupnja i onda se više ne povećava. ne javlja nikakve greške. jel to ok? Probat ću multiplier staviti na 11 pa ću vidjet hoće mi radit...
skužio sam da mi EIST i C1E u BIOSu nisu bili isključeni. Evo stavio sam 333x9 i sad mi radi na 3GHz. Na Orthos programu nakon 6 min mi je temp 72 stupnja i onda se više ne povećava. ne javlja nikakve greške. jel to ok? Probat ću multiplier staviti na 11 pa ću vidjet hoće mi radit...
:D Tako sam našao na googleu da je neki lik tako stavio i sve radi. Voltaža je default
Onda stavi 300*10 , i stavi memoriju da ti ne prelazi 900Mhz, i dodaj joj +0.3V ! Hmm proc ti se nebi smio tak grijat, makar imaš BOX kuler!
evo jesam. To se toliko grije kad ga s orthosom na 100% stavim inače je temp oko 40 stupnjeva. I da, zašto mi u Visti na my computer onda piše 3,3 GHza a u CPU-Z piše 3 GHz?
stavio sam 300x10. I u CPU-Z mi piše VCORE 1.568V iako sam stavio na default?
@ gad
zato sta vista (a i xp) "ne zna" da je multi na 10, nego "misli" da je na 11... dakle, 300 × 11 = ...
vjerojatno ti nije na default, nego na auto. kad je na auto, maticna sama daje voltazu koliko smatra da je najbolje. nikako nemoj drzat nista na auto.
sad mi temp ide do 55 stupnjeva. Morat ću bolji hladnjak uzet. i još nešto, malo mi je čudno ovo što mi pokazuje za grafičku:
http://img147.imageshack.us/my.php?image=clipboard01jt1.jpg
GPU clock mi je malo visok :S
2) jel imao tko problem s ATI tool najnovijim - kad ga pokrenem neće da mi ga otvori, a kad ga hoću zatvoriti komp mi zablokira :S
Moj E4400 ide na 3,0 GHz bez problema sa Arctic Cooler Freezer 7 coolerom.
http://lh3.ggpht.com/zdravko.primorac/SLWthFk5a9I/AAAAAAAAAHE/ls8cAfzFTzg/s512/P8260002.JPG
@ zdravo
opce poznato je da se e4400 bolje colcka od e4500, tako da ne mozes direktno usporedivat ta dva procesora.
btw, samo na 3 ghz?
jel može tko odgovoriti na gore postavljeno pitanje?
sad mi temp ide do 55 stupnjeva. Morat ću bolji hladnjak uzet. i još nešto, malo mi je čudno ovo što mi pokazuje za grafičku:
http://img147.imageshack.us/my.php?image=clipboard01jt1.jpg
GPU clock mi je malo visok :S
2) jel imao tko problem s ATI tool najnovijim - kad ga pokrenem neće da mi ga otvori, a kad ga hoću zatvoriti komp mi zablokira :S
Testirao sam sat vremena i temperatura procesora je bila između 70-75 C jel to malo previše.Kad je test završio pisalo je da nema greške.
Testirao sam sat vremena i temperatura procesora je bila između 70-75 C jel to malo previše.Kad je test završio pisalo je da nema greške.
Prvo testiranje je bilo bez paste na procesoru FSB 270x11, 2.97 GHz i temperatura je išla do 75 C a drugo testiranje je bilo sa pastom na procesoru FSB 275x11-3028GHz i temperatura je bila 50-56 C
Zanima me jel temperatura 50-56 C dobra ili je još visoka.I kako da u biosu naštimam da kad ugasim pa ponovo upalim komp da mi ostane na 3 GHz jer stalno mi vraća na 2.20 GHZ
Prvo testiranje je bilo bez paste na procesoru FSB 270x11, 2.97 GHz i temperatura je išla do 75 C a drugo testiranje je bilo sa pastom na procesoru FSB 275x11-3028GHz i temperatura je bila 50-56 C
Zanima me jel temperatura 50-56 C dobra ili je još visoka.I kako da u biosu naštimam da kad ugasim pa ponovo upalim komp da mi ostane na 3 GHz jer stalno mi vraća na 2.20 GHZ
zar nisu e4400 i e4500 isti procesori sa drukčijim tvorničkim lockom?
moj je e4300 (1.8) i radi na333x9=3.0
hladnjak je igloo 5750, košta nekih 150kn a temp su mi idle 27-29 a load max 35.
rami su kingmax 2x1gb 667 i 2x1gb 800 333x2=666 vidi ga kao 667
prezadovoljan sam!
nisam dirao napone, tj. na automatski su
prije toga sam sve moguće kombinacije isprobavao i nije radilo zbog glupih rama
inaće cpu vjerujem može i više