DHL-CARINA-HITNO-mob

poruka: 9
|
čitano: 6.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
DHL-CARINA-HITNO-mob

Uzeo mobiel iz kine,vrijednost 200 dolara,platio dodatni brzi shipping DHLom.

Posto sam na moru dali postoji ikakava mogucnost da eori number dobim preko maila

Isto tako me zanima jel se moze carina ili pdv placat manje tipa ako stavim vrijednost paketa 100 eura tako da nemoram davat jos dodatnih 300 kuna.

Mail od DHL sam dobio vec jucer pa bi moglio da sto brze odgovorite jer naplacuju skladistenje ako ostane duze od tri dana.

FALA

POZZ

10 godina
odjavljen
Re: DHL-CARINA-HITNO-mob
Ne znam jel daju preko maila, ali eori broj možeš dobit u prvom najbližem carinskom uredu, pa provjeri i skokni do njih ako ti nije daleko
12 godina
neaktivan
kbenzema kaže...
Ne znam jel daju preko maila, ali eori broj možeš dobit u prvom najbližem carinskom uredu, pa provjeri i skokni do njih ako ti nije daleko

mislio sam otic u najblizu carinu no problem je sto sam na Visu pa sad ic trajektom natrag tamo vamo ce mi izac polovica carine.

Jel imao netko slicnu situaciju pa da mi pomogne please help 

16 godina
DHL-CARINA-HITNO-mob

U ZG sam morao osobno predati obrazac za EORI u Jankomiru, isti sam dobio tokom popodneva na mail.

16 godina
DHL-CARINA-HITNO-mob
Meni je tako zapeo paket na carini,vrijednost 200$ a na paketu piše 15$,unutra nema računa naravno.
Morao sam im poslati račun sa paypala,naruđbu sa ebaya u pdf.Nabacili mi cifru i platio.
Sjedi 1
13 godina
DHL-CARINA-HITNO-mob

TO ti se DHL javio ? Ako da, oni sve rjesavaj preko onog svojeg upitnika, mene su cak jednom zvali. No, EORI broj moras vaditi u carini, druge nema... traje par minuta i EORI stize na mail.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3105649#post3105649 - GEARBEST POPUSTI, AKCIJE, KUPONI, GIVEAWAY
17 godina
moderator
karlo125 kaže...
kbenzema kaže...

mislio sam otic u najblizu carinu no problem je sto sam na Visu pa sad ic trajektom natrag tamo vamo ce mi izac polovica carine.

Jel imao netko slicnu situaciju pa da mi pomogne please help 

Prvo pročitaš ovo (to si trebao pročitati i prije nego li si se upuštao u kupovanje izvana, jer bi bio spreman za takvu situaciju): https://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

U tom FAQ-u imaš link na stranicu s uputama kako nabaviti EORI broj. Na toj stranici ti se nalazi obrazac, kojeg možeš isprintati i odnijeti u "mjesno nadležni carinski ured" ili ga poslati poštom u taj ured. (možeš li u "krivi" ured - ne znam, vjerojatno bi ti to tolerirali).

Dakle, ne moraš fizički otići u ured, nego možeš poslati poštom - samo što će ti onda cijeli proces nešto dulje trajati.

12 godina
neaktivan
DHL-CARINA-HITNO-mob

fala no vec sam naso obrazac, posliko ga mobom i poslao frendu u ZGu,isprintao je tamo i predao im negdje oko pola 2 no odgovora jos nigdje.

10 godina
odjavljen
Frend je išao za mene i sebe vadit, riješili mu za par minuta. Ovaj tvoj nije pitao jel može pričekat za to ili je odma rekao da ti pošalju na mail?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice