Procjena nadoknade, molim vas da pogledate. zaključana tema

poruka: 14
|
čitano: 1.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Procjena nadoknade, molim vas da pogledate.

E ovako, s obzirom da se sa članom LFCfan nemogu dogovoriti oko jedne kupo-prodaje, zanima me čisto da vidim što vi mislite o tome

e sad, prije par dana napisao sam post u iskustvima, evo što je pisalo tamo: ogovorio sam se čovjekom za cijenu, brzo se našli sve 5, na početku bilo. Navečer sam nabavio i procesor, i tu su počeli problemi. Matična uopće nije htjela boot-ati s dotičnim procesorom, tako da sam nakon dugosatnog istraživanja po internetu, shvatio da je to zbog toga što je ploča bila dugo vremena zapakirana, i da bi trebalo samo update-at BIOS. Evo malo više informacija imate tu u ovoj temi, gdje sam ja tražio d ami netko posudi drugi procesor dotičnog socketa, da napravim update. Međutim, kako nitko nije bio voljan mi se uopće javiti, javio sam se kolegi da mi takva ploča ne odgovara. On me uputio u jedan servis (kojem neču spominjati ime, jer očigledno da bi im samo naštetio) i da tamo radi njegov frend, koji će ispitati ploču, da vidi što se s njom dešava. Ja sam prošao pola grada do tog servisa, da bi na samom ulazu u servis, dobio takav odj*b {#}. I zovem ja njega opet, i on mi kaže, da ni on nezna što bi mogli napraviti. Ja mu predlažem, da odnesem ploču u Links na servis i da ukoliko bude proradila, ja snosim troškove servisa, ukoliko ne, onda po pola. Dogovor je pao, ja nosim u Links, gdje nakon 3 dana servisiranja, ljudi ustanove da na ploči postoji tvornička pogreška, i da oni nemogu ništa napraviti. Za to imam račun sa datumom servisiranja i sve. Javljam se dotičnom, i on mi kaže: "ne treba mi defektna ploča, ostavi je sebi, daj mi broj računa, da ti uplatim novac". Ok, meni svejedno, ali ipak mu odgovaram: "uplati samo za matičnu, ove troškove servisa nemoraš uplačivati, jer meni ostaje 4-5 sata kabela, sli mostić itd..". I od toga je prošlo tjedan dana, čovjek se više ne javlja na mobitel, ne logira se na forum, ne odgovara na mail...

Nastavak: Dotični član se nije na bug logirao od 12.6, da bi se jučer logirao i otvorio temu sa prodajom xbox-a. Pri tome, dok ja nisam komentirao u toj temi, mene je potpuno ignorirao. I onda mi se danas javlja sa porukom "ja sam razgovarao s par ljudi, i razmišljao sam, i došao do zaključka da ja tebi ništa ne dugujem" {#} Te da sam vjerovatno ja strgao ploču, iako su u linksu rekli da je ploča tvornički neispravna, iako je prije 2 tjedna tražio moj broj računa sa da mi uplati novac.

Osim toga, navodi da sam ploču dobio ispod cijene, i da po tome, on meni nebi trebao ništa dugovati. {#} On je prodao još dvije takve ploče i nije imao problema, i zato mene smatra krivim što ova ne radi. Inače to sve nabrajam točno po porukama koje mi je on poslao, pa ako nekoga zanima rado vam pošaljem SS-ove od navedenih poruka, jer dotične nesmijem objaviti zbog pravila foruma. Nego idemo dalje, ima još razloga; inače ovo nemogu prepričati pa ču ga citirati: izašao sam ti u susret u vezi kontakta (pretpostavljam da misli na onaj servis, gdje sam dobio nogu) da ti pomognem, a ti pričaš da sam te zeznuo. Stvarno mi je on velike pomoći bio taj servis, nema šta...{#} Onda za kraj, moj favorit, opet ću morati citirati "To su cijene za koje se i ne traži neki povrat , frende" {#} aha, dakle platio sam ploču 300kn, testiranje matične 50kn, obišao pola grada dok sam nosao matičnu u 2 servisa, na suprotnim stranama grada, potrošio xxx kn telefona jer sam kontaktirao njega svaki put kad bi nešto smislio, da to što prije riješimo, zvao xx ljudi sa njuškala, da mi ustupe procesor da upalim ploču (jer sam tad mislio da je problem samo do bios-a), ali očigledno to su troškovi koje bi ja trebao zanemariti. I sad kaže kolegi mislavugray da on smatra da mi ne duguje ništa, te da eventualno može uplatiti 150kn. I ja mu sad šaljem poruku i nabrajam sve ovo gore navedeno, i pitam jel misliš da sam za sve ovo gore što sam napravio, zaslužio 150kn? On mi odgovara: "ja tebi dugujem 0kn, daj odrasti" 

I da, naravno za kraj: najbolja njegova izjava: "Nakon svega što sam napravio za tebe, ja sam bio maksimalno fer" {#}{#}{#}{#}{#}

Samo vas molim da mi objasnite u kojem dijelu je on bio fer, u onome gdje mi je prodao ploču koja ne radi, u onome gdje me posalo na servis gdje me nisu htjeli primiti, u onom dijelu gdje je obečao platiti servis u linksu ako nebude radilo, u onome gdje se prestaje javljati 2 tjedna i pri tome me ignorira, ili u onome gdje na kraju ja ispadam kriv za sve?

Otvorio sam ovu temu, tek toliko jer čovjek nastoji uvjeriti i mene, a očigledno i sebe, da sam ja kriv što matična ne radi, a ne on...

Pa da čujem, što vi mislite?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

Samo ću reći da je ovo krajnje bezobrazno ponašanje dotičnog forumaša LFCfan.

17 godina

Ponavljam, znam da ovo izgleda kao loše izrežirana sapunica, kao pravi materijal za onu onu hrvatski "hit" seriju krv nije voda {#}, ali za 80% imam spremljene ss-ove, a za neke dijelove imam i sms-poruke...

tako ako netko sumnja da sam gore izrekao neku neistinu nek napiše da mu mogu proslijediti dokaze {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
neaktivan

Još je dobro što je naletio na tebe (zvučiš mi kao racionalan i pošten čovjek) jer bi ga inače neko mogo dočekat s palicom i kosti mu polomit (znam neke koji su to radili radi nepravde u razmjeni)...

17 godina
Re: Procjena nadoknade, molim vas da pogledate.
Creative kaže...

Još je dobro što je naletio na tebe (zvučiš mi kao racionalan i pošten čovjek) jer bi ga inače neko mogo dočekat s palicom i kosti mu polomit (znam neke koji su to radili radi nepravde u razmjeni)...

Ma iskreno, nisam očekivao uopće te novce natrag, ali sam također očekivao da će se zavuči u mišiju rupicu i nikad se ne vratiti više ovdje, a on se nakon 2 tjedna vrati "mrtav-ladan" (film inače zakon {#}) i tvrdi mi da sam ja kriv i on bez problema nastavlja dalje prodavati...

Ja sam očekivao da je normalno ako prodaš nešto što ne radi, da vratiš novce, ali izgleda da sam se prevario {#}

I ja sam Vegeti sa foruma prodao disk prije tjedan dana, koji navodno ne radi. moguće da je oštečen u prijevozu, iako sam platio 50kn (o svom trošku) poštarinu i naljepnicu lomljivo. Jbg kad mi je rekao da mu ne radi, odmah sam mu vratio novac, i to sam mu vratio kompletnu uplatu, čak i za rame koji su bili tamo, jer je čovjeku trebalo za nešto, pa će mi posliej uplatiti. 

Ja sam recimo na prebacivanju na ovaj Intel setup platio ploču 300kn (plus oni gore troškovi) i 650kn proc, dakle na kraju uložio približno 1000kn, a proc sam jedva prodao (i to zamjenio u protuvrijednosti) 500kn, tako da sam i tu u minusu. Ne kažem da je to njegova krivnja, ali onaj dio gdje on snosi odgovornost, bar bi trebao on riješiti.

Razlog zašto kupujem na forumu je taj zato što je večina ljudi tu koliko toliko informatički pismena, i može skužiti kad je tko u pravu što se toga tiče, za razliku od njuškala. Inače gledam i onu listu sa foruma, gdje dotičnog nema, ali koleg mislavgray je rekao da je trgovao s njim pošteno, pa sam išao "na povjerenje", izgleda da sam se opekao {#}

14 godina
neaktivan

Na žalost ima previše vrsta ovakvih prevara. I mene jedan lik vukao za nos par dana zbog jadnih 150 kn, na kraju mi te pare vratio.
Ali tu nije bilo do para, hebeš tih 150 kn, tu je stvar principa.
Reci, zahebao sam te i bok, a ne one fore sutra ti vratim pare, danas ne mogu, e sorry opet ne mogu, moram opet odgoditi...

Zato je najbolje isprobati komponente prije kupnje. To na žalost nije moguće. Ponekad moramo kupovati na slijepo.
Jel ta ploča koju si kupio nova, zapakirana ili kao rabljena? Jer ako je rabljena onda ne može biti tvornička greška, ako ju je netko već koristio...

Ako ti parazit ne želi vratiti pare probaj vidjeti koliko bi te popravak ploče koštao. Ako imaš njegov broj i adresu budi mu dosadan dok ti ne vrati
pare. Po mogućnosti i ti njega zahebi nekako. Imaš pravo vratiti istom mjerom.

Što se tiće forumaša Vegeta (Zoharbizo). Za njega imam same pohvale. Nisam nikad trgovao s njim i nisam baš dugo na forumu, ali po njegovim postovima
može se vidjeti da je pouzdan i ako dođe do toga rado ću trgovati sa njim.

Tebi sretno u rješavanju problema, da se mene pita taj korisnik koji je "nepouzdan" treba biti protjeran sa foruma.

Anketa:

18 Protjerati prevaranta
1 Ostaviti ga
18 godina
neaktivan

Možete sklopit i ugovor o kupoprodaji + 30kn ovjera...

14 godina
neaktivan
Creative kaže...

Jesi ti ikad sklapo ugovor o kupoprodaji?
U ugovoru piše da je kupac pregledao proizvod i da nema prigovora u vezi kvalitete tako da mu ugovor ništa ne znači.
U biti samo šteti jer potpisivanjem potvrđuje ispravnost matične ploče.

13 godina
protjeran

Osobno poznajem Rosvelta i znam da je posten, covjek mi je prodao disk koji je u njega radio uredno, no kod mene je stigao sa bad sectorima(krivnja poste) dok su rami radili.Dogovorili smo sve kao ljudi i zao mi ga je, prvo radi sugave poste sto je shebala disk a na njemu je bila naljepnica lomljivo pa sada radi ploce.Smatram da nije okej ovo raditi ljudima, te takoder mislim da ovakve prodavace treba protjerati, a bome i dobro naklepati.Nije mi jasno odakle obraz ovakvima prodati plocu koja ne radi.Da je netko to meni uradio sumnjam da bi puno razmisljao, svratio bih mu na vrata pa oces neces.

clock2much
18 godina
neaktivan
ATIRade kaže...
Creative kaže...

U ugovoru piše da je kupac pregledao proizvod i da nema prigovora u vezi kvalitete tako da mu ugovor ništa ne znači.

Nisam, ali ugovor je onakav kakvog ga ti napišeš... nećeš koristit neki obrazac naravno...

14 godina
neaktivan
Creative kaže...
ATIRade kaže...
Creative kaže...

Nisam, ali ugovor je onakav kakvog ga ti napišeš... nećeš koristit neki obrazac naravno...

Vidim da nisi...

Ugovor je takav kakav ti oni ponude ili kakvog sam napišeš, ali svaki lihvarski ugovor može bez problema biti raskinuti.
I koja bi budala potpisivala ugovor:

"Ja ti prodajem ploču za 300 kn, ti je nisi isprobao, ali ona radi. Možeš ju potrgati pa reći da je neispravna."

Koji bi bilježnik dopustio takav neozbiljan ugovor?

18 godina
neaktivan
ATIRade kaže...
Creative kaže...
ATIRade kaže...
Creative kaže...

Vidim da nisi...

Ugovor je takav kakav ti oni ponude ili kakvog sam napišeš, ali svaki lihvarski ugovor može bez problema biti raskinuti.
I koja bi budala potpisivala ugovor:

"Ja ti prodajem ploču za 300 kn, ti je nisi isprobao, ali ona radi. Možeš ju potrgati pa reći da je neispravna."

Koji bi bilježnik dopustio takav neozbiljan ugovor?

Ok, ti si u pravu.

17 godina

Realno, svaka kupoprodaja preko njuškala, oglasnika, foruma ide se na povjerenje. Na BUG-u uvijek imam više povjerenja u članove nego na njuškalu i sličnim oglasnicima.

Da sam kojim slučajem ploču kupio, i vidio da proc nanjoj ne radi, istog bi trena tražio lovu nazad, i doviđenja.

Međutim, pokušao sam biti pošten, pa sam pokušao napraviti sve da ipak ne propdane ploča, čak sam bio spreman dati 150kn Linksu za testiranje i reprogramiranje čipa i sam snositi troškove ukoliko se matična popravi.

Takav je i bio dogovor, ako se matična popravi, ja snosim troškove sve i gotovo, ako ne,onda po pola... Na kraju matičnu nije moguće popraviti, ali ja sam svejedno snosio sve troškove, jedino što tražim jest novac koji sam mu dao pri prvoj kupnji. 

Po meni, ja mislim da ne tražim previše....

18 godina
moderator

I jedan i drugi se obilato bavite kupo-prodajom preko foruma i sada bi još trebalo forum posvetiti raščišćavanju vaših odnosa?!? To NIJE svrha ovog foruma!

Tema ide ključ.

{#}

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 17:44 (Miro).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice