instalirao sam nanovo win 7, i sad mi je profil kao standard user, i nista ne mogu da radim vezano za windows.... kako da udjem u admin profil da tom svom profilu dodjelim admin poziciju? molim vam pomozite, hitno je!!!
hvala unaprijed
instalirao sam nanovo win 7, i sad mi je profil kao standard user, i nista ne mogu da radim vezano za windows.... kako da udjem u admin profil da tom svom profilu dodjelim admin poziciju? molim vam pomozite, hitno je!!!
hvala unaprijed
Odi u safe mode, logiraj se tamo kao administrator (bit će ti ponuđen taj glavni Administrator acc) i u Control Panelu dodaj još jednog usera sa admin ovlastima.
-neće mu biti ponuđen... jer je defaultno disebliran.
Da bi ga enejblao, mora biti admin.
Prvi user, koji je kreiran za vrijeme instalacije je automatski i administrator.
(osim) Ako je naknadno nešto mijenjao, ali onda to što je mijenjao valjda zna...
Isključi UAC, ako ti smeta.
i po 15.384-ti put. SAFE MOD nema veze s tim. Od win98 to ne pali.
-neće mu biti ponuđen... jer je defaultno disebliran.
...
Sad mi je uredno ponudio Administrator acc pod Vistom SP2. 'bem ti napredak
Očito su se neke stvari promijenile
ali nisam nist dirao i opet mi onaj nije admin profil, kako to da namjestim, molim vas pomagajte mnogo mi je hitno
ali nisam nist dirao i opet mi onaj nije admin profil, kako to da namjestim, molim vas pomagajte mnogo mi je hitno
-ako nisi dirao onda je trenutni user profil s administratorskim pravima.
Samo Administrator može dodjeljivati takve ovlasti.
Ako tvoj acc. nije admin, onda traži nekog (admina) da to napravi.
Možeš uz pomoć sys alata za tu namjenu, kreirati ili promijeniti potrebne acc., ali to nije za početnike, pa neću niti truditi se...
Možeš probati s boot DVDom, ako dođeš do CMDa, znači da imaš admin pristup. -Moguć virus.
Meni se čini da on i je admin samo što ga UAC gnjavi jer u prvom postu kaže da "ne može raditi ništa vezano za windows". Pa nek isključi UAC...
Ako nije na ''ti'' bolje da ne dira UAC ,nego treba postaviti password!
Ima jedna sitnica u Sedmici ,koju ni ja nisam skužil do nedavno - naime ,instaliral sam bratiću Sedmicu ,a on je reko da mu ne stavljam password na account.
I iako sam mu UAC stavil na ''Never notify'' (namjerno ga neću isključit ,jel ipak pruža neku dodatnu sigurnost ,barem fiktivnu) ,on i dalje nema sva administratorska prava ,i za neke stvari mu opet ''izljeće'' UAC sa svojim obavjestima i zahtjevima za potvrdu.
Jučer sam kod njega za probu enable-al Administratora i na njemu sve radi uredno i kak treba ,ko i kod mene na PC-u ,samo ja imam postavljen pass od početka i Administrator je disabled.
A čim sam promjenil usera i ušel u njegov acc ,opet isto.
I postavim mu password i odmah su mu prestali svi problemi i ima sva administratorska prava ,a UAC se smiril i više se ne javlja!
Račun Administrator se na Visti i Sedmici omogućuje na slijedeći način:
Start->All Programs->Accessories, potom desni klik na "Command Prompt" i odaberi "Run as administrator".
U novom crnom prozorčiću koji će se otvoriti upiši ovo "net user administrator /active:yes" (bez navodnika) i pritisni Enter.
Nakon toga ponovno pokreni računalo i na log-in ekranu bit će ponuđen i račun Administrator.
uspio sam... otvorio sam preko safe moda i tu ušao u administrator profil sredio što je trebalo... ovo sto kazete preko command prompt-a ali ja NISAM mogao da pokrenem preko admin profila. kod mene je sve bilo bez problema, ali sinoc sam kod prijatelja instalirao i imao ovaj problem