Diy Linux je san, ko i ja tako i svi mi mozemo ga samo sanjati.
Izmedu sto je san, veliki je i nedostatak Bug foruma. Kao vaš dugogodišnji čitalac i novopečatiran korisnik nisam primjetio pa ni našao temu o ovome Linuxu, pa čak ni jednu rečenicu..
O ovom Linuxu neznam puno osim da su mu na naslovnoj stranici napisali da se dize iz sourcea, s čim se ne slazem. LFS se dize iz source koda, a Linux Diy se dize iz Binarnoga koda.
Ne bi znal koja je razlika, ja sebi zamisljam source kao jezik kojim komunicira sve kaj je programirano, a binare je samo dio toga jezika koji mrtvome hardveru govori sto source od njega trazi.
Evo, primjer binarnoga koda:
Ovaj gospon je napravil jedan binaran kod. Isto to imamo i u Diy Linuxu i koju datoteku više da bi mogli početi raditi binarne jedinice...
U rodnome kraju mome postoji hacklab u kome se okupljaju lakalni momci, medutim niki od njih nije raspolozen za ovakve podhvate u Linuxu.
Ima li online raspolozenih ?
Zasto se nebi količna zainteresiranih skupila tu u temi pa da skinemo taj iso i popalimo virtualke. Sve svoje ideje iznesemo ovdje i onda se medusobno dogovorimo o njima i tim smjerom idemo svaki u svojoj virtualci.
Kad ( ako ) zavrsimo neki solidan Linux, ko nam brani da ga potpišemo i damo u opensource ?
Za jednu osobu je to teško, meni osobno nedostizan san. Za više osoba koje znaju što hoče taj Linux ko pero prode po dlanu.
A i svi zajedno čemo mnogo naučiti. Pa,
ima li zainteresiranih ?
EDIT: nemamo nikakav iso na raspolaganju, samo dokumente za grednju GNUa