Savjet za hotkeys

poruka: 9
|
čitano: 1.465
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Tražim savjet za hotkeys

Molim prijedlog/savjet kako preko tipkovnice (u ovom slučaju specifično na laptopu Asus M50Vn) da zaobiđem defaultne Fn+ postavke tipki i postavim hotkeys za audio player po svom izboru.

Dakle, kad mi je u fokusu neka aplikacija ili igra  upravljao bih  glazbom iz WinAmp, Aimp2 i sličnima preko tipki po želji (za odrediti funkcije Play, Stop, Pause, itd.), a sad je moguće samo uz pomoć Fn+ tipki upravljati playerom iz Asus ATK paketa koji sam po sebi radi full screen i uzima fokus (nešto poput Media Center). Tako mi se upravljanje glazbom za sad svodi samo na Mute-off/Mute-on.

1) imate li preporuku za kakav dobar, konfigurabilan third-party program? (ovaj ću isprobati večeras)
2) imate li kakav razuman hack za Windows 7 da to riješim bez dodatnih programa?
Hvala
A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 10:11 (Zeljko B).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Savjet za hotkeys

u winampu možeškonfigurirati vruće tipke. options>preferences>global hotkeys.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Savjet za hotkeys
trackmanijak kaže...

u winampu možeškonfigurirati vruće tipke. options>preferences>global hotkeys.

Ima i Aimp2, vjerujem da imaju i ostali playeri, ali se radi o problemu preuzimanja fokusa. Kada podigneš igru ili neku aplikaciju, ona preuzme fokus i očekuje naredbe. Ako opališ neku tipku koja WinAmpu znači "Pause", a aplikaciji ne znači ništa, ne dogodi se ništa. Trebao bih nešto čime definitivno upravljam playerom, na razini operativnog sustava, bez obzira koji je program u fokusu.

15 godina
protjeran
Zeljko B kaže...

Ima i Aimp2, vjerujem da imaju i ostali playeri, ali se radi o problemu preuzimanja fokusa.

Meni normalo radi i dok je winamp u pozadini. Čak i dok igram nešto. Ali prestao sam koristiti hotkeys kad sam skinuo setpoint za logitech miš i od tad kontroliram winamp mišem.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
trackmanijak kaže...

setpoint za logitech miš i od tad kontroliram winamp mišem.

Ovo je zgodna zamisao. Moram pogledati koje su mi tipke ostale slobodne na G500. Kako si ti postavio?

16 godina
neaktivan
RE: Tražim savjet za hotkeys
Zeljko B kaže...

Molim prijedlog/savjet kako preko tipkovnice (u ovom slučaju specifično na laptopu Asus M50Vn) da zaobiđem defaultne Fn+ postavke tipki i postavim hotkeys za audio player po svom izboru.

Dakle, kad mi je u fokusu neka aplikacija ili igra  upravljao bih  glazbom iz WinAmp, Aimp2 i sličnima preko tipki po želji (za odrediti funkcije Play, Stop, Pause, itd.), a sad je moguće samo uz pomoć Fn+ tipki upravljati playerom iz Asus ATK paketa koji sam po sebi radi full screen i uzima fokus (nešto poput Media Center). Tako mi se upravljanje glazbom za sad svodi samo na Mute-off/Mute-on.

1) imate li preporuku za kakav dobar, konfigurabilan third-party program? (ovaj ću isprobati večeras)
2) imate li kakav razuman hack za Windows 7 da to riješim bez dodatnih programa?
Hvala

imas program AsusNBKeys za to:

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=150016

pogledaj tamo na zadnjim stranicama ti je uputa za hack za novije verzije...

17 godina
neaktivan
Savjet za hotkeys

Eto, danas ću sve to isprobati. Hvala obojici, vrlo kvalitetan nastup i odgovori.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zeljko B kaže...

Ovo je zgodna zamisao. Moram pogledati koje su mi tipke ostale slobodne na G500. Kako si ti postavio?

Ko bi reko da sam još i te kontrole uspio strpati na ovaj mišić (vidi sliku).

pomak kotačića u lijevo: Play/Pause

pomak istog u desno: Next

Ovako i onako mi horizontalno scrollanje nije od velike koristi

P.S. Nema na čemu, drago mi je pomoći.

moj je ovaj desno =) moj je ovaj desno =)
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 23:32 (trackmanijak).
17 godina
neaktivan
Savjet za hotkeys

He he, poigrat ću se i s mišem, ali sam malo sinoć kopao po mom omiljenom alternativcu, Aimp2, i pronašao da upravo njegova konfiguracija globalnih dohvaćanja kontrola radi ono što mi treba. Samo ne znam gdje će puknuti, kad će biti u sukobu s nekim programom, pa je to tako privremeno rješenje.

Vidi sliku.

Pod "Global" sam stavio osnovne kontrole na Win+nešto i za sad lijepo radi Pod "Global" sam stavio osnovne kontrole na Win+nešto i za sad lijepo radi

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice