Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.206.676
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Stjepanj kaže...
Picajzla i xxx su zapravo iste osobe😂, skuzili vas po istoj prici, haha.lp

ne stvarno ljudi gdje je deda XXX, da mu nije slučajno koji frejm prebrzo izletio pa ga strefio herc 

8 godina
protjeran
mislioc kaže...

Evo koliko sam ja uspio svoju GTX1060 dignuti (s time da ima tu još mjesta za napredak s čime ću se poigrati kada uhvatim dovoljno vremena)

Ibme daj odvrti na medium

ma nema što vrtiti ako nemože dignuti memu još 400 gore... to je neki 9300-9400 1080p medium score

13 godina
Stjepanj kaže...
Picajzla i xxx su zapravo iste osobe😂, skuzili vas po istoj prici, haha.lp

dedeki obadva, ali čekaj, doći ćeš i ti u naše godine

još ja igram za stolom, ali ti ćeš isto u fotelji k'o xxx jer su ti koljena već sad vjerojatno na izdisaju od parketa i laminata

Kaj misliš kak je Stjepanju pa on je non stop na balkonu i po ljeti i po zimi.Kaj misliš da se samo tako ruše rekordi u OC-anju.

17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

Ljudi gdje je deda XXX??? ovo je njegova ura obično...

upalio je komp u 6h ujutro, još čeka da se pojavi slika na ekranu pa da nas uveseli svojom prisutnošću 

Moć privjeska i entuzijasta koji zna što želi

FTW

8 godina
protjeran
XXX kaže...
lav1000 kaže...

Ljudi gdje je deda XXX??? ovo je njegova ura obično...

upalio je komp u 6h ujutro, još čeka da se pojavi slika na ekranu pa da nas uveseli svojom prisutnošću 

Moć privjeska i entuzijasta koji zna što želi

FTW

hvala Deda već si me jako zabrinuo 

15 godina
sstrmi kaže...

Na koliko se clocka core i memory otprilike 1070?

Sve ovisi koju memoriju imas na grafickoj ako samsungovu memory moze ici i do 1000mhz micron max 750 mhz hynix neznam ali on je najlosiji sto se tice core ja sa svojom micron max mogu izvuci +175 

AMD AntiBoy
17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
XXX kaže...
 hvala Deda već si me jako zabrinuo 

13 godina
dreadmoore kaže...
sstrmi kaže...

Na koliko se clocka core i memory otprilike 1070?

Sve ovisi koju memoriju imas na grafickoj ako samsungovu memory moze ici i do 1000mhz micron max 750 mhz hynix neznam ali on je najlosiji sto se tice core ja sa svojom micron max mogu izvuci +175 

Kako koja ova moja je Hynix i default joj je 8000mhz effective a moja je za bench bila na 10000 effective. U prevodu 1000mhz memory i 145 mhz Gpu.

gtx 1060 aorus. Ponude za trenutnog lidera 1060 kategorije na pm.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 16:45 (mislioc).
12 godina
mislioc kaže...

Kako koja ova moja je Hynix i default joj je 8000mhz effective a moja je za bench bila na 10000 effective. U prevodu 1000mhz

koja tvoja, daj popuni više rubriku moj pc da ne moramo zvat vidovitog milana 

dreadmoore

kod mene je isto micron i za miniranje sam je digao za +400, dalje nisam htio ići jer msi nije poznat po dobrom hlađenju vrama

a čip je išao na nekih +120-130, nisam se previše zajebavao s isprobavanjem - uglavnom je radila na preko 2000mhz i to mi je bilo dovoljno

možda ako se zaletimo na neko benčanje čisto radi zajebancije mogu isprobati granice

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 16:45 (picajzla0707).
17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

i kaj velite za ssd star pet godina i dvogodišnje windowse

Privjesak FTW

13 godina
XXX kaže...

i kaj velite za ssd star pet godina i dvogodišnje windowse

Privjesak FTW

To je to rijetko viđen balans cijene i performansi.

17 godina
odjavljen

Komp brz ko raketa

15 godina
picajzla0707 kaže...
mislioc kaže...

Kako koja ova moja je Hynix i default joj je 8000mhz effective a moja je za bench bila na 10000 effective. U prevodu 1000mhz

koja tvoja, daj popuni više rubriku moj pc da ne moramo zvat vidovitog milana 

dreadmoore

kod mene je isto micron i za miniranje sam je digao za +400, dalje nisam htio ići jer msi nije poznat po dobrom hlađenju vrama

a čip je išao na nekih +120-130, nisam se previše zajebavao s isprobavanjem - uglavnom je radila na preko 2000mhz i to mi je bilo dovoljno

možda ako se zaletimo na neko benčanje čisto radi zajebancije mogu isprobati granice

Ja sto sam maks isao bilo je 181 za core i 760 za memory power limit na 108 max i core +100 mada taj core voltage  ne radi bas najbolje uglavnom max sto pise 1096mV a po defaultu radi 1060mV. Sad sve ovisi sto tocno majnas koju valutu ja sam na nice hash isao +20 core +700 mem power limit 80 max temp 70

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 17:03 (dreadmoore).
17 godina
odjavljen

Ove brzine SSD-a su neki vidjeli samo u SF filmu

12 godina
XXX kaže...

Komp brz ko raketa...

mislim da si nepotrebno bacio novčeke

dok ti popališ strojeve i doguzeljaš se do kauča, namjestiš se i staviš cvikere i jastučiće, upalio bi se on i sa ata hdd-a 

dreadmoore

nisam se zajebavao s isprobavanjem, namjestio sam ofrlje na +120 ili 130, ne sjećam se točno

memoriju na +400, neko vrijeme i na +500, pa spustio na +300 jer nisam siguran koliko se dobro hladi vram

uglavnom sam majnao po defoltu što odredi nicehash i bilo je par algoritama koji bi grafu jebački oznojili

makar tih 74 stupnja i 1400rpm koje sam vidio kao maksimalu zapravo nije neki problem, ali opet - na gejmanju bez ograničavanja fps-a nisam vidio da prelazi 70 stupnjeva

ali morat ću isprobati barem mafiu 3, to smeće neoptimizirano mi je čak i 1050ti grijalo i dizalo rpm daleko više nego bilo što prije toga

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 17:17 (picajzla0707).
17 godina
ansha kaže...
Patrick_cro kaže...
Koliko vidim usporedili su red rx580 sa custom nvidiom jer ref ima 1700mhz boost a ne 1900mhz, jedina koja je blizu tome da je custom je gigabyte g1 sa 1850mhz boostom.

Sta ti je, custom verzije boostaju preko 2ghz, moja 1080-ka na stocku je na 2050mhz, isto je i sa 1060 i 1070-kama....

Ma koja to custom gtx 1060 boosta preko 2ghz jer ja nisam niti jednu nasao, ako se ne varam tvornicki je najbrza strix sa 1873mhz na gpu, ti mozda gledas memoriju a ne gpu clock

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

Ma koja to custom gtx 1060 boosta preko 2ghz jer ja nisam niti jednu nasao, ako se ne varam tvornicki je najbrza strix sa 1873mhz na gpu, ti mozda gledas memoriju a ne gpu clock

a joj pa zar opet.

Nakon ovakvih provala vrijeme je da se otvori tema ispeci pa reci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 17:18 (mislioc).
12 godina
mislioc kaže...

Evo koliko sam ja uspio svoju GTX1060 dignuti (s time da ima tu još mjesta za napredak s čime ću se poigrati kada uhvatim dovoljno vremena)

Ibme daj odvrti na medium

Evo 

stock stock
oc oc
8 godina
protjeran
mislioc kaže...

a joj pa zar opet.

Nakon ovakvih provala vrijeme je da se otvori tema ispeci pa reci.

Dajte plz netko sa gtxicom 10xx par prtscrova iz msi AB i nekog bencha, za ovog Patrika da se vise ne sramoti sa glupim upadima 

12 godina
lav1000 kaže...

Dajte plz netko sa gtxicom 10xx par prtscrova iz msi AB i nekog bencha, za ovog Patrika da se vise ne sramoti sa glupim upadima 

Veća reza

MSI AB klik

Superposition klik

17 godina
odjavljen

To je klokano, stavi sve na defolt pa da onda vidimo boost. Klokanje se ne računa, svatko zna pomaknuti slajder pa bu boost preko 2000 mhza.

8 godina
protjeran
XXX kaže...

To je klokano, stavi sve na defolt pa da onda vidimo boost. Klokanje se ne računa, svatko zna pomaknuti slajder pa bu boost preko 2000 mhza.

svejedno se vidi sve što treba i bez defaulta profila, boost je oko 1950 bez klokanja 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 17:51 (lav1000).
17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
XXX kaže...

svejedno se vidi sve što treba i bez defaulta profila, boost je oko 1900 bez klokanja 

Pa onda ne vidim kaj se sprdate sa patrikom koji priča o tvorničkom kloku/boostu a ne overkloku.

17 godina

Nije nikako 1900mhz kada je tvornicki boost na toj kartici 1797mhz u oc modu i 1771mhz u gaming modu link.

Shvacam da su se neki tek ustali i nisu popilu dozu kave ili cega vec piju pa ne kuze gpu clock i memory clock na gpu

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 17:52 (Patrick_cro).
8 godina
protjeran
XXX kaže...
lav1000 kaže...
XXX kaže...

svejedno se vidi sve što treba i bez defaulta profila, boost je oko 1900 bez klokanja 

Pa onda ne vidim kaj se sprdate sa patrikom koji priča o tvorničkom kloku/boostu a ne overkloku.

pa evo maloprije izjavio da strixica ima boost clock 1873Mhz pod pretpostavkom da i taj clock ima u igri pod loadom, a nema nego oko 2020mhz stock out of box

17 godina

Dobro jer ti znas sta je gpu core clock i sta je memory clock na gpu? Ne laprdaj gluposti nego prouci to prije nego nesto napises

17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

pa evo maloprije izjavio da strixica ima boost clock 1873Mhz pod pretpostavkom da i taj clock ima u igri pod loadom, a nema nego oko 2020mhz stock out of box

Na službenoj stranici fino piše

https://www.asus.com/us/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-STRIX-GTX1060-O6G-GAMING/

1873 MHz boost clock in OC mode for outstanding performance and gaming experience.

12 godina
lav1000 kaže...

svejedno se vidi sve što treba i bez defaulta profila, boost je oko 1950 bez klokanja 

Tako je, na stocku bude 1950-1960 

Patrick_cro kaže...

Nije nikako 1900mhz kada je tvornicki boost na toj kartici 1797mhz u oc modu i 1771mhz u gaming modu link.

Shvacam da su se neki tek ustali i nisu popilu dozu kave ili cega vec piju pa ne kuze gpu clock i memory clock na gpu

Tako piše na stranici, da, ali tokom testiranja na stocku bude 1950-1960 kako je kolega gore i rekao

Mogu i posnimit ako treba

8 godina
protjeran

https://www.anandtech.com/show/10325/the-nvidia-geforce-gtx-1080-and-1070-founders-edition-review/15

evo tu piše o tome, lijepo odmah se prva slika vidi kako to radi i to nijekakv overklok i što već netko misli da je

17 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
Tako piše na stranici, da, ali tokom testiranja na stocku bude 1950-1960 kako je kolega gore i rekao

Mogu i posnimit ako treba

Furmark i posnimi, da vidimo. Ne neke igrice koje ni ne opterete GPU 100% sve piplenove itd.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice