Ne utječe moje niti ičije mišljenje na virus, odakle ti to? Pitanje je koliko je trenutna pat pozicija održiva, unatoč virusu. Virus neće nigdje, a naše društvo je već sad u banani - nakon samo par godina.
U banani u odnosu na što!?
Objasni koja je to druga pozicija u kojoj bi bili i kako bi do te, tvoje definirane, pozicije došlo.
Koja je alternativa ovoj poziciji?
Postavio sam pitanje, vidim da nedostaje upitnik - sorry. Otkud da ja znam? Nisam nikada prije u životu ovakvo što doživio, a pretpostavljam da nitko od prisutnih nije bio živ tijekom haranja španjolske gripe pa da nam može podijeliti svoje iskustvo.
Samo kažem, čini mi se da zasad nema nekog izlaza, a oni koji smatraju da je u cjepivu spas su mislim ipak debelo prenaivni. To je uostalom jedan i od razloga zašto neću pikicu. Da se radi o jednoj dozi (odmah su s dvije krenuli - dvaput je dvaput, jel ), a ne o periodičkom boostanju (ipak nije dosta dvaput
) bio bih se davno cijepio - bez ikakve dileme. Hoću reći, uopće ne vjerujem (opet to "vjerovanje", nemam bolju riječ u ovom trenutku) u učinkovitost tog cjepiva i mislim da je praktički beskorisno što se tiče izlaska iz spomenute pat pozicije.
Pa pomalo je banana odnosu na 2019. i prije - nije baš da su onda tratinčice cvjetale, ali ovo što imamo je ipak objektivno bitno grđe od tadašnjeg vremena. Valjda se barem utoliko možemo složiti?