Kružni tok ( vaša iskustva itd)

poruka: 46
|
čitano: 16.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Sto se tice samoga prestrojavanja u kruznome toku,sve je vec receno gore i takvo prestrojavanje nema smisla na manjim tokovima,tako da ako ste primjetili u zadnje vrijeme vise ne crtaju dvije trake na takvim tokovima!

Meni je debilana sto hrpetina debila staje u kruznome toku da propusti nekoga tko ulazi u njega-jedno vrijeme je policija u Sl Brodu uredno dezurala i hvatala takve vozace!

Opet debilana mi je sto se stavljaju zebre na samome izlazu/ulazu u kruzni,sto je obavezno u Sl Brodu+ jos sto roknu biciklisticku stazu uz zebru!

Eh sada,sta sa time sto moras stati pjesaku,a zadnji kraj auta ti je u kruznome?

Veliki plus dajem kruznima koji imaju trake za desno,poput ovoga u Brodu,samo da nema ovih glupavih zebri!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
16 godina
Re: Kružni tok ( vaša iskustva itd)
Milka30 kaže...

Sto se tice samoga prestrojavanja u kruznome toku,sve je vec receno gore i takvo prestrojavanje nema smisla na manjim tokovima,tako da ako ste primjetili u zadnje vrijeme vise ne crtaju dvije trake na takvim tokovima!

Meni je debilana sto hrpetina debila staje u kruznome toku da propusti nekoga tko ulazi u njega-jedno vrijeme je policija u Sl Brodu uredno dezurala i hvatala takve vozace!

Opet debilana mi je sto se stavljaju zebre na samome izlazu/ulazu u kruzni,sto je obavezno u Sl Brodu+ jos sto roknu biciklisticku stazu uz zebru!

Eh sada,sta sa time sto moras stati pjesaku,a zadnji kraj auta ti je u kruznome?

Veliki plus dajem kruznima koji imaju trake za desno,poput ovoga u Brodu,samo da nema ovih glupavih zebri!

Ovo odvojeno skretanje za desno je super... U ZG je katastrofalno napravljen, odnosno SUPER jeftino, ali su vozaci super glupi da ne skuze da su ODVOJENI za otici u desno........... Stavili su dolje one gumene barijere da nemozes preci prijeko, ali ekipa i dalje koci kada ide desno na 50kmh ne bili im netko preletio preko toga ili koji vrag kao da wartburga voze pa ce se sa 70 prevrnut u zavoju........

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 21:39 (Fake_Alert).
9 godina
neaktivan
Old Iggy: da, u remetincu su unutrašnje trake savršeno rješenje. Samo po gasu. U biti je sve toliko jednostavno, samo treba zamisliti rotor kao ravnu cestu. Kad se na autoputu prestrojavaš iz krajnje lijeve, odabereš ispred koga se ubacuješ i po plinu. Time mu ne smetaš, a on te štiti od iznenađenja, luđaka koji se voze 200+ i slično. Tako i u kružnom, čim si malo brži od desnih, obaviš sve da te nitko ne smeta kao i da ti nikoga ne ugrožavaš. Zakon
Ja rekoh
9 godina
Milka30 kaže...

A moraju pjesaci i biciklisti proci negdje kroz kruzni.  

To je greska projektanta. u HR to jos nije definirano zakonom/pravilnicima nego postoji samo smjernica za projektiranje koja govori da se između kruznog kolnika i pjesackog/biciklistickog prijelaza nalazi nisa za zaustavljanje vozila duljine ne manje od 5 metara. Tih 5 m je dovoljno za jedan auto a da ne smeta ostalima. Nazalost toga se projektant ne mora pridrzavati. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 22:00 (bluBear).
8 godina
protjeran

Nadam se da nece nitko zalipit fotku nekog kruznog kojeg je neki lik po imenu Dante projektira...

doduse, ne bi me ni cudilo...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 22:06 (Gorstak79).
14 godina

ovako se u kružni ulazi i izlazi like a boss

Svemirski mega car
7 godina
neaktivan
Ha pa čujte momci momki ... Da
8 godina
protjeran

Mozda nije na meni da sudim, ali bio sam na godisnjem, prosao sam kroz ZG, SK, skroz do OS.

U SK sam se zadrzao, pa taj grad sad ima kruzni tok svako malo. Cak i gdje ne treba. A na nekim mjestima

nije kruzni nego ovalni tok, dok na jednom mjestu ne sluzi nicemu, nego samo ljudi voze ravno kroz kruzni (toliko je malen).

Dakle na mali su oznacena tri komada, odozgora prema dolje:

1. Premalen, nema smisla, ljudi pice kroz njega ravno

2. Veliki, ima smisla, ubrzava promet

3. Jajni tok, ili valjkasti, kako god zelite, nema smisla nikako, kamioni, osobito s prikolicom, gaze ga, ne mogu skrenuti, pa rade dvostruke obilaske

No dobro, ali ovaj super moderni i pregledni kruzni je zanimljiviji:

Sta je kod njega zanimljivo? Prvo, super je, lezi na glavnoj Zagrebackoj cesti.

Ali zanimljivije je da su ocito svi debili, nitko ne zna koristiti zmigavce na izlasku iz kruznog.

Onako ljudi se fino voze, onda zakoce na 0km/h i izlete van. Svasta.

Jasno je da prije 50g nije bilo niti jednog kruznog u SK, ali ne mozes se tako ponasati.

Tu treba stavit policajca da im ukaze na greske, i podijeli letke "kako se koristi kruzni tok 101 za debile".

15 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Ali zanimljivije je da su ocito svi debili, nitko ne zna koristiti zmigavce na izlasku iz kruznog.

Onako ljudi se fino voze, onda zakoce na 0km/h i izlete van. Svasta.

Jasno je da prije 50g nije bilo niti jednog kruznog u SK, ali ne mozes se tako ponasati.

Tu treba stavit policajca da im ukaze na greske, i podijeli letke "kako se koristi kruzni tok 101 za debile".

Kakvi žmigavci, pa nemaju ljudi vremena za te nebitne detalje. Jedna ruka za volan i mjenjač, druga za mobitel, kak' ćeš sad još žmigavac palit'? Ugrožavao bi promet time...

I nema to veze sa SK. Evo, nedavno vidim (u Zagrebu) policijski auto u kružnom toku, ja stanem na ulazu jer pretpostavljam da ide dalje, odjednom majstor izlazi, ja bezveze trošim deci benzina da ponovo krenem. Žao mi što nemam dashcam... Sljedeći kružni, autoškola, lik izlazi bez žmigavca Za sjest' i plakat'

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 15:17 (Mirko935).
8 godina
protjeran

I ako imas dashcam, pazi, nije u svim zemljama legalna, u nekima je i zabranjena.

U Austrija kazna od 150 do 500€ za dashcam, tako da svakako demontirati prije prelaska granice, jer ti na granici slovenci nece nista reci,

a docekat ce te sigurno serif negdje, prestici te i dati ti znak da izadjes sa autoputa ili da stanes na odmaraliste.

Sve u svemu, nije dobro. U hr se vozi ko u divljem zapadu. Ogranicenje 130, dva klinca voze 180.

Mislim i ja sam vozio 140, 10 izvan dozvoljenog, al sam na autoputu ne ugrozavam nikog,

no njih dvojica su se utrkivali, prestizali sa desne trake itd.

Dali roditelji sinovima kljuceve, da rastuze tudju porodicu.

Usput, nije da svi ne znaju koristiti zmigavce u kruznom, ali vecina kao da si misli "pa koji ces ti pimpek znat kud ja idem".

12 godina
Čitatelj kaže...

Mozda nije na meni da sudim...

...Premalen, nema smisla, ljudi pice kroz njega ravno

očito nije...

ovaj naš u zadru je možda još i manji, pa otkako su ga napravili nema prometnih nesreća, vrlo rijetko i koja nezgoda s malo štete i bez ozlijeđenih

a ranije su ginuli skoro na mjesečnoj bazi na križanju koje je bilo umjesto tog rotora

11 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

I ako imas dashcam, pazi, nije u svim zemljama legalna, u nekima je i zabranjena.

U Austrija kazna od 150 do 500€ za dashcam, tako da svakako demontirati prije prelaska granice, jer ti na granici slovenci nece nista reci,

a docekat ce te sigurno serif negdje, prestici te i dati ti znak da izadjes sa autoputa ili da stanes na odmaraliste.

A kako je kod nas ??? Može li služiti kao dokaz kod neke prometne nezgode ??? 

17 godina
Markić7 kaže...

A kako je kod nas ??? Može li služiti kao dokaz kod neke prometne nezgode ??? 

Može, ako sud tako odluči.

8 godina
protjeran

Nema nova fotografija na google maps, ali SK su ti tri ulice paralelne,

i one su sporedne, njih sijeku glavne ulice. Tako da nikad nije bilo tu problema,

ne znam ni za jednu prometnu nesrecu da se bas tu desila.

U 16h i 20h se znao stvoriti cep od 5min cekanja, al ni to nije strasno.

Dakle pogled sa sporedne ceste, tu je sad mali kruzni tok.

Ta desna traka ide ravno, dakle kruzni ni ne osjetis. Mozes sa 150 projurit kroz kruzni, dakle ne sluzi nicemu.

Evo kako sam oznacio u Paintu, tako nekako stoji kruzni tok, al manji je, malo sam pretjerao.

Ta desna traka na sporednoj cesti jednostavno stoji otvorena. Tko je to zamislio je ocito zesci kreten.

Kruzni ide ili u sredinu, ili nikako, da se sve ceste uspore i budu protocnije, a ne ovako.

Ljudi se i dalje drze glavne i sporedne ceste, jer ako ovaj sa sporedne propici ravno, a netko

se drzi pravila desne strane, zabit ce se u njega, proletiti mu kroz automobil.

Usput, mozda se ovdje vidi sta zelim tocno ukazati:

Dakle samo po gasu bez stajanja, kruzni ne sluzi u tom smjeru nicemu.

A sto se tice zakona u HR, mislim da ni jedna snimka kod nas ne moze na sudu biti kao dokazni materijal,

ne znam zasto, ali ako ima pravnika koji su upuceniji, mogli bi razjasniti. Jednostavno mozes

snimati kako ti susjed na cesti razbija auto cekicem, ti zapravo radis krivicno djelo kao i on.

Zasto je to tako, ne znam, ali u Zimbabweu se Hrvatska kaze "Banana Banana", tako da nisu previse ni fulali.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 16:53 (Čitatelj).
17 godina
Čitatelj kaže...

A sto se tice zakona u HR, mislim da ni jedna snimka kod nas ne moze na sudu biti kao dokazni materijal,

ne znam zasto, ali ako ima pravnika koji su upuceniji, mogli bi razjasniti. Jednostavno mozes

snimati kako ti susjed na cesti razbija auto cekicem, ti zapravo radis krivicno djelo kao i on.

Ne radiš nikakvo kazneno djelo i možeš snimati sve na javnoj površini.

Uvođenje snimke u dokazni materijal je na sucu (on prihvaća taj materijal ili odbija).

8 godina
protjeran

E sad ne znam kakav je zakon - u Austriji privatno smijes snimati u svom dvoristu,

na javnoj smijes fotografirati i snimati, ako si u prirodi. U gradu je zabranjeno, osobito snimke na

privatne stanove, garaze, trgovine itd. Zastita privatnosti, da nebi lopovi znali gdje ste (makar lopovu

to ne treba, ako netko planira nesto obiti i orobiti, on ce to ucitiniti i bez google street viewa).

Recimo smijes se fotkati i snimati u starom gradu, kod znamenitosti, ali ne smijes snimati

unutrasnjost lokala, trgovina itd. Vecinom toleriraju to, ali ako netko bas bas

sjedne snimati u detalje, onda ga zamole da iskljuce snimanje i obrisnu snimku.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice