Vukovar-pobjednik jer je žrtva

poruka: 76
|
čitano: 20.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Maglovita i tužna večer ... svijeće na prozorima R.I.P {#}.

http://soksa.3dhr.net/
14 godina
neaktivan

R.I.P. svim žrtvama Vukovara.

Iako nisam iz Hrv. poznata su mi ovakva stradanja(Srebrenica), te se tako suosječam sa porodicama žrtava Vukovara.

Da te volim dusa zna,draga moja BiH
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 23:25 (stone).
14 godina

Svi su nezasluženo patili i prolazili teške stvari,ali od tih dugih pustih dana punih nadanja da se što prije prekine rat malo se što promijenilo.I dan danas nas pljackaju i namecu nam puste priče(velike face od naših političara) da će biti bolje.Neka im je laka zemlja

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 1:59 (monsieur).
16 godina
neaktivan
Re: Vukovar-pobjednik jer je žrtva
stone kaže...

R.I.P. svim žrtvama Vukovara.

Iako nisam iz Hrv. poznata su mi ovakva stradanja(Srebrenica), te se tako suosječam sa porodicama žrtava Vukovara.

..da su ovi smradovi iz europe na vrijeme intervenirali u vukovaru,srebrenica se nikad ne bi desila

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 9:51 (seneka).
14 godina
neaktivan

Žalosno je danas doči u Vukovar i vidjeti da ti ljudi i dalje rade neke iste greške kao prije rata... Pokoj i slava svima koji su poginuli i branili Vukovar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 5:54 (Đapa club).
16 godina
neaktivan

U Dugom Selu su duž glavne ceste (Sesvete-DS-Vrbovec) postavljeni lampioni, znači međusobnog razmaka od 50-60 cm, i tako cijelom dužinom ceste, a čuo sam da je tako i u Sesvetama i drugim mjestima...

U školi smo imali prezentaciju Vukovar - Nekad i danas, stvarno se dobro vide srušene ulice i zgrade ali i kako je poslije sve obnovljeno.

xfire: triplex667 • steam: tripleks334 • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • Batina je izašla iz raja. Jer da je tamo ostala, to više ne bi bio raj.
15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

R.I.P. žrtve Vukovara. Žalosno je kad čuješ da je najmlađa žrtva bila beba (6mj je imala ako se ne varam). Jos jednom: Počivali u miru.

Nazalost najmlađa zrtva je bila beba koja je zivjela tek jedan dan koja je bila u podrumu bolnice u inkubatoru kad je projektil pogodio agregat u dvoristu bolnice pa je cijeli sistem ostao bez struje, jako tuzna prica.

"... Generale, kada nocu cudan

zvuk vas budi to kuca srce

hrabrih ljudi, i reci cu vam

samo jednu stvar-

-ZAPAMTITE VUKOVAR"

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
˝Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad?

Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?

Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko ce Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se.

Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema?

Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa.

Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti.

A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.˝

Siniša Glavašević: Priča o gradu 18.11.1991.

I ove godine je svijeća na prozoru...

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
13 godina
protjeran

Također.

A jednu svijeću upalimo i na Vukovarskoj ulici u Osijeku uzduž ceste.

Ne bih volio svirati dva puta na svadbama_danas majko ženiš svoga sina_
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 22:23 (Budokai).
14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

NIKAD se zaboravit neće lica straha, izgubljene sreće, nijedna bomba, nijedna granata, nijedna suza u oku Hrvata!
18.11.1991 NIKAD oprostiti, NIKAD zaboraviti! 

Također, svijeća gori na prozoru!

14 godina
F1-IVO kaže...

Meni jako draga osoba ostala je bez svih u tom prokletom ratu i danas me srce steglo dok gledam u upaljenu svijeću na prozoru.

Nadam se da su našli svoj mir i spokoj negdje gdje ne padaju granate a kad jutro svane ugledaju ona predivna zlatna polja...

˝Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad?

Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?

Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko ce Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se.

Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema?

Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa.

Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti.

A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.˝

Siniša Glavašević: Priča o gradu 18.11.1991.

Ovaj tekst mi je jako poznat i ostao mi je usječen u mislima .. zanima me da li se on nalazi u nekoj knizi  .. jel mozda ovoj priča o gradu ??

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina

U Domovinskom ratu na hrvatskoj je strani poginulo najmanje 12 500 osoba.

Coca-Cola je Najpoznatije piće, a ujedno i druga najpoznatija riječ na svijetu - odmah poslije riječi OK.Njezina je formula jedna od najvećih svjetskih tajni.U Brazilu se smatra da je Cola afrodizijak
16 godina
neaktivan

Činjenica je da su ljudi poginuli ali svi ti branitleji u tim kolonama i dalje zatucano vjeruju da su se borili za nešto. Veličaju Franju Tuđmana kao oslobodioca hrvatske a taj isti ih je usosio u vukovaru. Ti ljudi se nikad nisu zapitali zašto. Znam preko desetak branitelja kojima je došlo u glavu i koji su se opametili, svi su pobacali iskaznice HDZ i više ne obilaze niti jedno događanje. Niti vukovar niti knin. Između otalog moja rodbina i članovi obitleji koji su kao dragovoljci sudjelovali u ratu. Shvatili su da su bili budale i da su ratovali za samo da bi se netko obogatio. Nitko ne vidi da HDZ i desnilari koriste branitelje za svoju vlatistu promociju. Ljudi su toliko glupi da sljepo vjeruju stranci koja ih je pokrala dva puta a kako je i krenulo i treci put ce. Bilo je i nekoliko emisija tokom godina o Josipu reihlu kiru kojeg su likvidirali vlastiti hrvati . Naravno svi veličaju Glavaša kao heroja a osuđen je za ratne zločine to mi nikako nije jasno. Svaku mlađu generaciju se uči da je Hrvatska vojska oslobodilačka i ispire im se mozak a nitko ne spomilje sranja koja su se događala. Hrvati su toliko iskompleksirani da mrze druge Hrvate koji durgačije misle. Po njima svi koji svake nedelje ne ližu oltare i nisu članovi HSP ili HDZ su izdajnici i nisu hrvati. EDIT: Evo branitelji su popljuvali sina Siniše Glavaševića samo zato što nije zatucan kao oni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 19:49 (zeroname).
13 godina
neaktivan

Toliki branitelji i njihova djeca nemaju što jesti, nemaju od čega kupiti knjige, olovke, bilježnice ili ogrjev, a silni se novci bacaju na kandila, svijeće i cvijeće. Doslovno bacaju jer traju samo jedan dan dok ne završe u smeću.

17 godina
Onjegin kaže...

Toliki branitelji i njihova djeca nemaju što jesti, nemaju od čega kupiti knjige, olovke, bilježnice ili ogrjev, a silni se novci bacaju na kandila, svijeće i cvijeće. Doslovno bacaju jer traju samo jedan dan dok ne završe u smeću.

Drugi put kad dođeš na forum,Nevinašce onda ne zaboravi uključit mozak jer ovako sa mozgom na Off to stvarno nema smisla.Od raznih drugih bitnijih uzroka i problema, zakaj je situacija u Hrvatskoj danas takva kakva je, eto ti si sad krenul prebrojavat baš lampaše te sviječe i cviječe.{#}

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 22:00 (rambox).
16 godina
neaktivan
Slažem se, za 5 kn što lampion košta nitko se neće obogatiti ni profitirati.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice