e, ovako, zanima me dali ima koji program za virtualizaciju a da podržava Aero
tj, da guest OS u njemu ( vista, win7 ) radi sa Aerom...
e, ovako, zanima me dali ima koji program za virtualizaciju a da podržava Aero
tj, da guest OS u njemu ( vista, win7 ) radi sa Aerom...
svaka čast, pomoči če svakako ali ako zna netko neki drugi jer ne volim vmware opčenito...
naj mi je virtualbox ali on ne podržava aero... ako ne nađem ništa, zadovoljit če me i vmware...
denix hvala...
možda još netko zna nešta... ovaj vmware ždere memorije nepotrebno...
možda još netko zna nešta... ovaj vmware ždere memorije nepotrebno...
meni je isto žderao dosta memorije, i više nego što sam dodijelio guest os-u. ja recimo dodijelim sedmici 768 mb, a vmware guta 1gb i više
pogledaj ovo
The trick above also may work to enable Aero on Windows 7 and Windows Vista installed on virtual machine (VM), especially in Virtual PC 2007. VPC 2007 uses S3 as virtual display adapter, which is capable of running Windows Aero. When the guest Windows 7 or Vista OS uses software-based hardware check after hack above, it will find only S3, couple with actual Aero-capable video card, may allow Aero to run in VMs as in real physical machine.
znači trebalo bi raditi sa microsoftovim VirtualPC-om. probaj i VirtualBox
ne pali ovo u virtualboxu....
dali je netko koristio virtualPC 2007, kakav je ?
Ja sam nov u virtualizaciji pa me zanima što točno treba napraviti i kako i kako se onda koristi?
Naime imam na lapu win 7 ultimate 32 bit. uz nju bih stavio linux backtrack 4 ali da mi ne bude dual boot.
Pa ako ima netko koji savjet ili link bio bih zahvalan.
Ja vec dugo samo za Microsoft proizvode koristim
Virtual PC 2007 na XP platformi. 7 instaliram kao Vistu.
Opis programa je na:
http://www.informatika.buzdo.com/pojmovi/virtualpc.htm
a primjer same instalacije je na
http://www.informatika.buzdo.com/s732.htm
Radi dobro, 'nebi imo primjedbi'.
U tekstu je dodan naziv zakrpe koju treba instalirati
glede poboljšanja rezolucije VPC i jos par stvari.
Pozdrav
EDIT: U VPC aero efekta nema
U VMware su izmislili virtualizaciju kao takvu i sa svojim rješenjima su dva-tri koraka ispred konkurencije. Susretao sam se dosta sa raznim virtualnim masinama i kao testni poligon za PDM software jedino VMware pruza dozivljaj pravog racunala. Znaci ako se radi neki tunning ili nesto software se u VMvare-u ponasa tocno onako kao na pravom racunalu sto u ostalim masinama ne mora biti slucaj. Ali to su finese koje dolaze do izrazaja kada se radi sa ozbiljnim stvarima, za kucnu uporabu vise manje je svejedno koji program cete koristiti. Virtual PC je iznimno jednostavan ali prima samo windowse.
Virtual PC je iznimno jednostavan ali prima samo windowse.
Nije bas da ne moze Debian ili Ubuntu,
ali se treba malo pomuciti.
No, slazem se da je prikladan samo za MS.
Prije sam imao instaliran VMware Workstation ali mi je uvjek davao BSOD, pa sam ga deinstalirao iz safe moda i sad kad idem instalirat VMware Player kaže mi da deinstaliram workstation i izbaci ove pogreške
Pobrisa sam sve šta se dalo pobrisat i u regestryu, i mape i image i ništa ne pali stalno me traži deinstalaciju workstationa.
Jel postoji koji naćin da to zaobiđem.
Moguće da su ostali network driveri. Malo pogledaj po device manageru i obriši sve drivere koji imaju vmware u imenu...
Moguće da su ostali network driveri. Malo pogledaj po device manageru i obriši sve drivere koji imaju vmware u imenu...
nema ni jedan
Jel ima itko još kakvu ideju kako da ga izbrišem. Ili neki drugu software koji je sličan VM Playeru