Časopis Hacker zaključana tema

poruka: 201
|
čitano: 140.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hacker

Eto vidio sam da dosta vas skuplja casopise pa ako nekom fale koji brojevi gameplay nek mi javi

16 godina
neaktivan
RE: Hacker
Faerdhur kaže...

Jel se sjećaš screena iz prvog Far Cry kada ona dva nabrijana mutanta idu prema srušenom helikopteru iz kojeg ti pucaš? Hacker je skomentirao nešto kao: "Jozo i Mario bijesni na stanje u državi..." Smijeh Sjećam se da mi je to tada sjelo kao budali šamar i da sam se smijao još pola sata poslije.

Bwhaha. Neces vjerovati, ali se sjecam stvarno, hehe. Bas sam neki dan citao opet ovo malo Hackera sto imam; smijao sam se do suza :)

Komentari su im jednostavno legendarni :)
Mozda bi BUGovci trebali uvesti nesto slicno. Mislim, ja ne vidim smisao kad ispod Crysis slike pise: graficka doradjenost prirode. LOL.
To i sAm mogu primjetiti. Treba humora, jer upravo on privuce paznju na cijelu stvar. Recimo Warhammer recenziju u HACKERu sam PRVU procitao samo jer su me screenovi natjerali da placem od smijeha:)
"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 13:17 (Adisuki).
16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

Hacker je zaista bio odličan časopis....šteta što je morao propasti....

I što jest jest, komenatri ispod slika su im bili za valjat se od smijeha...

Recenzije igara dosta opširne...

Ma jednostavno šteta što ga više nema....

16 godina
neaktivan
RE: Časopis Hacker

E da, davno je to bilo....kad se planiralo nikad ostvareno proširenje tamnice ispod redakcije....tamo su ako se dobro sjećam držali Patrika. :))

Svakako veliki gubitak za sve nas. Uvijek sam prvo išao pročitati komentare ispod slika pa tek onda recenziju. Uvijek se čovjek mogao do suza nasmijati.

I šta je bilo sa baklavom??? :P

16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

Dosta ekipe iz Hackera je sada u redakciji Gameplay-a, no nekako jednostavno to više nije 'to' (ili smo mi par godina stariji hehehe).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
16 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Uf Hacker, Hacker, s tim sam poceo, i to me uvuklo u svijet racunala. Hackere imam od broja 1, a bug od broja 92 ili 87 tako nesta, jos uvijek kod kuce imam to sve u jednoj kutiji sacuvano.Tko se sijeca one tamnice sto je bila u podrumu HAckera di je Horned Reaper bio gazda :-) ili famozne recenzije Starcrafta, odlicnih komentara na screenshotove...Dobar je bio Hacker

U HR ne postoji kvalitetan casopis iskljucivo za video igre. PCplay je tesko smece, a gameplay mi isto ne lezi bas...Eh kad bi netko poduzeo nesta po tom pitanju

He he mislis na Dungeoun KeeperSmijeh
EVE ONLINE http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

Ako neko ima za prodati određene brojeve Hackera, stvarno bi htio skompletirati kolekciju.

16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

Hackerovci bok

Pod ovim SokreZG zapravo se krije Kreso Mijic, supokretac i prvi urednik Hackera. Par linkanja sa linka na link na link pa na link, i nabasah na ovaj forum i topic o Hackeru pa se ipak, nakon tri premisljanja odlucih registrirati da bi mogao dopisati ovih par redaka. Ugodno su me iznenadili komentari citatelja Hackera na ovom forumu kojima je Hacker puno znacio pa sam zelio razjasniti misteriju oko gasenja Hackera. Naime, Hacker je pod EPH bio profitabilan, narocito nakon povrata DVDa uz izdanje koji je privukao dosta novih citatelja, digao nakladu te osigurao nove oglasivace. U jednoj fazi EPH je krenuo u snazno rezanje troskova poslovanja i tu je Hacker pao kao kolateralna zrtva iako je bio profitabilan. U vrijeme donosenja te odluke vlasnik kompanije je bio na putu, a kada se vratio i zatekao Hacker ugasen htio je ponovo pokrenuti Hacker (bilo je vremena, citatelji ne bi ni znali sto se dogodilo) no problem je da se redakcija raspala. Naime, u Hackeru su mahom radili izrazito kvalitetni ljudi, svaki profesionalac na svojem podrucju, koji su za vrijeme rada u Hackeru svi imali ponude za druge poslove. Kada im je u EPH urucen oglas oni su prihvatili te ponude i doslovce isti tjedan vec bili zaposleni u drugim kompanijama i, sasvim razumljivo, nije im se vracalo u atmosferu gdje mozda mogu za mjesec-dva opet dobiti otkaz. Eto, tako je to bilo, zaista zaolosno da kompanija te snage nije zadrzala jedno moderno i profitabilno izdanje male redakcije i jos manjih troskova dok je u isto vrijeme godinama gurala gubitase poput Mile. No, cudni su putevi korporacijski, smrtnicima cesto nerazumljivi.

16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

A ovaj post posvecujem vedrijim temama.... (iako ima i crnih,brrr)

Prvi broj Hackera slagali smo u redakciji u Petrinjskoj ulici u Zagrebu na nekoj kanti za koju se nije znalo da li ce prezivjeti noc. Mi jesmo, zahvaljujuci stolovima na kojima smo lezali dok smo radili jer vise nismo mogli sjediti. Lezis i prelamas prvi broj. Za taj prvi broj napisao sam barem 20 recenzija - jedna od najjacih bila je Jazz Jack Rabit, arkada u kojoj neki zeko skace ...i sta ja znam...valjda jede tratincice, ne sjecam se vise. 

Prvi broj je bio dobar, naslovnica napravljena na Amigi ali drugi je bio savrsen, odlican prijelom i odlican tisak, za nas iznutra valjda jedan od najbolja tri broja Hackera uopce.

Ime Hackeru dao je Marko Vulic, prijatelj i suradnik koji je pisao za Hacker nekoliko prvih brojeva.

Bug je objavio vijest da je izasao prvi broj Hackera - velika im hvala na toj profesionalnoj gesti, puno je za nas znacila.

Gume zderu beton - fraza je koju sam ubacio pod screenshot, original potjece od Drazena, kvartovskog fakina iz Maksimira koji je tako objasnjavao svoje automoto jurnjave Zagrebom. Drazen je umro prije nekoliko godina od raka, ako se ne varam.

Zahvaljuci Hackeru proputovao sam od Amerike, preko Europe pa sve do Japana i sve dojmove i informacije prenosio citateljima.Znam da su odlasci na E3 i ostale sajmove bili dugo najavljivani te da su su donoslili brdo noviteta. Internet jos nije bio tako jak tada, digitalnih fotoaparata ni za lijek. Snima ja film, razvijak kod Badrova pa pod skener. Sa sajma u Londonu donjeli smo dva puna kofera CDa sa demo igrama, carinici nisu mogli vjerovati. Sve smo vam ih podijelili, isto kao tone majica sa E3 u Los Angelesu.

Urednici Hackera kronoloski su bili: ja, Silvano Bucic, Kris Zibreg, Kristina Jeren, Danijel Reskovac, pa Damir Đurović na kraju. Nadam se da su svi dobro i zdravo.

Hacker je na svojim plecima iznjedrio PSX - prvi hrvatski Playstation casopis te kasnije i INFO EXPRESS, informaticki dvotjednik.

Patrik Pencinger je ako se ne varam manager u M San grupi zaduzen za analize novih trendova u tehnologijama, od odlucuje sto treba uvoziti od novih tehnologija, sto ce se dobro prodavati u Hrvatskoj a da je vec dostupno na svjetskom trzistu, zanimljiv posao.

Ono sto je odlikovalo Hacker i zbog cega ga se uvijek rado sjecam su ljudi koji su u njemu radili, koji su za njega pisali. Bez pretjerivanja, sve su to bili izuzetni mladi ljudi, inteligentni, duhoviti, puni stila i osobnosti, sa ogromnim apetitom za znanjem, sa brojnim interesima,  jednom rijecju ljudi koji nisu udarali loptu nego knjigu. Briljantni mladi ljudi koji su Hackeru dali svoje najbolje redove teksta i citatelji su to prepoznali i znali cijeniti. Puno sam od njih naucio a jos vise se uz njih nasmijao. Atmosfera je bila odlicna i kada je bila vrlo teska.  Nadam se da su svi OK. Sresti se sa njima opet cinilo bi mi se kao godisnjica mature, puno starih prica i sala, bila bi to dobra vecer.

A svim citateljima veliko hvala sto su tako dugo bili uz nas. Uostalom, iako zvuci kao fraza, ali istina je - da nije bilo vas ne bi bilo ni Hackera!

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2008 18:47 (Miro).
16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

Hvala na javljanju :)

16 godina
Časopis Hacker

Lauš je u gamereportu na maxzoni inače nekad pogledam po koju recenziju al nije to to.Ovak moram čitat gameplay

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2008 12:08 (Xbox360 Modder).
16 godina
Časopis Hacker

Lauš je legenda.Za sve koji ne znaju : http://max.tportal.hr/default.aspx?categoryId=4

Obavezno pogledati videe za pure ili brothers in arms.Presmiješno.

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
16 godina
neaktivan
SokreZg kaže...

A ovaj post posvecujem vedrijim temama.... (iako ima i crnih,brrr)

Prvi broj Hackera slagali smo u redakciji u Petrinjskoj ulici u Zagrebu na nekoj kanti za koju se nije znalo da li ce prezivjeti noc. Mi jesmo, zahvaljujuci stolovima na kojima smo lezali dok smo radili jer vise nismo mogli sjediti. Lezis i prelamas prvi broj. Za taj prvi broj napisao sam barem 20 recenzija - jedna od najjacih bila je Jazz Jack Rabit, arkada u kojoj neki zeko skace ...i sta ja znam...valjda jede tratincice, ne sjecam se vise. 

Prvi broj je bio dobar, naslovnica napravljena na Amigi ali drugi je bio savrsen, odlican prijelom i odlican tisak, za nas iznutra valjda jedan od najbolja tri broja Hackera uopce.

Ime Hackeru dao je Marko Vulic, prijatelj i suradnik koji je pisao za Hacker nekoliko prvih brojeva.

Bug je objavio vijest da je izasao prvi broj Hackera - velika im hvala na toj profesionalnoj gesti, puno je za nas znacila.

Gume zderu beton - fraza je koju sam ubacio pod screenshot, original potjece od Drazena, kvartovskog fakina iz Maksimira koji je tako objasnjavao svoje automoto jurnjave Zagrebom. Drazen je umro prije nekoliko godina od raka, ako se ne varam.

Zahvaljuci Hackeru proputovao sam od Amerike, preko Europe pa sve do Japana i sve dojmove i informacije prenosio citateljima.Znam da su odlasci na E3 i ostale sajmove bili dugo najavljivani te da su su donoslili brdo noviteta. Internet jos nije bio tako jak tada, digitalnih fotoaparata ni za lijek. Snima ja film, razvijak kod Badrova pa pod skener. Sa sajma u Londonu donjeli smo dva puna kofera CDa sa demo igrama, carinici nisu mogli vjerovati. Sve smo vam ih podijelili, isto kao tone majica sa E3 u Los Angelesu.

Urednici Hackera kronoloski su bili: ja, Silvano Bucic, Kris Zibreg, Kristina Jeren, Danijel Reskovac, pa Damir Đurović na kraju. Nadam se da su svi dobro i zdravo.

Hacker je na svojim plecima iznjedrio PSX - prvi hrvatski Playstation casopis te kasnije i INFO EXPRESS, informaticki dvotjednik.

Patrik Pencinger je ako se ne varam manager u M San grupi zaduzen za analize novih trendova u tehnologijama, od odlucuje sto treba uvoziti od novih tehnologija, sto ce se dobro prodavati u Hrvatskoj a da je vec dostupno na svjetskom trzistu, zanimljiv posao.

Ono sto je odlikovalo Hacker i zbog cega ga se uvijek rado sjecam su ljudi koji su u njemu radili, koji su za njega pisali. Bez pretjerivanja, sve su to bili izuzetni mladi ljudi, inteligentni, duhoviti, puni stila i osobnosti, sa ogromnim apetitom za znanjem, sa brojnim interesima,  jednom rijecju ljudi koji nisu udarali loptu nego knjigu. Briljantni mladi ljudi koji su Hackeru dali svoje najbolje redove teksta i citatelji su to prepoznali i znali cijeniti. Puno sam od njih naucio a jos vise se uz njih nasmijao. Atmosfera je bila odlicna i kada je bila vrlo teska.  Nadam se da su svi OK. Sresti se sa njima opet cinilo bi mi se kao godisnjica mature, puno starih prica i sala, bila bi to dobra vecer.

A svim citateljima veliko hvala sto su tako dugo bili uz nas. Uostalom, iako zvuci kao fraza, ali istina je - da nije bilo vas ne bi bilo ni Hackera!

Ali zašto se raspao?
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2008 18:47 (Miro).
16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

Pa cijeli post ti govori o tome.

16 godina
SokreZg kaže...

Hackerovci bok

...

Hvala sto si se javio i konacno rasvijetlio istinu o gasenju.
Bio sam ljubitelj Hackera, a i mladeg brata PSX-a. Citajuci recenzije sam vec upoznao osobne afinitete pojedinih recenzenata i primjetio koji se slazu s mojima. Znaci ako su braca rekla da im se svidala neka igra znao sam da ce se svidjeti i meni :)
A mislim i da su neki recenzenti naucili novinarsko pisanje bas uz Hacker (PSX).
I bilo je zakon sta su davali i dio subjektivnog misljenja koje je meni znacilo puno vise nego puko nabrajanje cinjenica (grafik, tehnologija, zvuk itd.)
Najvise mi fali Ixa i njegova zaludenost ISS-om :)
16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

jaoo sjecam se prve godine faxa.. i prvog broja HACKERA sa onim X-29 avionom i kracenjem fizikalnih (Fayman) predavanja na PMFu...

josh doma imam sve brojeve (od broja 1.. (kao i BUG od broja 1...) :)

16 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...

Stipe je radio za gomilu casopisa, no nisam ga vec dugo sreo pa ne znam. Decki u Gameplayju (Djurovic) sigurno znaju.

Ista stvar s Marinom - uvijek mi je drago ga sresti, ali to se vec nije dogodilo neko vrijeme.

Ja sam radio sa stipom u tjedniku prve sportske kladionice taman kad je doša iz Zadra u Zagreb. Nikako nemogu pronaći njegov kontakt jednostavno smo se pogubili u nekom periodu. Ako mi itko može pomoći da ga lociram bilo bi zahvalan. VOlio bi se viditi i čuti sa stipom.

Puno Hvala, možete mi slati info na mail kozmos241@hotmail.com (Antonio Meić)
15 godina
neaktivan
Igsy kaže...

kupio sam ga 1 put samo i to je bilo takvo sranje od casopisa da nisam mogo vjerovat... reklama u bugu ima na svako trecoj strani, a taj hacker je imo na svakoj strani po kantunima + cd koji sam dobio sa njim je imao uprženu grešku neku tipa klasični friž ali spaljeni tako da mi je nije radio uopce... katastrofa

možda si kupio takav broj ili ti se slučajno desilo to s cd-eom,meni nikad od ovoga što si ti nabroio. da si čitao hacker barem 5 brojeva nebi ništa reko al ti pročitaš 1 broj,1!!!!!!!!!broj!!!! i onda procijenjuješ.A Sad kad su zatvorili hacker, jedini i najbolji gejmerski časopis , osvrni se malo i vidi današnju ponudu-pc play-totalno dosadno smeće,bug-izgleda ko da ga je napravilo neko retardirano djete,gameplay-časopis za malu pubertetsku dijecu koja drk*ju pred playstationom cijeli dan.Zato ne seri i promijeni si to pedersko ime "Igsy"Osmijeh
16 godina
neaktivan
shadow312 kaže...
Igsy kaže...

kupio sam ga 1 put samo i to je bilo takvo sranje od casopisa da nisam mogo vjerovat... reklama u bugu ima na svako trecoj strani, a taj hacker je imo na svakoj strani po kantunima + cd koji sam dobio sa njim je imao uprženu grešku neku tipa klasični friž ali spaljeni tako da mi je nije radio uopce... katastrofa

možda si kupio takav broj ili ti se slučajno desilo to s cd-eom,meni nikad od ovoga što si ti nabroio. da si čitao hacker barem 5 brojeva nebi ništa reko al ti pročitaš 1 broj,1!!!!!!!!!broj!!!! i onda procijenjuješ.A Sad kad su zatvorili hacker, jedini i najbolji gejmerski časopis , osvrni se malo i vidi današnju ponudu-pc play-totalno dosadno smeće,bug-izgleda ko da ga je napravilo neko retardirano djete,gameplay-časopis za malu pubertetsku dijecu koja drk*ju pred playstationom cijeli dan.Zato ne seri i promijeni si to pedersko ime "Igsy"Osmijeh
 Vrijeđaš ljude po forumu,vrijeđaš bug na čijem si forumu i psujes ko kočijaš!!!Vjerojatno će te neki admin upozorit na to ali evo ja cu prije da te pokusan urazumit...
Je, je, aha!
15 godina
neaktivan
 Vrijeđaš ljude po forumu,vrijeđaš bug na čijem si forumu i psujes ko kočijaš!!!Vjerojatno će te neki admin upozorit na to ali evo ja cu prije da te pokusan urazumit...
 Ne ne vrijeđam ljude, vrijeđam igsya odnosno igsy je prvi lik kojeg sam ikad na forumu uvrijedio,zašto!!!!zato što (on) vrijeđa najbolji hrvatski časopis kojega nažalost više nema.a psujem i psovat ću jer ne mogu shvatit da od toliko likova na forumu svi hvale hacker a onda dođe neki klinjo (valjda i ima nekih jedanaest godina,jer inaće ne bi pljuvao po nečemu a onda govorio ko nevinašce) i  počme vrijeđat(da vrijeđat ne kritizirat Vrijeđat!!!!!!) hacker.Eto obijasnio sam ti sve,pa ces sad razumijet osim ako nisi psihološki nestabilan(nesmijem reć retardiran,sjećaš se?).
HACKER  R.i.p
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2009 16:38 (shadow312).
15 godina
neaktivan

Ah,hacker hacker.....od osnovne škole,preko srednje....nažalost izgubio mi se interes za igrama a i pojavio se ADSL tako da neznam kako je završilo. Prije se hitalo nekog u mjesecu na kiosk,Hacker,Bug,Košarka,Nogomet. 100kn za časopise uz koje mi je mjesec prošao lakše a učenička klupa manje dosadna :)

I dan danas iz dosade znam prelistat neki od hrpe starih brojeva da vidim šta se događalo......i opere me nostalgija neka :)

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
Časopis Hacker

nisam baš kupovao hacker, ali sjećam se jednog broja. njega sam dugo imao. to mi je bio jedini primjerak hackera i jednog dana sam ga zagubio i nema ga više... i znam da je tema broja bila igra Immposible Cratures. to mi se onda činila super igra, ali nisam imao jaku konfu pa ju nisam moga igrati... Plač

16 godina
protjeran
jurluk kaže...

nisam baš kupovao hacker, ali sjećam se jednog broja. njega sam dugo imao. to mi je bio jedini primjerak hackera i jednog dana sam ga zagubio i nema ga više... i znam da je tema broja bila igra Immposible Cratures. to mi se onda činila super igra, ali nisam imao jaku konfu pa ju nisam moga igrati... Plač

Hacker no.88 Hacker no.88
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
16 godina
e daaaaaa. pa ne mogu vjerovati...
16 godina
Časopis Hacker

Ma bio je prvi časopis donekle IT tematike koji sam čitao....ima posebno mjesto u mom srcuPlač

16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

Zna li netko, ima li mozda EPH (to je bio izdavac Hackera, zar ne?) arhivu ili nesto, gdje bi se moglo otici i iskopirati odredjene brojeve? Ili mozda koja knjiznica u Zagrebu?

Hvala

15 godina
neaktivan
Časopis Hacker

A da Hacker, isto od osnovne na srednju svaki mjesec. Al nisam od pocetka kupovao, krenuo sam oko 22 broja.

Al sam se stvarno iznenadio kad vise nije poceo dolazit, jer sam bio bas navucen na njega. Pa sam iz muke krenuo kupovat pcplay, al ne svaki mjesec..

Al mani opet koliko mi je falio sad mi je cak i dobro jer bi i dalje trosio novce i kupovao ga svaki mjesec. A i prosla me ta zaludjenost i za igrama, sva sreca.

16 godina
Časopis Hacker

Hacker #1

11.1994

Smijeh

No.1 No.1
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 19:35 (Beno).
15 godina
neaktivan
Styxx kaže...

Lauša mozete gledati u max zoni na tportalu pod GameReport!! Ma čoek je Legenda u 'rvata!!

Tak je! Strašan lik! A tako znači? Nisam znao da je Lauš nekoć davno bio u Hackeru... e to su bili dani. Nadam se da je jednako dobro obavljao posao i u Hackeru jer ovo što sad radi je čista genijalština, zbilja ugodno za gledati (osobito treba pogledati starije video recenzije, ne znam jel su sve tu, nešto su preuređivali pa su valjda neke i obrisali). Pogledati pod mus! Evo linka:

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 20:07 (Stimulans).
16 godina
neaktivan
Časopis Hacker

jedan br sam kupio,neki sa warcraftom,prije par godina i moram rec da sam nakon njega postao ovisan o casopisima poput njega,moja prva ljubav......smrc

Intel Pentium Dual Core e5200 @2.5 2gb ddr2 800mhz kingmax Powercolor 4670 1 gb ddr3 Maxtor 80 gb + Seagate Barracuda 7200.10 250 gb CORSAIR CX400w:D
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice