Smrtnost od COVID-19 virusa zaključana tema

poruka: 298
|
čitano: 23.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Smrtnost od COVID-19 virusa
wyks kaže...
pr0n_addict kaže...

Ne utječe moje niti ičije mišljenje na virus, odakle ti to? Pitanje je koliko je trenutna pat pozicija održiva, unatoč virusu. Virus neće nigdje, a naše društvo je već sad u banani - nakon samo par godina.

U banani u odnosu na što!?

Objasni koja je to druga pozicija u kojoj bi bili i kako bi do te, tvoje definirane, pozicije došlo.

Koja je alternativa ovoj poziciji?

Postavio sam pitanje, vidim da nedostaje upitnik - sorry. Otkud da ja znam? Nisam nikada prije u životu ovakvo što doživio, a pretpostavljam da nitko od prisutnih nije bio živ tijekom haranja španjolske gripe pa da nam može podijeliti svoje iskustvo.

Samo kažem, čini mi se da zasad nema nekog izlaza, a oni koji smatraju da je u cjepivu spas su mislim ipak debelo prenaivni. To je uostalom jedan i od razloga zašto neću pikicu. Da se radi o jednoj dozi (odmah su s dvije krenuli - dvaput je dvaput, jel ), a ne o periodičkom boostanju (ipak nije dosta dvaput ) bio bih se davno cijepio - bez ikakve dileme. Hoću reći, uopće ne vjerujem (opet to "vjerovanje", nemam bolju riječ u ovom trenutku) u učinkovitost tog cjepiva i mislim da je praktički beskorisno što se tiče izlaska iz spomenute pat pozicije.

Pa pomalo je banana odnosu na 2019. i prije - nije baš da su onda tratinčice cvjetale, ali ovo što imamo je ipak objektivno bitno grđe od tadašnjeg vremena. Valjda se barem utoliko možemo složiti?

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina

Uzalud ti objašnjavanje robotima. Za njih je Australija-Austrija preliberalan pristup kako treba izgledat borba protiv nas koji širimo virus i dezinformacije. Možda smo čak mi necjepiše namjerno pustili virus koji je pobio sve na planeti. Nitko se od njih nije zapitao: možda smo potpali pod utjecaj dezinformacija dok su antivakserske dezinformacije prave informacije. Čije su informacije točne to je pitanje. Nikad do sada nije se ovako guralo cjepivo koje ima tako malu učinkovitost. Sve manju i manju šta se više doza dodaje, što je izrael priznao ali i dalje slijepo nastavljaju jer im je fajzer rekao udaraj novu dozu i smanji razmak uzimanja.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 17:46 (dery).
13 godina
dery kaže...

Uzalud ti objašnjavanje robotima. Za njih je Australija-Austrija preliberalan pristup kako treba izgledat borba protiv nas koji širimo virus i dezinformacije. Možda smo čak mi necjepiše namjerno pustili virus koji je pobio sve na planeti. Nitko se od njih nije zapitao: možda smo potpali pod utjecaj dezinformacija dok su antivakserske dezinformacije prave informacije. Čije su informacije točne to je pitanje. Nikad do sada nije se ovako guralo cjepivo koje ima tako malu učinkovitost. Sve manju i manju šta se više doza dodaje, što je izrael priznao ali i dalje slijepo nastavljaju jer im je fajzer rekao udaraj novu dozu i smanji razmak uzimanja.

Sve sta si reko je iz ''rekla, kazala''. Nista potvrdeno, nista dokazano. Samo srackanje na srackanje. Po cemu je 90% osiguranje od teskih komplikacija ''mala ucinkovitost''. Nije mi to jasno. 

Mislis da Izrael slijepo nastavlja raditi nesto sta nema funkciju? 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
17 godina
Smrtnost od COVID-19 virusa

Narod je namagarcen i opeljesen po ko zna koji put... 

Zavadi pa vladaj, bilo i ostalo...

Truth in engineering.
4 godine
SimeKZ kaže...

Da. S tim da tako misle i vodeći izraelski imunolozi.

Ali naravno, etatisti ne mogu priznati da država može pogriješiti u bilo čemu, a kamoli oko nečeg tako dramatičnog kao što je Covid pandemija.

Ruhe im Puff
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 18:18 (BroccDaRock).
16 godina
SimeKZ kaže...

Sve sta si reko je iz ''rekla, kazala''. Nista potvrdeno, nista dokazano. Samo srackanje na srackanje. Po cemu je 90% osiguranje od teskih komplikacija ''mala ucinkovitost''. Nije mi to jasno. 

Sve je dokazano to je rekao njihov glavni za borbu protiv neprijatelja.Ili je izmislio širi dezinformacije moguće i to.Jesi se ti tek probudio pa neznaš šta se događa. 90% učinkovitost su propagirali na početku, sad bi trebalo svaka tri mjeseca nova doza da bi imao takvu učinkovitost. Zar to nisu zadnje informacije? 

17 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...
Postavio sam pitanje, vidim da nedostaje upitnik - sorry. Otkud da ja znam? Nisam nikada prije u životu ovakvo što doživio, a pretpostavljam da nitko od prisutnih nije bio živ tijekom haranja španjolske gripe pa da nam može podijeliti svoje iskustvo.

Došao si se u temu prepucavati, a sad kad te se nešto konkretno pita - ispaljuješ ćorke i ponašaš se kao kukavica kojoj nije stalo ni do vlastitiog stava i ponosa.

Imaš stav da je nešto loše - pa te ja pitam po kojem to mjerilu?

Što je bolje?

pr0n_addict kaže...
Samo kažem, čini mi se da zasad nema nekog izlaza, a oni koji smatraju da je u cjepivu spas su mislim ipak debelo prenaivni.

Izlaz postoji - pokazuju Irska, Danska i Portugal.

Opet - dokaži kako "osjećaj naivnosti", "razina naivnosti" i "osjećaj prisile" fizički utječu na virus.

Koja je medicinska razlika tebe i tvog osjećaja i druge osobe u odnosu na virus, smrt i posljedice?

pr0n_addict kaže...
Da se radi o jednoj dozi (odmah su s dvije krenuli - dvaput je dvaput, jel ), a ne o periodičkom boostanju (ipak nije dosta dvaput ) bio bih se davno cijepio - bez ikakve dileme.

Koliko doza je dovoljno? Po kojoj metrici to tvrdiš?

Kako znaš što je puno? Definiraj koliko je doza puno doza.

pr0n_addict kaže...
 Hoću reći, uopće ne vjerujem (opet to "vjerovanje", nemam bolju riječ u ovom trenutku) u učinkovitost tog cjepiva i mislim da je praktički beskorisno što se tiče izlaska iz spomenute pat pozicije.

Opet - koja je to pat pozicija - i koja bi bila bolja pozicija i za koju stranu?

Strane su živi i zdravi ljudi nasuprot virusu koji ubija.

Tko i kako pobjeđuje i opiši neku drugu poziciju od ove u kojoj jesmo i kako bi došli do te pozicije!

pr0n_addict kaže...

Pa pomalo je banana odnosu na 2019. i prije - nije baš da su onda tratinčice cvjetale, ali ovo što imamo je ipak objektivno bitno grđe od tadašnjeg vremena. Valjda se barem utoliko možemo složiti?

Aha, znači situacija u kojoj imamo dvoznamnkatsti višak smrti zbog bolest koja se pojavila u 2020. je banana u odnosu na situaciju iz 2019. godine u kojoj te bolesti nije bilo?

Jesi li ti mentalno zaostao?

Nije ti bar zbog ponosa sramota reći ovoliko glupu izjavu?

Da, svemir star cca 7 milijardi godina malo je različit od svemira nakon što je nastala Zemlja.

Usitinu sa 100% sigurnošću možeš uvrditi da prije 7.5 milijardi godina sigurno nismo bili u banana situaciji zbog postojanja ikakvih mjera.

Imaš li još glupih izjava?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina

Došao si se u temu prepucavati, a sad kad te se nešto konkretno pita - ispaljuješ ćorke i ponašaš se kao kukavica kojoj nije stalo ni do vlastitiog stava i ponosa.

Imaš stav da je nešto loše - pa te ja pitam po kojem to mjerilu?

Što je bolje?

Autoritarnost, podjela društva, zatvorenost, psihoza, periodičko sijanje panike, ... - treba li sve to da bi virus bio pod kakvom-takvom kontrolom?

Znam da nismo po mentalitetu Šveđani no možda se isplati barem probati tako nešto, a ne odmah HC pristupom? Na stranu sad to što su oni gigavaxxed no i prije cjepiva su se isto ponašali.

1. Izlaz postoji - pokazuju Irska, Danska i Portugal.

2. Opet - dokaži kako "osjećaj naivnosti", "razina naivnosti" i "osjećaj prisile" fizički utječu na virus.

3. Koja je medicinska razlika tebe i tvog osjećaja i druge osobe u odnosu na virus, smrt i posljedice?

1. Od dvije navedene jedino se u Irskoj smanjuju brojke u posljednja dva tjedna (ako Google big tech svetac ne laže, naravno). Što smatraš izlazom - zero covid (a la NZ Vaxxinda) ili?

2. Nikako. Čudno i irelevatno pitanje.

3. Nikakva. -||-

Uopće ne negiram postojanje virusa niti mislim da će negdje uteći. Baš zato se pitam dokada ćemo ovako, hoće li društvo trajno ostati ovakav poremećeni isprdak?

Koliko doza je dovoljno? Po kojoj metrici to tvrdiš?

Kako znaš što je puno? Definiraj koliko je doza puno doza.

Da je učinkovit, bila bi dovoljna jedna doza svetog eliksira. E onda bi tek bio presvet. Ovako je truba nakon par mjeseci. Jedna je aman-taman, sve više je previše.

1. Opet - koja je to pat pozicija - i koja bi bila bolja pozicija i za koju stranu?

2. Strane su živi i zdravi ljudi nasuprot virusu koji ubija.

3. Tko i kako pobjeđuje i opiši neku drugu poziciju od ove u kojoj jesmo i kako bi došli do te pozicije!

1. Pozicija u kojoj nismo ni vrit ni mimo nego negdje u limbu - našta ovo sve skupa sad tebi liči? Napredujemo li po pitanju borbe s virusom ili se možda bližimo završetku pandemije? Nekako mi se čini da nema kraja ovom govnu.

2. Ubije kako koga, par promila (ako i to) - u mojoj dobnoj skupini.

3. Nema pobjednika, virus ostaje - pobjeda je pronalazak suživota s istim na način da nismo više u ovakvom grču! I ne, konstantno docjepljivanje ne znači odsustvo tog grča!

1. Aha, znači situacija u kojoj imamo dvoznamnkatsti višak smrti zbog bolest koja se pojavila u 2020. je banana u odnosu na situaciju iz 2019. godine u kojoj te bolesti nije bilo?

2. Jesi li ti mentalno zaostao?

3. Nije ti bar zbog ponosa sramota reći ovoliko glupu izjavu?

Da, svemir star cca 7 milijardi godina malo je različit od svemira nakon što je nastala Zemlja.

Usitinu sa 100% sigurnošću možeš uvrditi da prije 7.5 milijardi godina sigurno nismo bili u banana situaciji zbog postojanja ikakvih mjera.

Imaš li još glupih izjava?

1. Politički, društveno, psihološki, sociološki, demografski, ... - na hrpu načina. Da, malo je captain obvious izjava, al' ajd. Nisam ništa loše mislio, samo sam utvrdio činjenicu. Banana je, i to poprilična.

2. Još malo branch covidian načina komunikacije - c'est fantastique, oh la la

3. Zašto bih se sramio izjaviti da je raspon godina 2020.-2022. živo smeće u odnosu na raspon godina 1991.-2019. (prije nisam bio ni živ niti sam mislio na te godine jer pazi - nisam bio živ!)?

Tebi je trenutno divno ili što? Kakav sad nastanak Svemira? O čemu ti?

Da se razumijemo, u Hrvatskoj je ustvari čist fajn što se tiče mjera i neka tako ostane. Nećemo se valjda ugledati na Austriju jer su, kažem, poremećeni manijaci.

Ne žalim se nešto posebno, priču sam započeo oko potrebe (ili obveze) za cijepljenjem osoba koje su već preboljele koronu, uzevši u obzir dominaciju novije i slabije varijante te se meni više ne raspravlja niti o čemu osim o tome, a i to je očito off-topic.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 19:12 (pr0n_addict).
3 godine
pr0n_addict kaže...

Zašto bih se cijepio ako je smrtnost osobe u mojoj dobnoj skupini bez komordibiteta posve mizerna? Čemu? Kakav rizik, kakvi bakrači?

Ovo je u biti ono najgore. JA, samo ja sam bitan, ne živim u društvu, ja otok!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 19:57 (notloB).
13 godina
notloB kaže...

Kompa, čim sam osjetio kostobolju, glavobolju i kad mi je temperatura porasla znao sam da je to to i ostao doma. Nikoga praktički nisam vidio ni čuo tih deset dana osim medicinske sestre koja mi je utrpala štapić u nos.

U čemu je točno problem i kako je to bilo sebično od mene? Što da sam takav išao okolo? WTF?

3 godine
pr0n_addict kaže...
notloB kaže...

Kompa, čim sam osjetio kostobolju, glavobolju i kad mi je temperatura porasla znao sam da je to to i ostao doma. Nikoga praktički nisam vidio ni čuo tih deset dana osim medicinske sestre koja mi je utrpala štapić u nos.

U čemu je točno problem i kako je to bilo sebično od mene? Što da sam takav išao okolo? WTF?

Što je to toliko teško za shvatiti? Trebao si se već odavno cijepiti, smanjiti mogućnost zaražavanja i prijenosa na najmanju moguću mjeru.

Ali ne, izmisli milion razloga zašto ne, antivaxeru!

13 godina
notloB kaže...
Što je to toliko teško za shvatiti? Trebao si se već odavno cijepiti, smanjiti mogućnost zaražavanja i prijenosa na najmanju moguću mjeru.

Yep, k'o pokvarena ploča. Ajd' neka te, baš si mi simpatičan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 20:15 (pr0n_addict).
3 godine
pr0n_addict kaže...
notloB kaže...

Yep, k'o pokvarena ploča. Ajd' neka te, baš si mi simpatičan.

Zašto se nisi cijepio?

16 godina
Smrtnost od COVID-19 virusa

hahaha još jedan oduzeti misli kako necjepljeni šire zarazu.Još napada čovjeka. Eto šta se događa glupost zatupljenje hipnoza. Još misli da ako se zarazi od necjepljenog da će najebat više nego od cijepljenog. Možda je to nuspojava cjepiva kad tako misli?

13 godina
notloB kaže...

Zašto se nisi cijepio?

Zato što ne smatram da mi je potrebno cjepivo, neka se cijepe imunokompromitirani ljudi kao i oni s komordibitetima. Ustvari, svi koji to žele iz kojeg razloga. Hoćeš, nećeš, tvoja stvar - samo nemoj mene tlačit jer ja to isto ne činim tebi.

U međuvremenu sam i prebolio pa mi još manje treba, ima od toga otprilike dva mjeseca.

Da sam se kockao jesam, ali to ti je tipa k'o kladara kada rokneš jedinicu na Real Madrid - Levante, a da se pritom igra na Bernabeu. Koef 1.03, ako i toliko.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 20:25 (pr0n_addict).
3 godine
dery kaže...

hahaha još jedan oduzeti misli kako necjepljeni šire zarazu.Još napada čovjeka. Eto šta se događa glupost zatupljenje hipnoza. Još misli da ako se zarazi od necjepljenog da će najebat više nego od cijepljenog. Možda je to nuspojava cjepiva kad tako misli?

Naravno da necijepljeni šire zarazu mnogo više od cijepljenih, em je broj virusnih čestica veći kod necjepljenog em si duže vremena infektivan, em većina i ne bi dobila covid, manje bolesnih, manje novih zaraza, pogotovo kod ranijih sojeva... Ali što avaxu znači spasiti život koji nije njegov, baš ništa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 20:31 (notloB).
3 godine
pr0n_addict kaže...
notloB kaže...

Zašto se nisi cijepio?

Zato što ne smatram da mi je potrebno cjepivo, neka se cijepe imunokompromitirani ljudi kao i oni s komordibitetima. Ustvari, svi koji to žele iz kojeg razloga. Hoćeš, nećeš, tvoja stvar - samo nemoj mene tlačit jer ja to isto ne činim tebi.

U međuvremenu sam i prebolio pa mi još manje treba, ima od toga otprilike dva mjeseca.

Da sam se kockao jesam, ali to ti je tipa k'o kladara kada rokneš jedinicu na Real Madrid - Levante, a da se pritom igra na Bernabeu. Koef 1.03, ako i toliko.

Kako sam i rekao, svi vi antivaxeri imate problema s empatijom i solidarnošću.

13 godina
notloB kaže...

Nadasve logičan zaključak citiranog posta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 20:29 (pr0n_addict).
3 godine
pr0n_addict kaže...
notloB kaže...

Nadasve logičan zaključak citiranog posta.

Jesi li i tup uz to što si antivaxer?

Misliš li da par dana prije prvih simptoma nisi bio zarazan, misliš li da nisi mogao u tijeku pandemije neko vrijeme bio asimptomatski prenositelj... Cijepljenje, ne, to je za starije i imunokompromitirane koji su podlegli antivax glupostima i nisu se cijepili, zar moraju umrijeti što su tupi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 20:44 (notloB).
13 godina
notloB kaže...

Samo rokaj, pajdo.

3 godine
pr0n_addict kaže...
notloB kaže...

Samo rokaj, pajdo.

Pročitaj edit...

13 godina
notloB kaže...

Pročitaj edit...

Da, posve sam zaboravio da je sveti eliksir 100% siguran i učinkovit. Nema niti 0% posto mogućnosti da se cijepljeni ubermensch može negdje zaraziti i nekontrolirano širiti okolo kugu sa svojoj multipass iskaznicom. Niti čuti za to!

Jebiga, sorry, idem se sutra instalirati u tor na velesajmu.

Forgive me, gigavaxxed father, for I have sinned.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 20:55 (pr0n_addict).
3 godine
pr0n_addict kaže...
notloB kaže...

Pročitaj edit...

Da, posve sam zaboravio da je sveti eliksir 100% siguran i učinkovit. Nema niti 0% posto mogućnosti da se cijepljeni ubermensch može negdje zaraziti i nekontrolirano širiti okolo kugu sa svojoj multipass iskaznicom. Niti čuti za to!

Jebiga, sorry, idem se sutra instalirati u tor na velesajmu.

Forgive me, gigavaxxed father, for I have sinned.

Ne znaš misliti vlastitom glavom, ponašati se odgovorno i cijepljenjem smanjiti mogućnost zaražavanja i prijenosa na najmanju moguću mjeru?

Lijepo, onda vlastitu odgovornost prebacuj na stožer.

Koliko ćeš još razloga naći za vlastita antivax sranja?

13 godina
notloB kaže...

Ne znaš misliti vlastitom glavom, ponašati se odgovorno i cijepljenjem smanjiti mogućnost zaražavanja i prijenosa na najmanju moguću mjeru?

Yep, neka Vili razmišlja umjesto mene dok se okolo naslikava s Badrićkom i kada poslije toga ide popravljati sat.

Odgovornost sam prebacio na sebe na način da od ožujka 2020. ne idem nigdje (ali baš nigdje) nego u dućan (masked bandit style ) - kuća i subotom solo na Sljeme.

To je neodgovorno ponašanje?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2022 21:12 (pr0n_addict).
3 godine
pr0n_addict kaže...
notloB kaže...

Yep, neka Vili razmišlja umjesto mene dok se okolo naslikava s Badrićkom i kada poslije toga ide popravljati sat.

Odgovornost sam prebacio na sebe na način da od ožujka 2019. ne idem nigdje (ali baš nigdje) nego u dućan (masked bandit style ) - kuća i subotom solo na Sljeme.

To je neodgovorno ponašanje?

A covid si dobio bezgrešnim zaražavanjem. Marijamajkabožja style.

13 godina
notloB kaže...

A gdje nego u dućanu onda, eventualno u trajvanu s kojim idem tamo i nazad. Kao da je uopće bitno.

Znam sve, da sam se cijepio ne bi se zarazio, a i da nekim neviđenim čudom jesam (bila bi to teška anomalija jer zapamti - safe and effective!) bio bi šmrcao maksimalno dan i pol umjesto tri dana. Eto, sad sretan?

3 godine
pr0n_addict kaže...
notloB kaže...

A gdje nego u dućanu onda, eventualno u trajvanu s kojim idem tamo i nazad. Kao da je uopće bitno.

Znam sve, da sam se cijepio ne bi se zarazio, a i da nekim neviđenim čudom jesam (bila bi to teška anomalija jer zapamti - safe and effective!) bio bi šmrcao maksimalno dan i pol umjesto tri dana. Eto, sad sretan?

Kao što rekoh, nedostatak empatije i solidarnosti.

Ajmo Jovo nanovo...

13 godina
notloB kaže...

Ajmo Jovo nanovo...

Pa da, možemo ovako do kraja pandemije. Oh wait, to ne bude nikada - osuđeni smo na ovaj circlejerking korona limbo zauvijek.

It's just you and me pal, now.

3 godine
pr0n_addict kaže...

Pa da, možemo ovako do kraja pandemije. Oh wait, to ne bude nikada - osuđeni smo na ovaj circlejerking korona limbo zauvijek.

It's just you and me pal, now.

Da nastavimo završilo bi tako da si covid pobrao u minkenu u javnoj kući na oktober festu, ali nećemo nastaviti jer si već ostavio dovaljan trag u blatu.

13 godina
notloB kaže...

Da nastavimo završilo bi tako da si covid pobrao u minkenu u javnoj kući na oktober festu, ali nećemo nastaviti jer si već ostavio dovaljan trag u blatu.

Haha, nisam bio van države jedno dobrih petnaest godina, al' ok - koja god bajka ti više odgovara.

Btw, na Oktoberfest se niti ne može bez multipassa, koliko znam - tako da bi ja u Minkenu mogao jedino dobiti pendrekom po tintari umjesto lagera i sisate plavuše.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice