Definitivno amd prodaje kvalitetnije cipove kao 2700x, Techpowerup recenzirao 2700 koji ne ide preko 4ghz sa 1.4V naponom, dakle sporiji od stock 2700x...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nigdje konkretnih informacija o virtualizaciji, produktivnosti ili općenito ikakvoj temi koja nije vezana za fps counter.
Pa zakaj ste tiho? Javite se jer u suprotnom prevladava mišljenje kak se tu na forumu samo gejma. Poslije ide izćuđavanje u rangu kukanja poslije izbora a ni ne izađeš glasati.
Definitivno amd prodaje kvalitetnije cipove kao 2700x, Techpowerup recenzirao 2700 koji ne ide preko 4ghz sa 1.4V naponom, dakle sporiji od stock 2700x...
branje trešnjica.... i kod kave je bilo tako, evo svi koji smo je uzeli na početku kad je izašla dobili vrlo solidne primjerke procesora, 8700k svi ispod 1.3V za 5Ghz, ja i Stjepko 8600k ispod 1.25V za 5Ghz
a sad evo vidim i po forumu i po netu 8600k nije rijetkost 1.35V za 5Ghz
nigdje konkretnih informacija o virtualizaciji, produktivnosti ili općenito ikakvoj temi koja nije vezana za fps counter.
Pa zakaj ste tiho? Javite se jer u suprotnom prevladava mišljenje kak se tu na forumu samo gejma. Poslije ide izćuđavanje u rangu kukanja poslije izbora a ni ne izađeš glasati.
probao par puta neč pitat al sam dobio ignore teži.. a ako se i krene u nekakvu konstruktivnu raspravu sve završi sa trollanjem, svađom vrijeđanjem i prijavama.
meni to netreba u životu. ima drugih foruma di se da svašta korisno nać.
i ne ne kukam nego mi je žao u šta se ovaj forum pretvorio. od amd/intel amd/nvidia apple/android pa nadalje..
probao par puta neč pitat al sam dobio ignore teži.. a ako se i krene u nekakvu konstruktivnu raspravu sve završi sa trollanjem, svađom vrijeđanjem i prijavama.
meni to netreba u životu. ima drugih foruma di se da svašta korisno nać.
i ne ne kukam nego mi je žao u šta se ovaj forum pretvorio. od amd/intel amd/nvidia apple/android pa nadalje..
Kad kažeš forum misliš na ovu temu?
Pa kak da ja postam o virtualizaciji i produkciji kad imam G4560? Pa valjda bi ti trebao postati o tim stvarima, educirati, informirati ako imaš takav hardver. Moj "interes" je educirati da se može dobro gejmati i na jeftinom hardveru jer u zadnje vrijeme PC je skernuo u teški elitizam a to nije moj pojam entuzijazma. U tom cilju i postam, ono kaj me zanima.
Napravi i ti isto umjesto postovi o kukanju u kaj se pretvorio forum koji su najgora vrsta spama u hardverskoj temi.
Di su ona lipa vrimena kad smo iznosili svoja iskustva, benchali i na račun toga se prepucavali ???
Zavladala je čudna klima na ovom forumu gdje se favoriziraju YouTube-ri sumnjivih motiva i njihove nazovimo ih recenzije.
Pun mi je k linkova na YouTube i mislim da je vrime da oživite Benchmark teme pa da vidimo iz prve ruke tko s čim raspolaže.
Ovo vaše doslovno rečeno svađanje se svodi na pročitano iz tuđih recenzija i ostalih reklamnih materijala, čisti marketing, čista nula
Kupite hardver testirajte hardver i s tim se kurčite a ne ovim mokrim snovima
Sve si tocno rekao, ali netko osobno testira onda uvijek bude nekih izvlacenja i trazenja gluposti, a jedinu prav razliku na kraju mozes vidjeti na identicnim sistemima kako je ansha pojasnio.
Recenzije i testovi su dobri u smislu da ti ljudi stave cpu/gpu il sto se vec testira na identicne sustave pa se te razlike mogu vidjeti barem u nekakvim postocima. Naravno treba paziti sto se gleda, jer postoji puno izvora koji su jeftini marketing kao onaj sluzbeni AMD ryzen test sa gtx 1070 na 4k ili onu tragikomediju sa tomshardware sto smo jucer komentirali. Nakon nekoliko kvalitetnih recenzija se dobije prilicno dobra slika, kao ova da je 8400 ispred bilo kojeg ryzena.
Pogledao sam puno recenzija i to je tu negdje, no tvrdim da je 2600 bolji procesor no nije bolja kupnja.
Znaci 8400 je jeftiniji i daje bolje performanse (negdje manje negdje vise), ali je ipak 2600 bolji procesor, impresivna logika. 
Vidim da si spominjao neke frekvencije i usporedivao ryzen na 4.2 i intel na 3.8, prva stvar sto intela gura gore je nesto veci IPC, a druga puno vaznija stvar je puno brza komunikacija medu jezgrama. Po pitanju gaminga ring arhitektura koju imaju intelovi mainstream procesori je puno pogodnija za scenarije kao sto su gaming od mesh arhitekture kakvu ima ryzen i koja je bolja za neke linearne radnje tipa rendering.
Razlika izmedu 140FPS i 180FPS se itekako osjeti, pogotovo na 60Hz.
I onda moras dat 3K kuna za CPU, jer inace kad bi kupio G5400 za 500kn, koji vuce recimo 70FPS, ne mozes na tome se igrati na 60Hz, jer bole oci i dode ti da se ubijes, nije to isti gejming ekpirijenc 
Normalno da do 60 fps tj monitoriam do 60hz nema dileme, dobro je covjek rekao svaki cpu do 800 kn ce biti ok za tu svrhu, jedino privjesak nece jer dropa i previse trza, 30 fps-a prepustamo konzolasima.
Ali prica se i vodi za ono sto se dogada iznad, imas covjeka koji je sam potvrdio kolka je osjetna razlika na 144hz kod prelaska sa ryzena na kavu, drugi isto tako sam kaze kako i do 100hz osjeti dropove na ryzenu.
Stvari su odavno jasne, dobro se zna sto je bolje na kojem podrucju, al kad armada pocne sve trpati u isti kos i kad svako malo zeli od necega napraviti nesto sto ne moze i nikada nece biti, onda se te lazi moraju ispraviti. 
Hahahaha covjek od 30+ godina.hahahahaabahh ne smeta mi video zasto bi mi smetao nemam ja problema sa intelom nego sa osobama ko sta si ti.ti si zaglavio u pubertetu radi nekih kompleksa i cackanje po kompu ti je jedini hobi u zivotu.ja ti preporucam da na mom kompu upalimo neku playlistu i odradimo neki trening radi zdravijeg psihickog zdravlja.Jer si mi tako smijesan da se ne mogu vise ljutit na tebe,zapravo pokusao bi ti pomoci ako ikako mogu stvarno od srca.ljudi koji uzimaju ka srcu duel dvi firme sa kojima nema veze je za mene u najmanju ruku nezdrava osoba.eto ajde lijepo sta si podjelio video jer lijepo je znati koji cpu za gejamnje je najbolji(best buy) ali razlozi objavljivanja tvog videa su alarmantni.evo javno te pozivam na neko trcanje,kosarku ili nogomet da se naucis osnovama druzenja i kompeticije.lp zlato moje kamenog srca
Kad ovakve stvari izvali covjek koji ne zna voditi raspravu bez primitivnog vrijedanja, spominjanja zene u losem smislu, koji prijeti u inbox, poziva na "duel" kad ga se unisti argumentima i koji to sve skupa zacini brutalnim neznanjem, e to je onda smijesno i zalosno u isto vrijeme. 
Zicko, pa tebe nitko te ne dozivljava, skini se s tog jeftinog metana i potrazi pomoc. 
Kad kažeš forum misliš na ovu temu?
Pa kak da ja postam o virtualizaciji i produkciji kad imam G4560? Pa valjda bi ti trebao postati o tim stvarima, educirati, informirati ako imaš takav hardver. Moj "interes" je educirati da se može dobro gejmati i na jeftinom hardveru jer u zadnje vrijeme PC je skernuo u teški elitizam a to nije moj pojam entuzijazma. U tom cilju i postam, ono kaj me zanima.
Napravi i ti isto umjesto postovi o kukanju u kaj se pretvorio forum koji su najgora vrsta spama u hardverskoj temi.
nije jedina ima ih dosta.
al da uglavnom se slažem sa izjavom o elitizmu, eto i ja se igram koliko i kad stignem i komp za to mjenjam u intervalima ne manjim od 5 god. jer stvarno nema neke potrebe za tim (meni)
Priznajem grešku i ispričavam se na spamu koji je eto nekakav izraz moje "ljutnje" na konstantno trollanje.
Manipuliraš. Privjesak nikada nije koštao 800 kn, koštao je 500 kn po izlasku, trenutno je 380 kn. Kaj se dropanja tiče ovisi o igri. B1 nije mjerilo gaminga, to je samo jedna igra i još desetak toliko zahtjevnih kad pričamo u multiju gdje procesor ima za obraditi hrpu fizike, hrpu igrača i sl. Privjesak drži WOT na 100 fpsa i sl. naslove, Owervatch i sl. SP naslove u većini također tjera bez problema. A 60 fps lock zaboravite za bilo koji procesor uvijek i u svim uvjetima. Ansha je imao dropove na 30 fpsa sa svojom zvijerkom u Xcom2 i sl....bilo bi toga i više da se piše iskreno. Evo ti video od prije par dana gdje deset godina star Crysis sa i7 8700 na 5.0 dropa na 40 fpsa.
Objektivnost ti ne leži 
Manipuliraš. Privjesak nikada nije koštao 800 kn, koštao je 500 kn po izlasku, trenutno je 380 kn. Kaj se dropanja tiče ovisi o igri. B1 nije mjerilo gaminga, to je samo jedna igra i još desetak toliko zahtjevnih kad pričamo u multiju gdje procesor ima za obraditi hrpu fizike, hrpu igrača i sl. Privjesak drži WOT na 100 fpsa i sl. naslove, Owervatch i sl. SP naslove u većini također tjera bez problema. A 60 fps lock zaboravite za bilo koji procesor uvijek i u svim uvjetima. Ansha je imao dropove na 30 fpsa sa svojom zvijerkom u Xcom2 i sl....bilo bi toga i više da se piše iskreno. Evo ti video od prije par dana gdje deset godina star Crysis sa i7 8700 na 5.0 dropa na 40 fpsa.
Objektivnost ti ne leži 
Krivo se referirao na MrSmitha, koji je rekao svaki procesor 800kn+ je dovoljan za 60+ fps u svemu...privjesak nikad nije bio u toj kategoriji cijene i ima tih ajmo reći sitnih mana ali dovoljan je za 90+% naslova bez greške 
Objektivnost ti ne leži 
Pa na 800 kn sam mislio ove jeftinije ryzene i i3-ce, znam da privjesak nikad nije bio skuplji od 500kn.
To sto ti ne igras mp igre isto tako nije mjerilo, ja kazem ono sto je, a to je da ima masu naslova gdje privjesak stuca. Ne kazem da on ne opravdava svoju cijenu, al tako je kako je.
Pricas mi o objektivnosti, a onda provalis kako 8700k ne moze drzat 60 fps zbog nekih teskih izoliranih scena i slucajeva,... Mozes ti i bolje deda ovo je bilo slabo. 
Kaj se tiče mjerila i vašeg guranja u elitizam menio je sasvim ispravno, logično i upotrebljivo ono kaj gura Guru
http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_580_strix_review,9.html
Više FPS-a je uvijek bolje ali nikakv FPS mi nemože zamjeniti šuplju igru. Prvo sadržaja pa sve ostalo, a kome je kaj igrivo i na koliko FPS-a je drugi par cipela.
To sto ti ne igras mp igre isto tako nije mjerilo
Sedam godima na WOT-u, to se ne računa?
To sto ti ne igras mp igre isto tako nije mjerilo
Sedam godima na WOT-u, to se ne računa?
WoT praktički nema HW zahtjeve, ide na laptopu 2/4 na 2.8ghz i njegovom integrušom na 100+ fps, ok low graphic settings... nemoj nam njega stavljati ko neki reprezentativni primjer MP igre 
WoT praktički nema HW zahtjeve, ide na laptopu 2/4 na 2.8ghz i njegovom integrušom na 100+ fps, ok low graphic settings... nemoj nam njega stavljati ko neki reprezentativni primjer MP igre 
To je prednost a ne mana
To kaj ga i dalje igraju milioni i ima više igrača nego B1 na PC-u nema veze? I nije samo WOT
.
i sad kad gledam razlike u procesorima, primjerice ovaj test 8/16 rajzena na techpowerup, kakva je meni nužda upgrejdati procesor
recimo da je moj haswell na 3,7ghz u rangu ovog i5 7400 na 3,5ghz
ukupno gledajući gejming perfomanse na full hd i sa gtx 1080 grafom (s mojom 1070 su razlike još manje) s uspgrejdom na rajzen dobivam pišljivih 12% više perfomansi
upgrejdom na i5 8400 dobivam još par posto više, a trebao bi iskeširati svu silu novaca za taj upgrejd
ma ne pada mi na pamet mijenjati proc dok ne izađe nova arhitektura od intela i konkurencija od amd-a za dvije godine najmanje
EDIT:
a obzirom da igram na 60hz monitoru, čak niti tu mizernu razliku skoro da ne bih vidio
Baš tak...uostalom na konzolama izlaze AAA igre 
i sad kad gledam razlike u procesorima, primjerice ovaj test 8/16 rajzena na techpowerup, kakva je meni nužda upgrejdati procesor
recimo da je moj haswell na 3,7ghz u rangu ovog i5 7400 na 3,5ghz
ukupno gledajući gejming perfomanse na full hd i sa gtx 1080 grafom (s mojom 1070 su razlike još manje) s uspgrejdom na rajzen dobivam pišljivih 12% više perfomansi
upgrejdom na i5 8400 dobivam još par posto više, a trebao bi iskeširati svu silu novaca za taj upgrejd
ma ne pada mi na pamet mijenjati proc dok ne izađe nova arhitektura od intela i konkurencija od amd-a za dvije godine najmanje
pa haso 4/4 i sky/kaby 4/4 su sasvim dovoljni za vrlo pristojan gaming, osim ako se ne cilja 144/165hz
ja sam ovaj prijelaz sa i5 6600k napravio čisto iz razloga jer sam platformu zamjenio za ipak mrvu jaču, te zamjenio polovne komponente bez garancije za nove iz dućana sa garancijom uz doplatu 200kn, a ne iz razloga nekog extra poboljšanja performansi
Čekaj a di je onaj kaj je mjenjo rx470 za gtx 1060 6gb s time da nije ništa nadoplatio i time udavio pola Croejše?
Čekaj a di je onaj kaj je mjenjo rx470 za gtx 1060 6gb s time da nije ništa nadoplatio i time udavio pola Croejše?
GTX 760 i 150 kn na GTX 770 koju sam nakon godinu dana prodao za istu lovu, i za tu lovu ubo novu RX 470 i onda tu mjenjao za gtx 1060 6gb
Jedino kaj sam trebo je prodati ovu prije pola godine za sramotnu lovu, i uzeti GTX 1050ti +PS4 slim. Malo sam se uljenio 
pa haso 4/4 i sky/kaby 4/4 su sasvim dovoljni za vrlo pristojan gaming, osim ako se ne cilja 144/165hz
ali ja sam ovog hasu niže srednje klase kupio prije točno četiri godine i ne vidim apsolutno nikakve potrebe za zamjenu
ove visoke fps-ove uopće ne doživljavam, jer ne igram pucačine i gta, witcher ili x-com i slične igre mi sasvim dobro izgledaju na 60hz monitoru
hebene četiri godine se nisu makli s mjesta kad gledaš procesore za gejmanje kakvo preferira debela većina korisnika, čak niti s ovim novim procesorima koji su kao neki vauuu u odnosu na prijašnji napredak
i onda se tu žustro nateže mjesecima oko razlike u novoj seriji procesora koju vidi ili misli da vidi par posto korisnika
jebote, kao da neki kulinarski forum mjesecima laprda o razlici između plastične i drvene kuhače
Je li moguće da piše kvragu? Radi se o Huawei p10lite. Hahahaha
kad bude pisalo: stotinu mu retorti moga dede apotekara, ću se zabrinit :)
ali ja sam ovog hasu niže srednje klase kupio prije točno četiri godine i ne vidim apsolutno nikakve potrebe za zamjenu
ove visoke fps-ove uopće ne doživljavam, jer ne igram pucačine i gta, witcher ili x-com i slične igre mi sasvim dobro izgledaju na 60hz monitoru
hebene četiri godine se nisu makli s mjesta kad gledaš procesore za gejmanje kakvo preferira debela većina korisnika, čak niti s ovim novim procesorima koji su kao neki vauuu u odnosu na prijašnji napredak
i onda se tu žustro nateže mjesecima oko razlike u novoj seriji procesora koju vidi ili misli da vidi par posto korisnika
jebote, kao da neki kulinarski forum mjesecima laprda o razlici između plastične i drvene kuhače
pa jasna stvar tko je radio upgrade sa hase na sky/kaby tipa sa 4790k na 6700k/7700k bi trebao na psihijatrijsko promatranje, čisto onako reda radi 
a sad sa coffijem je ipak došlo do značajnijeg pomaka, koji opet u brojnim slučajevima niti je spektakularan niti donosi značajno bolji gaming osjećaj, ali je ipak pomak u pozitivnom smjeru, za hrr gaming ne treba baš preveliku kesu iskrcati ko sa prethodnim generacijama, bar što se procesora tiče, za dio oko gpu još nije sve čisto.
90% ljudi ovdje ne znaju čija je to legendarna uzrečica
MISCREATED
jednostavno su premladi
Jel Čiko? Mada se iskreno ne sjećam te njegove izreke, sto mu gromova
jednostavno su premladi
nema to veze s godinama,treba prepoznat što je klasik i da na to vrijedi potrošiti trunku vremena :)
http://www.guru3d.com/news-story/eight-new-spectre-variant-vulnerabilities-for-intel-discovered-four-of-them-critical.html
Lp
Nek nam odu performanse još 30% dole
. Fale mi ona vremena kad se sigurnost u procesorima nije spominjala, fokus je bio samo na performanse, a sada su se i propusti umiješali u borbu i daju težinu u vaganju.
Kako nema razlike kad sam ja s klasu slabijom grafom dosao na 3fps-a razlike u avg fps-u od tebe koji imas 50+% jaci gpu, lol! pisete gluposti!lp